En liten tanke




God kväll

Efter en jobbig dag igår så hade jag ett viktigt möte idag. 

Som en del säkert redan har läst så försvann en del av mig igår. Familjens sötnöt gick vidare och lämnade en enorm tomhet. Jag var mentalt slut i huvudet igår kväll och somnade tidigt, jag hade stått i driven hela arbetsdagen igår och sen får det jobbiga beskedet så jag grät en hel del. Som tur är så har jag Tobias vid min sida och fanns där igår för både mig och min familj. 

Idag vaknade jag rätt tidigt och kände sorgen i hjärtat. Orkade inte ligga kvar så jag klev upp och kollade på tv. Sen kom älsklingen upp och vi fixade frukost, kollade på tv och sen var det dax för mig att göra mig i ordning. Jag hade ett viktigt möte idag med chefen och arbetsförmedlingen. Jag skrev på de nya papprena och har anställning ett år till.

Sen efter mötet kom en kompis ner till restaurangen och vi tog bussen in till city. Vi gick runt på stan, fikade och snackade. Några goa skratt blev det också, fick en dag där jag kunde glömma allt jobbigt en stund. Handlade en ny lunchkasse att ha med min matlåda i. När jag kom hem så låg ett paket i brevlådan och i paketet en efterlängtad bok. :)

En fin dag trots allt, tack Elin för sällskapet. :) 






En liten tanke




12 år

12 år med världens finaste hund! Den glädjen, kärleken och alla de skratt du har gett oss. För mig blev du mer än en hund. Du blev min bästa vän, min vapendragare, min fotokompis. 

Minns du alla skogsäventyr vi gjorde? Du kollade alltid om stigen var bra nog så jag kunde gå, du var nyfiken på allt och jag kunde fråga dig vilken stig vi skulle välja och du kollade om den var lämplig. Vi mötte på rådjur, fåglar och andra hundar och ägare men du var alltid lydig som var stilla vid min sida om jag sa till dig. De andra ägarna var alltid tvugna att berömma dig för du var så lydig. 

Du var också min hjälpreda i köket, du fanns alltid där och kunde smaka av. :) Sen tänker jag på alla de gånger som du har tröstat, funnits där för Sofie och för hela familjen. Saknaden kommer och bli enorm, vetskapen om att du inte kommer ligga där i grovköket nästa gång jag och Tobias kommer för att hälsa på gör så oerhört ont. 

Du är älskad och du kommer att vara saknad för alltid! <3 




Månadens bok

 
Det är januari och kylan har Fjällbacka i sitt grepp. En halvnaken flicka irrar genom den snöiga skogen, ut på en väg. Bilen kommer som från ingenstans och hinner inte väja.

När Patrik Hedström och hans kolleger får larmet om olyckan är flickan redan identifierad. För fyra månader sedan försvann hon på väg hem från ortens ridskola och därefter har ingen sett henne. Det visar sig att hon utsatts för ofattbara grymheter, och risken är att hon inte är ensam om sitt öde.

Samtidigt håller Erica Falck på att gräva i ett gammalt fall, en familjetragedi som ledde till en mans död. Gång på gång besöker hon hans fru som dömdes för mordet, men utan att få reda på vad som hände. Vad är det kvinnan döljer? Erica känner på sig att något inte stämmer. Och det verkar som om det förflutna kastar sin skugga över nuet.
 
 
 
 

Veckans film #118

 

Michael “Eddie” Edwards var en osannolik men modig brittisk backhoppare som aldrig slutade tro på sig själv. Med hjälp av den rebelliska och karismatiska coachen gav Eddie aldrig upp utan tog sig till de Olympiska spelen i Calgary 1988. Där vann han fansens hjärtan och blev känd som ”Eddie The Eagle”.

 Producenterna bakom Kingsman: Secret Service ger oss Eddie the Eagle, en feel-good film inspirerad av den sanna berättelsen om Michael “Eddie” Edwards.

 

 

 

 

God morgon

Ledig och allt. Ligger just nu i soffan och ser på tv och älsklingen är på jobbet. Vädret är sådär, molnigt, grått och trist.

Vad jag ska hitta på med idag vet jag inte, vet bara att jag ska köra en maskin med tvätt. I övrigt vet jag inte, tar dagen som den kommer. Hjärnan är så tom så det ekar, jag kommer inte ens på något vettigt att skriva. :P Ha nu en fin dag allihop. :) 




Usch

Usch mår inte alls bra idag. Ont i magen, ont i huvudet och känner mig bara allmänt usch.

Började sent på jobbet och det var skönt men eftersom det aldrig drog igång med mycket gäster så blev jag bara tröttare. Kände till slut att jag inte orkade då jag kände av lite yrsel och frågade arbetsledaren om jag kunde sluta tidigare. Vilket jag fick, låg försäljning och mycket personal. Köpte med mat hem och när jag kom hem så åt vi och kollade på Doctor Who. :)

Blev så trött sen och tog en tupplur och Tobias spelade (vilket han gör än). Snart ska vi se på någon film och mysa. :) Hoppas att ni har haft det bra. 




