God natt babes!

Nej, nu ska jag ta natten. Är nu trött efter dagen och det ska bli skönt att sova. :) Hoppas ni sover gott och vaknar utvilade i morgon. :)

 

Sov gott med er!

 

 

 

Good Night Comments For Orkut,Hi5


Svar

Varför heter din blogg Villemo?
Det är ett namn på en person ur en bokserie som jag älskar. Och jag kan känna igen mig i Villemo.

Vill du gifta dig i framtiden?

Ja, det vill jag.

Vill du ha barn i framtiden?

Ja, det vill jag gärna.

Är du tillsammans med någon eller finns det någon du gillar extra mycket?

Nej, jag har ingen partner. Nej, det finns ingen som jag gillar sådär extra mycket.

Umgås du mycket med Evah?
Ja, jag umgås mycket med Evah. Hon är ju min underbara lillasyster. ;)

Vad tycker du om Evahs fästman?
Han är en bra kille, lätt att prata med, snäll och tar hand om Evah på ett bra sätt. Det syns att han älskar henne. Han är den perfekta kille för henne tycker jag. :)

Vill du alltid jobba på burger king?
Nej, det är inget drömyrke men det är ett kul yrke och det är bra arbetskamrater. Sen är det i alla fall ett jobb och det ger pengar.

Vem är din bästa vän?
Anna.G och Maria

Tror du på Gud?

Ja, det gör jag.

Vad anser du om homosexualitet?

Jo, det är okej.  Alla får göra som de vill.

Vilka bloggar läser du?

Det är några stycken bla Evaaaahs.se, Kissies, BlondinBella.

Kan du inte berätta 3 saker om dig själv som vi läsare inte visste?
Jag älskar choklad, jag är mörkrädd och Harry Potter är min stora kärlek. :P

Hur tror du att ditt liv kommer att se ut om 5 år?
Jag har gift mig, fått barn och fått mitt drömjobb.

Är Anna G en kompis till dig? Hur lärde ni känna varandra? (sett att hon kommenterat en hel del så därför jag undrar)

Ja, hon är en kompis till mig och vi lärde känna varandra i skolan. Vi gick i samma klass och har nu känt varandra i 14 år.

Om du fick en kändis utseende för en dag, vem skulle du då välja?
Jag skulle då välja Helena Bonham Carter.

Har du varit utomlands någon gång? Vart isåfall?
Ja, jag har varit utomlands. Varit till Italien, Danmark, Norge, Tyskland och Gran Canaria.

Bh storlek ?

80 D

Arbetsdag

Ja, så var denna arbetsdagen slut. Det har varit en del att göra och dels pga leveransen som kom idag. Eftersom det är röd dag i morgon så kom den idag istället. Men nog var det problem alltid. För de som skulle köra leveransen visste inte att de skulle köra idag. Så den kom sent men det funkade i alla fall. Var ju nästan ingen leverans att tala på. För vi har rätt så mycket varor kvar. Det som då kunde ta slut var kött, bröd och sånt.
Nu blir det mys hemma hos familjen. :)

Ha det så gött. :)

Good Evening


God morgon godingar!

Jag har sovit jättegott i natt och hoppas ni har gjort detsamma. :) Har nyss ätit frukost och sitter nu och kollar på tv och försöker vakna till. Idag blir det leverans på jobbet eftersom det är röd dag i morgon. Känner att jag inte orkar med riktigt men det får gå ändå. Jaja, ha en fin måndag och valborg nu. :)


Dagens låt




BB

Vilken dag! Det rullade på bra på jobbet och det var en del att göra. Och vilket fint väder det har varit idag. Riktigt soligt och fint. :) Efter jobbet så åkta jag hem till mamma och pappa. Vi tittade på film och myste. Just nu sitter vi och tittar på Big Brother. Det har varit en kul vecka i BB med skräcknatten och allt. :)
Jaja, ha det så gött nu. :)


Slö dag

Idag har det varit en slödag. Vi sov länge och det var skönt. Vi fick följa med mamma in till Gripen eftersom hon inte mår så bra. Sen var vi och handlade det sista till middag. När vi kom hem sen så blev det wook till mat och det var gott. :) Efter maten så lade vi oss och vilade en stund. Det var inte helt fel. :) Nu ska vi sitta och mysa framför tv:n. :) Jaja, ha det så bra nu.


God morgon alla underbara!

Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort i alla fall. Men jag somnade sent eftersom vi tittade på film. Det var en bra och rolig film. Idag blir det att bara slappa och mysa. :) Har redan ätit frukost och sitter just nu och tittar på tv och myser. Jaja, ni får ha en fin lördag. :)


Varit en bra dag

Idag har jag ju haft en ledig dag. Jag har fått en hel del gjort. Jag har tvättat, diskat, plockat rätt, duschat och varit ute med familjen. Sitter just nu hemma hos mamma och pappa. Vi sitter och tittar på Let´s Dance. Jag här även ätit gott och slappat. :) Jaja, hoppas ni får en fin kväll. :)





God morgon sötnosar!

Jisses vad jag har sovit gott. Hoppas ni har gjort detsamma. :) Nu ska jag se på Rix MorronZoo och äta frukost. Sen så blir det att hoppa in i duschen och göra sig i ordning. Har en ledig dag idag så jag kan hitta på med vad jag vill. :) Inte helt fel. :P Ska träffa en del av familjen senare idag också. Jaja, nu måste jag sätta fart så jag inte behöver stressa. Men ha det så gött nu så hörs vi senare. :)


Dagens låt




Till Er Läsare


Frågestund



Har fått önskemål av en läsare om att ha frågestund. Och naturligtvis ordnar jag det. :) Så ni får fråga vad ni vill och jag ska försöka svara på bästa möjliga sätt. :) Vill ha många frågor. ;)


Jojoträning? Del 2





I en studie uppgav 21 procent av de tillfrågade att de var rädda för att skämma ut sig om de visade sig på gymmet i dålig form, och att detta ofta hindrade dem från att träna över huvud taget. Om du har en tedens att känna dig osäker på gymmet - för otränad, ful, tjock eller risig i håret - är det dags att du börjar bygga på ditt självförtroende i samma takt som du bygger muskler. Börja med att lägga märke till vilka tankar du intalar dig själv. Motarbeta sedan varje negativ tanke med en positiv  och fokusera på det som du faktiskt gillar med din kropp. Det tar tid att ändra ett beteende, men är du ihärdig kommer du att märka hur du såsmåningom börjar se dig själv i ett nytt ljus.



