Jag ska övervinna min fobi

Jag har en enorm fobi för myror, den är så extremt stor så jag klarar inte ens av att se tecknade myror på tv:n. Jag har undvikit skogen på sommaren just för myror men även för spindlar, ormar, fästingar och alla andra småkryp som finns. Men i höstas så började jag fundera över hur jag kan lära Lily om skogen om jag inte vågar vistas i den. Så jag bestämde mig för att övervinna min fobi och gick ut i skogen.

Jag tog många skogspromenader under hösten och njöt av det stilla lugnt som finns där. Och nu under våren ska jag gå ut ännu mer i skogen för att övervinna min fobi. Som i helgen som var så var vi ute i skogen och där fanns det stackmyror, en av de sorterna som jag avskyr mest. Lily gick runt och jag såg dessa myror här och där, kände lite hur paniken kom krypande i kroppen. Men så tänkte jag, Nej det ska inte få hindra mig från att utforska skogen tillsammans med Lily. Så jag kämpade på trots paniken som infann sig. Jag vill inte heller överföra min rädsla till Lily men jag vill att hon lär sig vilka myror som man ska akta sig för. Än så länge går det sådär för mig med min fobi, kan inte ens googla myror för jag får panik. Men jag kämpar på och tänker klara av det.

Jag har faktiskt stått i skogsgläntor och skjutit pilbåge med myror omkring mig, även då lite panik men jag klarade av det. Jag tror att bara jag har något att fokusera på så kommer jag klara det. Jag kanske inte blir fri från fobin men såpass orädd i alla fall så jag kan vara med Lily och plocka svamp, bär och annat roligt i höst. Jag vill lära Lily om att skogen är så mycket mer än min fobi, att skogen är vacker och härlig.  Vad är era tankar kring detta? Hur kan man övervinna sin fobi?
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0