Dagens låt

 

Halloj!

Jag har sovit supergott i natt och somnade lite tidigare än natten innan. Men jag var rätt så trött faktiskt. Det är så skönt att vakna när solen lyser in och man känner att våren är sakta men säkert på gång. Idag börjar jag och jobba klockan fem så jag har typ hela dagen på mig att göra lite som jag tycker. Nu först blir det frukost och se på Våra bästa år. :) Hoppas ni får en fin torsdag. :)
 

Tillräckligt med järn?

Hur undviker man järnbrist om man tränar 3-4 gånger i veckan?
 
De flesta människor behöver ca 1 mg järn per dag, men om man är fysiskt aktiv så kan behovet öka till ca 3 mg eftersom kroppen bildar mer blod när man tränar ofta. Som tur är så finns det järn i många livsmedel. Det gäller t.ex. kött och ägg och mycket från växtriket. Kroppen har dock svårare för att ta upp järn från växter. För att tarmarna ska kunna ta upp järn från spannmål/grödor så behöver du samtidigt äta något som innehåller C-vitamin och något som är rikt på animaliskt protein, t.ex. fisk eller kött. Oavsett om du äter kött eller spannmål så kommer kroppen bara ta upp ca 10% av järnet i maten. 
 
Här kommer några tips på vad som innehåller järn. :)
 
• Ägg; 2,0 mg 
•  Nötkött; 2,0 mg
•  Pinjenötter; 5,5 mg
•  Cashewnötter; 6,0 mg
•  Linser; 6,5 mg
•  Torkad Aprikos; 6,6 mg
•  Musslor; 7,7 mg
•  Grislever 13,4 mg
•  Sojabönor; 15,7 mg
•  Blodkorv; 16,2 mg
•  Vetekli 19,4 mg
 
 

Onsdagkväll

Vilken lugn dag på jobbet. Det har inte hänt något alls under dagen men ner trillade in mer folk på kvällen. Nu är jag hemma i alla fall och jag har varit och handlat, jag har duschat och fixat inför i morgon. Trots att det har varit segt på jobbet så har tiden gått fort ändå och det är tur det. :) Vad har ni haft för er idag då? Dela gärna med er. :)
 

Veckans film #30

 
Taylor Hillridge är en flicka vars far lämnade sin familj och höjs med sin ensamstående mamma tillsammans med sin yngre bror. Hon får en dator på födelsedagen från mamma. Hon blir snart utsatt för nätmobbning när hon registrerar sig på ett socialt nätverk. Efter att hennes bror hackat hennes konto och skrivit kränkande saker om Taylor får hon mer och mer problem med vänner och skolkamrater. Taylor begår nästan självmord genom överdosering med piller, men kan inte få av locket och skickas till sjukhus. Taylors mamma reagerar och försöker förhindra att andra ska drabbas på samma sätt som hennes dotter.
 
 
En film som berör på djupet! Skolan borde visa den här för det är en film som ta upp ett viktigt ämne och tyvärr så görs det för lite för de utsatta. Jag rekomenderar denna varmt och den ger en saker att tänka på. Den är ett måste i min samling!

God morgon

Jisses vad jag har sovit gott i natt men somnade sent då jag inte kunde lägga bort boken. :P När jag väl har kommit in i en bok så kan jag bara läsa, läsa och läsa. :) Jag älskar verkligen böcker. Ja, idag då så vankas det jobb men jag börjar inte förrän 12 så jag kan ta det lite lugnt. :) Skönt att börja sent men ändå jobbigt. Vad ska ni hitta på med idag? Hoppas i alla fall att ni får en bra onsdag. :)
 

Maria och Mindy

God kväll på er alla! Då har man kommit hem från jobbet och ska nu titta på Maria och Mindy. De är så roliga att titta på. :P Sen blir det sängen för mig. Är lite trött och sliten och sen vill jag ju fortsätta läsa den underbara boken. På jobbet idag har vi mest städat, städat och städat. Men så är det ibland. :) Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 

Nytt i garderoben

 
 
 
 
 
 

Shopping med Anna.G.

