Manifestation för Skutberget

Hej på er. Idag startade dagen segt och på lite dåligt humör. Men vi sov dåligt i natt alla tre, dels pga värmen men andra orsaker också. Jag drömde bla mardrömmar. Jag påbörjade min KBT behandling via nätet och det känns bra. Jag måste lära mig att hantera stress. 

På eftermiddagen så åkte vi till Skutberget och var med på manifestation för att bevara Skutberget. Vi provade att ha Lily i selen och hon trivs verkligen i den nu. Sen gick vi en promenad och Lily sov så gott, vem kan stå emot den friska sjöluften? Det roligaste var när jag hade Lily i selen så åt jag en bulle men den fick jag inte ha i fred. Hon sträckte ut handen och ryckte till sig en bit. Fatta vad nöjd hon såg ut sen!! 😂

Väl hemma så blev det lite sysslor gjorda och sen fick Lily ett bad. Lily kissade på pottan igen. 😍 Hon mådde så skönt i badet, pappa nattade henne och jag gick till affären. Nu på kvällen så spelar vi lite Magic The Gathering Commander. Första rundan så förlorade jag stort, fick inte de färger jag behövde för att ens kunna börja spela. Och då körde Tobias med en tuffare lek också. Andra gången körde han med en ny lek och jag gav honom spö. Jag vann med 33 liv kvar. 😄 Ett av mina favorit kort är spindeln. Först och främst så bra kort att spela, man kommer långt med den. Sen är den så fin att titta på också. 😂 

Bjuder på lite bilder från dagen.










En liten tanke



Egen tid hos frisören

Hej på er. Idag så vaknade jag runt 6.30 och Lily smågnäller lite i sin säng. Jag går upp och fixar för att kunna ta upp henne. Vi gör vår morgontoalett tillsammans och hon kissar på pottan igen, hon har gjort det 3 gånger nu. 😍 Känns så himla härligt. Jag vet dock inte vad mycket hon förstår ännu med pottan men jag blir glad i alla fall. Sen åt vi frukost och hon fick äta yoghurt själv idag så det blev en del kladd. 
Jag såg en dag här att Lily har fått två tänder uppe nu. Så jag tror hon har 5 eller 6 tänder totalt än så länge. 

Efter frukost så fixade vi och jag gjorde mig i ordning. Jag tog bussen in till stan och gick till solariet sen till frissan. Efter det så fixade jag en sak åt Tobias, han ville ha något på Coolcards och jag var till Lindex och HM och handlade en vit skjorta till mig. 

Väl hemma så fixade vi lite och sen gick jag och Lily ut på promenad. Det tog lång tid att få henne att somna. Men till slut så somnade hon och sov ca 1 timme. Efter det så blev det middag och vi testade selen en stund också. Efter middagen så testade jag och Lily selen utomhus och det verkar som att Lily tycker om selen nu. Dock fick vi inte till det riktigt med alla inställningar men det var också därför vi provade den.

Nu sover Lily för natten och vi ska se på film, äta lite chips och mysa. 







En härlig sommardag

Hej på er. Idag så var vi till badhuset och Lily tyckte det var jättekul! Vi testade att åka ut i utomhusdelen och det tyckte hon va spännande. Hon var så nyfiken på allt och alla, hon charmade alla och testade lite saker i barndelen. Där finns det en minipool med spöket Laban som sprutar vatten och hon tyckte om att slå på den så det plaskade. Hon lekte med hinkar och busade. 

Mitt i badet så blev det lunch för en hungrig Lily och vi fikade. Efter badet då tog vi en promenad in till stan och Lily sov en kort stund. Vi köpte en keps till henne, gick in på myrorna och spanade och sen över till CoolCard. Åt också mat på Waynes Coffee och Lily smakade på apelsin. Åkte sen till Bergvik, fixade några saker där och sen hem.

Väl hemma så leker Lily en stund och vi vilar oss. När jag nattade henne så åt hon en full dos av vällingen och i den hade vi också 60 ml ersättning. Men det mysigaste av allt var att hon somnade i min famn ikväll. Hon gnydde till flera gånger och gosa in sig riktigt mycket i min famn. Kändes så himla mysigt! Längesen hon ville somna så. 

Bjuder på lite bilder från dagen.








Stolt mamma!!!!

God morgon på er. Idag väckte Lily mig första gången strax före 5, jag stoppade till nappen och la på henne täcket. Då sov hon i alla fall en timme till. 

Sen vid 5:45 så väckte hon mig för dagen så hon och jag gick upp för dagen. Vi gick in på toa, när jag ska kissa så sätter jag henne på pottan. Sätter igång vattenkranen så vi får varmvatten, det dröjer så länge annars. Så sätter jag mig o h kissar och strax efter jag är klar så hör jag hur hon kissar!! 😍 Jag blev så glad!!! 

