Rabattkuponger

Rabattkuponger, rabattkoder, ja det är mycket man ska tänka på. Men jag kan ju tycka att det tillhör väl sunt förnuft att man ska ha med hela kupongen och inte dra bort koden eller komma med ett helt ark med kuponger i tron om att man kan använda kupongen igen. Det finns koder eller streckkoder på kupongerna som butikspersonalen ska knappa eller scana in i kassasystemet och då är kupongen förbrukad. Det inte alla tänker på är att de faktiskt drar bort en del av koden och då är inte kupongen giltlig och det blir svårt för personalen att göra något då. Det spelar ingen roll om personalen kan koden i huvudet, utan giltlig kupong så får man alltså ingen rabatt. 
 
När man får hem ett ark i brevlådan med kuponger så ta saxen och klipp i ordning kupongerna för det underlättar för både er själva och personalen. För det mesta idag så är det kuponger oftast elekroniska via korten i butiker, så som COOP, ICA mm. Men vissa ställen kör ännu med pappersvarianten och det är så jobbig för mig som kund när jag står i kassan och väntar på min tur när framförvarande ska dividera om kuponger och koder. Är det inte lättare för alla parter om man gör rätt från början? Och situationen blir inte bättre om man skäller ut personalen för att man själv inte är uppmärksam på koder/streckkoder. Som jag skrev i ett annat inlägg, lite artighet och vänlighet har aldrig skadat i vårt samhälle. 
 
Något att tänka på är att utan koden så gäller alltså inte kupongen hur mycket du än tjatar på personalen. Det hjälper inte att vara otrevlig för kupongen börjar inte gälla i alla fall, den är alltså lika ogiltlig oavsett hur mycket du gapar och skriker på personalen. Så ta med en gillig kupong och var vänlig så blir allt bättre för alla. :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0