Ja, idag har jag träffat min underbara väninna Anna.G. som brukar kommentera i min blogg. :) Jag hämtade upp henne efter hon hade slutat jobbet och så åkte vi till Burger King på Wåxnäs och käkade och pratade bort en stund. :) Sen när vi var nöjda med det så åkte vi ner till Bergvik och handlade lite. Bilder på det kommer i ett annant inlägg. :) Vi flamasde runt så som vi brukar göra och hade kul. :) Sen när vi hade shoppat färdigt åkte vi hem till henne och gick ut med hennes hund. Det var så härligt väder och solen sken, en perfekt dag för promenad. :) Vi bytte julklappar som vi skulle ha gjort tidigare men det blev aldrig av. Och sen fick jag en försenad födelsedagspresent. :) Ja, en toppen dag med andra ord. :)
 
 
 
 
 

God morgon

Vad jag har sovit gott i natt, jag vaknade och kände mig något utvilad och något pigg i alla fall. :) Nu har man ätit lite frukost och fixat räkningarna. Sitter och väntar på att Våra Bästa År ska börja och sen ska jag göra mig i ordning för att åka och träffa en väninnan. :) Ska bli kul då det är ett tag sen vi träffades. Vi ska shoppa lite och prata tjejstuff typ. :P Vad ska ni göra idag? Jobb, skola eller ledig? Dela gärna med er. :)
 
 
En gammal bild, nya kommer senare. ;)

INSPO - PURPLE

 
 
 
 
 

 
 
 
 

 

 
 
 

Dagens låt

 

En liten tanke


God morgon

Lördag och jag har sovit jättegott i natt. Sitter just nu och tittar på Disneydags och väntar på Melodikrysset. Får se om man kan lösa något på det idag eller om det bara blir att lyssna. :) Sen blir det jobb igen, 12-21. Så det blir inte så sent hem i alla fall. :P Men jag missar melodifestivalen men det gör inte så mycket. Jobbet går ju först så jag får pengar. :P Nåväl, vad ska ni hitta på med idag då? Dela gärna med er. :)
 

Good Morning Saturday

 

Good night

Nyss hemkommen från jobbet och är trött som tusan men grannen i ingången bredvid har partaj verkar det som. Hoppas jag kan sova ändå. Har ont i hela kroppen men det har varit kul med att gå två stängningar nu. :) Hoppas ni har haft en bra fredag i alla fall. Jag kan inte klaga på min. Sov gott med er alla. :)
 
 
En gammal bild

Haha... stämmer detta?


Äntligen fredag

Vad jag har sovit gott i natt! Drömde lite konstigt men har haft en bra natt ändå, trots att jag kom hem så sent och somnade sent. Jag har nu gjort lite hushållsarbete som blev efter igår och ska snar titta på de desperata hemmafruarna på kanal 5. Nu på dagen ska jag ta det lugnt då jag gör en stäning till ikväll. Hoppas ni får en bra fredag. :) 
 

Dagens låt - with love

 

God natt

Ville bara titta in och önska er en god natt, visserligen de flesta sover säkert redan. :P Jag har nyss kommit hem från jobbet och känner mig både trött och pigg. Jisses vad skitiga toaletterna var ikväll, på damtoan så var det stopp i ena toastolen och på herrarnas så var det ketchup över hela handfatet, halva spegel och en del av väggen och en hamburgare på golvet. Man kan ju verkligen undra hur gästerna gör. :P Så det tog rätt så lång tid innan jag var klar men eftersom jag städade dem efter vi hade stängt så gick det bra ändå. :) Ja, det var kul att gå stängning och jag hoppas de är nöjda med min insats. Fick även höra av min vänninan en massa positivt skvaller om mig själv. :D Så min arbetsdag har varit kanon. :)
 

