Babyrytmik och shopping

Hej på er. Vilken dag det har varit! Lily vaknade tidigt och härjade i sin säng. Jag gick upp runt 6.30 och började dagen. Första dagen utan någon medicin!! Woho!! 

Lily fick gröt till frukost och med katrinplommonpurè med äpple och päron. Det tyckte hon var supergott. Sen blev det dax för att ge sig iväg. Lily somnade så gott på vägen till babyrytmiken. Väl framme så vaknade hon och var på toppenhumör. Hon busade rejält och var verkligen aktiv på alla sätt. Hon trivdes där i gruppen och hon tog för sig. Det var så härligt att se alla barnen intrigera med varandra i den mån de kan.

Efter det så hade jag och Lily några ärenden på stan. Sen när de var klara så blev det lunch i Mitt i City. Lily fick testa en sådan där klämmis med äpple och banan. Det tyckte hon var mums! Mycket lättare att ha med ute på stan än och krångla med matburkar och annat. Hon tyckte att det var roligt och hänga med mamma på stan så hon höll koll över allt! 

När vi var klara så gick vi och träffade pappa på jobbet. Men på vägen dit så somnade hon och sov så gott. Men när hon vaknade så fick hon ersättning och det gjorde gott i lilla magen. Tog oss en promenad hem och väl hemma så blev det vila för oss alla tre. 

Nu har vi ätit mat och Lily och jag slappar i soffan och Tobias diskar. Här kommer det lite bilder från dagen.







Video - Mitt 2018

v

Kärleken från sitt barn

Vet ni vad det bästa som finns i hela världen? Jo, kärleken från sitt barn. 

Ni vet ju att jag har varit sjuk i helgen och nu har det blivit bihåleinflammation av det hela. Det värker konstant och det gör så j*vla ont! Jag har varit till vårdcentralen och fått penicillin. Tobias jobbar kväll och Lily och jag är själva hemma. När det värker så har jag inte så mycket ork eller energi.

Men när jag bytte blöja på henne så fick jag en sådan god puss och ett underbart leende från henne som får allt jobbigt att försvinna för en kort stund. Ni vet den där kärleken som betyder allt. Den där goa blicken och den speciella känslan av att den här goa ungen är min.

Jag fullkomligt smälte där när hon gav mig sin goa Lily puss och just på den sidan jag har mest ont. Sen när hon ser på mig med de fina ögon sådär kärleksfullt och de sa "mamma det ordnar sig". Att vara sjuk och mammaledig samtidigt är tufft men kärleken från sitt barn gör det helt klart värt det hela. 😍



När en kvinna blir sjuk

Ja när en kvinna blir sjuk så ska hon orka med allt som innan. Det förväntas av henne att hon ska sköta hemmet, ta hand om barnen, att tvätten ska vara ren ja allt sånt. Och ber hon om hjälp så får hon höra att man ska tänka sig frisk, att det är inte så farligt det är bara lite förkylning osv. Sen gnäller han på att han är trött om han får krångla lite en natt med barnet men hon som inte får sova en hel natt alls någon gång ska orka med.

Men när en man är sjuk så är han nära döden. Han förväntar sig att få allt serverat och lyfter inte ett finger. Många gånger är det som att man ska gå på toaletten åt dem också. 

Det värsta är när det är en familj som är sjuka. Hon får då stå med allt trots att hon kanske inte orkar egentligen. För mat måste man ju ha oavsett och även rena kläder. Jag tänker att man samarbetar så gott det går i ett sådant läge. Hon känner sig pigg en stund och kan ta hand om lite och sen tvärtom. 

Ja i alla fall så blir en kvinna inte tagen på allvar när hon är sjuk. Detta är bara rent generellt sett, rent allmänt med andra ord. 



Förkyld och hockeylördag

Hej på er. Då har Lily fått sin första förkylning, dock lätt sådan som tur är. Jag mår sämre. I alla fall så började det igår för mig när jag vaknade. Ont i halsen, hängig och trött. Lily verkade också lite småhängig och kunde inte somna på dagen. Sov bara 30 minuter åt gången, kräktes slem och var allmänt orolig. Så igår kväll fick hon alvedon innan läggdags. Sen sov hon bra hela natten. 

