Överaktiv hjärna

Du som är normalt fungerande individ utan några som helst psykiska problem som DAMP, ADHD, katastroftankar, depression osv tycker att det är så lätt att sluta tänka.


Men för oss med de här problemen så går hjärnan på högvarv konstant och man kan aldrig slappna av helt förän nya tankar hinner komma upp. Det är ett enda virrvarr av tankar, intryck, beslut och massa annat. Som jag med DAMP ska försöka sortera dagens stora beslut och övriga händelser samtidigt som jag tänker på morgondagen, nästa vecka för att i nästa stund tänka på bröllopet. 

Som nu försöker jag sova men tankarna bara yr som vinden. Jag är verkligen trött och har väldigt ont i huvudet men inte kan jag slappna av. Jag tänker på beslutet vi tog idag, hur vi ska lösa hämtning av bil och däck nästa vecka, hur jag ska ta mig till bågskyttetävlingen osv. Önskar att någon kunde ge min hjärna lite semester. 

Vad brukar ni göra för att sluta tänka? 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Tack för att du informerar om damp /adhd.
det är svårt att berätta hur man slutar tänka när man inte själv har det.
men kopplar av med musik funkar för mig och sjunga med..svårt kanske när man ska sova men ☺

Svar: Åh, varsågod. 😊 Tack för tipsen. 😊 Hihi, ja lite svårt när man ska sova. 😆
Anna Hansen

2017-01-11 @ 21:49:29
Postat av: Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Jag tror det kan vara bra som min kurator säger, att bli medveten om sina tankar. Att man säger till sig själv: "Hej tanke, är du här igen" och verkligen förstår att man tänker, för ibland går ju det bara automatiskt. Och att man försöker tänka att det inte hjälper att oroa sig. Du kommer inte få mer ordning på bilen kl 3 på natten så oavsett hur mycket du än tänker nu så hittar du ändå ingen lösning på problemet.

Dock lättare sagt än gjort...

Svar: Ja, det är en bra idé. 😊 Och du har rätt, man ordnar inget 3 på natten med och tänka. Precis.
Anna Hansen

2017-01-12 @ 07:36:57
URL: http://evahle.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0