En dag hemma med Lily

Ja dagarna flyger iväg när man har en bebis att ta hand om. Vi vaknar för det mesta runt 7 på morgonen och då är det mat och blöjbyte för Lily efter att jag har gjort min morgontoa. När hon är mätt och nöjd och sover lite frukost så äter jag. Ibland så sover hon inte utan ligger och vilar bara, leker lite med någon leksak och jollrar. Låter verkligen så gulligt ut när hon småpratar. 😍

Sen om hon är vaken så försöker jag få in yoga för då kan hon vara med och ligga i sitt gym och aktivera sig samtidigt som jag är på golvet på yogamattan intill henne. Vissa gånger är hon med på mattan, det beror på vilken övning osv. Men om hon sover så försöker jag fixa med att plocka i ordning, tvätta och fixa. 

Efter frukostvilan så är det mat och blöjbyte igen och så myser vi till tv:n. Om hon somnar efter den matstunden så kan jag virka, läsa eller pyssla mer med hushållssysslor. Det beror på lite, som idag så virkade jag färdigt filten till henne. Sen är det massa planering också för dopet, vi tänker byta bil fram på och behöver fixa med det nuvarande lånet och det är att ringa en del samtal hit och dit. 

Många gånger så ligger vi i soffan och myser under min filt eller så ligger vi i sängen under mitt täcke. Hon älskar att ligga och gosa och mysa precis som jag. Men idag så lagade jag köttfärssoppa och det dröjde innan Tobias var hemma och vi kunde äta. Så under tiden jag väntade på Tobias så matade jag Lily igen och hon börjar kräkas när jag skulle rapa henne för att hon bajsade. Så hon kräktes över hela min tröja så jag tar och byter tröja, tar in henne och byter blöja och det kommer bajs lite här och där, så jag torkar henne ren och på med ny blöja, tar in henne i vår säng för att ta på henne rena kläder och under tiden jag fixar för att kunna lägga ner henne så kräks hon ännu mer och på min rena tröja, på sig själv och på golvet. Det är bara att ta henne till skötbordet igen, torka henne ren och ta av sig tröjan och lägga den i maskinen. Går in i sovrummet igen och fortsätter med det vi skulle, då känner jag att blöjan sitter fel så hon kissar typ i min hand. 😂 Bara att gå in till skötbordet igen, byta blöjan en gång till. Sen kunde hon få rena kläder på sig och jag en ren tröja. 

Nu har Tobias kommit hem, vi har ätit och Lily ligger och sover. Jag ska passa på att vila. Ja vem har tid med internet när man har en liten en att pyssla med? Man får passa på de stunder man kan. Jag tänker vara en närvarande förälder och inte pyssla med mobilen mer än vad som behövs. En dag fylld med mat, kärlek, bajs, kräk och kiss, välkommen till småbanslivet Anna. 😂


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0