Om du håller dina mål för dig själv kan det tyda på att du inte vill stå till svars för att verkligen göra en förändring. När du väl sagt vad du vill måste du också göra det! Skriv ner dina mål och tala öppet om dem för släkt och vänner, på Facebook, i din egen blogg eller i något nätforum. Förutom betydande stöd och uppmuntran kommer du att bli mer fokuserad på att verkligen nå ditt mål.



Brukar du glida runt i mysbrallan så fort du kommer hem från skolan eller jobbet? Även om du inte känner för en löprunda, testa att sätta på dig dina löpartajts, en topp och dina träningsskor i stället. Chansen är stor att du faktiskt sugen på att komma iväg när du är rätt klädd.



Det går alltid att hitta en ursäkt för att skippa träningen. Du kan vara för stressad, för trött, känna dig lite sjuk eller vara för upptagen? Eller så kom något viktigare i vägen - som ett Kardashian-maraton eller färgkoordinera din gradero. Frågan är bara vem som vinner på dina ursäkter? Inte är det du själv i alla fall. Börja med att vara ärlig mot dig själv.



Bästa träningen är inte alltid att träna mer utan snarare att träna mer effektivt. Då slipper du dessutom att bli uttråkad! 30 minuters högintensiva intervaller, när du växlar mellan att spurta och jogga, kan ge samma träningseffekt och kaloriförbrukning som att jogga i lugnare takt i en timme.



Att träna med en personlig tränare är som att ha en egen cheerleader vid din sida. Du får hjälp med din träningsteknik och en extra push. Men det är dyrt - och har du inte råd är en mindre PT-gruppträning ett bra alternativ. Dessa finns på många gymkedjor och kostar en tiondel av vad en vanlig PT-session kostar. Om du är typen som gärna hoppar över en träning kan det också vara motivernade att veta att det kommer att svida lika mycket i plånboken som i samvetet om du missar ett planerat pass.



Om du står inför att börja med en ny träningsrutin eller ska köra igång efter ett uppehåll så är det lätt att det bli lite fartblind och tränar för mycket. Förutom att du får en ökad risk för skador, kan träningen faktiskt motverka dina resultat. När du tränar för mycket uppstår en stress i kroppen som får dig att börja producera stresshormonet kortisol, vilket bryter ner dena muskler och lagrar fett. Själva motsatsen till det du vill uppnå! Håll dig därför till max tre intensiva pass i veckan och varva med lågintesiv träning. Glöm inte bort de viktiga vilodagarna, då kroppen och hjärnan får återhämta sig!



Så du missade ett pass eller blev sjuk i en vecka precis när du hade kommit igång så bra med träningen? Se inte oväntade hinder på vägen som ett skäl att gå in ett nytt träningsuppehåll. Glöm allt-eller-inget-tänket - det är inte de enstaka tillfällena som spelar roll, utan det är vad du gör med den större delen av din tid som faktiskt har betydelse i det långa loppet. Var flexibel! Bara för att du var inställd på att gå på en timmes step-up behöver det inte betyda att du måste strunta i träningen helt och hållet för att du blev sen på jobbet. Ta en 20 minuters  promenad på kvällstvisten i stället. Lite träning är bättre än ingen alls.

God morogn alla!

Hoppas ni har sovit gott. :) Det har jag gjort i alla fall. :) Känner mig också bättre från förkylningen och hoppas att det fortsätter så. :) Ska strax fixa lite frukost och titta på Rix MorronZoo på TV 3 och försöka vakna till ordentligt innan jag ska åka till jobbet. Undrar om det blir mycket att göra idag eller om det blir lungt. Med tanke på att det är torsdag men att vi har gått in i lågsäsong nu. Det märks eftersom att det är mindre kunder. Jaja, ni får ha det så bra. :) Så syns vi senare. Puss på er :)


Hugs


Dagens låt




Mår bättre

Ja, jag känner mig lite bättre nu än alla andra dagar. :) Och det är toppen. :) Jag skulle ha varit iväg på bågskytteträning men hade ingen ork för det. Sen hade jag lovat syrran att jag skulle hjälpa henne med läxor. Så det har jag gjort. :) Skönt och kunna få hjälpa till lite. :) På jobbet idag ha det varit rätt okej. En del att göra men inte så att det har varit jättejobbigt. Jag fick en kommentar om att ha frågestund så det ska jag ordna så snabbt som möjligt så ni får hålla koll så ni vet när ni ska fråga. :)

Ha det nu så bra så hörs vi senare. :)


Morgon

Jag sov rätt så bra i natt trost allt. Och det var inte helt fel.:) Hoppas ni har sovit gott. Jag mår inget bättre men ska iväg till jobbet sen ändå. Det händer ju inte så mycket på jobbet ändå. Man går mest och städar och grejer. Nu ska jag försöka och vakna till och äta frukost och se på tv.

Ha det så gött :)


Dagens låt




Trött och förkyld

Usch, mår verkligen inge bra just nu. Ska strax ta och lägga mig för natten och se på tecknad film för att slappna av ordentligt. :) Vissa stunder så känns förkylningen inte alls och helt plötsligt så känns den jättemycket. Hoppas att den går över snart. Men ni får sova så gott och drömma fina drömmar. :) Syns i morgon. :)


Dagens låt




Vattengympa

Då har jag varit på vattengympa och jisses vad jobbigt det var. Men jag var där rätt tidigt så jag simmade ju 8 längder innan. :P Men det känns så himla skönt när man har varit iväg och tränat. :) Men jag börjar bli hungrig så jag ska strax fixa något att äta.


Jojoträning? Del 1

 

 

Vad får just dig att bli träningssugen? Är det ett specifikt mål som att minska en klädstorlek, kunna springa ett lopp på en viss tid, få  mer energi i vardagen eller att se synliga rutor på magen? Försök hitta inspirationen du behöver just för ditt specifika mål på nätet, i böcker, bloggar eller träningstidningar.




