Dagens låt

 

En liten tanke




Svar på frågestund

 
 
1:Vad har du för tips/råd hur man ska orka kämpa vidare om man mår dåligt?
 
Svar: Lyssna på musik som piggar upp, ta en promenad, umgås med familjen. Jag brukar göra som så att jag vill ha mycket närhet av Tobias och min familj, lagar mat ibland och lyssnar på Mozart för det är som semester för själen.

2:Kan du inte göra fler videos? Kanske vlogg,där du dansar , sminkar dig? 
 
 
Svar: Ja, jag skulle vilja göra fler videos men orken har inte funnits där. Jag har nyss flyttat och samtidigt med allt detta så har det funnits orosmoment runt omkring. Problem med bytet av restaurang, pappa blev sjuk och akutopererad, problem med adressändringen och så har jag varit dålig själv.

3:Hur länge har du och Tobias varit tillsammans? 
 
Svar: Den 16 december har vi varit tillsammans i 1 år och 6 månader. <3

4:Hur många pojkvänner har du haft? 
 
Svar: Minns inte riktigt då jag inte räknat men har haft 3 seriösa pojkvänner.
 

5:Skulle du vilja spola tillbaks tiden till något speciellt tillfälle? 
 
Svar: Nej, jag trivs i nuet och känner mig nöjd med livet.

6:Vilka 3 grejer hade du tagit med till en öde ö? 
 
Svar: Svår fråga då man vill ta med så mycket. Men svarar solhatt, regnkläder, en bok

7:Vilken är din favorit-mat? 
 
Svar: Pasta och kycklinggratäng är mina favorit just nu. Men det ändrar sig rätt ofta då mat är gott. :P
 

8: Vad gör du helst en lördag? 
 
Svar: Myser med min älskling i soffan och ser på film hela dagen lång och äter gott.

9:När och var var du på den senaste semestern? 
 
Svar: En minisemester i maj till Stocholm över en helg och det är tänkt att vi ska åka igen snart. Vi hade inga pengar att åka under en längre tid eller längre bort. Sen var det en present från min älskling där i maj. Han betalade hela helgen och jag bara övrigt som mat, övriga nöjen och shopping.
 

10:Har du åkt kryssning nån gång? 
 
Svar: Nej, men skulle vilja det. 
 

11:Tycker du om att laga mat? Vilken är favoriten? 
 
Svar: Jag älskar att laga mat och just nu är det gratänger i alla former. För då har man all mat i en och samma låda. Lätt att frysa in och lätt att göra lunchlådor av.
 

12:Favorit-högtid? Varför? 
 
Svar: Julen är min favorit, jag har alltid älskat julen. Först är det för att mamma alltid gjorde julen så speciell när jag var barn. Sen är det alla lampor, allt glitter, all mat, allt gott att äta och gemenskapen med familjen. Förr var jag tokig i julklapparna men med åren så har jag börjat se annorlunda på saken. Det är inte prylarna utan familjen och tiden med dem som spelar roll. Man vet inte hur länge man får vara tillsammans.
 

13:I vilket land skulle du kunna tänka dig att bo i förutom Sverige?
 
Svar: England, det är mitt favoritland efter Sverige då. :)
 
 
 
 14:Vart jobbar du?
 
Svar: Jag jobbar på Burger King i Karlstad.
 
 
15:Trivs du?
 
Svar: Jag trivs jättebra och är nöjd med att jag bytte från Grums.
 
16: Har du några favoritkollegor?
 
Svar: Jag trivs bra med alla så några favoriter finns inte.
 
17:Är du dominant eller underlägsen i sängen?
 
Svar: Variation förnöjer. ;)
 
18: Gillar du det bakifrån?
 
Svar: Samma svar som ovan, variation förnöjer. :)
 
19: Vem är snyggast på jobbet?
 
Svar: Lätt att svara på. ;) Ingen kan mäta sig med min älskling Tobias. <3 Alla killar på jobbet är söta på sitt vis för att de är så snälla och goa. Men snyggast är min älskling. <3
 
 
Förlåt för att svaren kommer upp så sent, men pga att det har varit så mycket runt om så har jag inte hunnnit med att tänka på bloggen. Tack för alla frågor, hoppas ni gillar svaren. :) 
 
 
 

1:a advent

Haft en jättemysig första advent men min älskling. Efter frukost så fixade vi med lite grejer som gardinbyte och sen gjorde vi oss i ordning för att dra ut på stan. Gick runt och myste bland allt julpynt och käkade god mat, fönstershoppade också. 