Idag har jag varit småhängig men Lily har varit mer pigg. Först idag så sov hon en timme på förmiddagen så jag kunde spela melodikrysset. Sen vaknade hon till och ville vara uppe, fick lunch och sen tog vi oss en promenad. 

Väl hemma så blev det mellanmål för Lily och försök till vila men hon orkade inte slappna av. Så hon fick sitta med mig och vänta på hockeyn. Kollade in skidorna lite och det var avslappnade så hon låg i mjukliften till vagnen och vilade. Jag satt intill i soffan och jösses vad hon myste. Sen kom hockeyn igång och vi såg första perioden tillsammans. Där efter ville hon sova så jag la henne i sängen och hon somnade snabbt. Sov i ca 3 timmar. Tyvärr förlorade Luleå mot Färjestad. 😕 Men såg att Frölunda vann sin match! ❤️💚❤️

När pappa kom hem så ville hon mysa och kramas. Kollade på ett avsnitt på en av våra favoritserier, Grace och Frankie. Så vi satt i soffan och kramades alla tre och nu försöker hon sova inför natten. 

Bjuder på lite bilder.











Video - Lilys första jul


Besök hos mormor och morfar

Hej. Igår så åkte jag och Lily hem till mormor och morfar. Det var mysigt och härligt som alltid. Lily trivs verkligen med dem och somnade så skönt hos moster Carola. Lily busade med moster Evah och myste med moster Sofie. Hon myste mycket med mormor och morfar också. Det var också mycket lek och bus såklart.

När moster Sofie kom hem från jobbet så fick Sofie och Lily mysa och umgås. Men på kvällen sen så fick Sofie ett epilepsianfall och Lily fick se, hon blev orolig så jag förklarade för henne att mormor och morfar och moster Carola hjälper Sofie så att Sofie ska må bra. 

Dock var Lily så trött och det var efter upplevelsen på badhuset dagen innan. Men hon busade rejält med alla mostrar och morfar och mormor. Bjuder på lite bilder.






Lilys första besök i badhuset

Hej på idag. Idag var jag och Lily till badhuset för första gången. Hon tyckte det var jättekul och trivdes som fisken i vattnet. Det var spännande i duschen när vattnet kom ovanför och hon sträckte ut handen för att känna. 

Hon njöt av att bada men i vissa övningar så doppade hon ansiktet och då blev hon lite sur så hon fräste till. Men när jag pussade henne så blev hon nöjd igen. Dock i slutet av lektionen så blev hon allt mer trött och hungrig. Så vi skyndade oss så hon kunde få äta. 

Oj vad hungrig man kunde vara! 😂 Hon åt en fruktpure med plommon, äpple och päron. Sen fick hon lite ersättning på det. Efter det satt hon och myste i stolen. Hon märkte inte att pappa kom och oj så glad hon blev när hon såg pappa. 😍 När vi sen satte henne i bilbarnstolen så somnade hon med en gång. 

Nu sover hon gott men vi ska snart väcka henne för att tvätta av kloren. Bjuder på lite bilder. 







Överrasknings dejt

Hej på er. Igår så överraskade Tobias mig med en dejt. Han hade ordnat med barnvakt och sen så hade han planerat middag och bio. 

Dagen började med att Lily väckte oss vid 3.30 och hade feber efter vaccinationen. Vi gav henne lite mat och alvedon och sen somnade hon om så gott. Dock väckte hon oss igen runt 7 tiden och då kände vi att det ändå var dax att gå upp. Vi fixade här hemma och sen när klockan var närmare ett på dagen så åkte jag med Lily till farmor och lämnade henne där. 

