Bröst, pattar, boobs!

Kärt barn har många namn och det finns väldigt många olika bröst, lika många som olika kvinnokroppar. Och den ena bröstet är inte det andra likt. Men vet du vad? Det är helt unikt precis som du är!

Idag har jag varit på mammografi för första gången och ja jag var lite nervös men undersökningen väldigt lätt, fort och smidig. Sköterskan var fantastisk och lugn. Det märktes att hon hade gjort detta många gånger. Med van hand så dirigerade hon mig och korrigera hur jag skulle stå. Ja det gjorde lite ont när bröstet pressades ihop men den smärtan är så minimal. Smärtan som kan uppstå om det är något fel i bröstet måste kännas värre tänker jag. Nu får jag vänta i nån vecka innan resultatet kommer. Jag har i alla fall inte känt något själv som är fel om man säger så. Så jag känner mig hoppfull.

Men såklart är man lite nervös inför svaret. Det är man ju alltid. Jag tycker det är så bra att man får detta kostnadsfritt och att man faktiskt har möjligheten att göra denna undersökning. Så till dig som är orolig, gå på undersökningen.


Besök hos logopeden

Hej. Idag så var vi trötta när vi vaknade. Lily krånglade så inatt efter en dröm hon hade. Jag tror hon sov men hon väckte mig och bad mig att leta bakom soffan efter en leksak (som inte fanns där). Jag vaknade till sen på morgonen, Tobias höll på att förbereda sig för jobbet. När jag hade fått på mig kläder så väckte vi Lily som sov i vår säng. Tobias gav sig iväg till jobbet och vi åt frukost.

När vi var klara med alla bestyr så tog vi bussen in till stan och där gick vi till logoped mottagningen. Lily fick sitta och titta i en pärm med en massa bilder och säga vad det var för något. Sen fick hon spela spel, läsa i böcker mm. Hon var så fokuserad men efter ett tag så tappade hon intresset helt. Då passade logopeden på att ställa frågor till mig och jag fick berätta vad vi gör hemma. Vi fick hemläxa där vi ska göra en klapp övning, vi ska för varje stavelse göra en klapp, Båt klappa händerna 1 gång. Banan 2 klappar osv. Sen fick vi ett ljudschema där vi ska säga ljuden. Lite svårt att förklara i text känner jag men hoppas att ni fattar. Sen skulle hon kontakta oss om 6 veckor för att följa upp.

Efter det besöket så åkte jag och Lily buss ner till Bergvik där vi åt mat och shoppade skor till Lily. Jag köpte en keps till mig och en ny mössa till Lily som hon ska ha på förskolan. Lily gick in i leksaksaffären och köpte sig en ny bok med Babblarna. Vi träffade många vänner och bekanta som vi pratade med. Lily sprang runt och härjade utav bara busen, åkte sen bussen hem. Väl hemma så blev det vila. Vi gjorde inte så mycket här hemma utan vilade mest.

Nu sover Lily och vi ska se på film.










Vilken fantastisk helg!

I fredags efter jobb och förskolan så åkte jag och Lily till mina föräldrar i Grums. Och hon var så taggad och ville verkligen sova där. När vi kom fram så plockade vi ordning och installera oss. Sen blev det pannkakor till kvällsmaten, hemlagade av morfar. Lily var med och hjälpte till att vispa smeten och steka lite. Efter maten så badade vi i badkaret och Lily hade så kul och efter badet blev det mys med chips, ostbågar och lite choklad. Åh vad mysigt tyckte Lily. När klockan var strax efter 19.00 så säger hon Mamma jag vill sova nu. Och sprang in i rummet där vi skulle sova. Vi läste sagor och sen gjorde som vi brukar göra hemma. Det tog inte lång tid förrän hon sov och drog timmerstockar. Det var så skönt att hon somnade så snabbt och jag fick lite vuxentid med mina föräldrar.

