Fruit of the week

 
 
Cantaloupe är en ganska liten helt rund sockermelon 10-15 cm i diameter och kan väga upp till 1,5 kg. Den är namngiven efter en stad med samma namn söder om Rom i Italien.

Skalet är ljust jordbrunt med ett finmaskigt nätmönster liknande nätmelon och vanligen med svagt ljusgröna längsgående ränder liknande charantais.

Fruktköttet är ljusgult till orange, ibland lätt grönt, med en markerad grön rand intill skalet. En mogen cantaloupe har mjukt, saftigt och smakrikt fruktkött.

Kläm lätt och lukta på melonens topp vid hängfästet, för att känna om den är mogen. Den skall där vara lite mjuk och dofta melon.

Säsong: Året om. Medelhavsmeloner juni-oktober.
Förvaring: 3-5°C
Hållbarhet: 10-14 dagar. 3-5 dagar vid 20°C.
 
 
Den här var supergod och framförallt med lufttorkad skinka eller något sånt till. Det söta från melonen gjorde sig bra ihop med det salta från köttet. En perfekt förrätt, mellanmål eller bara som fredagsmys. :)
 
Bildkälla

Kommentarer
Postat av: Anna.G

hihihi, sånt bjöd ju mina föräldrar på :)



Svar: Jag vet och där var då jag kom på det. :D
Anna

2013-05-26 @ 19:28:19
Postat av: Sara - Hold on be strong

åh såå gott!!
sv: för tillfället läser jag hunger games :)
kram

2013-05-26 @ 19:49:17
URL: http://saraleasofia.blogg.se
Postat av: Anna.G

hihihi, braa Åberg :) kul att du gillar sånt oxå :)
vilket jag inte gör.

Svar: Frukt är gott men inte all. :) Kramar
Anna

2013-05-27 @ 21:16:48
Postat av: Anna.G

jag håller med dig om det, att frukt är gott, men inte all.:)
kramar

Svar: Nej, inte all frukt. Men mycket. :) Kramar
Anna

2013-05-28 @ 20:14:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0