God morgon

Äntligen en bra natt, jag vaknade något utvilad och utan huvudvärk. :) Känns så himla skönt. Sitter just nu och tittar på Våra bästa år och har en maskin med tvätt på gång. Ska snart fixa lite hushållsarbete. Vad händer idag för mig? Jo, jag har ledig tid fram till 17.00 då börjar jag mitt arbetspass som är stängning. Så jag ska passa på att fixa lite här hemma och samtidigt ta det lugnt. Vad är era planer för dagen? Dela gärna med er. :)
 
 

GOOD MORNING

 
 
 

Dagens låt

 

Planering

God kväll på er alla! Hoppas ni har haft en bra dag, min har varit kanon och jag känner mig nöjd. :) Jag jobbade till klockan 21.00 och på vägen hem så handlade jag lite mat och grejer. Sen blev det duschen och det var ljuvligt att duscha. :) Nu ska jag planera massor och se över min ekonomi. Sen blir det sängen för mig. 
 

Veckans film #29

 
Drama från 1994 av Frank Darabont med Tim Robbins och Morgan Freeman. Digitalt restaurerad med bättre bild och ljud.

Den unge och framgångsrike bankmannen Andy döms till livstids fängelse för mordet på sin fru och hennes älskare. I fängelset möter han en brutal och förgörande verklighet, men också oväntad vänskap så stark att den kan rasera murar. Andy börjar steg för steg att mejsla fram en plan för att ställa allt till rätta igen, men den kommer att kräva stora mängder tid, tålamod och hjälp från självaste Rita Hayworth.
 
 
 
En mycket bra film som jag rekomenderar varmt. :) Kanske inte så mycket action men en bra film som får en att hoppas på det goda ska segra. :)

God natt

Ville bara önska er en god natt, hoppas ni får sova gott och vaknar utvilade i morgon. Får se hur min natt blir men jag hoppas att den blir bättre än andra nätter. Jag känner mig trött i alla fall och det är ett bra tecken. :P Sov gott med er. :)
 

Good Night Comments For Orkut,Hi5

 
 

Trött och sliten

Jag gör nu ett kort inlägg. Är så trött och sliten. Har inte kunnat sova ordentligt på flera nätter och i natt när jag kände att det kunde fungera så drömde jag mardrömmar i stället. Vaknade flera gånger av att jag grät hysteriskt. Men till slut så somnade jag på riktigt och fick sova i fred så att säga. Men när jag vaknade för dagen så hade så kraftig huvudvärk och mådde illa. Mår lite bättre nu men känner mig utsliten kroppsligt och mentalt. Vet ej riktigt varför men nu ska jag bara slappa och ta hand om mig själv på bästa sätt. :) Svarar på era kommentarer vid ett senare tillfälle. :) Hoppas ni har det bra i alla fall. :)

Dagens låt - with love

 

En liten tanke - LOVE

 
Lite KÄRLEK till alla människor där ute! Tycker att det är på tiden att vi visar varandra KÄRLEK när det finns så mycket hat, ondska våld och elakheter. MAKE LOVE!!

MELODIFESTIVAL

 
Nu blir det att se festivalen tillsammans med familjen Airiman och Frida. :D

Hej där

Lördag, ledig och sov rätt länge. Jag somnade sent i natt då jag mådde dåligt och kände mig arg och ledsen. Känns lite bättre idag även om tankarna finns där. I alla fall så har jag diskat, bytt gardiner i köket, lagt på dukar och gjort det fint. :) Känns så ljust och skönt ute i köket nu. Längtar verkligen till våren, det är nog därför jag mår dåligt också. Är trött på snön och kylan, visst jag älskar vintern men nu vill jag har vår och värme. :) Men igår hände det en mysig sak. Jag har verkligen gulliga arbetskamrater. <3 Jag bestämde mig för att äta BK mat och Bella och Sebastian gjorde irodning maten och skrev ett så gulligt meddelande på pappret. Det stod "We love you Anna Lille. <3 :) " Det gick rätt in i mitt hjärta och jag blev så glad. :D Tänk att en sådan sak kan pigga upp så mycket. Om inte pappret hade blivit så kladdigt efter jag hade ätit klart så skulle jag ha sparat det. :P Men som tur är så tog jag kort på det. :) Nåja, snart ska jag in i duschen och sen hem till Maria med familj och se på melodifestivalen. Hoppas ni har haft en bra lördag så långt. :)
 
