Jag och min kropp

Min kropp

Alla pratar om kroppsideal, man ska vara så smal, ha långa ben, stor byst och helst långt blont hårsvall.  Men jag skiljer mig verkligen från mängden då jag är kort, har korta ben, lite rund men ändå tränad, har dock stor byst som inte är silikon utan äkta vara och jag har kort brunt hår.

Jag älskar min kropp precis som den är, men visst ogillar jag min mage som putar ut för mycket ibland så jag ser gravid ut. Men vad ska jag göra åt det? Jo, jag kan träna, jag kan äta mindre godis och sånt. Men i övrigt så älskar jag min kropp för den är mitt tempel och jag måste ta hand om det på ett bra sätt och inte misshandla den med onödig skit. Inte banta, inte överträna, inte svälta mig själv, men inte heller övergöda mig själv eller stoppa i mig droger som alkohol och annat skräp. Visst man kan äta sötsaker men begränsa sig till en dag i veckan. Det krävs mycket vilja och hård fokus på det hela men jag vet att jag kan klara det.

Det värsta är när hösten kommer, då faller jag igen och äter helt fel. Det jag vill få sagt är  att man ska älska sin kropp precis som den är och inte falla för trycket från media om kroppsidealen som finns. Man ska lyssna på kroppen och inte på media. Kroppen säger till när något känns fel. Ex; min mage är lite för rund så jag kan ha svårt att knyta skor och då vet jag att det är dags att börja träna och äta bättre än vad jag gör. Nu har jag börjat med det och märker redan skillnad. Vad jag har gjort då, ja det är att träna en lite stund varje  dag, äter frukt, dricker mycket vatten och försöker låta bli godis.

Jag fick en kommentar om att jag var muskulös och jag har aldrig sett mig som det, för man är väldigt självkritisk. Men jag blev glad för då ser jag förändringen och märker att träningen ger det resultatet jag vill ha. :)

Så rätt träning, bra kost och tålamod ger resultat. Och mitt mål är inte att minska i vikt utan att få en bra tränad kropp så jag orkar mer. Siffrona på vågen kanske visar samma vikt i samband med att fettet ersätts med muskler som väger mer än fettet.

Jag älskar mig och min kropp, jag älskar mat, sötsaker, träning och livet. :)

 


Kommentarer
Postat av: Matte

Helt sant ^^ anna :) MYCKET BRA inlägg ^^ e väl inte SÅ STOR o muskulös själv men jag e rätt vältränad smalbyggd men :) ... det är disciplin som gäller HÅRD disciplin men vill man vara fin får man lida pin du har en väldigt vacker kropp tycker jag och sen att bara överträna banta o stoppa i sig masa skit gör ju at det blir en konstgjord effekt som sen försvinner tex dom där bantningskurerna i tidningen som ska vara så bra

Svar: Tackar :) Ja, man måste träna men på en bra nivå. :) Det var du som gav min idé till det här inlägget. :)
Anna

2012-07-12 @ 22:50:25
Postat av: ~ L I N N ~

Ja men precis!

2012-07-13 @ 09:05:17
URL: http://linnhahne.blogg.se
Postat av: Miss

Oerhört bra inlägg! Så jäkla skönt att höra att det finns människor där ute som inte faller för medias bild av kroppsideal och framför allt att du älskar din kropp. Du är en bra förebild för många unga tjejer. En del svälter ju ihjäl sig bara för att försöka efterlikna det typiska "kroppsidealet."

2012-10-07 @ 10:14:07
URL: http://missconfident.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0