Veckans Film #11

 
Titanic är en amerikansk romantiskt dramafilm från 1997 i regi av James Cameron med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i huvudrollerna. Filmen hade nypremiär 2012, då konverterad till 3D.
 
Ett dykarteam åker ner till vraket efter RMS Titanic för att leta efter en diamant som tillhört en kvinna som var ombord på skeppet. De hittar ett kassaskåp men allt som finns inuti är ett nakenporträtt av en vacker, ung kvinna som har diamanten i ett halsband runt halsen. Några dagar senare dyker en gammal kvinna vid namn Rose Calvert upp som säger att det är hon på bilden. Rose börjar berätta för dykarmännen och sitt barnbarn om vad hon gjorde på fartyget 84 år tidigare.

Hon berättar om hur hon på fartyget träffade en hemlös man som hette Jack Dawson. Han har vunnit en passagerarbiljett genom kortspel och finns därför inte med i passagerarlistorna.

Rose (som ung hette hon DeWitt Bukater i efternamn) är förlovad med en man, Cal Hockley . Under tiden på skeppet känner hon sig så ensam att hon tänker begå självmord genom att hoppa från båten, men Jack dyker upp och övertalar henne att inte göra det. Rose tappar balansen men Jack lyckas rädda henne. Hon blir förälskad i honom, och de två har en kärleksaffär. Men när skeppet kolliderar med ett isberg får Rose och Jack mindre än två timmar på sig att hitta en livbåt. Det blir en kamp mellan liv och död. Det finns bara livbåtar till hälften av passagerarna och de i första klass prioriteras.
 
 
En mycket bra film med mycket känslor. Kommer ihåg att ALLA tjejer grät till den här. Jag gråt inte så mycket men har ett ställe i filmen där jag mår riktigt dåligt. Jag gråter för varje gång jag ser den scenen. Musiken, handlingen, allt är prefekt. De har lyckats återge händelsen på ett troget och bra sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0