Är det realistiskt att du ska börja springa en timme om dagen? Troligvis inte. Genom att sätta mål som är orealistiska kommer du bara att göra dig själv besviken och tappa motivationen. Börja hellre i en liten skala med små mål som du vet att du klarar av. Det kommer att ge dig en känsla av tillfredställelse och ett sug efter att förbättra och utveckla din träning.



De som tränar tidigt på dagen är mer benägna att fortsätta med sin träningsrutin än de som väntar till eftermiddagen och kvällen, visar studier. Tar du ett pass redan på morgonen har du det gjort och gör inget om oväntade saker dyker upp senare på dagen. Du sätter också fart på din ämnesomsättning och börjar dagen med en känsla av prestation.



Skulle du ställa in en middag med din bästis för att kolla på "Top Model"? Nä, just det. Om du tränar med en kompis är sannolikheten hela sju gånger större att du fortsätter med din träningsrutin jämfört med om du tränar själv, visar en studie från University of Indiana.



Om du vill ha gratis motivation i massor så är en anmälan till ett lopp din bästa biljett. Att springa fem kilometer eller satsa på halvmaran gör det enkelt att hitta träningsmotivationen de dagar du hellre vill stanna i soffan.



Om du skriver ner dina träningsresultat har du större chans att klara dina mål, därför att:
1) Det gör din träning strukturerad, fokuserad och håller dig ärlig.
2) Du får koll på dina styrkor och svagheter.
3) Du får bekräftelse på att dina ansträngningar leder till framsteg - vilket ger dig en kick om du hamnar i en svacka.



Att planera in träning under ledig helg kan verka smart. Men om din vecka är proppfull, ta inte för givet att du kommer att bli mer motiverad att träna under helgen. Man har tvärtom sett att det att det generellt sett är svårare för de flesta att träna och göra sunda val under helger. Gör i stället en strukturerad plan för att försöka hinna med träningen under veckan.

Veckans Film #3



Tio människor, som av en slump, hamnar på ett ödsligt motell mitt i ödemarken. Då det är oväder och vägarna är översvämmade kan heller ingen av dem ge sig av. Därefter dröjer det inte länge innan de börjar dö, en efter en. Parallellt får man följa en slags mindre rättegång om huruvida en seriemördare, dömd till döden, ska benådas eller ej av medicinska skäl då den dömde tycks lida av personlighetsklyvning.


En mycket bra och spännande film. Fick lite smårysningar av den och det var svårt att förstå vem som var vem osv. En riktigt tänkar film får jag lov att säga. Mycket sevärd. :)

Morgon!

Ny vecka då. Undrar vad denna veckan har att erbjuda. Hur har ni sovit i natt då? Själv har jag sovit bra men ändå oroligt. Vet inte riktigt varför. Ska strax ta och fixa frukost och se på Rix MorronZoo på TV 3. Hoppas ni får en fin och bra dag i alla fall. :)

Ha det så gött nu. :)



En gammal bild

Dagens låt





God natt på er



Nä nu ska jag ta natten. Ska upp och jobba i morgonoch grejer. Men ni får sova så gott och drömma fina, söta drömmar. ;)
Ha det så gött nu. :)
Byebye på er, syns i morgon.

Vegetarisk Mat

Pasta med Fetaost
4 personer Tid: 20 min

280 g pasta
1 gul lök, hackad
1 msk smör
2 morötter, grovrivna
400 g krossade tomater
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk basilika
2 dl créme fraiche
1 msk vetemjöl
100 g fetaost
rucola

Gör så här:

1:
Koka pastan. Fräs löken mjuk i smör. Låt morotsrivet fräsa med en stund.
2: Tillsätt tomater och vitlök. Sjud såsen i 5 minuter. Krydda. Rör ner créme fraiche blandat med mjöl. Sjud i 5 minuter. Strö över smulad fetaost. Servera med pasta och rucola.



Jag har ingen rucola för det fanns inte i affären just då. Sen är det gott som det är. :)

God morgon min vänner

Jag har sovit jättegott men somnade sent. Jag låg och läste en sådan bra bok och kunde inte lägga bort den. Idag har jag tänkt och inte gjort något alls. Jag ska ligga i soffan typ hela dagen och slappa. :) Man måste ha sådana dagar ibland där man inte gör något alls. Om det inte finns något på tv:n att tittade på så har jag ett urval av filmer. Men nu först ska jag äta frukost och vakna till lite mer. :)

Have a nice day. :)

Sunday………..


Dagens låt

 


God natt alla vänner!

Då har man haft en myskväll hemma hos mamma och pappa. Vi tittade på först på Smartare än en femteklassare och sen på en spännande och läskig film. Efter filmen så åkte jag hem till mig och jobbigt nog så fungerar inte utebelysningen på området utan det ligger i mörker. Så jag känner mig skräckslagen för varje kväll jag kommer hem senare. När jag kommer fram till porten så står det någon i trapphuset i mörkret som skrämde mig rejält. Då var det en av granntanterna som skulle åka i väg. Jaja, så kan det vara. Nu ska jag strax byta om för natten och lägga mig och läsa. :)

Good Night and Sweet Dreams!


Förkyld men nöjd

Jobbigt nog så har jag blivit förkyld. :( Så jag har inte haft en allt för bra dag. Men är nöjd ändå med dagen. Jag har fått en del uträttat och så har jag ändå slappat. Efter middagen så jag och mamma och lade oss en stund och det var skönt att få vila. :) Sen har jag bara slöat och spelat lite spel på datorn. Nu till kvällsmat blev det pizza och jag provade en ny. Den blev Nachopizza och den var god men stark. Snart blir det att kolla på tv och mysa ännu mer. :)


Nice

Då var all disk borta för den här gången. Jag har gjort det fint i köket och lagt på de nya dukarna. Det blev riktigt snyggt måste jag säga. :) Sen har jag plockat rätt, tvättat och pyssla med lite av varje. Har även burit ner saker i förrådet som jag inte vill ha kvar men ska skänkas till insamling eller som ska kastas på tippen. Så jag har fått mycket gjort idag trots att jag inte mår så bra. Men nu ska jag bara slappa och inte göra ett dugg. :)

Have a nice day.


