Jag har varit beroende

Ja, som ni alla vet så håller jag ju på med att gå ner i vikt och jag ser förändringen och känner den också. Men jag har gjort medvetna val och tagit bort en del saker ur min vardag.
 
Som rubriken lyder så har jag haft en beroende som jag lyckats att bli av med, jag har varit svårt beroende av Oboy under många år. Och snackar vi inte om någon mugg då och då utan flera muggar om dagen när jag har varit hemma, halva muggen med oboypulver och resten mjölk. Jag lyckades för några år sen att minska intaget av oboy till en mugg om dagen, vilket kändes stort för mig som har haft ett stort "behov" av oboy innan.
 
Nu i samband med giftermålet så bestämde jag mig att gå ner i vikt och vägen har inte varit helt lätt. Många stunder har varit svåra och eftersom vi har haft oboy hemma och även mjölk så föll jag tillbaka en sväng i träsket men så åkte jag på en släng av magsjuka och efter det kan jag inte dricka oboy något mer. Det smakar inte ens gott längre vilket är ett stort framsteg. :) Så när jag upptäckte det så kändes det som en stor seger för mig och jag känner bara WOW!
 
Genom att ha slutat helt med oboy nu så har även vikten gått rätt väg och jag märker en enorm skilland i mitt mående. Jag är inte alls lika sockersugen på oboy, jag känner inte behovet av socker på samma sätt som innan. Jag mår med andra ord så mycket bättre utan det där "giftet" och jag vet att jag klarar mig. Men som sagt, vissa stunder är ju jobbiga.
 
Har ni något som ni är beroende av? Hur hanterar ni det? Dela gärna med er av era historer. :)
 
 

Kommentarer
Postat av: Josefina

Helt klart beroende av Cola Zero, måste dricka det varje dag för att må bra känns det som! Blir dyrt ekonomiskt att dricka minst 0,5L varje dag men än så länge har jag ingen motivation till att sluta med det 😊
Skönt att du fått bukt med ditt beroende av oboj, många dolda kalorier i det och när det är drickbart så tänker man inte på att det finns kalorier däri 😊

Svar: Okej. Ja, jag fick motivationen när jag kände att det blev jobbigt att böja sig ner för att knyta skorna, när jag kände att bröllopsklänningen var lite tajt och kunde bli tajtare. Då bestämde jag mig för att försöka och lyckas med viktnedgången ☺️ Sen är det onödiga pengar också.
Anna Hansen

2017-03-08 @ 10:28:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0