Viltfärslimpa med rotfrukter och lingonsås

 
För 4 personer, 250 grader:
 
500 g vilt eller nötfärs
½ dl ströbröd
2 dl mjölk
2-3 msk riven lök
2 tsk timjan
1 ägg
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
 
Grönsaker
 
2 morötter
2 palsternackor
8 potatis
2 rödlökar
1 msk timjan
salt
1 dl vatten
1 msk kantarellfond
1 msk viltfond
 
Gör såhär:
 
Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt resten och arbeta färsen smidig till en smet. Forma smeten till en limpa och lägg den i en rymlig ugnsform. Skala och skär rotfrukterna, potatis och lök grovt, lägg dem runt limpan, salta och krydda med timjan. Blanda vatten och fond och häll över grönsakerna. Sätt formen mitt i ugnen i 15 minuter, ta ut och ös skyn över köttet och grönsakerna. Sänk värmen till 175 grader och fortsätt steka i 40 minuter. Ös med skyn några gånger.
 
Såsen:
 
4 dl lätt creme fraiche
2 msk kalvfond
1 tsk soja
1 dl lingonsylt
 
Koka ihop allt i en gryta.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0