Min viktresa 8

Jag var jättetrött igår och orkade verkligen inte skriva alls. 


Vaknade på halvdåligt humör igår morse och det blev sämre när jag ställde mig på vågen som visade 63,1. Jag kände mig tjock, fet och misslyckad. 

Tillbringade dagen med att kolla på tv, pyssla med bloggen och ringa några samtal. För övrigt fick jag inte så mycket gjort. Kvällen blev mys med tvserier och mer vila. 

Vet inte vad jag ska skriva om gårdagen då det inte hände något speciellt. Men jag har en dålig period med vikten och hoppas att det funkar snart. 


Veckans sötnöt




En liten tanke




En liten tanke




Brudbukettsmässan och träffa vänner

Igår var det en underbar dag. ☺️ Började dagen här hemma med brunch och lyssnade på Red Hot Chilipeppers på LP spelaren. ☺️ Sen var det dags för att göra sig i ordning för dagen. 

Åkte sen ner till city där Tobias och jag skiljdes åt. Han köpte sina kläder för bröllopet och jag träffade en kompis som hängde med på brudbukettsmässan. Vi tittade lite på det och jag hittade den jag vill ha. 😍 Efter mässan så gick vi och åt på Söta Grodan. Vi pratade om allt och lite till, som alltid. En mycket trevlig tur på stan med många fniss. ☺️ 

Sen åkte jag och kollade på när min älskling hade bowlingmatch. När han hade spelat klart så åkte vi hem och fixade med det sista innan våra vänner skulle komma över och se på melodifestivalen tillsammans med oss. Det blev en mysig kväll med gott att äta och dricka. Så det var en dag full med härliga samtal och många skratt. ☺️ 

Idag skulle vi ha varit till Örebro och hälsat på men när jag vaknade i morse så mådde jag inte alls bra. Vaknade med huvudvärk igen och helt borta i huvudet. Så vi avbokade istället och jag gick och la mig och sov igen. Först sov jag en kort stund och sen kom Tobias och kollade till mig. Nästa gång jag somnade så sov jag till klockan var halv ett. Då kände jag mig något piggare för att vara vaken. Så vi gick till affären och handla mat och sen hem och tittade på Özz Nujen. ☺️ 

Nu har vi ätit mat och ska vila i soffan. Hoppas att ni har haft en fin helg. ☺️ Min har varit aktiv och rolig. ☺️ 


Vad ska man ha vårdcentralen till?

Vad ska vi ha vårdcentralen för? Är det inte meningen att de ska hjälpa sina patienter och göra sitt jobb? 

Tydligen inte. Jag ringde till vårdcentralen för att få en remiss till Otto Bock på centralsjukhuset här i Karlstad men nu ringde vårdcentralen tillbaka och inte visste något alls. De sa i princip att nej, vi tror inte att du behöver någon remiss. 

Så jag fick sätta mig och göra vårdcentralens jobb och ringa själv. Som tur är så har jag gamla papper kvar med viktiga telefonnummer och sånt. De på Otto Bock såg att jag hade varit hos dem förut och fick en tid redan på tisdag. Vårdcentralen sa också lite lojt att jag får anlita en sjukgymnast privat om jag vill ha mer hjälp. Fick några telefonnummer så jag ringde ett och fick bra information. 

Men jag kan fundera på vad vi ska ha en vårdcentral till om man inte kan ringa dit för att få hjälp. Jag har ändå Scolios och det är dokumenterat sen jag var barn. På sköterskan lät det som att min korta ben har växt ut till rätt längd under åren som gått. 

Nåväl som vanligt så löste jag problemet själv. Jag borde ha förstått från början och ringt direkt till Otto Bock. 



Min underbara älskling

Jag har världens bästa och godaste fästman. Han finns alltid där för mig och ställer alltid upp. 

Som i natt frös jag som attans och han vaknade till och frågade mig hur det är, sen kröp han under mitt täcke och värmde. Så skönt och ha någon som värmer en under kalla nätter. 

Sen i morse så vaknade jag med kraftig huvudvärk och Tobias vaknade till och gick upp samtidigt med mig. Han frågade hur jag mådde och frågade mig därefter om han skulle fixa frukost till mig vilket han gjorde. ☺️ 

Han var med igår kväll när jag hade min bågskytteträning, han har varit med på tävlingar, han följde med på opera på bio här om dagen. Som i söndags bjöd han mig på middag på Alfies. 