Gick hem och myste till det med gott att äta, Star Wars, Doctor Who, massor av kramar, kärlek och mys. Låter nog dagens bilder tala sitt språk istället. :)












God morgon

1:a advent idag och ledig från allt. :) Gick upp strax efter åtta och började fixa med frukost. Idag blev det mannagrynsgröt och det var längesen jag åt det. Mysigt att äta adventsfrukost i vårt nya hem och tända den nya fina ljusstaken. :) Det är ju ändå vår första advent som sambos. Så jag upplever det lite speciellt. :) Nu blir det lite mys i soffan innan vi börjar greja lite med gardiner och annat roligt. :) 

Tänkte kolla in skyltsöndagen nere på stan och mysa. Sen blir det Star Warsfilm och mys. Ska bara ha mysdag och njuta. Ha nu en fin dag. :) 




En liten tanke




Veckans film #107

 
Ett kryptiskt meddelande från det förflutna skickar James Bond på ett tufft uppdrag i Mexico City och slutligen Rom, där han möter Lucia Sciarra (Monica Bellucci), den vackra änkan till en ökänd brottsling. Bond infiltrerar ett hemligt möte och avslöjar förekomsten av den lömska organisationen känd som SPECTRE.
 
 
 
 
 

En liten tanke




God morgon

Idag känner jag mig inte alls pigg, sviter efter gårdagen då allt bara var jobbigt. Ont i kroppen, trött och väldigt sliten. Hoppas det känns bättre senare idag, har nu ätit frukost i alla fall och mår lite bättre än innan. Sitter nu i soffan och kollar på tv, ska snart göra mig i ordning och gå till jobbet. Som tur är så är det inte långt till jobbet. :P Tycker det ska bli skönt att få jobba trots att jag mår dåligt. Men jag tänker inte så mycket då utan jobbet tar upp allt då. Ha nu en fin dag. :) 




Anna tipsar



En god friterad kycklingburgare med mycket ost. Tre sorters ost! Ostälskares dröm med andra ord!! <3 Prova den och du kommer njuta! 

Dagens skratt





Glögg och julbak

Idag har det rullat på borta på jobbet och jag stod i kassan ett par timmar. Det var kul men krångligt. Dagen gick fort i alla fall och det har varit kul. Fick mig många skratt. Åkte sen hem till familjen i Grums och hjälpte till där. När jag kom hem så bakade jag lite julgott, pysslade och drack lite glögg. Nu blir det soffan med älsklingen och mys.

Igår var det shopping med Evah, jag fick alla julklappar klara och det känns skönt. :) Vi åt ute på Kebabhouse och jag åt pizza och Evah kebab. Men efter att ha varit ute på shopping från nio på morgonen fram till femtiden på eftermiddagen så är man sliten sen. Men det var kul och ha systertid med Evah. :) Nästa gång hoppas jag på fika hemma hos mig och Tobias. :) 






En liten tanke




Anna tipsar


De nya frisen på Burger King är supergoda! De läggs i en box och sen hälls en god ostsås över och jalapeños. Men jag gillar inte jalapeños så jag väljer bort den. Prova och du kommer älska det!! 




God morgon

Efter en underbar dag igår så sov jag jättegott och vaknade med känslan av lycka. Min älskling låg intill och sov så gott, när jag tittar på honom så känner jag mig lycklig och så otroligt kär. 

Idag blir det shopping med syster Evah, det ska bli kul att få umgås med henne och gå runt i butiker. Men det som ska shoppas är julklappar. Jag köpte där emot ett par skor till mig igår. De ska jag ha till balklänningen i januari. Nu ska jag se på tv en stund och sen ska jag göra morgonsysslor innan det är dax att göra sig i ordning för att möta upp Evah. :) Ha en fin dag allesammans. 






Åh, vilken dag!

Idag har det varit min dag. Älsklingen väckte mig i morse med frukost på sängen och tände adventsljusstaken i fönstret så det blev sådär mysigt. :) Sen myste vi ett bra tag innan vi gick upp för dagen. Satte oss i soffan och kollade på tv och ännu mer överraskningar kom. Han hade köpt god choklad från Carlis och den var ljuvligt god. Sen myste vi till någon film som vi hittade på tv:n och sen var det dax att göra sig i ordning. 

