Alla är vi olika

Jag har diskuterat med en del angående graviditet. Jag får många gånger höra att från den jag pratar med "Jag hade inte så, så då borde du inte heller ha så" eller att den personen hade mycket värre. Vilket har fått mig att börja fundera lite. 

Vi alla är olika och din graviditet var på ett sätt och min är på ett sätt. Varje graviditet är också olika. Vi har alla olika förutsättningar, möjligheter och problem. För mig började foglossnig tidigt vilket beror på hormonerna i kroppen men att det känns mer är också för att jag har skoliosen. Skolios är alltså sned ryggrad och ger värk i ryggen till och från. Så jag har rätt kraftig värk när både skoliosen och foglossnigen känns samtidigt. Men bara för att jag har en rejäl smärta i ryggen så förminskar jag inte andras lidande då vi inte kan jämföra. Min smärta är extrem jobbig för mig och smärtan för andra är jobbig för dem.

Måste man verkligen trycka ner andras känslor på detta sätt? Vad får man ut utav det? Är det inte bättre att berätta bara hur det var för en själv och sen lyssna på den andra? Försöka förstå i alla fall. 
Min smärta är jobbig för mig men det innebär inte att någon annan har rätt att förminska den. 







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0