Månadens bok

 
Boken Vänta barn utkom första gången 1980 och är det självklara valet inom mödravården för att ge den gravida kvinnan information och trygghet. Denna tolfte upplaga har nytt omslag och uppdaterat innehåll. 

Att vänta barn är en tid av spänning, glädje och förväntan. Samtidigt är det en tid av stor förändring - både kroppsligt och känslomässigt. Här får ni svar på frågor kring graviditet, förlossning och den första tiden med barnet. Boken kan läsas från pärm till pärm eller användas som uppslagsbok - både under och efter graviditeten. 

Boken tar bland annat upp:
* Kroppsliga och psykiska förändringar hos den gravida kvinnan.
* Fosterutvecklingen vecka för vecka.
* Kost- och träningsråd.
* Förlossningens alla faser samt smärtlindring.
* Övningar som är bra både under graviditeten och efter förlossningen. 

Författare är Ulla Björklund, överläkare, Kvinnokliniken, Södersjukhuset, Stockholm; Hanne Fjellvang, barnmorska, Kvinnokliniken, Södersjukhuset, Stockholm och Susanne Åhlund, barnmorska, doktorand, Karolinska institutet, Stockholm.
 
 
 
En mycket bra bok som var lärorik på många sätt. Denna kommer jag läsa många gånger om då den är informativ och lätt att förstå. När du blir gravid så kommer du få den hos barnmorskan om du inte är som jag och ville läsa den innan jag blev gravid. Jag fick låna ett exemplar av min kompis och tyckte boken var så intressant så jag bestämde mig för att köpa den. Jag visste inte då att jag skulle få en av barnmorskan men eftersom jag ville läsa den innan jag blev gravid så köpte jag den. Denna bok kan läsas av båda blivande föräldrarna och den tar upp utvecklingen på fostret, olika typer av smärtlindring vid förlossning, smärtlindringens för och nackdelar. Rekomenderas varmt till alla!
 
 
 
 
 
 

</div

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0