 

Dagens låt

 

Dagens fråga

 


En bra träning

Ja, igår var jag iväg och tränade. Nu har allt blivit fixat med SM så nu måste jag träna och ligga i. Det vore kul att komma på pallen men jag är glad ändå för jag får ju delta i tävlingen. :) Det gick rätt okej på träningen med tanke på att det är ca 1 månad sen jag var där. Men det gäller att värma upp rätt och ta det långsamt. Först var jag så seg och omotiverad, hade ingen lust att åka ifrån den sköna soffan men när jag väl kom iväg och klev in i klubblokalen så försvann all negativitet och ersattes med ett skönt lugn. Jag tänkte jag provar och känner jag efter ett par pilar att det inte funkar så har jag ju ändå försökt. Och till min glädje så känndes det roligt, gott, skönt och riktigt bra. Fick tre st 10:or och en 9:a. Bästa serien var 10 8 8. :) Så jag känner mig nöjd och glad. :)
 
 

http://villemowebblogg.se - Bågskytteträning


Dagens skratt

 
När pizzabudet kom igår så ville han ha mycket pengar för pizzan.
 
Budet: Det blir 601 kronor tack.
Jag: VA!? Det var att en dyr pizza, det kan inte stämma.
Budet: Jo, det står så (han visar en lapp)
Jag: Nej, det måste stå fel.
( Han envisas och jag bara stirrar på homom, en pizza för 600 kr?? Nej, något är ju fel sen kommer han på vad felet är)
Budet: Oj, jag vände lappen och och ned. (Han vänder lappen rätt)
Jag står och väntar
Budet (igen): 109 kr ska det ju vara.
Jag: Puh!
 
Jag ger budet pengarna och stänger dörren. Får sen ett skrattanfall som heter duga! :D Ja, det gäller att läsa lappen rätt. :P Snacka om dyr pizza! :D
 

Frågor

 


1. Vad heter du? Anna
2. Vem fick du dessa frågor av? Från Evah
3. Hur gammal är du? 31
4. Är du romantisk? Ja
5. Hur lång är du? 150 cm.
6. Vilken ögonfärg har du? Gröna.
7. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar.
8. Vilka städer har du bott i? Torsby och Grums
9. Tycker du om kaffe? Nej
10. Tycker du om att mysa/kela? Yes
11. Kan du några andra språk än svenska? Engelska 
12. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, men suttit i en
13. Vad har du för ringsignal? Lite olika
14. Vad har du för bakgrundsbild på mobilen? En piltavla där pilarna sitter i mitten
15. Kan du byta olja på bilen? Nej, bara fylla på.
16. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej
17. Vad är det bästa som hänt dig? Att jag har en sådan bra familj och att jag har hittat min sport
18. Vad är det värsta som hänt dig? Oj, vad svårt,men farmor och farfar gick bort.
19. Har du varit med i tidningen? Ja.
20. Har du någon piercing? Har hål i öronen.
21. Civilstånd? Singel
22. Hur bor du? Hyresrätt
23. Vilket är ditt drömjobb? Jag vet inte riktigt, vården men vet inte längre.
24. Vad har du haft för husdjur? Katt och hund
25. Vad arbetar du med idag? Jag jobbar och sliter på Burger King.
26. Kan du åka slalom? Nepp, vågar inte ens prova. :P
27. Vad har du för utbildning? Vård på gymnasiet
28. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? Oj, vad svårt. Jag är nöjd med hela mig.
29. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Måste minska omfånget på magen.
30. Vem vill du ska svara på dessa frågor?
Linnea, Madelene, Ida, Mix





Dagens låt

 
 

