Annas magiska bröd

Morotsbröd med vetekli
 

Tid: 1½ timme Ca 15 st
Margarin 100 g
mjölk 5 dl
jäst 50 g
salt 1 tsk
socker 1 tsk
vetekli 2 dl
vetemjöl special 1,2 L
morötter efter smak
 
Smält margarinet i en kastrull och häll i mjöken, låt vätskan bli finger varm, ca 37 grader.
Smula ner jästen i en degbunke, lös upp den med lite av degspadet. Häll resten av vätskan samt salt, socker, mjöl, vetekli och morötter. Arbeta degen väl, låt den jäsa till dubbel storlek i ca 30 minuter. 
Ta upp och kavla ut degen på bordet till en ca 1 cm tjock kaka. Markera t.ex. med en kopp (ca 10 cm i diameter) och skär ut tekakor. Lägg dem på en smord eller bakpappersklädd plåt. Nagga och låt dem jäsa i 30 minuter. Grädda kakorna mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter. Tips; istället för tekakor kan degen formas till 2-3 stora brödkakor, följ receptet men grädda i 225 grader i ca 15 minuter. :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna.G

gjorde du sånt bröd ?! Blev de goda ?!
De ser goda ut :-) Jag är inte så jätte förtjyst i mörkt bröd..
Jag är mer för ljust.. (jag vet att mörkt bröd är bättre och nyttigare ön ljust.) Men än då.. !!
Visst är bröd och bullar godast, när de kommer direkt
Ifrån ugnen. :-)

kramar

Svar: Ja, sånt bröd bakade jag. Ja, de blev goda men det var något som fattades men jag vet inte vad. Ja, det är godast när det är nybakat. :) Kramar
Anna

2013-03-01 @ 11:41:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0