Gott nytt år!

Vilket år det har varit!! 


Det började tråkigt med massa sjukdomar och grejer. Men sen ju längre in på året vi kom så blev det mycket bättre.

Jag köpte en ny kamera, gått på konserter, varit till London, fått en ny dator, en mikrofon till kameran, förlovat mig och mycket mer. 

Idag då har vi varit slöa, efter frukost fixade vi en del för middagen och sen när klockan var runt 14:00 så gick vi ner till city. På Arenan så visade de Doctor Who som vi var tittade på. När vi kom hem så fixade vi det sista på middagen och den blev verkligen supergod. Är så sjukt nöjd och det känns verkligen bra, Tobias och jag är ett bra team i köket. Det blev potatisgratäng, fetaost fylld fläskfilé som var inlindad i bacon, avokadosallad med lufttorkad skinka till förrätt. Efter maten blev det film och nu väntar vi in 12 slaget med att kolla på Skavlan. Men jag är så galet trött. Hoppas ni har haft en underbar dag. Här kommer det lite bilder. 


Bojkottar fyrverkerier!

Då är nyårsafton snart här och massa fyrverkerier ska avfyras. 


Jag har funderat kring detta och kommit fram till ett ställningstagande, jag bojkottar fyrverkerier! Vilket nytta för de med sig? Ingen, de orsakar mer olyckor än vad de bringa glädje. Glädjen som uppstår när de ser dem varar just den korta stunden för att sen stoppas in i glömskans vrår. 

Men ingen tänker på hur det påverkar våra djur, vår natur och alla byggnader. Först och främst alla djuren vilda så som husdjur, många mår sjukt dåligt av det. Tänk om ett vilt djur blir träffad av en raket men ingen märker det, ett barn kan bli träffad likaså ett hus som börjar brinna. För att inte tala om nedskräpningen som blir. Samma sak är det med alla ljuslyktor som du kan sända upp i luften. Du har inte kontroll så de kan fara vart som helst och  fatta eld. 

Nej, jag vägrar både fyrverkerier och ljuslyktor! Vad är era tankar om detta? Diskutera och dela med er.


Dagens skratt




Träning

Jag ska ju börja med träningen igen nu men behöver då pepp och stöd. Mitt mål är att kunna gå ner i alla fall 5 kg och går jag ner mer så är det en bonus. 


Men vad tror ni om jag skriver träningsdagbok här i bloggen där jag skriver ner vikt, midjemått, vilken träningsform jag kört just den dagen, vad många km, vilken mat och dryck som intagits? Eller blir det för jobbigt för mig att dokumentera? Vad skulle ni vilja läsa om? Skriv gärna och dela med er av era tankar. Jag vill dela detta med er så vi alla kan hjälpa varandra. 😊


En liten tanke



Dagens skratt


En liten tanke


Lilla julafton i Grums

Ja, i söndags var jag och min älskling till min goa familj i Grums. Firade lilla julafton där och myste. Åt god mat som alltid och massa annat gott. 🎅🏻


I julklapp så fick vi en personvåg, såskannor och tofflor för våra gäster. Vi har så kalla golv här så jag tyckte att tofflor för våra gäster kunde vara en bra idé. 😊  Sen fick vi julklappar var för sig. Jag fick servettringar, fruktfat, presentkort, nagellack, smycken, tröja, choklad. Tyvärr var tröjan för liten så jag ska se om jag kan få en större storlek. 

Det var lite jobbigt eftersom vår sötnöt Nalle inte längre är med oss. Detta är ju första julen utan honom så vi saknar honom enormt! 😢❤ Men han finns alltid i våra tankar och hjärtan. 

Jag har nu invigt vågen och vi ska efter jul och nyår börja med att minska på allt onyttigt. Jag vet redan vad jag ska köpa för presentkorten jag fick på stadium, nya vinterskor. Tråkigt jag vet! Men ett måste! Jag fick även ett presentkort på teknikmagasinet och jag funderar på en ny mobil eller en extern hårddisk. Mobilen kan jag nog köpa ändå sen men jag behöver också tänka på bilen. Så vi får se hur jag gör med allt. 

I alla fall så hade vi det supermysigt och det kom några tårar på oss alla när vi tänkte på Nalle. 


