Lite vänlighet har ingen dött av!

Vart är vänligheten i vårt land? Senast blev jag utskälld av en gubbe på tippen för att jag tog tydligen för lång tid på mig att kasta mitt skräp. Han stod bakom min bil med en släpkärra och kunde bara ha frågat mig artigt om jag kunde köra fram någon meter. Men nej, då tutar han ilsket och sen hoppar ur bilen för att gapa och gorma som att han äger hela världen.

När jag har stått i kön i en affär eller på en restaurang och personalen har haft mycket att göra så har vissa gapat och skrikit åt personalen som att denna gäst är den enda personen i världen som ska handla. Har även sett det ute på bilvägen då vissa anser sig ha rätten att vara odrägliga. 

Så vart är vänligheten och artigheten? Är det verkligen så svårt att vara vänlig? Visst man kan ha en jobbig dag, det har alla någon gång ibland men måste man vara så arrogant då? Du är ju inte den enda personen på jorden som vill slänga ditt skräp, du är inte den enda personen som är hungrig och du är definitivt inte enda personen på bilvägen som har bråttom. 

Om du vill att andra ska ge dig vänlighet och artighet så måste du själv ge det också. Du kan inte förvänta dig att om du beter dig som en skit så ska alla ge dig vänlighet. Om du beter dig som en skit så är sannolikheten väldigt stor att du kommer få skit tillbaka. 

Så lite vänlighet har ingen dött av!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0