Ingenting är gratis

När man går in och ska handla någonstans och personalen försöker merförsälja så ska man inte tro att man får det gratis.

Om jag går in på subway och har en rabattkupong med mig och beställer mat, personalen frågar mig då om jag vill ha något mer exempel ost. Då är det ju självklart att det kostar någon krona extra för att osten eller tillägget är ju inte gratis. Allting här i världen kostar pengar. Hur skulle det se ut om de gav ut bara till höger och vänster bara sådär? Det skulle bli en enorm diff (alltså jättemycket minus) i ekonomin. Om man gav ut mat eller produkter gratis till alla som ber om det så skulle ju företagen inte gå runt till slut. 

Hur kommer det sig att så många tror att de ska få den där osten gratis? Vad är det inte förstår om kassapersonalen frågar. Vill du LÄGGA TILL ost? Lägga till innebär ju att man gör ett tillägg, en extra kostnad. Vad är det med det som är så svårt att förstå? 

 

Jag kommer nog aldrig få svar på detta men frågor som ändå snurrar i mitt huvud. Det har hänt att telefonförsäljare har ringt och påstått att jag ska få en produkt gratis. Vi ett tillfälle så var jag tvungen att fråga vem som skulle betala det åt mig. Jag sa rätt ut "Vem betalar det åt mig? Du eller någon annan?" Telefonförsäljaren blev tyst och paff för han/hon hade inte väntat sig det svaret från mig alls. Jag sa till slut att man får inget gratis här i världen.

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Mathias

precis ALLT !!!!! är gratis .. även något så fint och oskyldigt som kärlek

it gots a point there ... även kärlek får man betala ett pris för ..precis ALLT!! HAR ett värde men värdet och priset kan variera det beror helt på hur man sköter sig priset kan gå ner eller så kan det stiga i ofantliga proportioner det är som att spela på jackvegas så länge man gör uttag och slipper stoppa in så är man glad men så fort man blir tvungen att stoppa in mer och mer men får mindre tillbaka då är det inte lika roligt längre och förlusterna skuldsedlarna växer sig stora på hög då vill man dra sig ur och gå vidare bara lämna allt som om ingenting har hänt

det gäller allt oavsett kärlek sex pengar personligt värde eller så

Svar: Ja, ingenting är gratis även om folk tror det.
Anna

2016-09-19 @ 17:21:27
URL: http://nouw.com/aspergers

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0