En liten tanke




Dagens skratt





Påskafton i Grums

Idag firade vi påskafton i Grums och det har varit mysigt med många skratt och god mat. 

Först så myste vi här hemma och sen gjorde vi oss i ordning för att åka. När vi kom till Grums så satt vi och pratade lite. Jag pysslade med Sofie och sen blev det middag. Jag och Tobias gick ut med Nalle och sen satt vi och kollade på tv:n tillsammans med familjen. 

Nu är vi hemma och ska mysa till någon film eller serie.  Hoppas ni har haft en bra dag. :) 






God morgon

Jisses vilken härlig kväll det var igår. De satt och spelade något spel som hette Ticket to Ride när jag kom dit. Det såg rätt kul ut och de var halvvägs redan i spelandet. Så jag tog en stol och satte mig intill bordet och kollade på. 

Sen körde de något kortspel som hade något med trollformler men spelreglerna var lite konstigt skrivna så de tröttnade på att spela det och man dog fort tydligen också. Så de som hade dött i spelet fick då sitta länge och vänta på de andra vilket är mindre kul när man vill spela. Jag var dock inte den enda som kom senare och han ville ha lite våfflor så de gjorde lite uppehåll i spelandet. De hade ätit våfflor tidigare på dagen och jag jobbade ju. 

Sen kunde jag vara med och spela och fasiken vad kul det var! :D Spelet heter Cards against humanity och jag skrattade vissa stunder så jag kiknande! Det är ett kortspel med påstående/frågor och på korten är det då blanksteg så du ska fylla i med något av korten du har på handen. Ex; Jag heter---- och då ska jag lägga ett kort från min hand ex; Jafar. Sen läser man det högt vilket kunde bli extrem roligt, sjukt och bara så fel men ändå så rätt. :) Svårt att förklara spelet i en text. Det som gjorde mig nervös var att det stod på engelska på korten och jag som har dyslexi och inte tycker om att läsa högt. Har även svårt med engelskan, så detta spelet var en bra utmaning för den sakens skull. :) 

Och vilket härligt gäng det var sen! Jag trivdes så bra och det kändes så skönt att få vara en del av gemenskapen utan alkohol eller några andra jobbiga påtryckningar. En del av dem har jag träffat redan i andra sammanhang men ändå. 

En toppoenkväll med andra ord! :)




GLAD PÅSK

Ville bara titta in och önska er en glad påsk. Hoppas ni får en fin dag med nära och kära. Själv ska jag tillbringa dagen med de bästa. :) Hoppas på att få bilder att dela med mig av. :)




En liten tanke




Gamenight

Nu bär det av det till en ny vän till mig för att delta i en spelträff. Den började tidigare idag men eftersom jag har jobbat så kommer jag lite senare dit. Det ska bli kul och få vara med men är lite nervöst då det är första gången. 

De kanske håller på med ett spel när jag kommer men då får jag mingla bland de andra som kanske inte spelar. :) 




Dagens outfit





God morgon

Känns ut och kunna bli en bra dag det här. Känner mig bättre än på flera dagar och inte så trött, inte så ont just nu någonstans och lugn i kroppen. 

Har sovit supergott i natt och duschen och myset med älsklingen igår gjorde susen för både kropp och själ. När älsklingen kom hem igår så kollade vi på två avsnitt av Game of Thrones. Satt och kramades, pratade och skrattade. Så skönt att få slappna av lite, vi pratade även om det jag har tyckt varit jobbigt den sista tiden. 

Snart blir det jobb och sen blir det galej senare idag. Det är ju ändå långfredag och längesen jag roade mig (bortsett från bio). Ha nu en fin dag allihop. :)




Arbetsplats eller lekplats?

När du är på din arbetsplats så ska du arbeta och inte hålla på med barnsligheter. 

Om du är medarbetare på en arbetsplats så får du ta de uppgifter som du blir tilldelad och inte gnälla som en barnunge. Om du blir tilldelad att plocka rätt i förrådet så ska du inte säga; Jag vill inte, Kan inte någon annan göra det, Jag kan inte.

Det är tre meningar du ska undvika på din arbetsplats för att få respekten av chefen och övriga arbetare. Där emot kan du "förhandla". Exempel på om du har lite ont i halsen och svårt att prata så kanske du inte kan ta emot gäster i receptionen utan får vara på en annan position. Men säg aldrig att du inte kan, vill eller kan någon annan göra det. Det inger en loj inställning och du kan tolkas då som lat och odräglig.

Så vill du bli tagen på allvar, ha en positiv inställning och ta dig an dina uppgifter med en bra attityd.