En liten tanke


Ny dator

Jisses!! Min darling är verkligen något speciellt! Först när jag fyllde år så fick jag ju mikrofonen av honom och igår fick jag en ny laptop! 😄  Helt seriöst!!!


Datorn är inte installerad eller någonting än så jag kommer inte kunna använda den med en gång. Men jag får erkänna att det kliar i fingrarna med att få börja blogga och fixa med den. 😄 Ska bli så sjukt kul och få jobba med denna och pyssla med bilder osv. 

Sen ska vi åka till Grums och hälsa på min familj. Då blir det mer julklappar och mer kärlek. Hoppas att ni har haft det fint. 😊



Min julafton

Min julafton firade jag hemma i år i mitt och Tobias hem. Första julen som vi firade själva. 


Jag gick upp tidigt som alltid, myste en stund för mig själv och plockade rätt lite. Sen väckte jag Tobias och åt frukost och myste tillsammans. Vi har som tradition att ge en julklapp på morgonen, jag fick två tidningar, godis, fina underkläder. 

Senare gick vi ut på en promenad och när vi kom hem så fixade vi med maten. Åt gott och myste. Kollade sen på Kalle Anka och godis och hade tända ljus. 

Efter Kalle Anka så öppnade vi paket. Av svärmor och hennes kille så fick vi kaffebryggare, presentkort stadium, presentkort bio, såslevar, kaffe (att brygga med) och en urgullig ulltomte (handgjord). Av svärfar fick vi en fin prydnadskudde och värmeljus. 

Men Tobias gav mig bland det finaste ändå. Först fick jag två böcker och sen andra paketet var en laptop. 😄 Han skämmer verkligen bort mig min älskling. 

Efter julklapparna blev det fika och nu chillar vi. Hoppas ni har haft det bra. 


Merry Christmas - God Jul video


23 december

Oj, är det redan 23 december! Vad tiden går fort! Snön lyser med sin frånvaro och kommer förmodligen göra det fram till januari eller längre in på det nya året. 


Idag har jag mycket att göra. Ska fixa det allra sista för i morgon. Skinkan ska kokas och grilljeras, rosolli (finsk rödbetssallad) ska göras i ordning, julgodis ska hällas upp, byta sängkläder, tvätta, dammsuga, vattna blommor, plocka fram allt ur frysen. Ja, ni ser ju själva vad mycket det är. Men jag är ledig idag och mår bättre än tidigare i veckan. 

Ikväll blir det uppesittarkväll med Bingolotto och mys. Det är något som jag alltid ser på och spelar. Jag spelar inte annars under året men uppesittarkvällen är något speciellt. Nej, nu får jag köra igång för att slippa stressa idag. Vi ska också upp och sätta ljus på mormors grav. 

Ha nu en fin dag allesammans och var rädda om er. ❤


Bröllopsklänning och promenad

Orkade inte skriva igår, var så himla trött helt enkelt. 


Gick upp när Tobias cyklade till jobbet. Fixade lite hemma och pysslade. Gick sen iväg till kyrkan för att prata med diakonen och det är så skönt att få någon att prata med. När jag var klar där så tog jag bussen in till city där jag gick iväg till min frisör för att kolla lite inför bröllopet. 

Gick vidare där ifrån till klänningsbutiken och provade min fina klänning igen. Vi nålade upp längden och fixade. Nu kommer jag inte prova den igen förän i mitten på januari. När jag var klar där så gick jag in till city igen och kollade upp lite med smink inför bröllopet. Sen var det dax att gå hem.

När Tobias kom hem så åkte vi och handlade, fixade mat och sen tog vi kvällen. Kollade på tv och myste. Jag gick väl ca 6-7 km igår sammanlagt. 😊 Bra start i alla fall. 😊


Dagens skratt



En liten tanke


Star Wars

Då är det dax för nästa Star Wars, Tobias är supertaggad och han har varit det jättelänge. Jag själv är lite taggad i alla fall, inte som med Harry Potter men ändå. Han fick ju se lite trailers på mässan i London i sommras och när han kom tillbaka till hotellet så var han eld och lågor. Hehe, han var hes också eftersom de hade vrålat för full hals. Nu så här i efterhand hade jag velat varit med och sett den glädjen och den kärleken. Men jag är nöjd med de besluten vi tog. I alla fall ska det bli fett kul att se filmen och det var ju lätt att fixa biljetterna i år. Förra året var det tufft och nervöst. Jag som aldrig bokar över intenet fick uppdraget och då var det så många som bokade så sidan kraschade helt. Men i år gick det mycket lättare.
 