På lördagen så var det mys i sängen innan vi gick upp. Efter frukost så ville Lily se på film med moster Sofie så vi satte igång Tingeling. Sen satt de och kollade på film under tiden som jag och mamma fixade med lite av varje. Bland annat grönsaker och sånt till middagen. Det blev tacos till middag och efter maten så tog vi fika, åt bananmuffins som jag och Lily hade bakat tidigare i veckan. Vi vilade också och jag somnade till en stund och det va så skönt. Sen kollade vi på ishockey, spelade Fia med knuff med Lily. Haha, hon va så rolig! 😂 Jag fick ut en gubbe, då utbrister hon Mamma, du fuskar! Och sekunder senare så fuskar hon hur mycket som helst! 😂 Vi målade hennes naglar också och det va så mysigt. Mormor skulle däremot mata henne med mannagrynsgröt. Det blev bad igen vilket va uppskattat och hon ville att morfar skulle tvätta henne. Avslutar dagen med lördagsmys och nattningen var lite svårare än kvällen innan. Hon sa Jag vill inte sova. Jag svarade henne att hon behöver inte men vi kan lägga oss och vila. Kort efter så somnade hon gott. Jag satt och såg på Let's dance med mamma och pappa.

Idag söndag, vaknar till och Lily fryser lite så vi kryper ihop under samma täcke (vi sover i samma säng hos mina föräldrar). Men sen tvärsätter hon sig upp och storgråter och säger jag vill inte ha två flätor! 1 liten fläta! Så jag fick prata med henne och säga att jag kunde göra en ny fläta. Efter en stund så accepterade hon det. Åt god frukost idag också och sen blev det lite plock med lite av varje.

När vi väl kom hem så blev det lite sura miner för hon ville ju vara kvar hos mormor och morfar. Men hon hade ju saknat pappa så det va ju ändå skönt att få komma hem. Bjuder nu på lite bilder.


















Vilka dagar!

Den som säger att en arbetslös/delvis arbetslös inte har något att göra har inte en aning om vad mycket det är!

Började dagen med en stadig frukost och sen var det att hjälpa Lily med morgontoaletten, vi är lediga idag. Sen så ville hon vara i sitt rum och jag började med min lista. Så jag letade först jobb på Platsbanken, sen ringde jag till min A-kassa, sen till arbetsförmedlingen, där efter till banken. På första samtalet så satt jag i kö i ca 20 minuter. Nästa samtal i kö i ca 40 minuter och samma sak hos banken, 40 minuter i kö. Sen ringde jag till jobbet för att friskanmäla mig, vi har ju varit sjuka. Samtidigt i allt detta så behöver Lily hjälp.

Sen när klockan va 11 så jag klar med allt och myste med Lily och kollade på hem till gården. Efter det så fixade jag middag, gjorde mig iordning för dagens möte som var nu på eftermiddagen och kvällen. Var av ett möte i Munkfors. Efter det mötet så åkte jag till Coop Bergvik och hämtade upp våra matkassar som vi hade beställt och sen in till stan för att gå på möte med Vänsterpartiet. Det var ett väldigt givande möte och så härligt att få vara aktiv med något som man gillar.

Idag blev det jobb och förskolan. Det rullade på snabbt och mycket att göra. Sen så åkte jag till förskolan och hämtade Lily och därifrån och till sjukhuset.

Haha, Lily hade varit så taggad redan imorse på att få åka till Ögon doktorn så hon hade berättat glatt för pedagogerna att hon skulle dit. 😂 När vi kom fram så fick vi leta parkering och sen så kunde vi gå in på sjukhuset. När vi kom fram så anmälde vi vår ankomst och så fick vi sitta och vänta en stund. Lily tyckte det var så spännande. När de ropade upp de andra så sa Lily för varje gång, är det min tur snart mamma?

När det blev Lilys tur så fick vi gå in i ett spännande rum och Lily lyssnade uppmärksamt på allt läkaren sa. Hon hängde med snabbt på vad hon skulle göra. Dock lite obehagligt när läkaren tejpade för hennes ena öga. Sen så vägrade hon att ta ögondroppar, vilket jag verkligen förstår. Jag avskyr fortfarande ögondroppar! Men läkaren gjorde undersökningen med några andra verktyg istället som inte ger samma precision men som funkar i dessa lägen. Utlåtande blev att hon ser väldigt bra, ovanligt bra för sin ålder.