Veckans film #117

 
Baserad på den sanna historien om den danska, transsexuella kostnären Lili Elbes äktenskap med hustrun, Gerda. En historia om ett äktenskap där en av parterna vill göra en stor förändring, och om hur de båda handskas med det. En oscarsbelönad film som är verkligen sevärd och fantastisk. Bra skådespelare, intressant ämne och handling, snyggt filmat och en djup film.
 
 
 
 
 

Veckans sötnöt





Dagens skratt





En liten tanke




Suck...magknip igen.

Det har gått bra mestadels av dagen. Lite ont i magen men då mensvärk bara, kommer hem och äter middag och det kör igång igen med magknip. Så nu får jag skriva ned vilka produkter jag inte tål. För det är uppenbarligen laktosen som är problemet. Jag har ju kunnat äta vissa såser/dressingar innan men inte nu. Vilket känns jättejobbigt. 

I övrigt har det varit bra på jobbet bortsett från trötthet. Det har blivit en del skratt idag och bus. När jag kom hem så hade min fina älskling grejat lite. Nu är han på bowlingträning och jag chillar i soffan. Det bråkar lite i magen men inte så farligt just nu, var värre innan. Ha nu en fin kväll. :)




En liten tanke




God kväll

Efter en jobbig dag så blev det en promenad ner till biografen i city. På vägen dit träffade vi två goa vänner och på vägen hem en gammal bekant. 

Det var skönt med en promenad för att sen gå in och sätta sig i salongen. Filmen var superbra men jag gråt en del då den var känslomässig vid flera tillfällen. Men jag är nöjd med att vi såg den. :) 

När vi kom hem så kollade vi på Gifta vid första ögonkastet, det var avslutning idag. Och nu ligger jag i sängen och väntar på älsklingen. För övrigt idag så har det varit en berg och dalbana för mig. Det blev bättre när Tobias kom hem och vi fixade maten tillsammans. Är nu supertrött och sliten, sov gott allihop.




Jag har hittat rätt

Som rubriken lyder så har jag hittat rätt man här i livet. 

Han finns alltid där när jag mår som sämst, han får mig att skratta mitt i bedrövelsen, han förstår när jag har jobbigt med min DAMP. Han finns där när jag är som mest pmsig eller sjuk. 

Han är bra på att kommunicera och lärt mig att bli bättre på det. Han fokuserar sin tid på mig och spel istället för alkohol. Han puschar mig i bloggandet, i youtubandet och min bågskytte. Han puschar mig även i mitt jobb och finns alltid till hands även när vi inte är tillsammans. Jag kan bara skriva ett sms till honom så känns allt mycket bättre med en gång.

Visst har vi våra små duster men de är inte många och vi reder ut dem snabbt. Ingen av oss tycker om att skrika, bråka osv. Vi är lugna individer och sakliga (han är mest lugn och saklig). Jag är mer inåtriktade personen och är mest tyst och drar mig undan. Men han har fått mig att prata om det som är jobbigt och fått mig att inse att även min åsikt är viktig, att även mina känslor spelar roll. 

Så tack älskling för att du kom in i mitt liv! Du förgyller alla mina dagar med din kärlek. <3




Magknip

God morgon på er. Hoppas ni har haft en bra helg, min har varit bra men rätt mycket stress och väldigt mycket magknip. :/ Jag börjar bli trött på att ha ont i magen nu så jag ska ringa till vårdcentralen för att få hjälp. Jag misstänker nämligen laktos och jag behöver ha hjälp med att utreda det. Nu på morgonen hade jag så ont så orkade inte stå upp utan kröp ihop på golvet för att sen rusa in på toaletten. Just nu känns det lugnare men inte helt bra och jag är rädd, rädd för smärtan. Och jag tänker; Om jag är rädd för denna smärtan, hur ska det inte bli om jag blir gravid? Som tur är så har jag tid hos barnmorskan idag för att få mer p-piller och just för att prata med henne. Det är ju en ny barnmorskemottagning så hon ville träffas och få en bild av mig.
 
Jag hade tänkte att göra massor men vet inte om kroppen orkar med det så jag får ta dagen lite som det blir nu. Jag måste ju vila också och inte bara greja men som vanligt så går jag på i 120 fast än kroppen säger ifrån. Det känns som jag är en dålig människa bara för att jag inte orkar så mycket som jag vill. 
 