Äntligen hemma

Ja, då var man äntligen ledig och fri. :) Jag har jobbat 11-20 passet idag och det har rullat på i en bra takt. Är nu trött och sliten. Efter jobbet så handlade jag lite mat och passade på att köpa boken 50 nyanser av honom. Jag har sett att det är många som har läst den och gillat den så jag tänkte att då är den bra. :) När jag kom hem så plockade jag rätt och sen gick jag in i duschen och jag hann och se slutet av melodifestivalen. Men nu är QX galan som gäller. Nu är man i alla fall hemma och ska slappa och ta hand om min trötta kropp. Hoppas ni har haft en bra lördag. :) Min har varit mycket bra och jag känner mig lycklig och glad. :)
 
 

Good Night

 
 

INSPO!

 
 
 
 
 
Ni hittar den hääär
 
 
Ni hittar den hääär
 
 
Ni hittar den hääär
 
 
Ni hittar den hääär
 
 

Veckans film #28

 
Vad gör man som ett par yuppie-spöken (Geena Davis och Alec Baldwin) omens pittoreska hem i New England invaderas av trendiga New York-bor? Hyr en frilansande "bio-exorcist" som skrämmer inkräktarna, så klart! Regisserad av Tim Burton är Michael "Keatons Beetlejuice ett av de största och värsta odjur till spökfilm som någonsin släppts löst" (The Village Voice). Keaton vann för sin prestation i den här filmen samt Clean and sober National Society of Film Critics pris som bästa skådespelare 1988. Winona Ryder, Catherine O?Hara, Jeffrey Jones och Sylvia Sidney finns på rollistan i denna underbara produktion, med soundtrack av Harry Belafonte
och Oscar-belönad makeup.
 
 
En av mina favoritfilmer. :) Har älskat den här sedan 15 år tillbaka. Nu har jag den i min samling och jag rekomenderar verkligen den här. Effekterna är visserligen inte lika bra som dagens då denna är gjord 1988-89. Men det är en del av charmen enligt mig. :)

Dagens låt

 

INSPO!

 
 
Hittas här
 
 
 
 
 

Soft dag

Idag sov jag rätt länge och det var skönt. Somnade rätt sent i natt, satt inne hos Evah och pratade om allt och lite till. Jag plockade rätt efter mig hos mamma och dem och sen var det tandläkarbesök. Det gick väldigt bra i dag men det kan bero på att det var en bra tandläkare. Sen var det dags att handla hem lite mat, tvätta och plocka rätt hemma hos mig. Efter maten tog jag mig en go dusch och lade mig på soffan och tittade på film och slappade. :) Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 

Dagens skratt

 
HAHAHA!! :D Vem ska kunna se denna skylt när man svänger in på en parkering? Det var nog inte så genomtänkt att placera enen framför skylten. :D Jag såg denna igår när jag var in på Mc Donalds på Wåxnäs i Karlstad. 
 

Shopping

Idag var vi ut och försökte shoppa, men jag hittade inget alls att köpa. Lika bra kanske då min ekonomi inte är så bra just nu. Men jag hade kul ändå och det var skönt att komma hemmifrån en stund och bara roa sig. :) När vi hade kollat klart i affärerna så åkte vi till konkurenten Mc Donalds och käkade mat.Sen åkte vi till en lite butik i Vålberg och där köpte vi bara en stor Coca cola som vi skulle ha med till stora syrran för att fika. Sen så satt vi där några timmar och pratade om allt och lite till. På kvällen var det Familjen Annorlunda och Top Model Sverige på tv:n. :) Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 

Dagens låt


Veckans film #27

 

Det finns fortfarande amerikanska soldater i Vietnamesiska fångläger. Det finns bara en man som kan få hem dem igen. Missa inte denna tuffa och häftiga actionfilm med kamsportsexperten Chuck Norris i huvudrollen.

Efter en gastkramande flykt från ett vietnamesiskt fångläger återvänder överste James Braddock från specialstyrkorna, till Vietnam för att utföra ett livsfarligt uppdrag. Han ska spåra upp och rädda de sista amerikanska soldaterna som fortfarande sitter som fångar i vietnamesiska läger, med hjälp av en kvinnlig tjänsteman på utrikesdepartementet och en före detta militär, börjar Braddock att samla topphemlig information och en modern vapenarsenal.

