Att tycka man är bra på något

Hur lär man sig att man tycker att man är bra på något? Jag har aldrig tyckt jag är bra på engelska, tycker fortfarande att jag är dålig på det.

När jag har stått i kassan på jobbet så har en del gäster sagt att jag har en väldigt bra engelska. Även när vi var till London så fick jag höra det. Även några av mina kollegor har sagt det. Jag har alltid förstått engelska men har haft svårt med tal och skrift. Men de senaste åren så har både tal och skrift blivit bättre men jag känner ändå att jag inte kan. Dock märker jag ju skillnaden men jag får ändå inte in i mitt huvud att jag är bra på det. Jag märker ju att jag pratar bra engelska men ändå så får jag känslan av att jag inbillar mig bara, att jag inte alls är bra på det. Jag vet mitt värde, jag vet att jag är värdefull så min självkänsla är bra men mitt självförtroende i engelska är inte så superbra. Där emot är mitt självförtroende när det gäller matlagning och bakning på topp. Det vet jag att jag är bra på (och skryter gärna med.) :P 

Men hur ska jag få mig själv att tro på det? Har ni några tips på hur man ska göra för att få sig själv att förstå att man är bra på något? Vad är era knep för att tro på er själva? Dela gärna med er av era tankar och erfarenheter.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0