Med andra ord så har jag hittat min andra hälften. ❤️



En liten tanke




Dagens skratt




En liten tanke






God morgon

God morgon på er. Vad jag har sovit gott, jag har varit helt utslagen i natt. Under natten så kom snön så nu är det vinter igen. Temperaturen ligger på ca 0.8 grader. Jag vet att vi bara är i februari men jag längtar efter våren. 

Tobias har nu cyklat till jobbet och jag börjar klockan nio idag. Så jag ser på tv och tar det lugnt. Jag ska plocka rätt lite också innan jag ska iväg till jobbet. Det är blötsnö så det får nog bli överdragsbyxor på väg till jobbet. 

Jag har fortfarande träningsvärk delux. Men det känns ändå bättre efter simningen. För övrigt så är det en massa planering med bröllopet. ☺️ Hoppas att ni får en fin dag och kom ihåg att du är värdefull och att du duger som du är. ❤️  



Simmtränat

Idag så har det varit jobbigt då jag har kraftig träningsvärk från igår. ☺️ Men jag har tagit mig genom dagen ändå. På jobbet har det rullat på bra och vissa stunder när jag har varit tvungen att böja mig ned så har det varit jättesvårt. 

Efter jobbet så fixade vi mat hemma och chillade en stund innan det var dax att åka ner till träningen. Tobias har bowlingträning och jag simmade. Eftersom båda aktiviteterna är i samma hus så tar jag simningen vid samma tid. 

Jag simmade 20 längder trots träningsvärk. Det var skönt att sträcka ut kroppen och röra på sig. Sitter nu i bowlinghallen och kollar på Tobias. Jag har ätit lite och dricker nu te. Är lite frusen efter badet. När vi kommer hem så blir det nog sängen direkt. Kör lite yoga kanske innan. Hoppas att ni har haft en fin dag allihopa. ☺️ 


Min viktresa 7

Hej på er. Jag kom hem så sent igår så jag orkade inte skriva något. 

I alla fall så gick jag upp när Tobias cyklade till jobbet, ställde mig på vågen och den visade 62,6. Sen fixade jag frukost och gjorde mig iordning för dagen. 

Åkte ner till Bergvik och uträttade lite ärenden. När jag var klar där så åkte jag hem till syrran Evah och vi tränade. Jösses vilken träning det blev. Vi fotade lite också och lyssnade på musik och umgicks. Följde med hem till mamma och pappa en stund. 

När jag kom hem så åkte vi ner till city och gick på bio. När filmen var slut så tog vi en promenad hem. Det blev sängen direkt och jag var jättetrött. 
En aktiv dag med träning. ☺️ 



En liten tanke


Romantisk

I morse så överraskade Tobias mig med ett kort. Han hade köpt ett romantisk kort där han hade skrivit ner en tidsplan för dagen. 

Så vi började med en god frukost, tittade sen på serien 24 och sen var det dags att göra sig i ordning. Jag blev supernöjd med sminket idag. ☺️ 

Tog bilen ner till city där vi handlade lite och sen åt vi supergod mat på Allfie. Jag åt vitlökskyckling. Tobias tog en pizza och maten var sagolik. 😍 Sen så blev det biobesök och jag hade ingen aning vilken film vi skulle se, men det blev Vaiana. Den var mysig med bra musik. 

Det har varit en underbar dag och jag känner att detta var det jag behövde för att ladda batteriet igen. Tobias har skämt bort mig hela dagen. ☺️ Hoppas att ni har haft en lika fin dag. ☺️ 


God morgon

God morgon på er. ☺️ I natt har jag sovit supergott. Känner mig mer eller mindre utvilad. Vi har nyss gått upp och jag blev satt i vardagsrummet då Tobias ska fixa med överraskning till mig. 

Han har planerat hela den här dagen och jag har inte den blekaste aning om vad. ☺️ Men jag har en liten överraskning till honom med. 😝

Här är det ca 4 plusgrader och is och snö är borta. Helt underbart att isen är borta. Jag fick en kommentar om att ni saknar videos, tyvärr kommer det dröja då jag inte har kunnat föra över mina bilder och sånt från gamla datorn till den nya än. Det kliar verkligen i mina fingrar med att få sätta igång. Hoppas att ni orkar vänta. ☺️ 

Ni får ha en fin dag allihopa. Ta hand om varandra och dig själv. Kom ihåg att ni duger som ni är. ❤️


Mellomys

Nu är min älskling hemma igen, han kom hem igår. 