När jag kommer hem så hade Tobias ordnat så vi kunde vila en stund. Det var en behövlig vila och skönt också. Sen var det dax för att åka iväg. Vi åt god pizza på Kvarnens City. Sen blev det bio, vi såg på Green Book. En mycket bra film. En mycket härlig dejt med min älskade man. Visst saknade jag Lily men vi hade fått mms från farmor och hon skrev att Lily hade somnat mitt i leken på golvet. Det är första gången som hon gör så. 

Lily somnade tidigt sen på kvällen här hemma och sov bra hela natten. Nu på morgonen så åt vi frukost tillsammans med Lily och alla åt gröt. Tobias åt havregrynsgröt, Lily åt Havre gröt från Semper och jag åt mannagrynsgröt och så snöar det utanför också. Det är så mysigt. 😍







Grattis min fina Lily

Idag blir du hela fem månader! Du utvecklas i rasande fart och det är så härligt att se dig. Du har lärt dig så mycket och det är verkligen en fröjd att få ta del av detta. Din livsglädje, din upptäckarglädje och din envishet är så underbart att se. Du vill verkligen vara med och ta del av livet.

Nu har du fått smaka på lite av våran mat så som morötter, gröt, potatis och palsternacka. Dina 3 favoriter är de 3 första. Du fullkomligt älskar att få äta och om du fick bestämma så skulle du vilja ha bara sådan mat. 😂 Jag njuter för fullt av att ge dig mat och få se dina reaktioner på maten. 

På måndag är det dax för babysim och vi köpte en väska till dig som du ska ha din handduk och baddräkt i. Det var så gulligt när vi köpte väskan för då visade du verkligen att du har egen vilja, tycke och smak. Jag visade dig 2 stycken väskor och du valde den med Hello Kitty och sen när du fick väskan efter vi hade betalat den så ville du inte släppa taget om den. Inne på Coop så skulle du sova med väskan i famnen. 😍 

Inte nog med det, du har börjat vända dig själv så nu är du över allt och senast igår så hade du tagit dig ur babygymmet. Ja det finns så mycket jag skulle kunna skriva här men får nog stoppa nu. Jag kan bara säga att det är helt underbart att vara mamma till dig Lily och allt jag får uppleva är så fantastiskt härligt. 😍



En liten tanke



Avskedsfest...

Idag så hade jag och några vänner en avskedsfest för vår kompis Anna som ska flytta till Skellefteå. När jag fick veta detta så blev jag ledsen då vi alltid har bara typ Hej ska vi hänga en stund?. Hon har alltid funnits där och bjudit på många skratt och många roliga stunder. 

Hon är en vän som jag har haft i ca 20 års tid och hon har varit en god vän. Vi har upplevt mycket tillsammans och gjort många roliga saker. En vän som många gånger har sagt roliga saker utan att tänka på det, det liksom bara kommer. En vän som har följt med mig på många aktiviteter som bågskyttetävlingar, andra utflykter och promenerader. 
Det har alltid varit god mat hemma hos henne också och mycket nytt har jag lärt mig. Många gånger har mina smaklökar dansat fram under en måltid hemma hos henne. Det bästa av allt är att jag alltid har känt mig hemma hos henne och hennes föräldrar. 

I alla fall så spelade vi lite, åt lite gott, tog en promenad och sen åt vi på Street Friends. Det blev en del skratt och en del tårar då vi alla kommer sakna henne. 

Anna, du kommer alltid vara min vän vart du än bor. När Lily är stor nog så kommer vi komma och hälsa på. 🙂



Avskedsfest...

Idag så hade jag och några vänner en avskedsfest för vår kompis Anna som ska flytta till Skellefteå. När jag fick veta detta så blev jag ledsen då vi alltid har bara typ Hej ska vi hänga en stund?. Hon har alltid funnits där och bjudit på många skratt och många roliga stunder. 

Hon är en vän som jag har haft i ca 20 års tid och hon har varit en god vän. Vi har upplevt mycket tillsammans och gjort många roliga saker. En vän som många gånger har sagt roliga saker utan att tänka på det, det liksom bara kommer. En vän som har följt med mig på många aktiviteter som bågskyttetävlingar, andra utflykter och promenerader. 
Det har alltid varit god mat hemma hos henne också och mycket nytt har jag lärt mig. Många gånger har mina smaklökar dansat fram under en måltid hemma hos henne. Det bästa av allt är att jag alltid har känt mig hemma hos henne och hennes föräldrar. 

