Vad ska man ha vårdcentralen till?

Vad ska vi ha vårdcentralen för? Är det inte meningen att de ska hjälpa sina patienter och göra sitt jobb? 

Tydligen inte. Jag ringde till vårdcentralen för att få en remiss till Otto Bock på centralsjukhuset här i Karlstad men nu ringde vårdcentralen tillbaka och inte visste något alls. De sa i princip att nej, vi tror inte att du behöver någon remiss. 

Så jag fick sätta mig och göra vårdcentralens jobb och ringa själv. Som tur är så har jag gamla papper kvar med viktiga telefonnummer och sånt. De på Otto Bock såg att jag hade varit hos dem förut och fick en tid redan på tisdag. Vårdcentralen sa också lite lojt att jag får anlita en sjukgymnast privat om jag vill ha mer hjälp. Fick några telefonnummer så jag ringde ett och fick bra information. 

Men jag kan fundera på vad vi ska ha en vårdcentral till om man inte kan ringa dit för att få hjälp. Jag har ändå Scolios och det är dokumenterat sen jag var barn. På sköterskan lät det som att min korta ben har växt ut till rätt längd under åren som gått. 

Nåväl som vanligt så löste jag problemet själv. Jag borde ha förstått från början och ringt direkt till Otto Bock. Kommentarer
Postat av: Banshee.devote.se

Påminner om när jag skulle ringa till vårdcentralen för några dagar sedan och förnya medicin. Jag äter sju olika mediciner så det är lätt att de helt tar slut innan jag upptäcker det. Tanten jag pratade med blev jätteotrevlig när hon fick reda på att medicinen var slut, suckade och fräste att det ju var synd att jag väntade så länge innan jag ringde. Jag blev helt paff så jag visste inte vad jag skulle säga. Skulle ha sagt att jag äter sju olika mediciner och dessutom har tvillingbebisar. Till råga på allt hade hon inte lämnat ett meddelande till doktorn som hon sa att hon skulle göra så jah fick ringa några dagar senare igen och tjata. Helt otroligt!

Svar: Jösses! Ja sjukvården idag funkar inte. 😕
Anna Hansen

2017-03-01 @ 10:55:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0