Dagens låt




God morgon

Hoppa ni har sovit gott. Det har jag gjort och det var skönt att sova så länge. Men jag känner mig fortfarande förkyld. :( Jag ska väl försöka pyssla lite här hemma trost att jag inte är så jättepigg. Strax ska jag fixa frukost och se på tv. Jaja, ha det så bra. :)

Have a nice day My Lovely Friend.


God natt

Ja, då har jag kommit hem till mig. :) Jag har bäddat rent i sängen och tagit mig en go dusch. Så jag ska strax krypa ner i sängen och läsa lite innan jag ska sova. Hoppas ni har haft en bra dag. :) Min dag har varit bra i det stora hela. Men jag har inte mått tipptopp men det har funkat i alla fall. :) Sov gott med er alla. :)


Dagens låt




ÄNTLIGEN HELG!

Gött nu är det helg! Just nu är jag hemma hos mamma och pappa och vi ska mysa, mysa och bara mysa. :) Jag känner mig inte så frisk idag. Känner mig hänig, förkyld och trött. Men var på jobbet ändå. Där hände det en massa saker. Det kom in 4 bussar på en gång så vi hade en del att göra där en sväng. Sen kom det en till och sen kom reparatören som fixade vår ena grill. När han hade gjort det så bytte vi grill och det blev mycket stök och bök.
Jaja, nu är jag ledig i alla fall och ska bara slappa. :) Ha det så gött nu. :)



En gammal bild

Anna Dissar och Hissar



Folk som inte använder cykelvägen när det finns, utan cyklar mitt i gatan. Varför gjorde de cykelväg? Jo, för att det ska cyklas på! Det är ju farligt att cykla mitt i vägen och det är även svårt för bilisterna att köra. För får man möte kan det vara svårt att väja, cyklisten kanske vinglar till och då är det en svår situation.

Nej, använd cyklevägen/banan när det finns!






Motion!

Det finns inget bättre än att gå ut och röra på sig! :) Det är underbart, friskt, härligt och uppiggande. :) Jag tycker bäst om promenader, cykla och simma. Så motionera så mycket som du kan men låt det inte gå till överdrift. Hitta just din motionstyp som passar just dig och tänk på att det ska vara kul och inte ett måste. Då är det som roligast. :)

Länkbyte






En fin och en bra blogg. :) Klicka på bilden för att komma dit. :)


Hockey

Gött att det är färdigtjobbat för idag. Det har inte hänt så mycket under dagen utan vi har mest städat och städat. Som vanligt med andra ord. Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa en stund och vi ska se på hockey. Hoppas att SAIK tar det idag. :) Är nu en aning trött och sliten. Jaja, ha det så bra. :)


Torsdag

Ja, idag är det torsdag. Nice :) Jag har sovit jättegott i natt och hoppas att ni gjort detsamma. :) Sitter just nu och tittar på Rix MorronZoo på TV 3. Ska strax gå ut i köket och fixa lite frukost. Idag är det fint väder och liite varmare. Men inte så mycket. Jaja, hoppas ni får en bra torsdag i alla fall. :)

Happy Thursday


God morgon på er!

Hoppas ni har sovit gott. :) Det har jag gjort i alla fall, skulle lätt kunna sova ett tag till. :P Jag drömde så konstiga drömmar. Jag ska strax ta lite frukost och se på tv. Innan jag åker till jobbet så måste jag ringa några viktiga samtal. Jaja, ha det så bra nu idag. :)


Dagens låt




Hockey och Top Model

Ja, nu har jag slutat jobbet för idag. Sitter just nu hemma hos mamma och pappa och skriver. Jag ska snart sätta mig och mysa med dem och slappa lite. På jobbet idag så var det leverans, oljebyte, städning och mycket mer. Det har rullat på bra under dagen och det har funnits att göra hela tiden. Annars har det inte hänt så mycket, bara konstigt väder. Har haft alla vädertyper idag. Jaja, ska strax gå in till de andra. Vi ska först nu titta på hockey och sen på Top Model. Ha det gött! :)


Tisdag

God morgon på er alla. Hoppas ni har sovit gott och det har jag gjort. :) Sitter just nu och tittar på tv och ska strax äta frukost. Sen blir det att göra sig i ordning för att åka och jobba. Idag är det leverans och grejer. Undrar om det kommer mycket varor. Jaja, det märker jag. Nu ska jag fixa frukost och se på tv och vakna till ännu mer.

Have a nice day my friends. :)


Dagens låt




SATC

I just love SATC! En helt underbar serie och film! Att få följa kvinnorna på deras resa är bara toppen. Man känner igen sig lite även om jag inte lever så. Men det här med jakten på den rätta, kämpa för att överleva som singel när man måste ta hand om behoven på egen hand. ;) Och fundera på livets gåtor. Jag tycker om vänskapen mellan kvinnorna, deras passion för sex och mode och deras humor. :) Det är även snygga kläder som kan sitta och drömma om. Helt underbart säger jag bara! :D


Veckans Film #2





En härlig komedi om kärlek och fotboll som baseras på succé-serien Svensson Svensson, Sveriges genom tidernas mest populära sitcom.

Gustav och Lena Svensson står inför sin 30-åriga bröllopsdag, men Lena orkar inte med Gustav längre utan vill att de ska skiljas. Det enda Gustav gör är att titta på sport, vilken sport som helst och ger inte Lena någon uppmärksamhet alls. Gustav däremot tycker att allt är toppen och tycker inte att de kan ge upp bara en vecka innan sitt jubileum. Lena ger Gustav en absolut sista chans och de åker iväg på en kärleksweekend där Gustav ska få bevisa att Lena är viktigare än fotboll och TV. Men på hotellet dyker fotbollslegenden Tommy Franzén upp och ställer allt på sin spets.

En mycket rolig film, bjöd på många skratt och många härliga repliker. En film man ska titta på när man känner sig häning och nere. Mycket servärd! :)


Måndagkväll

Ja då har denna arbetsdagen tagit slut. På jobbet idag har vi mest städat och städat. Men dagen har rullat på i bra takt och det har funnits saker att göra hela tiden. Efter jobbet så åkte jag hem och tvättade, diskade, rensade, gjorde inköpslista till i morgon och nu är jag färdig för idag. Nu ska jag först surfa lite och sen se på tv och slappa. :)

Ha en bra måndagkväll. :)

Monday


Måndag

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter. :) Ja, jag har sovit jättegott i natt och hoppas att ni gjort detsamma. :) Jag ska strax äta frukost och se på tv. Sen blir det att göra sig i ordning för att åka och jobba. Undrar om der kommer att bli mycket idag och göra eller om det blir lugnt. Om det blir lugnt så kommer vi att städa mycket. Jaja, nu ska jag äta och se på tv.