 

Känner mig tjock

Snart är 2017 här och jag har börjat filosoferat lite. Har ju en plan att jag ska gå ner i vikt men inte lyckats så bra än. Det känns snarare som att jag har gått upp istället. 


Nu ska jag ta nya tag och kämpa på, men jag behöver er hjälp. Jag har tänkt att gå ner ca 5 kg till augusti då bröllopet är. Jag vet att jag måste sluta med godis och läsk. Jag har lyckats förut men trillade dit igen tyvärr. 😕 

Tänkte börja med promenader och simning. Jag är inte så mycket för att springa även om jag provade lite i våras. Vad är era tips? Hur gjorde ni psykiskt? Vad är era tankar? Puscha mig och peppa mig med allt ni har. Skriv också vad ni är nöjda med hos er själva. Jag är nöjd med hela min kropp utom magen (ni ser ju på bilden).  Kom gärna med musiktips för träning också. 😊


Min nya tävlingströja

En dag där jag mått lite risigt med mensvärkar och väldigt varm i hela kroppen. Men annars har jag mått bra. Dagen på jobbet gick fort men när det är mycket att göra så springer klockan iväg. 


När jag kom hem så fick jag ett efterlängtat paket. Min tävlingströja hade kommit. Tobias fixade mat och jag tog mig en dusch. Under tiden vi åt så kollade vi på julkalendern och myste. Sen så spelade han och jag vilade i sovrummet till mina serier. Jag började må så mycket bättre efter duschen, maten och vilan. 

När han hade spelat klart så tittade vi på programmet På Spåret. Och nu tittar vi på film och myser mera. Hoppas ni har haft en bra dag, min har varit okej. Ha nu en fortsatt fin kväll. 


En liten tanke


Lucia movienight 2016

Ja, då har årets lucia movie night varit på Filmstaden Karlstad. Som vanligt så levererade både biografen och personalen. Personalen var utklädda i år till olika karaktärer från olika filmer. Som jag tolkade det så hade de valt en favorit, en av tjeerna hade klätt ut sig till Rey från Star Wars, någon till Bellatrix i Harry Potter. Jag och Tobias hade laddat väskan med inneskor, filt, godis, dryck. Innan första filmen så fick man en påse popcorn, en påse med Gott och Blandat och en dryck. Det var också en tävling där de ställde frågor och den som ställde sig upp först fick svara på frågan, om man svarade fel så gick frågan vidare till nästa. Första frågan var "Vem är min kollega utklädd till?" Det var jag och en till som ställde oss upp men den personen svarade fel så fråga gick vidare till mig. Natruligtvis kunde jag svaret som var Bellatrix i Harry Potter. :P Så jag vann 300 kr i presentkort hos dem. :D Haha, jag var så trög så när de sa att det var min tur så fatta jag inte först så jag fick fråga menar ni mig. :D
 
 
 
Första filmen var då La La Land. En musikal som handlar om en Jazzpianist som vill rädda jazzmusiken från att dö ut helt och en kvinna som jobbar på ett café men vill allra helst bli skådespelerska. Budskapet i filmen är att man ska bevara det gamla men inte stanna kvar för länge. Med Ryan Gossling och Emma Stone i huvudrollerna så trollbinder de med musik och dans sin publik. Musiken fångade mig totalt och jag satt och njöt av varje pianoton som spelades. Jag blev så förtjust i musiken så jag la till den i min Spotifylista.
 
 
 
Andra filmen är då Måste Gitt (på svenska Måste Dra). Den utspelar sig i en Stockholms förort där Metin försöker försörja min familj. Han gör detta på ett kriminellt sätt och en dag så tappar han sin skrivbok där han har skrivit ner sina tankar. Boken hittas och man får följa med på resan hur han ska lyckas och få tillbaka boken. 
Tyvärr somnade jag som alltid under filmen så jag kan inte säga så mycket om denna. Men det jag såg verkade intressant. Så mycket mer kan jag inte säga då jag sov. :P
 
 
 
Tredje och sista filmen Why Him? Denna filmen handlar om Mia som vill presentera sin kille för sina föräldrar, Men pojkvännen motsvarar inte föräldrarnas förväntningar och det blir en kulturkrock som heter duga. Med många knäppa och sjuka skämt så får man följa med på deras äventyr. Jag hade sett trailers till denna och förstod direkt att jag skulle gilla den. En sådan där knäpp film som jag bara älskar när jag vill få mig ett skratt eller två. Det var ett passande avslut på en kanonnatt på biografen. 
 