Senare idag blir det bio och det ska bli skönt att få se film och slappna av. (Haha som vi aldrig ser film.) :P Vi ska se filmen Room, jag använde mina poäng från bioklubben så jag går gratis. Nu ska jag fortsätta med mina bestyr och hoppas att magen ger sig snart. Sitter i telefonkö till vårdcentralen just nu. Ha nu en fin dag allesammans så hörs vi vid ett senare tillfälle. :)
 
 
 

En liten tanke




God kväll

Vilken mysig dag det har varit, började dagen med kramar, solsken och kärlek. Fixade frukost och chillade till tv:n. Först så tittade Tobias på sin serie Star Wars rebells och jag pysslade med mitt. Sen kollade vi på Game of Thrones, när vi hade kollat färdigt på det så spelade Tobias en stund och jag läste en bok och samtidigt hade vi tvätten igång. När det var färdigt så tog vi oss en promenad för det var ju så skönt vårväder idag. :) 

När vi kom hem så fixade vi mat och det blev tacos idag. :) Sen blev det mer film och mys. Lite godis bjöd dagen på också. Så dagen har varit helt underbar. Nu tar vi natten här, sov gott alla där ute. :) 




Veckans film #116

 
Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta är berättelsen om de unga älskande Noah Calhoun och Alice Hamilton. Tillsammans får de uppleva en passionerad sommar innan de skiljs åt på grund av klasskillnad och Andra världskriget. 

Efter år på skilda håll återförenas de oväntat. Historien om parets starka kärlek och om de hinder som står i vägen för den berättas decennier senare för en kvinna på ett sjukhem, en kvinna som tas om hand av en man som regelbundet kommer på besök och under dessa visiter läser högt för kvinnan ur en mystisk dagbok.
 
 
 
 

God natt älskling

Jag vet inte vilken ålder ni läsare har. Men om det är någon/några i vuxen ålder som är sambos hur säger ni god natt till er partner?

När jag och Tobias flyttade ihop så var det viktigt för mig med en godnatt puss och säga godnatt älskling. Nu har vi bott ihop ett tag och hittat en ny rutin som jag upplever som bättre. Vi kan ligga i mörkret och småprata, kramas, fnissar och håller varandras händer. Det händer att vi slumrar till, kan även somna till djupare ibland i en mysig omfamning. För att sen vakna till för att ändra position och viska kärleksfullt till den andra; God natt älskling. 

Det betyder så mycket mer för mig den här rutinen vi har hittat för oss än att bara ge en hastig godnatt puss och ett godnatt älskling. Den hastiga pussen känns så påtvingad om ni förstår vad jag menar. Hitta en rutin som passar just er och som ni trivs med. :)




En liten tanke




Dagens låt

 

En liten tanke




This is me, take it or leave it!

Du trampar på min själ, men ändå jag står stolt och stark! Säg vad du vill, tyck vad du vill för jag bryr mig inte och jag tänker inte sjunka till din nivå och kränka tillbaka. Jag är bättre än så och det är jag stolt över!
 
Men jag tycker det är sorgligt att man måste kränka andra för att må bra själv istället för att tag i sina egna problem. Ni som kränker andra för att må bättre själva tycks ju tro att era problem försvinner när ni trycker ner andra. 
 
Jag tror mer på att er ångest som gör att ni måste trycka ner andra snarare ökar men ni förtränger den. Det ni inte inser när ni försöker trycka ner mig är att det inte funkar. Jag tar inte åt mig för jag vet att jag duger precis som jag är oavsett vad du/ni tycker. Världen kretsar inte runt er och era åsikter. 
 
Till dig som blir nertryckt, lyssna inte och ge inte tillbaka med samma mynt. Var en bättre människa och tro på dig själv. Du duger precis som du är oavsett  kön, ålder, sexuell läggning, etniskt ursprung, fattig, rik, normalstörd eller utvecklingsstörd. 
 
Alla är lika mycket värda!




Dagens låt

 

Veckans sötnöt





En liten tanke




Tar någon annans saker

Vart är respekten för ditt och mitt i vårt land? Allt mitt är tydligen ditt också och många kan visst inte skilja på vad som är rätt och fel. 

Jag har en del gånger sett när jag har varit på restaurang där de ropat ut mat och gästen tar en annans gäst mat. Jag förstår inte hur man kan ta någon annans mat. Om personalen ropar fisk färdig och du hämtar den fast än du beställt en köttbit. Hur kan man glömma vad man har beställt? Hur kan man höra så fel? Det är en stor skillnad på fisk och kött. 

Om folk kunde sluta och ha näsan i mobilen konstant oavsett vart de är så kanske de uppfattar vad personalen ropar ut. Då kanske de också kommer ihåg vad de har beställt själva. Det är inte lätt för personalen att dela ut rätt mat till rätt gäst om inte gästerna hjälper till. Nej, ha mindre fokus på mobilen och öppna upp öron och ögon så blir det bättre för alla. :)




Video Svar på frågestund

 
 
 

God kväll

Mysmorgon med min älskling idag då vi båda började sent. Så härligt att vakna till kärlek och solsken. :) På jobbet har det varit bra, rullat på i en bra takt ändå. Fast jag har mest längtat hem så jag skulle få göra i ordning med de nya gardinerna i sovrummet. :) Men man har fått sig ett par goa skratt. 

