Visste du att...

Om du är trött och stressad så prova med ett träningspass. Forskare vi Tel Aviv University har hittat ett tydligt samband mellan vår psykiska hälsa och träning. Allra bäst är att träna 150 minuter i veckan eller mer, på en nivå som får dig att svettas och som ökar din hjärtfrekvens.

Forskning visar att om du promenerar mera såblir du mer kreativ och hjärnan påverkas positivt av fysisk aktivitet. Dessutom får en stund gratis av lågintensiv träning.

Om du håller hakan högt så mår du bättre. En bra hållning betyder så mycket. Inte nog med att du ger ett säkrare intryck, ser piggare ut och får mindre ont i ryggen. Nu visar en studie som publicerats i Journal of Experimental social psychology att hållningen gör mycket även för vårt inre. När du sträcker på dig känner du dig mer mentalt starkare och fylld av kraft och att det känns som du har koll på tillvaron. Dessutom kan en bra hållning öka nivån av testosteron och minska stresshormonet kortisol.

Om du är hungrig och småsugen så ka du lägga dig tidigt. Svenska forskare har hittat ett tydligt samband mellan lite sömn och ständigt småsug. Det räcker att slarva en natt för att de delar av hjärnan som påverkar vårt sug efter mat ska aktiverad lite extra. 

Kommentarer
Postat av: Matte

sant det stämmer helt :) träning är bra inte BARA för fyset utan också psyket och koncentrationen :)

Svar: Du har så rätt. :)
Anna

2012-06-14 @ 16:27:56
URL: http://sabayon.blogg.se/?tmp=2710594

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0