Han är en enmansarmé – men kommer han levande ut igen?

 
En mycket bra film, väldigt spännande och nervpirrande. Bra skådespelare och ett måste i min samling. 

Melodifestival

Idag så har man jobbat kortpass och det var gott för en gångs skull. Jag började runt 10 och jobbade bara till 15. Efter jobbet så åkte jag hem och åt mat och tog mig en go dusch. Sen så åkte jag och Evah ner till solariet och solade, det var behövligt med värmen. Mina leder var lite stela och värmen mjukade upp det mycket. Sen åkte vi hem och slappade. Vi har nu tittat på Melodifestivalen och åt gott. En mycket go dag måste jag säga. Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 
 
 

Snabbmatsjobb = Äta skräpmat varje dag?

Något som jag får som fråga väldigt ofta och vad det förväntas av mig bara för att jag jobbar på Burger King är, om jag äter hamburgare varje dag jag jobbar.Varför skulle jag äta hamburgare varje dag bara för att jag jobbar med det? Det verkar som att det förväntas av mig att jag ska vräka i mig massor av BK mat bara för att jag jobbar på en sådan restaurang. Men man kan faktiskt ha matlåda med sig och värma. Det som är intressant är också att de finns en annan restaurang berdvid min arbetsplats där jag kan köpa mat och även en bensinstation där jag kan köpa frysta rätter, baugetter, korv och annat. Så det finns massor av olika varianter. Så, nej man måste inte äta hamburger 5 dagar i veckan bara för att man jobbar på ett sånt ställe. Skulle ni vilja äta hamburgare 5 dagar i veckan samtidigt ni jobbar med det?
 
 

Månadens bok

 
26 år gammal har Tyra Sjöstedt redan förverkligat fler av sina drömmar än de flesta människor hinner med under en livstid. Hon driver en av Sveriges största bloggar, äger flera egna företag, har ett eget klädmärke och 15 anställda. Hon har en högre månadslön än majoriteten av de mediechefer som vill anställa henne och är en så stor maktfaktor bland unga tjejer att internationella varumärken bjuder över varandra bara för rätten att associeras med henne.
Från blogg till business är historien om hur den blyga hästtjejen från landsbygden utanför Norrköping blev rikskänd och skapade ett miljonimperium från sin laptop. Med samma skoningslösa driv och passionerade ärlighet som lockar 70 000 läsare till hennes blogg varje dag berättar Tyra om den långa vägen till framgång.
Det är en berättelse av och om en ung kvinna i en tuff företagsvärld, om förhandlingar med mäktiga män i kostym och vad som krävs för att gå sin egen väg även när alla säger åt dig att du inte kan. Om framgång, pengar och kändisskap. Men också om kärlek, osäkerhet och utbrändhet. Om döden som rycker bort dem man älskar allra mest. Och om att resa sig upp igen och kämpa vidare. Alltsammans berättat med en röst där hjärtat bankar av glädje, sorg, skratt och tårar mellan bladen.
Från blogg till business är en bok för alla tjejer som någonsin fått höra att de inte kan eller att de inte är bra nog. Det är en bok för alla föräldrar som vill förstå den värld deras döttrar växer upp i. Det är en bok för den som vill förstå något om det sanslösa bloggfenomen som svept över Sverige de senaste åren och för den som vill begripa sig på drivkrafterna bakom en helt ny generation unga kvinnliga entreprenörer. Men framför allt är det en bok för alla som drömmer om något. 

TYRA SJÖSTEDT är kläddesigner och entreprenör med hästar som stort fritidsintresse. Från blogg till business hennes första bok.
 
 
En bra bok med lite tips och ideér men jag hade förväntade mig mer av boken. Men jag ska köpa in den till hyllan i alla fall. :)




 

Dagens skratt


En liten tanke


RSS 2.0