Vi åkte iväg och han bjöd mig på Pizza Hut och sen åkte vi in till city. Där fick jag tag på ett par skor. Sen blev det en mysig fika på Carli och det var supergott. Bio stod på tur och det var Hungergames part 2. En helt fantastisk dag med andra ord. :) Tack älskling för en härlig och romantisk dag. <3












Dagens skratt





Veckans film #106

 
"Captain Phillips" är baserad på en verklig händelse som fyllde löpsedlarna i april 2009 när fartygskaptenen Richard Phillips, en gift tvåbarnsfar, kapitulerade och lämnade in sig själv till somaliska pirater för att skydda sin besättning utanför Afrikas kust.
 
 
 
 

Gårdagen

Igår så gick arbetsdagen rätt fort, jag fick stå i kassan en stund och det känns så grymt bra! Jag trivs verkligen i kassan och känner mig hemma där. :) Men jag trivs ändå bra i köket, trivs bra på alla stationer nu, men där bilarna beställer maten kan jag inte med än. Vet inte om jag passar där alls men tänker prova i alla fall när tillfället ges. 

När jag kom hem så fixade vi lite mys med saffransgifflar och glögg till programstarten På spåret. Det var så mysigt då det är kallt ute och mysigt inne. :) Sen kollade vi på en film och myste lite till. 








Dagens skratt





En liten tanke




En liten tanke




God kväll

En dag där jag har lärt mig massor av nya saker. På jobbet har det rullat på och jag stod i kassan ett par timmar, det gick bra och det var kul. Däremot så gjorde jag fel en gång med en kupong men gästen var förstående att jag är ny i kassan och allt redde ut sig. Jag fick mycket beröm av mina fina kollegor och jag trivs verkligen i kassan. 

När jag kom hem så fixade jag till i arbetsrummet med lite adventspynt. Lite svårt att bestämma gardiner men till slut kom jag fram till en lösning. Tvätten borde snart vara klar för att hängas upp. Vet också att älsklingen är på väg hem från jobbet. Sen blir det mys och tv. 





Jag och min sambo?

Denna bild passar mig och min sambo! :D Jag är den översta bilden och han den understa. :P 






Dagens skratt





En liten tanke




Min stora kärlek och vårt hem















Pysslig dag

Idag har jag pysslat och fixat. Började med att skuffa in fotöljen i arbetsrummet  som stod i finrummet. Sen när det var klar började jag med att byta gardiner i sovrummet och fixa i ordning där. Lite omständigt men det funkade till slut. Sen var det kökets tur och det var ännu omständigare, fick krångla en del men till slut löste det sig. När jag var klar med det så tog jag mig en tur till Gengåvan och lämnade grejer. Åkte vidare till Rusta där jag handlade för Evahs räkning men hittade en fin adventsljusstake för värmeljus och ha i köket. Tog en fika för att sen åka till Pekås och handla mat. Hem med alla grejer och fixa lite till, tar bussen ner till city och hittar lite julklappar. 

Mötte upp älsklingen och var iväg till en butik och köpte en balklänning. Men det regnade så, så han sa till mig att ta bussen hem då han cyklade. Hade det varit bra väder hade jag gått hem. När vi kom hem så myste vi lite, fixade mat och fixade med matsalsbordet. Det börjar bli mer och mer ordning på saker här och det känns så skönt. :) 









Dagens skratt





En liten tanke




Bilder från igår










Dagens outfit





En liten tanke




En ny vän?

Jag jobbar med en kvinna som är 20 år och hon ska snart bli mamma. Hon är väldigt snäll, omtänksam, mogen, kan vara barnsligt rolig (precis som jag) och jag känner att jag klickar med henne. Jag skulle vilja ha henne som en nära vän. Hon är nördigt insöad på Star Wars och jag är nördigt insnöad på Harry Potter. Hon är även lika tokig i julen precis som jag, hon älskar även matlagning och bakning. :) Hon är rolig att jobba med och för varje gång som jag ser att vi ska jobba ihop så blir jag glad. Hoppas hon vill vara min vän för vill jättegärna vara hennes vän.




Pray for Paris




Veckans film #105

 
 

Insidan ut är en amerikansk datoranimerad fantasykomedifilm från 2015, producerad av Pixar Animation Studios och Walt Disney Pictures. Filmen bygger på en idé av Pete Docter, som regisserade filmen ihop med Ronnie del Carmen och producenten Jonas Rivera. Filmens röster görs av bland andra Amy Poehler, Phyllis Smith, Bill Hader, Lewis Black och Mindy Kaling. Filmen utspelar sig i huvudet på en ung flicka vid namn Riley Anderson, där fem känslor – glädje, ilska, avsky, fruktan och sorg – försöker vägleda henne genom livet.