 
 
Ja, en kanonnatt med underbara människor. Personalen på biografen gör ett superbra jobb och de är så trevliga att prata med. Några av dem följer jag på facebook och även instagram. De hade fler tävlinga under natten men det var inte så mycket jag kunde svaret på. Sen tycker jag det är så mysigt att vi filmtokar samlas under natten för att umgås och se film. Man pratar lite med varandra under pauserna och socialiserar. Nåväl här kommer det lite fler bilder från natten.
 
 
 
 
 
 

NY SERIE - Anna testar kampanjburgare


En liten tanke


Veckans sötnöt


Varför firar vi lucia?

Jag har tänkt på den senaste debatten angående Åhléns reklam. Många anser att det är vår nordiska tradition men som jag fick lära mig i skolan så är det en sammanslagning av flera olika folktroer både här i Sverige, Italien, Tyskland med flera.
 
Själva Lucia är ett helgon från Sicilen, i Syrakusa så genomförs firanden av heliga Lucia den 13 december samt i maj. Sedan några år tillbaka brukar också en Lucia och några tärnor av svensk typ delta i sankta Lucias procession i Syrakusa. Helgonet Lucia är även populärt bland barn i vissa delar av nordöstra Italien, där hon ger presenter till snälla barn och kol till stygga barn. I delar av Italien förekommer en luciatradition som helt skiljer sig från den svenska. Denna tillhör romersk-katolska kyrkan och ordet Lucia kommer från latinets Lux som betyder ljus.
 
Vår Lucia grundar sig främst på julfasta och årets längsta natt. För från medeltiden finns det uppgifter på att julfastan började. På 1300-talet, så gällde julianska kalendern  i Sverige och Finland och lucianatten var årets längsta natt och då ansåg man att övernaturliga makter var ute och härjade och att det därför var bäst att hålla sig vaken. Årets längsta natt var detsamma som midvinter och fungerade som motsvarighet till midsommaren. Traditionen kan ha sitt ursprung i en hednisk ljusgudinna.
 
Lussi, ja vad är det? Lussinatten inträffade 13 december och det var då som Lussi eller Lussekärrningar kom på tröskeln och bringade olycka över andra. Det var alltså en kvinnovarelse med onda egenskaper som demon eller häxa. I vissa trakter var det Lussegubbe, om inte barnen var snälla så kunde Lussi komma genom skorstenen och röva bort dem. 
 
Ett annat ursprung kan vara Lekbrudar som fanns på olika håll i landet precis som pingstbrud, majbrud, midsommarbrud eller blomsterbrud. 
 
Herrgårdarnas firande eller Christkindlein kommer från Tyskland. Allmoge såsom Herrgårdar firade med mat och dryck. I herrgårdarna på 1800 talet uppstod en tradition att en vitklädd kvinnogestalt gick med i lussevakandet. En del av gårdens kvinnor fick klä sig i vitt och ha en ljuskrans på huvudet. Traditionen tros komma från Tyskland på 1700 talet där en flicka fick klä sig för att vara Christkindlein med ljuskrona som symboliserar glorian. Denna gestalt tros ha koppling till bilden av Jesusbarnet i krubban.
 
Så helgongestalten Lucia i svensk tradition, Lucifer, som sades vara extra aktiv den natten. Namnet Lucifer ligger när till latinets Lux som betyder ljus. Men sedan att hötidlighålla och besvärja solens återkomst har mer med kristna rötter. Detta med röda sidenband som Lucia bär idag säg symbolisera Lucias martyrdöd. Utöver det har inte Luciagestalten en väldigt liten koppling till helgonet Lucia.
 