Have a nice day. :)


Dagens låt




Jobbig hy?


 

 

 


 


Färdigt jobbat

För idag då. :) Efter jobbet så åkte jag hem till mamma och pappa där jag har hjälpt syrran med hennes läxor. Är kvar ännu men ska snart åka hem och lägga mig för natten. Är en aning trött och sliten. På jobbet idag var det en del att göra men det var inte lika mycket som andra söndagar. Man hann med och städa lite och pyssla med annat. Sen när jag kommer hem så ska jag ta mig en dusch och bara ta hand om mig själv. :)

Jaja, ha det bra kväll. :)



Dagens låt




Anna Dissar



Jag dissar onödiga omkörningar! Många gånger så blir man omkörd av någon som har bråttom och efter någon minut så ser man att de ska svänga av vid ett vägskäl. Jag förstår inte hur man kan ha så bråttom. Är det inte bättre att åka lite tidigare? Varför utsätta sig själv och andra för den faran med att köra för fort och göra dumma omkörningar?

Nej, åk i tid och planera din körning bättre!


Dagens låt




Let´s Dance

Sitter nu hemma hos familjen och tittar på Let´s Dance. Jag har slappat mest idag och sen åkte jag hem till mamma och pappa. Först åt vi mat och sen var jag med pappa till affären inför i morgon. Då blir det roliga saker som händer. :) Sen när vi hade handlat så åkta jag och Evah ner för att sola i solarium. Det var inte helt fel.

Have a nice friday. :)


Evaaaahs.se



Jag duger som jag är!

De sista dagarna har jag inte mått så bra. Jag har känt mig lite nere och mina hjärnspöken har varit i farten igen. Jag har haft känsla av att jag inte duger. Men hjärnspökena har FEL! Jag duger visst! Jag vet att jag kan och jag vet att jag duger! Jag vill inte att de ska får övertaget och därför så har jag tagit hand om mig själv med att mysa mycket, tvingat mig själv att ha kul osv. I onsdags ville jag först inte iväg på min bågskytteträning men åkte ändå och visst gick det inte så bra men jag hade kul. Det är ju det viktigaste.
Nu någon dag senare så känner jag mig som vanligt igen och jag vet att jag duger som jag är. Och allt är tack vare familjen, bågskyttevännerna och att jag har lärt mig att ta hand om mig själv när jag mår dåligt.

Kom ihåg att du duger som du är!


Dagens låt

 


God morogn

Vad jag har sovit gott! Men jag skulle vilja sova ett tag till men det får jag göra senare. Igår på jobbet var det en hel del att göra. Så dagen rullade på bra. Men nu är vi på väg in i lågsäsong. Det märks för det är inte lika mycket att göra som andra veckor. Men det är rätt mycket ändå eftersom vi är inte lika många som jobbar på dagarna som andra veckor. Ja, nu ska jag se på tv och äta fruksot.

Ha en bra torsdag.


Dagens låt


Bågskytteträning

Onsdag = bågskytte.
Det känns alltid lika underbart att få komma till klubben. Jag känner mig så hemma där och jag kan må hur dåligt som helst innan jag åker dit. Men när jag kommer dit så försvinner alla mina bekymmer för en stund. Och när jag åker därifrån så mår jag bra igen. :) Ja, träningen idag var ju mer lärorik och intressant. Malin och jag pysslade lite med längd av pilar men det sa mig inte så mycket. Men nu har jag alla måtten för att kunna fixa pilar efter min kropp. Det är bara pengar som fattas. Men jag kommer snart att kunna köpa nya pilar. Jag sköt på 12 meter idag och kom på att jag hade siktet inställt på 18 meter så det blev lite fel först men det funkade bättre sen. :)
Jaja, så kan det vara. En ganska kass träningsrunda så att säga men jag hade kul och det är det viktigaste av allt.

Ha det gött!



Underbara Malin och jag.

God morgon

Jisses vad jag har sovit gott. Hoppas att ni har gjort detsamma. :) Känner mig lite trögstartad nu men jag kommer snart i gång. Jag ska strax äta frukost och se på tv sen blir det att åka och jobba. Undrar om det kommer att bli så där mycket folk som det var igår. Hoppas att det trista vädret upphör också, det ser så ut men det är dimmigt så sjutton. Så det blir att köra försiktigt till jobbet. Jaja, ha en bra onsdag nu. :)



Veckans Film #1



Se den legendariske mästerdetektiven i en ny, coolare tappning, förvandlad till en fullfjädrad actionhjälte - våghalsig, rolig och med ett skarpsinne som inget undgår. Robert Downey Jr. och Jude Law gör lysande prestationer i rollerna som Sherlock Holmes och Dr. Watson, och regissören Guy Ritchie lyckas skapa en fräck, fartfylld film full av oväntade vändningar. Elementärt, min käre Watson...




En mycket bra film, spännande, rolig och en riktig hjärngympa film. Man verkligen är med och funderar och det är intressant med all teknik, kemi, ja se efter själva så förstår ni vad jag menar.
Verkligen se värd! :)

Supernice

Färdigt jobbat för idag då. Jag har varit och handlat, sen hem och diskade, plockade rätt och tog mig en go dusch. Sitter just nu och tittar på en film och slappar. Det var en hel del att göra på jobbet idag. Vi sålde mellan 1000 - 2000 i timmen. Mellan 15.00 och 16.00 sålde vi för 2 500 kr och vi var tre som jobbade. Det var slitsamt men det funkade i alla fall. :) Så nu tycker jag att jag förtjänar en slapparkväll framför tv:n. :) Jag känner mig nöjd med dagen och känner mig glad. :)

Ha det gött. :)


Dagens låt







BB

Gött, man har slutat jobbet för idag då. Snart blir det att titta på Big Brother med familjen. Är lite trött och sliten just nu. Det blir ingen vattengympa idag då badhuset är stängt. Men det gör inte så mycket eftersom jag känner mig så trött. På jobbet har det rullat på i en bra takt och varit lagomt att göra.