Idag har det varit en kanonkul dag på jobbet och jag fick lära mig mycket och göra en del av min PL utbildning. Så det känns grymt bra idag. 

När jag kom hem från jobbet så väntade mys och kärlek. Efter en period där jag har mått risigt på alla sätt så känns det extra skönt när man kommer hem efter en stressig dag på jobbet och får så mycket mys och kärlek. 

Sen blev det att fixa gott till melodifestivalen och mysa med levande ljus. Nu ska vi se på någon film eller serie och mysa ännu mer. Hoppas att ni har haft en fin lördag. Min har varit kanonbra men stressig. 


En liten tanke





Gräsänka

God kväll på er. ☺️ Nu är man gräsänka till imorgon. Tobias är på kurs med jobbet, än så länge går det bra för mig men kommer bli jobbigt när jag ska lägga mig för natten. Första gången som jag sover själv här. 

Dagen i övrigt har varit bra, halkade dock en gång när jag var ute tidigare idag. 

Jag var och handlade förut och köpte nya strumpor och en ny sportbh. Var in på Coop och handlade lite mat och hittade ljusstakar till bröllopet. Köpte 10 stycken och de är superfina. 

När jag kom hem så tog jag mig en dusch och efter jag hade ätit mat så ringde Tobias och vi pratade en bra stund. Nu ser jag på tv och vilar, får se om jag kan virka lite. Hoppas att ni har haft en bra dag. ☺️ 


Bågskytte träning

Nu ikväll så åkte jag ner till bågskyttehallen och tränade. Linda (min kompis) var där också och tränade. Jag fick många tips och råd och när jag tog till mig råden så märkte jag skillnaden. 

Jag kan ju grunderna men efter kollapsen 2014 så har jag slarvat och sen tappade jag fokuset helt på skyttet. Nu ska jag hitta tillbaka till fokuset och jobba på de små detaljerna som behöver förbättras. 

Det blev en del skratt och jag har verkligen kul. Jag glömde bort den härliga gemenskapen som finns i sporten. Och det känns så bra att ha en kompis med också. Jag ser fram emot nästa träning, får se om jag orkar på torsdag igen. ☺️ 


Min viktresa 6

Igår var jag så himla trött och det är jag ännu. Orkade inte skriva alls igår. 

Gick upp då igår morse när Tobias hade cyklat till jobbet, ställde mig på vågen som visade 62.2. Gick sen till vårdcentralen och tog blodprover då min mage har verkligen bråkat länge nog nu.  När det var avklarat så gick jag hem, planerade, tvättade och vilade. Sen ut igen och denna gången bort till kyrkan för att prata med diakonen. 

När jag kom hem igen så la jag mig och vilade. Låg och vilade tills Tobias kom hem, fixade middag och sen var det dags för mig att ta bussen ner till mötet med klubben. Årsmötet med klubben är alltid kul och mysigt. 

När det blev läggdags så var jag så trött så jag somnade med mobilen i handen typ. En dag med mycket aktiviteter. 


En liten tanke


God kväll

Hej på er. Då har vi varit på bio. Filmen vi såg på var Lego Batman movie. Den var bra, mysig film att chilla till en söndag när man är sliten. 

Jag är rätt sliten efter allt idag. Tävlingen tog en del av mina krafter och jag gick ändå upp runt halv sex i morse. Så jag är trött nu. 

Nu blir det soffan en stund innan det blir natten. Det har varit kallt ute idag, men i den nya bilen så är det rattvärme. Så jag hade både den och rumpvärmen. Hoppas att ni har haft en fin dag. Min har varit helt kanon. ☺️ 

Orkar inte skriva så mycket mer. Ha nu en fin kväll allihopa. ☺️ 



Tävlingen i Karlskoga

Hej på er. Då har vi kommit hem från Karlskoga. Det var kul och tävla idag och jag fick träffa många härliga människor. ☺️ 

Redan från start kändes det bara superbra idag och det var längesedan jag kände den här positiva känslan. I första serien sätter jag en tia (alltså mitt i prick) sen följde det av flera nior och en tia till. Ju mer jag sköt så blev ju kroppen tröttare så det gick lite varierat. Men helhetsmässigt så gick det skitbra!!! 😃 Fick 224 poäng ändå. ☺️ 

Efter tävlingen så åkte vi in i Karlskoga till MAX och köpte mat. Nu är vi hemma igen. Ska ta en promenad in till city sen och gå på bio men först lite vila. ☺️ Tobias var med igen som stöd och det känns så skönt och ha någon som finns där.  Hoppas att ni har haft en fin söndag så här långt. 


