Acceptans inom spelkulturen

En dag var jag med Tobias på Brädspelsträff och jag blev positivt överraskad. Jag spelade inget men de som var där drog in mig i gruppen och jag var välkommen. Det är en av de få ställen som jag kände snabbt på att jag är accepterad som jag är. Jag är nykterist och nyfiken på spel. Har många intressen (kanske lite för många) men har aldrig känt mig riktigt hemma någonstans då alkoholen spelar en stor roll i vårt samhälle. Jag försökte som yngre att vara med i en bowlingklubb men kände mig inte accepterad då det var (just då) medelålderstanter som satt och diskuterade vad fulla de hade varit i helgen och jag blev utanför. 

Är du nykterist idag och inte gillar att festa, gå på hockey/fotboll och sånt så är du annorlunda. Jag gillar väldigt mycket här i livet men mina favoritintressen är litteratur, virkning, film, musik, bågskytte. Inte lätt att hitta en grupp att tillhöra då. Jag har försökt få ihop en grupp för läsning men det gick inte så bra. Virkning, ja det är kul men inte så många i min ålder som sitter i grupp och virkar. Film ja, nu har jag min sambo som jag ser mycket film med och vi har några stycken i vår krets som gillar film. Så där har utveckligen gått framåt. Musik, vi var iväg till HIFI klubben en kväll och lyssnade på LP skivor och sånt. Mycket givande och trevligt. Bågskytten, ja där har jag min nya klubb som jag ska börja och lära känna mer. 

I alla fall så börjar jag förstå spelkulturen, varför den börjar bli populär då man blir accepterad på en gång och det spelar ingen roll om du dricker alkohol, är nykterist, om vilken sexuelläggning du har, vilket etniskt ursprung osv. Alla verkar vara välkomna oavsett språk. Ja, så länge du kan hyfsad engelska så funkar det. Språket blir bättre ju mer du pratar och läser det. Så nu kan jag se fördelar med spel vilket jag inte kunde innan, inte på samma sätt i alla fall. Och inte att glömma, all den fina musiken som finns i tv-spelen. Jag har fått hört så många vackra musikstycken och blivit hänförd. 

Jag har alltid tyckt om tv-spel, Fia med knuff och andra sällskapsspel. Men detta öppnar upp en ny värld som jag vill utforska. Hoppas bara att de har tålamod med mig. :P


Länk till Karlstads förening här: http://karlstadspelkulturforening.blogspot.se/p/blog-page.html?m=1


Kommentarer
Postat av: lmmkbilder.blogg.se

Hej!
Vi har en hel del gemensamt.
Jag gillar att sticka, är inte helt nykterist för dricker vid speciella tillfällen. Men förstår den där med att hitta personer som accepterar sin livsstil Hur svårt det är.
spela spel är kul 😊det gör vi mycket jag och min sambo.

Svar: Hejsan. :)

Okej. Jag kan dricka någon cider men knappt det. Jag har alltid velat ha någon vid min sida som tycker om spel. Enda skillnaden är att han gillar strategispel och det är på liv och död. Men jag gillar familjespel som fia med knuff och är väldigt larvig när jag spelar, jag gör ofta bort mig så min familj får sig ett gott skratt. :P Sen älskar vi ju film båda två. :)
Anna

2016-03-14 @ 11:30:26
URL: http://lmmkbilder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0