Tobias bädda rent tidigare idag och jag dammtorkade och bytte gardiner. Så nu är det fint och fräscht där inne. Jag har tagit mig en go dusch så jag kan njuta sen när vi går och lägger oss. :) Känns så skönt att få mer och mer ordning här hemma. Körde även en maskin med tvätt och sitter nu och chillar till Hem till gården på TV4 play via boxen. Längtar tills min älskling är hemma. :) 

Ska nu ta något att äta och se vidare på tv:n. Ha nu en fin kväll allesammans. :)




Dagens skratt





En liten tanke




God kväll

I morse på jobbet rullade det på med leverans och förberedelser för öppning. Jag fick feedback från chefen och det kändes skönt. Men jag har varit lite trött och seg men piggnade till allt eftersom. Jag har varit mest i köket men även kassan, driven och städat. Så jag har varit i princip över allt på jobbet idag. Det har ju varit så underbart väder ute och jag njöt av den korta promenaden hem. 

När jag kom hem så började jag plocka i arbetsrummet och fick i ordning på lite grejer. Fick in dukar, gardiner och spel i garderoben. Rensade även bland gardiner och dukar, köpte ju nya gardiner igår. Nu har jag grejat färdigt och ser hem till gården på TV4 play via boxen. Älsklingen har bowlingträning så han är inte hemma än på en stund.

Ha nu en fortsatt fin kväll. :) Här kommer det lite bilder. :) 






En liten tanke




God morgon

Jisses vilken dag det blev igår! Det blev inte alls som jag trodde. Jag fixade lite här hemma och sen drog jag iväg till Grums. Där så fixade vi lite i Evahs lägenhet och sen åt vi mat och jag tog en kort promenad med Nalle. Efter det så åkte vi till Charlottenberg och handlade. Jag köpte två par gardiner, ett lakan, ett glasögonfodral och en smyckesbox. Smyckesboxen har jag letat efter ett tag och nu äntligen hittade jag rätt. Det blev även fika och många skratt. 

Sen när vi kom tillbaka till Grums så packade jag in alla mina kassar i min bil för att sen åka hem till älsklingen. När jag väl var hemma så blev det kvällsmat och mys. Vi kollade på programmet Gifta vid första ögonkastet och myste. Sen blev det läggdax men vi somnade inte förän runt halv ett. 

Idag vaknade jag tidigt, Tobias sover än och jag chillar på soffan till hem till gården via TV4 Play. När han kommer upp så fixar vi frukost. Ha nu en fin dag. :) Det ska jag ha med jobb och allt. 






En liten tanke




Dagens outfit






God morgon

Jag var så trött igår kväll och somnade runt 22.30. Det har varit en helg med mycket jobb. När vi vaknade igår så var jag jättetrött och seg, kom iväg till jobbet och blev lite piggare så arbetsdagen funkade något. Efter jobbet gick jag och Tobias in till city och åt på konkurrenten McDonalds. Sen blev det ett biobesök och filmen vi såg var The Danish Girl. Den var helt underbar och jag förstår varför Alicia Wikander fick pris. Jag var helt hänförd! När vi kom hem så blev det soffan men jag var så trött så jag gick och la mig istället. 

Nu på morgonen så skvatt jag av älsklingens väckarklocka. Jag har nu kört igång en maskin med tvätt och pysslat. Ska nu chilla till lite tv och senare bege mig till Grums och hjälpa Evah. Ha nu en fin dag. :)




Acceptans inom spelkulturen

En dag var jag med Tobias på Brädspelsträff och jag blev positivt överraskad. Jag spelade inget men de som var där drog in mig i gruppen och jag var välkommen. Det är en av de få ställen som jag kände snabbt på att jag är accepterad som jag är. Jag är nykterist och nyfiken på spel. Har många intressen (kanske lite för många) men har aldrig känt mig riktigt hemma någonstans då alkoholen spelar en stor roll i vårt samhälle. Jag försökte som yngre att vara med i en bowlingklubb men kände mig inte accepterad då det var (just då) medelålderstanter som satt och diskuterade vad fulla de hade varit i helgen och jag blev utanför. 

Är du nykterist idag och inte gillar att festa, gå på hockey/fotboll och sånt så är du annorlunda. Jag gillar väldigt mycket här i livet men mina favoritintressen är litteratur, virkning, film, musik, bågskytte. Inte lätt att hitta en grupp att tillhöra då. Jag har försökt få ihop en grupp för läsning men det gick inte så bra. Virkning, ja det är kul men inte så många i min ålder som sitter i grupp och virkar. Film ja, nu har jag min sambo som jag ser mycket film med och vi har några stycken i vår krets som gillar film. Så där har utveckligen gått framåt. Musik, vi var iväg till HIFI klubben en kväll och lyssnade på LP skivor och sånt. Mycket givande och trevligt. Bågskytten, ja där har jag min nya klubb som jag ska börja och lära känna mer. 