God morgon

Uppe med tuppen idag. ☺️ Klockan är 5:40 och det är ca 11 grader kallt ute. Man kommer ju frysa ihjäl när man går ut. Tobias sover ännu men jag ska snart väcka honom. 


Idag bär det av till Karlskoga för bågskyttetävling och jag är nervös inför det. Så längesen jag tävlade ordentligt. Men det är ju därför jag har Tobias med för att få stödet. Får se om det blir lite bilder, dock blir de med mobilen. Hoppas på bra poäng men jag har inga mål den här gången mer än att jag ska komma tillbaka till sporten. ☺️ 

Här kommer det en gammal bild. 



Kullamust

Orkade inte blogga något igår. Jag var så himla trött och sliten. Jobbade från 11-19 och det rullade på. 


När jag kom hem så myste vi till det och tittade på På spåret. Kunde någon enstaka fråga men det var svårt den här gången. Efter det så provsmakade vi Kullamust Äpple och Rabarber. Den var god men lite för syrlig för oss. Vi båda tror på bara äpple. ☺️ 

Kollade sen på ett avsnitt av 24 och sen blev det natten för oss. För övrigt hände det inte så mycket alls. Hoppas att ni hade en fin fredag. ☺️ 


Mysig fika

God kväll på er. Som vanligt så är jag jättetrött på morgonen och segar ur sängen. På jobbet rullade det på med massa rallyfolk. Tiden går snabbt när man har mycket att göra. ☺️ 


Efter jobbet så åkte vi och handlade lite och sen när klockan var fem så gick vi över till våra mysiga och trevliga grannar som bjöd på supergod äppelpaj. Jag känner henne lite sen innan och nu bor vi grannar, nära och bra med porten bredvid.  ☺️ När vi gick hem så träffade vi grannen dörren mittemot och hälsade på henne och hennes hund. 

Sen blev det mat och nu film. Hoppas att ni har haft en fin dag. ☺️ Men fy vad kallt det har varit idag. 


En liten tanke




Min viktresa 5

God kväll på er. ☺️ Hoppas att ni har haft en fin dag. Min dag har varit fylld med möten, planering, fart och fläkt. 


Började dagen med att ställa mig på vågen som visade 62,3 kg. Tog sen lite frukost och det blev nyponsoppa och macka. Magen mår fortfarande dåligt så jag orkar inte äta så mycket än. Ringde till vårdcentralen för att få en utredning angående magen men möttes av motstånd. Till slut så fick jag en telefontid med läkaren på fredag morgon. 

Gjorde mig i ordning för dagen och tog bussen ner till city för dagens första möte. Det gick superbra och många förändringar är på gång nu. När det mötet var avklarat så gick jag vidare till en restaurang för att kolla på eventuellt catering till bröllopet. Var även in på skatteverket och hämtade blanketter och sen kollade jag upp smink inför min stora dag. Satt också ett tag på Coffice och drack te och planerade. 

När Tobias slutade jobbet så åt vi på Söta Grodan. Jag åt en god sallad med kolsyrat vatten och dricka till. Sen var det förhandsvisning på Dolda Tillgångar och nu är vi hemma igen. Blir mys i soffan och bara ta det lugnt. Magen bråkar lite igen men mår mycket bättre. ☺️ 


Mer bröllopsbestyr

Idag vaknade jag tidigt igen. Vaknade redan vid 6 och men orkade inte gå upp. Sen vid 8 tiden ringde klockan och då var jag tvungen att gå upp. Magen bråkade som attans med mig. Sen kom Tobias upp och efter frukost så gjorde vi oss i ordning för att åka ner till city. 


Väl nere i city så gick vi till stadshotellet och tittade på rum inför bröllopsnatten. ☺️ Rummet är helt underbart och perfekt. Fick bra hjälp i receptionen och jag är så nöjd med allt så långt. Gick där efter och fixade lite annat och handlade mat. 