Enligt folktron här i Sverige så var 13 december en farlig natt för att övernaturliga krafter härjade vilt och djuren kunde prata. Luciafirandet och besläktade traditioner har genomgått olika förändringar genom olika århundraden, omkring sekelskifte 1900 så kommer en gemansam och allmän utspridd luciatradition i Sverige. Vår morderna lucia har sina starkaste rötter i Västsverige, Dalsland, Värmland, Bohuslän, Västergötland och som sen spridit sig till resten av Sverige.
 
Ja, som ni ser så är det en sammanvävning av flera länders folktro och religoner. Varför jag firar Lucia? Jo, det är för att det är så vackert med körsång, man samlas för att lyssna, man samlas för att umgås, man tar i ljuset in i den mörka dystra vintern (som är extra dyster utan snön). Jag firar lucia för att sammanväva andra männsikor. Mötet med andra oavsett ras, religion, läggning osv är så underbart. Jag får ett kulturellt utbyte av Lucia och jag har börjat med att vaka in lucianatten på bio tillsammans med andra filmälskare. Där är alla välkommna oavsett hudfärg, kön, ras, tro osv. Alla är lika mycket värda och den som vill vara lucia får vara det för mig. Vad gör det om lucian är mörk? Vad gör det om lucian inte ser svensk ut? Helgonet Lucia kommer aldrig bli svensk hur nir än bär er åt, hon kommer för alltid komma från Italien och ha mörkt hår. Så vad gör det om vi har en lucia med mörkt hår? Vad gör det om lucian är mörkhyad? Inget för det finns mer här i världen än så. Ja, vi ska bevara våra traditioner men tänk på att vår luciatradition har redan genomgått så många förändringar genom olika århundraden. Till att börja med så var det ju ändå ett sätt att mota bort Lucifer. För jag personligen tycker Lucia är vacker oavsett hur denne ser ut. Mörkt hår, ljust hår, rött hår, grått, hår, mörk hy, ljus hy, oavsett längd och bredd. Alla är vi vackra som vi är. <3
 
Vad är era tankar om detta? Dela med er om tankarna och har ni något att tillägga i historian så gör det. Jag har hämtat allt från: https://sv.wikipedia.org/wiki/Lucia 
 
 

Trevlig lucia

Ville bara titta in och önska er en trevlig lucia. Själv är jag jättetrött eftersom jag har varit vaken hela natten på lucia movienight. Vi ska nu sova och sen tittar jag in senare under dagen och uppdaterar hur natten var, vilka filmer de visade mm. Ha nu en fin lucia och ta hand om varandra. :) Jag ska njuta av dagen så mycket som det går på alla sätt och vis. 
 
 

Lucia movie night

Då är det dax för lucia movie night igen. Ska bli sjukt kul och mysigt, vi får passa på innan vi får barn för sen kan det bli svårare att komma iväg. Vi spekulerar i vilka filmer de tänker visa, men kommer inte fram till så mycket. I år ska jag inte ha med så mycket godis för jag äter inte lika mycket som förr. Ärligt vet jag inte ens vad jag vill ha för godis alls, någon liten chokladbit under första filmen förmodligen. Jag blir alltid så trött ändå sen så jag orkar ändå inte äta något mer än i pauserna. Då bjuder de på fika och dryck så att det finns att tillgå. Ska bli spännande och se vilka filmer de kan tänkas visa.
 
 

Dagens skratt


Dagens julmusik

 

Väder och teknik rår man inte på

Vilken helg! Jobbade först öppning i fredags, trött och sliten efter julbordet med jobbet men det gick bra ändå. När jag kommer hem så väntar min älskling på mig och vi myser och vilar i sängen. Sen dax för att göra sig i ordning för att åka till bowlinghallen på julavslutning. De bowlade och jag satt som publik. Stämningen var på topp och blev bara bättre allt efter kvällen gick. Många glada skratt och många skämt av alla dess slag. 


Igår (lördag) så var vi sega ur sängen. Åt frukost sent och åkte sen iväg för att handla. Träffade på underbara Bella med familj så vi stod och pratade en stund. Åkte sen hem och fixade med mat och efter maten så gick Tobias ut för att fixa överraskning till mig. Jag gick och la mig i sängen och vilade. Sen när jag fick komma ut från sovrummet så hade han fixat mys i vardagsrummet och vi tittade på Oliver och gänget och sen Svärdet i stenen. 