I alla fall så börjar jag förstå spelkulturen, varför den börjar bli populär då man blir accepterad på en gång och det spelar ingen roll om du dricker alkohol, är nykterist, om vilken sexuelläggning du har, vilket etniskt ursprung osv. Alla verkar vara välkomna oavsett språk. Ja, så länge du kan hyfsad engelska så funkar det. Språket blir bättre ju mer du pratar och läser det. Så nu kan jag se fördelar med spel vilket jag inte kunde innan, inte på samma sätt i alla fall. Och inte att glömma, all den fina musiken som finns i tv-spelen. Jag har fått hört så många vackra musikstycken och blivit hänförd. 

Jag har alltid tyckt om tv-spel, Fia med knuff och andra sällskapsspel. Men detta öppnar upp en ny värld som jag vill utforska. Hoppas bara att de har tålamod med mig. :P


Länk till Karlstads förening här: http://karlstadspelkulturforening.blogspot.se/p/blog-page.html?m=1


En liten tanke




Äntligen hemma

Äntligen hemma efter en galen dag på jobbet. Det har varit makalöst mycket men roligt. Har extremt ont i fötterna och trött som tusan. Jag har fått stått i kassan större delen av dagen. Sen på kvällspasset så var jag mest i kök och städade. 

Nu blir det mellomys med Tobias och bara chilla. Bara jag inte somnar mitt i och missar allt. :P Just för tillfället sträcker ut mig på sängen. I morgon blir det ett arbetspass till. Ha nu en fin kväll. 




En liten tanke




Veckans film #115

 
Den sanna berättelsen om äventyraren Aron Ralston som under en klättring råkar ut för en olycka och blir fastkilad i en bergsklyfta. Medan han svävar mellan hopp och uppgivenhet går han igenom sitt liv, sina framgångar, motgångar och tiden han fått spendera med de han älskar. Tankarna ger honom styrka och han fattar ett beslut: Han ska överleva.
 
Genre: Drama, Äventyr,Action,Biografiskt. 
 
Premiärår: 2010 
 
Regi: Danny Boyle 
 
Manus: Aron Ralston

 

Skådespelare
James Franco, Lizzy Caplan, Kate Mara, Amber Tamblyn, Clémence Poésy, Treat Williams, Kate Burton, Elizabeth Hales, Darin Southam, Priscilla Poland

 

Åldersgräns
15 år.

 

6 Oskars-nomineringar 2010

Nominerad till Manlig huvudroll (James Franco)
Nominerad till Klippning (Jon Harris)
Nominerad till Musik (A.R. Rahman)
Nominerad till Sång (If I Rise, Musik av A.R. Rahman, Text av Dido och Rollo Armstrong)
Nominerad till Film (Christian Colson, Danny Boyle, John Smithson)
Nominerad till Manus, tidigare publicerat (Danny Boyle, Simon Beaufoy)

 

 
 

 

 

Dagens skratt





En liten tanke




Brädspelsträff

Idag har jag varit ledig och jag har pysslat med lite av varje. Jag tog mig en go dusch, sminkade mig lite, gjorde en video och bloggade. Passade även på att rensa lite och plockade ordning på en del saker. Myste även i soffan till 4 avsnitt på hem till gården. 

När Tobias kom hem så fixade vi mat och sen drog vi ner till city för att hänga på brädspelsträffen. Första gången för mig men jag spelade inget. Jag ville känna av först hur det är där och lixom komma in i atmosfären. De som satt och spelade med Tobias var härliga och en av dem har jag träffat några gånger innan. Det är en av Tobias vänner och vi har träffats i andra sammanhang innan. Jag kan definitivt tänka mig att hänga med fler gånger och kanske sen frampå delta i något spel. Men såhär i början vill jag nog bara sitta med och njuta av sällskapet och bara umgås. Jag är lite "trög" när det gäller spel. Sen är jag lite blyg i sammanhanget också. Så jag har lite att jobba med. Men jag kände mig accepterad i gruppen och välkommen. Nu blir det att mysa i soffan med min goa älskling. 




Dagens outfit





Video - Efterlyser frågor


Dagens låt

 

En liten tanke




Dagens låt

 

God kväll

Idag har det varit en rörig dag tycker jag men jag har haft kul på jobbet. När klockan ringde i morse så sov jag sådär gott och ville verkligen inte gå upp ur sängen men eftersom jag började tidigt så var jag ju tvungen. Lyckades komma ur sängen men kröp ner i soffan och typ en kvart senare så kom Tobias upp ur sängen och vi fixade frukost. Det är så mysigt när vi är nyvakna och äter i vårt gemensamma kök, trängs runt spisen och diskbänken för att fixa allt. Det blir så intimt och mysigt på något sätt.
 