Jaja ha det så gött nu. :)


Dagens låt




Snart sova

Ja, då ska jag strax lägga mig för natten och sova. Hoppas ni sover gott i natt. :) Men ska först läsa lite innan jag ska sova. Har nyss sett klart på en film som var rätt okej, lite tråkigt men ändå intressant. Det var en tysk film som hette Good Bye Lenin. Jaja, sov gott i alla fall. :)






Nice

Färdigt jobbat för den här veckan då. Jag har nu tagit mig en go dusch och ska strax se på film och bara mysa. Arbetsdagen idag har varit bra, det har varit en del att göra men det har inte varit så jobbigt som andra söndagar. Och det är skönt. :) Är nu en aning trött och vet inte rikigt vad jag ska skriva så jag säger ha det så gött så hörs vi i morgon. :)


Söndag

Söndag då och jag börjar jobba klockan 12. Skönt. :) Vaknade klockan 8 idag och satte mig framför tv:n men somnade en stund i soffan. Och det var inte helt fel. :P Ska snart göra mig i ordning för att åka till jobbet. Det lär bli en del att göra idag. Jaja, skriver mer senare idag.

Kram på er alla!


Dagens låt




En bra påsk










Anna Hissar

 

* Jag hissar ledigheten. :) Det är så underbart med att vara ledig och veta att man kan göra som man tycker. Man kan sova längre, man kan slappa i soffan hela dagen, man kan se på film eller vad som helst. Men den bästa känslan som jag gillar är att gå upp tidigt när jag är ledig för att lägga mig igen och veta att jag kan ligga kvar så länge jag vill. :) Helt underbart! :D


Påsk

Påsken är den viktigaste högtiden under det kristna kyrkoåret. Den kristna påsken är till sin natur, både genom händelser och tidpunkten när den infaller, kopplad till den judiska påsken. Högtidens svenska namn kommer också från dess hebreiska namn "פֶּסַח" (pesach), vilket betyder "passera" eller "gå förbi" och tydligast pekar på den judiska innebörden av högtiden. Gemensamma regler inom kristendomen för att bestämma vilken kalenderdag påskdagen infaller på anses av tradition ha uppstått vid det första konciliet i Nicaea år 325. Regeln säger att påskdagen infaller den första söndagen efter den första ecklesiastiska fullmånen som infaller på eller efter 21 mars. I Sverige har samma regler använts för att bestämma när påsken infaller sedan 1844.

Den judiska påsken, pesach har sitt ursprung i det osyrade brödets högtid då man åt osyrat bröd i skördeperiodens början och herdarnas våroffer då varje familj åt av ett lamm. Dessa fester har kommit att knytas till hågkomsten över uttåget ur Egypten (cirka 1500-talet f.Kr.), den natt då enligt judisk tradition påsklammet slaktades och dödsängeln skonade Israels folk. Ända fram till templets fall år 70 e.Kr. slaktade man lamm i Jerusalems tempel, och dessa åts under en nattlig måltid. Idag har påsklammet ersatts med den så kallade seder-måltiden, där de olika rätterna har symbolisk betydelse och där den yngste sonen ställer frågor om högtiden som fadern besvarar. Under Pesach äter man endast osyrat bröd, matza, eftersom man vid flykten från Egypten inte hann låta brödet jäsa, och högtiden kallas även "det osyrade brödets högtid".
I Gamla Testamentet, andra Moseboken 12:17-18, står: Ni skall fira det osyrade brödets högtid, därför att det var just den dagen som jag förde era härar ut ur Egypten. I släkte efter släkte skall det vara en oföränderlig ordning att ni firar denna dag. Från kvällen den fjortonde dagen i första månaden till kvällen den tjugoförsta dagen skall ni äta osyrat bröd.

Det var under den judiska Pesach-högtiden som Jesus från Nasaret red in i Jerusalem. Inom kristendomen firas påsken till minne av Jesu lidande, död och uppståndelse, samt till de tal han höll. Firandet föregås av den så kallade stilla veckan vilken börjar med palmsöndagen, med dymmelonsdagen, skärtorsdagen och långfredagen som hållpunkter, och slutar med påskafton. Påskveckan börjar med påskdagen. De motsvarar Jesus sista dagar från hans intåg i Jersusalem till och med hans död på korset och uppståndelsen. Den viktigaste gudstjänsten är av tradition påsknattens, då också dop eller doplöftesförnyelse kan äga rum (den har återinförts i den romersk-katolska kyrkan och i många andra kyrkor under 1900-talet). Gudstjänsterna under påsken innehåller det liturgiska firandet av att Jesus från Nasaret, Jesus Kristus, mänsklighetens frälsare efter döden på korset uppstått från de döda. Denna övertygelse är en gemensam och grundläggande bas i trossystemet för de rörelser som bekänner sig till Kristus och till kristendomen. Tron på treenighetsläran, det vill säga att Fadern, Sonen och Anden är ett enda väsen är en doktrin med mycket stor utbredning bland de kristna kyrkorna, men det finns även rörelser som betecknar sig själva som kristna och som inte delar denna tro (jfr. antitrinitarism).

Enligt den judiska kalendern, som är en månkalender, firas högtiden pesach den 14:e dagen i vårmånaden Nisan, då det alltid är fullmåne. De kristna började snart att flytta påskfirandet till påföljande söndag, den dag de menar att Jesus uppstod. Ofta hänvisar man till att det vid det första konciliet i Nicaea år 325 skulle ha beslutats om att påskdagen skall infalla första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen, men detta finns dock inte bevarat i de protokoll som finns efter kyrkomötet. Eftersom vårdagjämningen infaller på olika tidpunkter beroende på vilken tidszon man befinner sig i är det 21 mars som används för att beräkna påsken. På samma sätt är det inte den astronomiska fullmånen som används utan en fullmåne som beräknas med hjälp av tabeller (kallas den ecklesiastiska fullmånen). Alltså infaller påskdagen på söndagen närmast efter den ecklesiastiska fullmåne som infaller på eller efter 21 mars.

