Veckans Film #6



Mellan förnuft och känsla och stolthet och fördom fanns ett liv värt att berätta om.

EN UNG JANE AUSTEN är berättelsen om Jane Austens tidiga liv. Det är en berättelse om romantisk kärlek, om familjen, om vänskap och förmögenhet, om storsinthet och genialitet. I rollen som Jane Austen ser vi Anne Hathaway (Djävulen bär Prada).

Jane Austen lyste upp världen med sina ord, sin humor och sin klokhet. Men hennes liv var också fyllt av passion och romantik. När hon var tjugo år gammal förälskade hon sig i Tom Lefroy (James McAvoy, The Last King of Scotland) och deras förhållande var lika romantiskt som berättelserna i hennes stora litterära verk. Och precis som i hennes romaner står valet mellan pengar och kärlek. På 1700-talet ansågs valet vara lätt, men Jane Austen var inte den som anpassade sig efter rådande normer. Hennes val stod istället mellan kärlek - eller ingenting alls.



En underbar film! Nu älskar jag ju Jane Austen filmerna så denna passade mig precis. Men det är bra skådespelare, en intressant handlig, kärlek, passion, romantik och spänning ur romantisk syn då. Detta är bara ett måste i min samling och rekomenderar den varmt. :)
Trackback
RSS 2.0