När jag kom till jobbet så fick jag ta hand om restaurangen under tiden som chefen och arbetsledaren öppnade köket och kontoret. Det gick rätt snabbt då jag har vanan inne och sen kom leveransen och det var 3 fryspallar och 1 kylpall. Jag hjälpte till lite med ena fryspallen och sen tog jag hade om kylpallen som var lättast. Kul att få jobba lite tungt och kunna "träna" lite. Om man lyfter rätt så får man ju gratis träning. :P När leveransen och allt var klart så blev det rast för mig del. Efter rasten så drog ruschen igång och jag fick hoppa in på bordet och göra lite burgare. Sen när det hade lugnat ner sig så fick jag stå i kassan fram till jag gick hem. Jag slutade tidigt idag, så tidigt som klockan 15.00. Inte helt fel med det. :) När jag kom hem så fixade jag och Tobias middag och sen satte vi oss och myste framför tv:n och kollade färdigt på ett program vi hade påbörjat igår kväll på SVTr via boxen. Sen var det dax för honom att dra iväg till sin träning och jag har chillat i soffan till 4 avsnitt på Hem till gården via play på boxen. Nu sitter jag här och skriver och väntar på att Tobias ska komma hem och att min danska serie ska börja på 4:an. 
 
En härlig dag trots seg morgon. Tråkigt väder bara, jag vill ha vår, solsken, värme och ljus. Nåväl, ha en fin fortsatt kväll. :) Ta hand om er och vårda era relationer. <3
 
 
 

En liten tanke




Dagens låt

 

En liten tanke




Rabattkuponger

Rabattkuponger, rabattkoder, ja det är mycket man ska tänka på. Men jag kan ju tycka att det tillhör väl sunt förnuft att man ska ha med hela kupongen och inte dra bort koden eller komma med ett helt ark med kuponger i tron om att man kan använda kupongen igen. Det finns koder eller streckkoder på kupongerna som butikspersonalen ska knappa eller scana in i kassasystemet och då är kupongen förbrukad. Det inte alla tänker på är att de faktiskt drar bort en del av koden och då är inte kupongen giltlig och det blir svårt för personalen att göra något då. Det spelar ingen roll om personalen kan koden i huvudet, utan giltlig kupong så får man alltså ingen rabatt. 
 
När man får hem ett ark i brevlådan med kuponger så ta saxen och klipp i ordning kupongerna för det underlättar för både er själva och personalen. För det mesta idag så är det kuponger oftast elekroniska via korten i butiker, så som COOP, ICA mm. Men vissa ställen kör ännu med pappersvarianten och det är så jobbig för mig som kund när jag står i kassan och väntar på min tur när framförvarande ska dividera om kuponger och koder. Är det inte lättare för alla parter om man gör rätt från början? Och situationen blir inte bättre om man skäller ut personalen för att man själv inte är uppmärksam på koder/streckkoder. Som jag skrev i ett annat inlägg, lite artighet och vänlighet har aldrig skadat i vårt samhälle. 
 
Något att tänka på är att utan koden så gäller alltså inte kupongen hur mycket du än tjatar på personalen. Det hjälper inte att vara otrevlig för kupongen börjar inte gälla i alla fall, den är alltså lika ogiltlig oavsett hur mycket du gapar och skriker på personalen. Så ta med en gillig kupong och var vänlig så blir allt bättre för alla. :)
 

Dagens låt

 

Det kostar inget

Det kostar inget att vara snäll mot andra. Ett vänligt ord, en vänlig gest eller ett leenden kan göra så mycket. Lite artighet och mänsklighet har inget dött av och det är något vi alla människor ska tänka på. 

En dag fick jag två varma och glada kramar av en kollega som också sa att jag var världens ängel och att det är kul och jobba med mig. Jag blev jätteglad och kände mig uppskattad och omtyckt. Allt jag egentligen gjorde var att vara vänlig, snäll, en god medmänniska och arbetskamrat. Ni vet det där lilla extra som kan göra hela ens dag. 

Jag kan säga av erfarenhet att med vänlighet och respekt kommer man långt med. Jag är för det mesta en glad liten skit som försöker behandla andra som jag vill att de behandlar mig. När jag är på jobbet så försöker jag ge gästen en så positiv upplevelse så möjligt så gästen vill komma tillbaka, jag försöker även att ge mina kollegor en positiv arbetsdag. Visst, alla har dåliga dagar ibland men det gäller att försöka berätta för omgivningen att man kanske inte är på topp. 




Mysig kväll

Igår kväll så jobbade jag först fram till 19.00 och när jag kom hem så tog jag mig en go dusch. Sen myste vi ner oss i soffan och kollade på andra chansen i melodifestivalen och åt gott. Efter festivalen så kollade vi på en film, kramades, myste men sen blev jag så trött så jag somnade till i soffan. 