I de katolska länderna införde man 1582 den gregorianska kalendern, vilket innebar att man lämnade den gamla julianska kalendern som gällt dittills. Även vissa av de ortodoxa kyrkorna övergav efterhand den julianska kalendern till förmån för den nya ordningen, men de flesta nationella kyrkorna inom ortodoxin var så kallade gammalkalendarister, och för kyrkoenhetens skull beslöts att alla ortodoxa kyrkor skulle fira påsken efter juliansk kalender. Efterhand bytte under 1600- och 1700-talen även de nationella protestantiska kyrkorna i västra Europa till den nya katolska kalendern och resultatet har blivit att påsken i de östliga ortodoxa kyrkorna vanligen infaller på annat datum än i de västliga kyrkorna.

I Sverige bytte man kalender från den gamla stilen till den nya stilen 1753, vilket i praktiken innebar ett byte från den julianska till den gregorianska kalendern. Man övergick dock inte till de nya reglerna för att bestämma när påsken infaller förrän 1844.

Av de beräkningsmodeller som finns för att ta fram påskdagens kalenderdatum för ett visst angivet år är sannolikt Gauss påskformel av matematikern Carl Friedrich Gauss (1777-1855) den mest kända. Enligt denna formel är tidigaste datum för påskdagen den 22 mars, och sista möjliga datum den 25 april. Senast påskdagen inföll 22 mars var 1818, och nästa gång blir 2285. Senast påskdagen inföll 25 april var 1943, och nästa gång blir 2038.


GLAD PÅSK!

Ja, glad påsk på er alla! :) Jag har nyss vaknat och ska se på tv och strax äta frukost. Jisses vad jag har sovit gott men jag somnade sent i natt. Hoppas ni har sovit gott. :) Senare blir det att åka hem till mamma och pappa för att fira påsken där.


Dagens låt




Rökning

Något jag inte förstår är hur man kan röka. Det är ju så äckligt och ohälsosamt. För att inte tala på dyrt! Visst är det kanske en social grej men jag kan vara social utan den där pinnen i handen. Sen är det så äckligt att se alla fimpar som ligger på marken och skräpar över allt. Det är även äckligt för den som går och städar upp sådant. Sen så mår kroppen dåligt av det också. Tänkte på det här med dålig hy, dålig andedräkt, gula tänder, dåliga lungor, svårt att andas mm. Jag förstår inte hur man vill utsätta kroppen för allt det här. Alla tycker det är så coolt med att röka men det tycker inte jag. Jag tycker man är coolare om man låter bli. Man är ju hälsosam om man låter bli.

Många forskningsstudier har visat att tobak leder till stora risker att drabbas av bland annat lungcancer, KOL, försämrad blodcirkulation och kondition, och inte bara för rökaren utan också för dennes omgivning genom passiv rökning och påverkar ofödda barns hälsa starkt negativt. En av de första att belägga sambandet mellan rökning och lungcancer är sir Richard Doll som kom fram till en 24 ggr förhöjd risk jämfört med icke-rökare. Tillsatser används också för att öka de beroendeframkallande egenskaperna.

Vem i hela friden vill utsätta sig till att få KOL och de andra sjukdomarna som nämns? Dessvärre kan vi andra icke rökare få dålig hälsa pga rökare.
Jag tycker att det är bra att de har förbjudit rökning på vissa platser för att det finns de som har svårt att andas redan pga olika anledningar och då ska ju inte omgivningen göra det värre med att röka.


Av de 6000 miljarder cigaretter som röks i världen uppskattas att cirka 75% slängs på marken. Tobaksrelaterade produkter som fimpar, cellofanpapper och cigarrettpaket utgör nästan hälften av allt skräp i svenska stadsmiljöer trots att endast 26% av svenskarna röker. Den genomsnittlige svenska rökaren slänger 1,7 fimpar på marken per dag. 23 procent uppger att de skulle fortsätta fimpa på marken trots att de visste att fimpen skadar miljön.
Filtret, som ofta är det som finns kvar, innehåller bland annat cellulosaacetat och kadmium. Nedbrytningstiden är mellan ett och fem år. Regn och vind för ofta fimpar till vattendrag där de påverkar vattenlevande djur och växter som fiskar, musslor och alger. De små kräftdjuren daphnier, som utgör en viktig del i den marina miljön, är mycket känsliga för fimpar. En fimp i 8 liter vatten dödar daphnierna i vattnet.

Sen är det ju inte enbart människan som skadas utan även djur och natur. För allt för många rökare slänger bara fimparna hej vilt.

Nej, ta ditt ansvar och låt bli att röka!


SLÖ!

Jag är så slö! Orkar inte göra något alls men det är också skönt när man är ledig. Jag ska väl snart försöka göra mig i ordning för att åka hem till mamma och pappa och slappa där. Tråkigt nog så snöar det ute så jag får vara försiktig när jag kör bilen sen. Väldigt tråkigt påskväder får jag säga. Men så kan det vara. Det har inte kommit lite med snö och det ser ut som att det kommer mer för det snöar oavbrutet. :/ Men det är bättre att det kommer nu än senare.
Jaja, ni får ha det så bra i snön. :)


Dagens låt




Färdigt jobbat

Nu är det färdigt jobbat för idag. Idag har det varit en rätt bra dag. Det har hänt en del på jobbet men inte den stressen som kan vara på torsdagar. Vissa kunder har fått mig att skratta en del så den har varit en givande dag. :P Är just nu hemma hos mamma och pappa. Vi pratar om allt och lite till här och tittar på hockey. I morgon är jag ledig och det är skönt. Om jag orkar så ska jag gå äggpromenaden men vi får se hur det blir. Har lite ont i fötterna och har svårt att gå alls. :(

Jaja, ha en bra kväll. :)


God morgon

Jisses vad jag har sovit gott i natt! Hoppas ni har gjort detsamma. :) Strax ska jag äta frukost och se på reprisen av Våra Bästa År och sen blir det att göra sig i ordning för jobbet. Det blir ju en leverans idag eftersom det är långfredag i morgon. Jag kan inte fatta att det är påsk redan. Det går ju för fort det här. :P Jaja, så är det. Hoppas ni får en fin påsk.