Efter det så blev det fika såklart. Det är väl höjdpunkten när man är barn och varit på någon form av läkarbesök? Minns ju själv när man var barn. Som vanligt så charmade Lily alla vi träffade på. Sen var det dags att ge sig av hemåt och där väntade Tobias. Han hjälpte oss upp och fixade så jag kunde vila lite. Sen åkte han iväg på sin aktivitet.

Nu sover Lily och jag ska få lite egentid. Ska chilla till tv och vila.






Att diskutera med Lily

Ja att diskutera med Lily kan vara väldigt roligt ibland. Man får höra så många roliga saker och ibland vet man inte om man ska skratta eller gråta. Hon ger svar på tal, hon säger nya ord, hon utvecklar sitt språk, sin person och sina tankar. Att få ta del av allt det är så fantastiskt och jag lär mig mycket på vägen.

Jag ska dela med mig av några konversationer med Lily.

Jag berättade för henne att vi skulle åka till badhuset. Hon slår sig för pannan och säger Nej, inte nu igen 😂

Hon se reklam för Popcorn och sa Min mage är hungrig på Popcorn 😂

Jag: Vad heter du?
Lily: Inget
Jag: Va? Heter du inget?
Lily: Jag övar

Jag: Hade du det bra på förskolan igår?
Lily: Nej jag har inte varit där idag.

Haha, ja barn är för härliga. 🤩



En liten tanke




Min lilla näckros!

Min underbara Lily!

Om du bara visste vad mycket jag älskar dig!

Att få vara din mamma är så fantastiskt! Att Gud valde just mig till att bli din mamma är en välsignelse. Jag menar, jag tvivlade hårt i mina unga dagar att jag skulle bli en bra mamma och att jag ens skulle få uppleva den kärlek som vi har i vår familj. För i mitt huvud så har det alltid varit såhär, det är väl inget speciellt med mig. Jag är ju bara jag.

Så tänker jag fortfarande men när jag ser på dig så ser jag ett fantastiskt underverk! En underbar lite egen person som utvecklas i rasande takt och ibland vill jag bara stanna tiden. Tänk den där dagen hemma hos mormor och morfar när du gick in på toaletten och sa Nej mamma jag behöver inte dig nu. 🥰 Då grät jag för du är ju alltid min lilla bebis men samtidigt så blev jag så överlycklig för att du börjar bli så självständig.

Att se din person växa fram och du visar mer och mer vem du är, att se vad du tycker om, att se dina arga sidor är så himla underbart. Du älskar dinosaurier, du älskar klänningar, du älskar flätor, att få klä dig i fina kläder oavsett om det är jeans och tröja eller en klänning. En dag stod du framför spegeln och sa Fina kläder och då hade du jeans och en hoodie. Du har en egen blomma, näckros. På engelska heter den Water Lily.

Jag älskar dig min egen lilla näckros.


Att vara kvinna, tjej, flicka

Att vara kvinna är väldigt svårt egentligen. Vi får ofta höra hur vi ska behaga männen, hur vi ska klä oss för att inte bli våldtagna, hur vi ska sminka oss för att se bra ut, att man ska raka sig här och där för annars är man inte fin. Trosor tillverkas i så små storlekar så man får dem inte på sig alls. De är så smala i grenen så den åker in i snippan och skaver så inibombens mycket!

Det börjar redan i ung ålder. Jag försöker hitta bra trosor till min 3,5 åring men alla är så sjukt smala i grenen. Varför? Vad fyller det för funktion? Det skapar bara irritation i snippan och gör att man får ont. Ska det verkligen vara så att det ska vara sexigt och snyggt redan till barn? Varför ska vi ens sexualisera barn? För mig handlar det om funktionen först och främst. Men sen kan de vara snygga till barn utan att de är så smala i grenen. En snygg trosa till barn kan vara med en snyggt motiv, säg som My Little pony, Bamse eller ett annat tryck. Det behöver inte vara minimala trosor.

Vem är det som bestämmer över hur en kvinnas trosa ska vara? Är det kvinnor själva eller är merparten män? Vad tänker du?


RSS 2.0