Idag gick vi upp lite tidigare, fixade frukost och sen gick vi ner till stan för att se på Nötknäpparen (balett) på bio. De hade livesändning i torsdags men jag kunde inte gå då. När vi kommer ner i foajén så är Gundega baletten där och har uppvisning och flickorna är så duktiga och härliga att se. Jag blir alldeles varm i kroppen och se dem. När vi blir insläppta så visar det sig att det är tekniska problem så det går inte att visa baletten alls. 😕 Så vi fick ersättningsbiljetter och tillbaka pengar. Jag kände mig väldigt besviken då jag hade sett fram emot detta. Men så är det, man rår inte på väder eller teknik. Vi fick gå hem igen och jag har ju någon dvd med balett och någon opera så vi kan se hemma. 

Så nu är vi hemma igen och ska äta mat och sen titta på något. Får se vad det blir. Hoppas ni har haft en bra helg, min har varit mysig. 


Dagens julmusik

 

Veckans film #130

 

Ett antal mystiska rymdskepp landar samtidigt på olika platser över hela världen. I USA sätts en elitstyrka samman under ledning av expert inom lingvistik, Dr Louise Banks, för att undersöka om rymdskeppets besättning har fientliga avsikter eller inte. Hon och hennes team arbetar dock under extrem tidspress då utomjordingarnas besök orsakat globala krisstituationer. Banks måste ensam fatta ett beslut som kan hota hennes liv - och förmodligen hela mänskligheten.

 
 
 

Jag duger som jag är!

Jag är bra på:
 
  1. Att skriva texter och dikter
  2. Att jag är bra på att göra videos.
  3. Att laga mat
  4. Att virka
  5. Att Lyssna och ge råd
  6. Att rita
  7. Att baka

 
Jag är :
 
  1. Uppfinningsrik
  2. Omtänksam
  3. Målmedveten
  4. Positiv
  5. Förstående
  6. Lojal
  7. Kärleksfull
 
Mitt utseende:
 
  1. Tycker om mitt hår
  2. Mina ögon
  3. Mina ben
  4. Min rumpa
  5. Mina ögonbryn
  6. Mina bröst
  7. Mina läppar
Vad är ni bra på, vad gillar ni hos er själva och vad är era positiva egensakper? Dela gärna med er och kom ihåg att ni alla är lika värdefulla. <3
 
 

Dagens julmusik

 

En liten tanke

 

 

Dagens julmusik

 

Grattis till mig

Idag är det min dag! :D Jag ska i vilket fall jobba och sen blir det trevligt häng i bowlinghallen. Så mycket mer än så blir det nog inte, fast man vet aldrig. Men jag är glad ändå för vi har haft kalas i familjen redan och Tobias gav mig en underbar present då. Något som gör att jag kan göra bättre videos, en mikrofon. :) Nåväl, det är i alla fall min dag och jag ska njuta så mycket som jag kan. Hoppas ni får en fin dag allesammans. :)
 
 

Vilken dag!

Huj vilken dag det blev. Gick upp i morse och åt frukost med Tobias och sen chillade till tv:n. Sen blev det dax för att åka ner till Bergvik för att möta upp söta syster Evah. Vi julhandlade lite, åt mat och myste. Men vi båda är trötta och slitna så det blev inte så länge. 


Väl hemma blev det att vila igen och när Tobias kom hem så kollade vi lite på tv. Sen var det dax för mig att göra mig i ordning. Tobias körde ner mig till city och när jag kliver ur bilen så står det två pinglor där. Mina vänner Emelie och hennes kompis Lovisa, vi står och snackar lite innan jag måste bege mig vidare. 

Kommer bort till Brasseriet och jag är först på plats. Julbord med jobbet då. Sen droppar de in en efter en. Mycket god mat, gott att dricka och god efterrätt. Tyvärr åt jag alldeles för mycket så jag fick magknip. Det blev en hel del goa skratt och en del knäppa skämt. Inte så mycket bilder tagna idag, blir mest bilder på mat. 😂


En liten tanke


Dagens julmusik

 

Dagens julmusik

 

En liten tanke


Veckans sötnöt


En liten tanke


Dagens julmusik

 

Kent Vlogg


Andra advent

Började dagen med julkalendern och massa kärlek. 😍 Åt god frukost sen och genom att vi kom upp så sent så var det bara att göra sig i ordning för att åka. Kommer fram till Mariebergsskogen och möter upp Therese där (Tobias syster). En mysig liten marknad men många människor så de fick ha parkeringsvakter. Jag träffade två gamla skolkompisar som jag pratade med. Therese var med någon timme sen skulle hon åka hem till Örebro. Jag och Tobias var kvar och gick runt ännu mer, jag köpte choklad och Tobias något marknadsgodis.