Glad påsk på er alla! :)


Dagens låt




Archery träning

Ja, då har man varit på bågskytteträning. Det gick bra idag trots allt. :) Visst missade jag men jag fick en hel del bra också. Ett gäng med nior och sjuor och det är inte så illa. :P Jag har lite svårt med tekniken och tränar för fullt på det. :) Det var även lärorikt idag och det var en toppenträning måste jag säga. :) Men nu är jag trött och sliten. Fast jag längtar redan till nästa träning. Synd att det är stängt på fredag, men så är det. Jaja, nu ska jag vila och kolla på bågskyttegrejer. :)

Ha det så bra. :)



En gamal bild

Bonum mane

Är latin och betyder God morgon. :) Hoppas ni har sovit gott. Själv sov jag jättegott och kände inte för att kliva ur sängen. Sitter just nu och tittar på tv och ska snart ta frukost. Sen blir det att åka iväg till jobbet och senare idag blir det bågskytteträning. :) Ja, jag kommer inte på så mycket att skriva men ha en bra dag i alla fall. :)

Happy Wednesday….


Dagens låt




Jaha, och där var vi ute!

GAHH! Förlust mot Brynäs och alltså ute ur slutspelet helt. :( Men jag är glad för att vi kom så långt som vi gjorde. För vi låg långt ner i tabellen och kom så långt ändå. :) Det spelar ingen roll om FBK inte tar guld för de kommer alltid att finnas i mitt hjärta. :) Jaja, så kan det vara. Nog om det. Arbetsdagen har varit bra och allt har rullat på i en bra takt. Tiden har gått otroligt fort idag och det har känts bra. :) Efter jobbet så var jag hem till mamma och pappa. Vi kollade ju då på hockeyn. Nu har jag kommit hem och ska strax lägga mig för natten och sova. Ska bara fixa lite först. :) Men ni får sova så gott. :)


Tisdagmorgon

God morgon på er alla! Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort men jag hade svårt med att slappna av först igår kväll. Men tillslut så gjorde jag det och somnade jättegott. :) Ska snart ta mig lite frukost och titta på tv. Sen ska jag göra mig i ordning för att åka och jobba. Hoppas det är en sådan där lugn och skön dag som det var igår. :) Jaja, ni får ha en bra tisdag. :)

Good Morning Scrabs For Orkut


Dagens låt




Work and Water Fitness

Måndag, ny vecka och nya möjligheter. :) Idag har det varit fint väder men kyligt. Det hände inte så mycket på jobbet utan det rullade på i bra takt. Efter jobbet var jag med Maria på vattengympaoch det var skönt att röra på sig. :) Har ju inte varit där på ett tag. Nu känner jag mig frisk, fräsch och hälsosam. :) Ska snart ta något lätt att äta och sen göra mig i ordning för natten. Hoppas ni sover gott i natt. :) Jag vet att jag kommer att sova gott. :P


Dagens låt




God morgon!

Har nyss vaknat och tittar på tv. Ska strax ta mig lite frukost. Har inte så mycket att skriva om ännu men tänkte göra en lite uppdatering. :) Idag blir det att jobba och pyssla hemma. Det är lite stökigt här och känner nu att jag måste ta tag i det.
Jaja, nu får jag tänka frukost och så får ni ha en bramåndag. :)


Dagens låt




Två toppen dagar!

Ja igår så åkte jag hem till min kompis Anna Granath och hennes familj bjöd på god mat och gott fika. Efter maten var vi ute med hunden Nova. Sen satt vi och tittade på tv och slappade. Hittade en film som vi började kolla på men sedan somnade vi. Idag då var vi seg ur sängen och kom inte iväg i tid men det gjorde inte så mycket. När vi kom fram till Karlskoga och var på väg mot idrottshallen så fick vi se vilda renar. :) Helt fantastiskt. Så vi stannade och tog kort. :) Sen åkte vi vidare in mot hallen. Sen satt vi där och tittade på de andra när de tävlade. Efter tävlingen så åkte vi in i Karlskoga och åt på MAX. Sen åkte vi hem men fick stanna efter vägen för jag blev lite trött och var väldigt nödig.

Här kommer det nu lite bilder.














Eda Skans

 

I gränstrakterna mellan Sverige och Norge har många blodiga strider utkämpats genom åren. Eda skans är ett minnesmärke över vår krigiska historia och äldre tiders försvarssystem.

Eda skans ligger på en ås mellan sjöarna Hugn och Bysjön. Här var det tänkt att en eventuell Dansk (Norge var under Dansk kontroll fram till 1814) framryckning längs vägen mellan Kongsvinger och Karlstad skulle stoppas.

Platsen på åsen söder om Eda kyrka var vald med omsorg. Det flacka och öppna landskapet mellan kyrkan och skansen gjorde det enkelt att upptäcka fienden samtidigt som skansen blev lätt att försvara mot fiendens angrepp.

Den ursprungliga skansen byggdes 1657 som ett befäst fältläger. Därefter har den blivit ombyggd och förstärkt i omgångar. De ideliga stridigheterna mellan Sverige och arvfienden Danmark gjorde skansen till skådeplats för blodiga strider åren 1658, 1679 och 1719. Efter Karl XII-krigens slut blev skansen under några decennier en av Sveriges permanenta befästningar. Ett 20-tal man var då förlagda vid skansen.

I samband med Napoleonkrigen och Danmarks krigsförklaring mot Sverige 1808 byggdes fästning om från grunden och vallarna fick sitt nuvarande utseende. Då tillkom också de tre mindre skansarna väster om huvudskansen. Något anfall mot skansen kommer aldrig utan istället används den som utgångspunkt för Svenska anfall mot Norge, senast i augusti 1814. Efter att Norge tvingats in i union med Sverige upphörde skansens militära betydelse, byggnader revs och anläggningarna lämnades att förfalla.

Skansens vallar restaurerades under åren 1939-1949 till det utseende de hade 1808. Den har även återfått tre av sina ursprungliga kanoner. Som kuriosa kan nämnas att skansens planform gett upphov till Edas kommunvapen. Eda skansar ligger vid väg 61 cirka sex kilometer norr om Åmotfors.

 

 

 

 

Informationen är hämtad från http://www.lansstyrelsen.se


RSS 2.0