I alla fall så spelade vi lite, åt lite gott, tog en promenad och sen åt vi på Street Friends. Det blev en del skratt och en del tårar då vi alla kommer sakna henne. 

Anna, du kommer alltid vara min vän vart du än bor. När Lily är stor nog så kommer vi komma och hälsa på. 🙂



På shoppingtur med Lily

Hej på er. Idag har det rullat på men det har varit roligt. Lily har bjudit på så mycket skratt och glädje. Hon är min egen lilla skrutta. 😍

Tidigare i veckan så gjorde jag och Lily en shoppingtur men det blev jobbig. Först så hade jag PMS och var bara trött, sen hittade vi inte det vi skulle ha och sen blev Lily så ledsen. Hon tappade bort sin favoritleksak, det är en röd bitring. Huj, vad ledsen hon blev. Vi tog bussen hem, båda två ledsna och trötta. Jag var ledsen för att Lily var ledsen. Väl hemma så hittade jag bitringen och Lily hade somnat. Men vad glad hon blev sen när hon vaknade och såg att jag hade hittat den. 😍 Det härliga leendet jag fick då var så härligt. 

Idag i alla fall så tog vi en tur till IKEA och sen gick runt på Bergvik. En mycket bättre dag för oss båda. På IKEA så köpte vi en ny handduk till Lily som hon ska ha när vi är på badhuset och några plastglas. En av dem ska agera som hennes tandborstmugg. Köpte även en snygg tvålpump. Gick sen över till Bergvik och där köpte Lily en sådan fin väska hon blev förtjust i. Jag tänkte att hon skulle få ha den till badet med sina saker i. Det fanns 3 väskor att välja på och det var då Hello Kitty, Frost och en rosa med glittrande stjärnor på. Hon fick välja själv och det blev Hello Kitty. 😍 Hon greppade den med en gång. 

Sen kom Tobias ner till Bergvik och vi veckohandlade. Lily var så trött och ville sova så jag fixade i vagnen. Men det gulligaste var ju när hon slappnade av så hade hon väskan i sitt knä och när jag hade fixat så drog hon till sig väskan och ville inte släppa den. 😍 Åh så sött!!! Var ju tvungen att fota såklart! 😍

Nu är vi hemma, Lily har ätit, badat och sover nu, vi har ätit mat och Tobias diskar. Här kommer det lite bilder.






Bloggare i Karlstad

För ett tag sedan blev jag kontaktad av en tjej som driver en blogg och hon frågade om samarbete bloggare emellan. Hon sökte efter bloggare i Karlstad med omnejd och efter hon hade mailat så var jag på hennes förslag om ett samarbete. Tyvärr så hinner jag inte läsa så många bloggar nu för tiden då jag har Lily men jag läser när jag får tiden så att säga. :)
 
Detta är en mycket härligt vardagsblogg där familjelivet står i fokus men med inslag av tankar kring samhället och hur verkligheten ser ut för en familj med barn. Att familjelivet inte är en dans på rosor, att julen inte blir som man tänkt sig, hur man får till en fin fotografering till julkortet mm. Hon tar också upp den där frågan måste man laga mat varenda dag? Och frågor om barn måste aktiveras hela tiden. 
 
Den här bloggen har blivit som en kompis för mig där jag kan läsa och känna att jag är inte ensam som mamma om det ena än det andra. Den får mig att tänka hur jag vill ha det och här så gör vi vissa saker redan. Som att laga mat varje dag, nej. Vi ser till att laga mycket mat och fryser ner och sen även äta rester. 
 
I alla fall är denna bloggen en stor inspiration för mig.
 
Klicka på bilden för att komma till bloggen. :)
 
 
 

Dagens skratt

 
 

RSS 2.0