Lucia movienight 2015

 

Ja, i natt då så var vi på SFs årliga lucia movie night och de hade gått all in i år vilket jag gillar grymt! Skön stämning både hos personal och hos biobesökarna. :) Tyvärr somnade jag under andra filmen igen som förra året. :P Men i år var vi mer förberedda och jag hade med en filt, mysiga och varma strumpor och massa gott att äta och dricka. Det var dock inte lika många besökare som i fjol men de som var där hade en skön stämning. Nåväl, ni vill säkert veta vad jag tycker om filmerna. :)

Första filmen då var om en man som heter Ove, han är en speciell man som behöver hjälp med att komma vidare. Han vaktar kvarteret som en vakthund och är verkligen principfast och trogen sin tjänst. Men en dag flyttar en ny familj in och hans liv ändras och man får följa med på deras resa och man får tillbaka blickar i Oves liv. En tragisk komedi med mycket skratt och djupt innehåll. Se den, den är verkligen värd att lägga pengarna på vare sig bio eller om du hyr den!

Andra filmen handlade om Moby Dick och dess berättelse.Tyvärr somnade jag men det jag såg av filmen var intressant men vissa ställen var långtråkiga. Nog därför också som jag somnade en sväng. Känner att jag inte kan skriva så mycket om denna då jag inte minns särskilt mycket. Fast den påminde mig om en barnfilm som jag såg som liten.

Tredje filmen var i 3D vilket var rätt häftigt men i övrigt så kände jag att filmen inte hade så mycket 3D effekter utan mest vanlig film. Den hadlade om extremsport och jag blev fascinerad av en del scener och satt på helspänn vid de tidpunkterna. Bäst var när de utförde expriment och 3D fick träda fram, jag fick påminna mig om att det var film. Filmen var bra men i ingen wowkänsla över den. Inget jag skulle lägga pengarna på men om den går på tv så skulle jag kunna se den igen.

Summering då; Första filmen var helt klart bäst och den som lockade till mest skratt. Men jag och Tobias hade tippat på att den skulle kunna komma när vi såg trailern och när vi också hade sett intevjuen med Rolf Lassgård i Skavlan. Då visste vi i pricip att den skulle kunna komma med i natt. Sen var det svårt att toppa med filmer efter en sådan lyckoträff som Ove faktiskt är, länge sen jag såg en svensk film så härlig. Sen som jag skrev tidigare, personalen gjorde ett superduper bra jobb och var verkligen härliga. De bjöd på många skratt och sig själva. :)

 
 
 
 
 
 
 
 






 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0