Sen åkte vi in i city och letade mat. Det blev Olerys och god hamburgare. Satt sen och chillade innan det blev dags för ett besök i Domkyrkan. Det var någon musik i Domkyrkan och det var väldigt vackert och rogivande.

Sen hade vi ca 2 timmar kvar att använda innan bion skulle börja så vi gick till bilen och hämtade godiset som Tobias köpte på marknaden och så var vi in på Hemköp och köpte dryck. När vi sen kommer till biografen så träffar jag på en annan skolkamrat där så vi snackade en stund och fick tiden att gå. Sen var det dax för att gå ner till filmen och filmen var superbra. Det var filmen Arrival vi såg, tyvärr satt jag och frös hela filmen.

När filmen var slut så åkte vi hem och jag kröp ner i sängen under två täcken och höll på att frysa sönder och samman. En bra dag med andra ord och med mycket kärlek och mys. 😊


Dagens julmusik

 

Avsked

Ja, i förrgår så var jag ledig och allt. Passade på att njuta av dagen så mycket som jag kunde. Tobias jobbade och jag var hemma och laddade. När Tobias kom hem så tog han sig en dusch och gjorde sig iordning så kom svärfar över.

Vi åkte ner till Pizza Hut och åt god mat och underbar efterrätt. Satt där ett bra tag och umgicks och pratade. Åkte där efter till Löfbergs Arena och väntade på att Kent skulle spela. Jag passade på att filma och träffa min kompis Jennifer.

Hur var konserten? Ja, Kent har aldrig varit någon musik som jag lyssnat på innan men har gillat några enstaka låtar. Jag har alltid tyckt att deras musik har varit så mörk, dyster och deprimerande. Sen när jag träffade Tobias så började jag lyssna på dem mer och nu har jag fler låtar som jag tycker är kanonbra. Deras sound på spelningen var en bra mix för på andra konserter så har de för hög bas och grejer så att jag får problem med att höra något alls. Det bara sprakar i mina öron men inte nu. De hade också en bra show med bildskärmar med olika filmsekvenser och olika ljussättningar. Där emot var det extremt jobbigt när lamporna riktades mot publiken för det blev alldeles för skarpt. När de spelade låten Egoist så njöt jag för fullt och sjöng med för den är ju så bra.

En härlig kväll med underbart sällskap och allt var bara så fantasktiskt härligt rakt igenom. En av de bästa kvällarna på länge. Det kommer komma upp en video i dagarna från denna dagen. 😊


Dagens julmusik

 

Dagens julmusik

 

Laddad!!!

Oh, snart smäller det!!! Nu är det laddat och jag är så sjukt taggad!!! Jag har aldrig gillat gruppen innan några få låtar som jag har lyssnat på men inte mer. Men efter jag träffade Tobias började jag lyssna mer på gruppen och de är verkligen bra. Ska se dem med Tobias och svärfar Nikke. Hoppas på ett drag som heter duga i arenan.


Video - Julbakning med Anna och Tobia


Vad är ditt julnaman?

Mitt namn blev, Söt Genial Santa.😄 Skriv gärna vad ditt namn blev. Kanske det blev Magisk piffig julklapp? Vem vet? 😄


Dagens julmusik

 

Offline

Usch, en jobbig kväll igår och rätt jobbig dag idag. På jobbet rullade det på och jag kämpade. Är trött och sliten men fick mig goa skratt av mina kollegor. Blev också lite julpyntad. 😂

Efter jobbet så kom Tobias och hämtade mig och vi åkte iväg och handlade. När vi kom hem fixade vi mat och sen ringde Tobias till sin pappa för att planera morgondagen. Efter det så satte vi oss i soffan och kollade på första avsnittet av julkalendern, men fick se via mobilen.

Är helt slut och nu ska jag vara offline för resten av kvällen. Hoppas ni har haft en fin dag, min har varit okej.


Dagens skratt


Dagens julmusik

 

RSS 2.0