Filmen hade världspremiär den 18 maj 2015 vid den 68:e filmfestivalen i Cannes och har bredare biopremiär den 19 juni 2015samt Sverigepremiär den 28 augusti samma år.Filmen har hittills fått positiva recensioner, med många kritiker som berömde dess unika, fantasifulla koncept.

 

 


 


En liten tanke




Pedantisk?

Jag har aldrig varit den som är pedantisk av mig. Alltid varit en stökig person som haft det lite småstökigt men ändå haft någon form av ordning. Men de två sista åren har jag ändrat mig mycket och nu upptäcker jag att jag börjar bli mer ordningsam och vill ha det mer i ordning och städat. Så nu försöker jag hitta en struktur som passar både mig och Tobias så vi får det i ordning och städat. Jag sköter tvätten och organiseringen just nu och fixar mycket med maten, ibland hjälps vi åt med maten. Han sköter disken och den biten, annars hjälps vi åt med diverse ting. Jag brukar göra små todo listor för att det blir lättare att tänka då och lättare för Tobias och hjälpa till. Vi använder oss av sådana listor på jobbet och det underlättar en hel del. 

Men nu har jag börjat lära mig mer organisering och städning som jag aldrig har tänkt på innan. På något sätt så har jag ändrat mitt tänk, innan var tankarna såhär; "jag orkar inte nu, tar det sen". Då växte bara alla saker som måste göras. Nu vill jag få sakerna gjorda så snabbt så jag och min sambo kan koppla av sen. Och så hittar man allt mycket lättare med en gång om man har ordning och reda från början. 




Anna Dissar

 
  ---> Friska människor som använder handikapparkeringen! Jag förstår inte hur man kan bli så lat att man använder handikapparkeringen och blockerar för de som verkligen behöver. Jag såg utanför en restaurang två tjänstefordon som parkerade på handikapparkeringen och de var själva i bilen, inget handikappkort och dessutom fullt fungerande kroppar. Hur har ni mage att ställa er där? FY SKÄMS!
 
---> Att vintern aldrig kommer. :( Det är bara varmgrader och det är november, snart december vilket känns rätt trist. Hoppas att kylan kommer snart så vi får en riktig vinter.
 
---> Värk i ryggen som kommer och går som den vill. Vet inte vad som utlöser värken men så fort jag ska resa mig upp ur soffan så hugger det till. USCH, FY OCH BLÄ!! 




Jullängtan




En liten tanke




God kväll

Idag var jag till Grums, först till tandläkaren och sen hem till familjen. Hjälpte dem med lite diverse ting och sen gjorde jag och Sofie en omgång med köttbullar till julbordet. Evah bakade bullar samtidigt. Carola var med och hjälpte Sofie lite och passade så att hon inte skulle skada sig. Duschade även Nalle. 

Så efter en aktiv dag åkte jag hem och min sambo satt och spelade när jag kom hem. Men jag var så trött så jag gick och la mig i sängen och somnade en stund. Sen åt vi lite och slökollade på tv. Gött att softa lite. :) 







Julinspiration







Dagens låt

 
 

Bilder från dagen

 
 
 
 
 



Dagens skratt

 



FRÅGESTUND

 

En liten tanke




God kväll

En underbar dag! Började då med en promenad och utforskade motionsspåret här omkring. Vet ej hur långt vi gick då jag inte använde RunKeeper. Solen sken och vädret var underbart. När vi kom hem kände jag mig uppfriskad, glad, lycklig och lugn. En promenad gör verkligen gott för själen. 

Vi kröp ner i soffan och tittade på film och myste. Fixade sen lite mat och tittade på ännu mera film. Första filmen hittade vi på Netflix och den hette Layer Cake och var superbra. Den andra filmen vi kollade på var Star Wars episod 2. När vi hade kollat färdigt så ville han spela och jag gick och la mig i sängen en stund. Nu ska jag kolla om han har spelat färdigt. :)






Jullängtan




God morgon

Jag har sovit supergott i natt men vaknade till en gång och var alldeles vimmelkantig. Visste inte vart jag var eller någonting. Kollade på klockan och såg att jag hade bara sovit i ca 1 timme. 

Nu på morgonen lite mys innan uppgång, skönt att ligga och dra sig lite innan man går upp. :) Fast jag är lite känslig idag så humöret pendlar väldigt. Ska försöka njuta av dagen ändå och bara vara lediga. Solen skiner och vi ska  snart ut och ta oss en promenad. Sen blir det soffan och tv. Det bästa är att jag har någon att trängas med i soffan nu, någon att tjafsa med vilken kanal på tv:n det ska vara och någon att få pussa och kramas. <3 Tur att vi har fler tv-apparater så vi inte behöver tjafsa. ;) Men för det mesta vill vi se på samma saker. Ha nu en fin dag allesammans. Det tänker jag ha. :)




Veckans film #104

 

Ant-Man är en amerikansk superhjältefilm om Ant-Man, i regi av Peyton Reed efter ett manus av Adam McKay och Paul Rudd. Det är den tolfte delen i filmserien Marvel Cinematic Universe. Filmen hade amerikansk premiär den 17 juli 2015 och svensk och finsk premiär den 22 juli samma år.

