Det är min kropp och inte någon turistattraktion!

Och där har helgen gått med festivaler och motorsport i Värmland. Många snackisar om vilka artister som man ska se, vad mycket alkohol man ska dricka, vem som vinner i motorsporten, hur sent man kom hem, hur full man var osv.

Många som står och trängs i ett publikhav men ingen som ser, ingen som hör och absolut ingen som bryr sig om vad som händer runt omkring för det viktigaste är ändå du själv och alkoholen. Spela roll om någon blir våldtagen, antastad eller skadad för livet bara andra har kul.

Gång på gång har jag fått läsa denna helgen att flertal flickor/tjejer/kvinnor blivit utsatta. Vem ger förövaren rätten att ta på dessa individer? Jag har börjat tänka såhär; min kropp är min kropp och inte någon sorts turistattraktion! Har du inte fått tillåtelse att ta på mig, ha sex med mig så låt bli!

Nej, alla kvinnor där ute! Nu är det dags för att stå upp för sig själv! Ingen annan tycks göra det och jag är trött på att ständigt kasta en blick bakåt utifall. Nu har jag tänkt att gå en kurs i självförsvar för det är jag värd! Jag är värd så mycket mer! Sök upp närmaste förening som har kurser i självförsvar och prata om detta i media. Vi måste lyfta fram frågan i ljuset och kunna påverka. Vi måste förändra denna hemska våldtäktskulturen vi lever i. Vi måste våga säga NEJ!!

Alla vi kvinnor är värda så mycket mer!


Kommentarer
Postat av: Mathias

så sant så ^^ (Y)

Svar: Ja. 😊
Anna

2016-07-05 @ 11:58:13
URL: http://nouw.com/aspergers
Postat av: Tobias

Det är hemskt allt det här unga tjejer och kvinnor utsätts för idag. Ovasett vem som gör det är det fel, vi män behöver säga ifrån till män som gör sånt här och säga att det inte är okej. Jag säger respektera en kvinnas kropp.

Svar: Precis. Alla måste säga ifrån och stå upp.
Anna

2016-07-06 @ 10:02:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0