Frukt

Jag läste i tidningen Fitness Magazine och då var det 4 kostexperter som de hade pratat med och 3 av 4 förespråkar att man ska äta mer frukt än vad vi gör. Det här finner jag lite märkligt då det sägs att man inte ska äta så mycket frukt eftersom frukt innehåller fruktos och det är lika mycket socker i frukt som i vanlig läsk.
Hur ska vi då göra?
Jo, vi ska lyssna på våran egen kropp om vad den behöver och inte behöver. Jag har pratat med många om det här.  En del förespråkar att man ska äta mycket mer frukt eftersom den innehåller en mängd andra nyttiga ämnen som man kanske inte får i sig utan man tar  vitamin- kosttillskottstabletter då för att slippa äta frukten istället. Och andra menar  på att man inte ska äta frukt alls utan då ta bort den helt eller ersätta den med vitamin- kosttillskottstabletter.
Nej, personligen tror jag ju på att äta mer frukt oavsett om det är mycket socker i den, för vill jag minska på socker så låter jag då bli godis, läsk, kakor och annat som då inte är frukt men som innehåller socker men inga näringsämnen. Jag har provat mig fram genom åren och lyckades ett tag med att bara äta frukt och gå ner i vikt. Tyvärr var inte min vilja stark nog för att lyckas utan godis. Men nu i efterhand så vet jag att jag klarar det om jag verkligen vill. För det handlar även om hur mycket man rör på sig och jag är en väldigt aktiv person och har ett mycket rörligt och stressigt jobb.
Ät mer frukt och bry dig inte om sockret som finns i det utan tänk på sockret i kakorna, godiset och läsken istället. Jag tror man blir lyckligare av det.
 
 

Kommentarer
Postat av: JULIA BJÖRCK

vill du bli länkad i min blogg inför mina 500 läsare/dag?? titta in mitt senaste inlägg då :D

2012-07-14 @ 14:51:34
URL: http://jolys.myshowroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0