Socialt Beteende

Jag jobbar ju på Burger King och är hostare = värdinna ibland och har börjat fundera på en sak. Det händer väldigt ofta att kunder bara lämnar allt på borden och sen får vi gå och plocka. Det intressanta med detta är att de brukar klaga att det är stökigt och smutsigt. Men varför plockar de inte bort då? Inte bara det, utan kommer jag och plockar rätt och de ser mig, då tar de bort sitt skräp.

Men här är det en sådan restaurang som man ska plocka bort efter sig annars skulle det inte stå sopstationer där inne. Det var en kvinna som satt och sa till sin väninna en gång “Men herregud, här kan de ju inte städa.” Hon trodde att jag inte skulle höra men så gick jag förbi just då. Jag såg att det var fullt med brickor och skräp på det bordet. Så jag gick fram och sa med ett leende “Jag ber om ursäkt för röran, men vi är för lite personal idag och jag är själv här ute i restaurangen och städar. Men jag ska plocka bort detta med en gång.” Hon svarade mig “ Det var inte er jag menade utan de som satt här innan.” Men jag plockade bort och gjorde det jag skulle.

Det är inte lätt att hinna med allt när man är ensam hostare. För det är inte en sak man ska tänka på utan miljoner saker. Man ska kunna torka bord, sopa, kolla toaletterna, kolla utsidan, tömma sopor, diska, kolla mellanrummet, hjälpa kunder, byta dricka, hjälpa till i kök, hämta saker till kassa/kök, plocka bort kartonger/skräp i kök. Och ibland får jag hoppa in i kök för att skära sallad, skiva tomater mm.

Så hur i hela världen ska man kunna hinna med allt detta?

Inte den blekaste aning! Men jag gör mitt bästa och det finns kunder som är snälla och hjälper mig ibland. Jag kan inte göra mer än mitt allra bästa och det blir alltid något som man missar.



Kommentarer
Postat av: Olivia

Hej!

Va´roligt att du är med och tävlar om att blir veckans blogg på min blogg!

Lycka till!

Kram!

2011-07-20 @ 12:11:51
URL: http://oliviana.bloggplatsen.se
Postat av: Evah

SV: Tack :D Jag vet inte riktigt.... Men bestämmer det imorgon eller under helgen. Vill gärna men på ett vis inte.. Så hör av mig om det :) Love you <3

2011-07-20 @ 20:16:52
URL: http://Evaaaahs.se
Postat av: tord

jätte bra skrivet man kan ju inte va över allt på jobbet

2011-07-22 @ 09:56:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0