Utrustad med en superdräkt som kan förminska bäraren och samtidigt ge ökad styrka, försöker inbrottstjuven Scott Lang bli en hjälte genom att hjälpa Dr Hank Pym att genomföra en stöt som kan rädda världen.

 

 



En liten tanke




Anna dissar


* När man går på bio och vissa i publiken sitter med sina mobiler och stör! Jag fattar inte varför de lägger pengar på en film om de ändå ska pilla på telefon. Nu sist en vuxen kvinna sitter och sms:ar och en stund senare ett barn bredvid sin förälder tar en selfie så blixten stör! Tvi vale för sånt beteende!! :@

* Alla dessa fartdårar i trafiken! Det är inte de som är duktiga utan vi som ser dem i tid och hinner parera olyckor i tid.  







Fredagsfrukost

Igårkväll så myste vi till en film som var riktigt spännande och jag kommer tipsa om den så småningom. :) Skönt med en filmkväll med älsklingen när man är nyduschad och ren.

Regnigt och varmgrader ute, inte rätt temperatur för november. Jag har nyss ätit frukost och älsklingen är redan på jobbet. Jag har sovit supergott i natt och väldigt djupt. Trots att det är varmgrader så fryser jag just nu, känns som om jag inte har vaknat till riktigt ännu. Nåväl, hoppas ni får en fin dag allesammans. Det är ju ändå fredag och allt. :)






Konversation i lunchrummet?

Det här med att konversera i lunchrummet kan jag tycka är lite jobbigt. Jag har inga som helst problem med att prata och skoja med mina kollegor men i lunchrummet så funkar det inte riktigt för mig. Jag vill samtala men oftast är jag så fokuserad på maten och sen känns det så jobbigt när någon frågar något och jag har fulla munnen med mat. 

Sen beror det lite på vilka som sitter där också men i de flesta fall så försöker jag vara med i samtalen beroende på ämnet. Men det är väldigt svårt, dels hur bryter man in, vill de höra mina åsikter, tycker de att jag tränger mig på? Det är bara några av många tankar som far i mitt huvud. Det är en sak i skolmatsalen då det är så extremt många men i ett litet rum på arbetsplatsen känns på någotvis svårare tycker jag. Jag har ändå ett brett intresse och kan prata om det mesta. Hur gör ni? Vad är era tankar om det här? Dela gärna med er av erfarenheter och åsikter. 




En liten tanke




Jullängtan




#Nohatese

 
Kom ihåg att ni är alla fantastiska individer! Oavsett hudfärg, kort, lång, tjock, smal, ung som gammal. Du duger precis som du är!! 

God kväll

En dag med väldigt lite att göra på jobbet. Det har varit hur lugnt som helst, men jag har stått lite i kassan och det gick bra. :) Jag har lärt mig hur man slår in kuponger och det känns toppen. Äntligen har jag börjat lära mig kassan och nu ska jag jobba på att bli snabbare. :) 

Efter jobbet åkte jag ner till Bergvik och fixade med presenter till Sofie. Vi ska fira henne den 15/11. Träffade på några bekanta och sen tog jag mig en fika. När jag kom hem så hade min underbara älskling gjort i ordning på soffbordet. Det blev riktigt snyggt. :) Nu sitter jag och ser på tv och väntar på att älsklingen ska komma hem. 





Dagens skratt





En liten tanke




Inför jul

Idag har jag gjort en del av julköttbullarna (ska bli köttbullar på 2 kg färs men jag gör 500 g per gång istället) och gjort chokladrutor. Men gjorde såklart fel med chokladrutorna, glömde bakpulvret (igen!) och det kom jag på när smeten var i formen. Så det var bara och hälla ut och börja om. SUCK!! Men sen gick det bra. 

När jag var färdig med det så kom min väninna och vi åkte ner till Bergvik där åt vi mat och sen shoppade vi. Jag köpte några presenter och två julklappar och mat hem också. Nu så har älsklingen diskat och nu vilar jag i sängen och han spelar. Sen ska vi mysa och se på tv. 





En liten tanke




RSS 2.0