När vi kom hem igen så vilade vi lite och sen gjorde vi middag. Eftersom jag har problem med magen så kokade vi fisk, sås, blomkål och lite ägg och potatis. Så magen känns lugnare nu än innan. Sen har vi myst och kollar på tvserier och film. Nu blir det mer mys innan vi tar natten. ☺️ Ha nu en fin kväll allihopa. 


En liten tanke


En bra dag

Hej på er alla! Idag har det varit en bra dag. Tyvärr med magknip men det har inte hindrat mitt glada inre ändå. ☺️ 

Det kändes bra redan när jag vaknade i morse, trött som alltid men ändå kändes det som att kunna bli en bra dag. Vilket det blev. Kom till jobbet och där rullade dagen på. Jämt innan jag skulle få rast så började mensvärk och magknip som gick över efter ett mål mat. När jag var tillbaka så fick jag stå i driven i lucka 2 och lämna ut mat och dryck. Det gick över min förväntan och vi sålde rätt mycket ändå. ☺️ Jag känner mig supernöjd, trots ont i magen till och från och jag inte har klarat den luckan innan så gick det bra. Jag visade för mig själv att jag kan det. ☺️ 


När jag kom hem från jobbet så blev det vila och ett samtal till min fina familj. Mamma berättade att inbjudningarna hade kommit. Hon tyckte de var jättefina. Tobias sitter och spelar och jag ligger i sängen än. Ska strax gå upp och fixa lite mat. Hoppas att ni har haft en fin dag. ☺️ 


Skickat korten

Idag mår jag så mycket bättre. ☺️ Så i morgon kommer jag kunna jobba igen. Ställde mig på vågen i morse och den visade 62,2. 


Jag har i alla fall vilat idag och försökt att få igång mig igen. Har fixat med det sista på inbjudningarna och kollat på tv. När Tobias kom hem så samlade vi alla inbjudningarna och gick till postombudet och skickade iväg dem. Det var en del och många frimärken blev det. 

Nu sitter vi i myser i soffan. Hoppas att ni har haft en fin dag. ☺️ Jag sov länge efter Tobias drog till jobbet i morse. Jag märkte inte ens när han skickade sms. Han brukar skicka varje morgon med att han är framme. 



Det går bra att hjälpa andra

Något som jag har funderat på ett tag är att det går så bra att hjälpa alla andra men inte sin närmaste krets. Man ska kunna räkna med sin närmaste krets att de ställer upp för en precis som en annan ställer upp för dem. Men nu har jag fått sett motsatsen.

Många säger, jag är din bästa vän och behöver du hjälp så hör av dig. När man då hör av sig till dem så är det ingen som kan ställa upp. Men när man sen någon dag senare får man veta att de hade hjälpt någon annan. Det erbjuds pengar hit och pengar dit men när det verkligen gäller så är det gnäll och långa klagovisor.

 
I många fall så är det för långt att åka och för dyrt för vissa men de kräver att den de "vill" träffa ska åka till dem hela tiden. Jag hörde för några år sen, "Det är så dyrt att åka till Grums så du får åka till Karlstad". Jag bara hallå?! Det är faktiskt lika dyrt till Karlstad med! Och den personen hade jobb då och inte jag. Men jag fick också höra "Nu när du blir Karlstadbo så kan vi ju umgås". 
 
Som sagt, det går bra att hjälpa andra och prioritera andra och tro att en annan kommer finnas kvar. Men jag tänker inte finna mig mer i det! 
 
 

God förmiddag.

Börjar det här året också med matförgiftning. Nu får jag sluta med dumheterna. 


I alla fall så är jag hemma igen från jobbet. Fick sova lite i natt ändå men det var jobbigt vissa stunder. Sov en timme, vaknade till och så höll det på. När klockan var runt 6 tiden så var jag jättetörstig på vatten. Så jag gick upp och drack lite. Det var så underbart att kunna dricka. Somnade om en stund och när klockan var runt 7 så gick jag upp istället. 

Nu har jag fått i mig något att äta och dricka. Tobias var till affären och handla lite till mig. Jag orkar inte äta mat som jag måste tugga utan tog lite kräm och nyponsoppa vet att det inte är så bra med allt socker men bara jag får magen stabil igen. 

Ska senare ta mig en dusch och hoppas på att börja må ännu bättre. Hoppas ni får en fin dag. ☺️ 


RSS 2.0