Nu på morgonen så låg vi och drog oss igen, skönt att småmysa i sängen en helgmorgon. Ska snart fixa frukost och chilla till lite tv. Jag ska ju jobba några timmar idag men börjar sent. Och idag är det sista dagen på penicillinkuren. :D Ska bli så skönt att slippa tänka på tabletterna. Nåväl, ha nu en fin dag. :)




Tacobaconpaj

Igår kväll myste vi till det med god mat och en romantisk film. Vi gjorde i ordning tacobaconpaj och den var god. Något vi vill göra fler gånger. Den var lätt att göra och inte så många ingredienser att hålla reda på. Hade levande ljus, lite gott att dricka och dukat lite finare. Efter maten så kröp vi ner i soffan under täcket och kollade på film. Det var Dagboken som vi kollade på och den var riktigt bra. Myste sen ännu mer i sängen och somnade inte förän ett i natt. 

I morse hade vi inte ork att gå upp utan vi låg och drog oss ända tills jag skulle gå till jobbet i princip. Så mysmorgon delux. :) På jobbet idag har vi städat mycket och haft kul. Skojat och busat. Nu har jag tagit mig en dusch och väntar på att mello ska börja. :) Ha nu en fin kväll.






Veckans film #114

 
Marvels skruvade anti-hjälte dyker äntligen upp på bio. Den tidigare legosoldaten Wade Wilson får efter en rad experiment helande krafter. Han antar alter-egot Deadpool och med sina nya förmågor och en mörk humor jagar han mannen som nästan förstörde hans liv.
 
Åldersgräns på filmen, från 15 år.
 
 
 
 
 

Trevlig fredag

Ville titta in och önska er alla en trevlig och mysig fredag. Just nu i skrivande stund sitter jag på jobbet och har lunch. Mår mycket bättre med bihåleinflammationen och det är så skönt att den börjar ge med sig. Vädret här är blött, snöigt och trist. Nu längtar jag bara till ikväll. :) Fredagsmys och allt.  Ha nu en fin dag och njut av tiden med varandra. Jag ska njuta ikväll av livet tillsammans med min fina älskling. 




En liten tanke




Att förminska någon

Något som jag har funderat på en tid är att varför måste man hålla på att kränka andra, trycka ner andra för att må bättre själv? Kan man inte glädjas åt andra och vara en god medmänniska? 

När det går bra för någon så brukar jag bli glad för dennes skull, visst kan jag bli lite avundsjuk men jag förstör inte glädjen för andra genom att kränka och trycka ner personen. Jag brukar ge uppskattning, high five eller något uppmuntrande ord. Något som får personen att känna sig glad och positiv och även känna att det är värt och kämpa. Delad glädje är dubbel glädje sägs det men ändå så gör vissa människor tvärtemot. Jag förstår verkligen inte hur man kan trycka ned någon på detta sätt. Hur kan man ens sova gott om natten? Jag skulle inte trivas med mig själv om jag behandlade andra på detta sätt. Det får mig att tänka på den gyllene regeln; Behandla andra så som du själv vill bli behandlad. 

Nej, jag anser att man ska behandla andra med respekt, vara glad när det går bra och vara en god medmänniska. För vem gynnar det om man trycker ner andra? Inte gynnar det den som trycker ned och inte heller den som blir nedtryckt. 

Vad är era tankar om det här? Dela gärna med er. :)



En liten tanke




God morgon

I natt har jag sovit supergott och vaknade till av en kramandes sambo. :) Finns inget bättre att vakna upp till kramar och kärlek. <3 Ute är det snö, ligger på nollgradigt och molnigt. Jag ska snart göra mig i ordning för att gå till jobbet. Tobias jobbar kvällen så han börjar senare än mig. 

Igår var till Grums och hjälpte Evah lite med flytten. Kul att se hennes nya hem men det ironiska är att hennes lägenhet ser ut som min gjorde. Samma planlösning men snyggare tapeter och grejer. Nåväl, ha nu en fin dag. :)




Jippie!!!

Idag blev jag överraskad, chefen ropade in mig på kontoret och vi pratar lite om min tid här. Jag tänkte mest på att få feedback då vi brukar göra så då. Men icke, efter en stund säger han du får detta kuvertet av mig och denna lappen. Då visar det sig att de har sett ut mig till månadens medarbetare! :D I kuvertet är det 3 biobiljetter. :) Nu sitter jag i Grums i Evahs lägenhet. :) Det är så härligt med allt nu. Hoppas bara att bihåleinflammationen släpper snart. 




En liten tanke




En mysig dag igår

Igår var det en supermysig dag. Jag gick upp när älsklingen åkte till jobbet och tog min medicin. Någon timme senare åt jag god frukost och sen tog jag mig en långpromenad. Gick lite vilse på elljusspåret men det var bara att vända och gå tillbaka samma väg jag kom. När jag kom hem så tog jag mig en go dusch och chillade i soffan och sen när min älskling kom hem från jobbet så myste vi till det med massor av kramar. När vi sen insåg att det var dax märke mat så gick vi ner till Max och köpte mat där. Var över till affären och handlade lite. Myste sen ännu mer till Game of Thrones och hade det helt underbart. Innan läggdags ville han spela lite och jag la mig i sängen och sen när han kom in så vart det mer kramar och mer mys. :) 




RSS 2.0