Nu myser vi i soffan. I solväggen är det 26,8  grader ute. Ser ut att bli en fin dag. Vi ska snart ta frukost och väcka pappa och berätta den glada nyheten. 



Kusinträff hos farmor

Hej på er. Idag vaknade Lily strax runt 6 i morse Vi låg och myste i sängen och såg på barnprogram en stund. Sen var det dax att starta dagen. Efter frukost fixade vi iordning och sen gick jag och Lily ut på promenad. Jag spelade lite Pokémon och sen så gick vi hem till farmor. Där var det full rulle och barnen lekte och busade för fullt. Det blev många skratt också. 

Sen så åkte farmor och Inca iväg och fixade några ärenden. (Inca är farmors pojkvän). Vi åt lunch och sen behövde barnen sova. Kusinen sov i sängen på ovanvåningen men Lily behöver ut i vagnen igen så vi gick ut på promenad. Sen sov hon ett tag till och Tobias och Robin spelade Magic The Gathering Commander. Jag satt och kollade lite på dem. När Lily vaknade så blev det middag för henne.

Lite tv efter det och sen middag för oss andra. Då fick Lily lite grönsaker att mumsa på. Lite ärtor, morötter och gurka. Efter middagen så blev det jordgubbar, grädde och glass. Lily fick smaka på det och hon satt och sa mmmm....hela tiden. 😍

En härlig dag. Bjuder på lite bilder









Lilys första midsommar

Hej på er. Idag var det Lilys första midsommar men tråkigt nog så glömde jag att söka ledigt från jobbet. Men jag fick sluta tidigare. 

Vi startade dagen med att mysa i sängen och se på barnprogram i sovrummet. Sen åt vi frukost tillsammans och sen gick Lily och Tobias ut på promenad. De gick senare till farmor, kusin Axel och faster Therese och farbror Robin kom dit också. Jag gick till jobbet och gjorde några timmar. 

När jag slutade så kom Tobias och Lily hem och hade sällskap av Therese, Robin och Axel så vi var ute en stund och pratade. Sen är vi tvungna att gå in för Lily hade kissat ner sig och Axel skulle sova så de gick vidare. Vi fixade middag och det blev midsommarmat. Efter middagen så lite hushållssysslor att fixa med.

Sen kom Lilys farfar på besök och vi nattade Lily när hon hade busat lite med farfar. Där efter blev det god kaka och filmen La la land. 

Bjuder på lite bilder








En toppen dag!

Hej på er. Idag vaknade vi strax efter 6 och det var skönt att sova lite längre än till 5. 😂 Tobias gjorde sin morgontoalett och jag och Lily myste i sängen och kollade på tv:n. Hon myste verkligen med att få se på tv där i sovrummet. 

När de startade sin frukost så åkte jag iväg till Skutberget och tog en träningsrunda. Efter det satt jag ett tag och myste vid vattnet. Åt lite mellanmål och bara njöt av min egen tid. Det var så skönt att sitta där i solen vid vattnet och bara vara. 
Åkte sen hem och tog en dusch och åt frukost. Lily var extra kramsjuk så det blev många kramar. Vi myste och tog det lugnt här hemma. Sen sa Lily Jag är hungrig så hon fick sin lunch. Hon åt med god aptit och ville äta upp allt! 

Efter lunchen så gick vi in till stan och fixade några ärenden. Då såg vi att Karlstads spelkulturförening har aktiviteter i Via Appias gamla lokaler. Så är man intresserad av spel mm så kan man gå dit. Väl hemma så började vi med middagen och Lily fick sin middag. Tobias tog disken och jag gav Lily ett svalkande bad då det har varit så varmt idag. Kan ju vara skönt att få svalka av sig innan sängen. Hon har ju blöja också så det kan vara extra skönt och få lufta lite. Sen läste vi saga och så fick hon välling. 

När hon hade somnat så spelade jag och Tobias en omgång på Magic the gathering, öppna kort på min begäran. Men nästa gång ska vi spela med stängda kort. Jag börjar förstå spelet mer och mer, gav han mycket stryk så han vann med 6 liv kvar!!! 😊 När man börjar spelet så har man 40 liv. Visst, han spelade lite så jag ska förstå vad jag gör osv men ändå!! Så han spelar snällt men så jag lär mig spelet. 



















Vår 5 års dag

Hej. Idag så firade vi 5 år tillsammans och jag hade gjort Budapestrulle med jordgubbsmousse med rabarberbitar. Vi hade barnvakt och jag gjorde Pasta Carbonara för första gången. 

En vi började med att vara på en aktivitet som Kommunal hade och som Tobias var inbjuden till. Det var gratis minigolf och fika med dem i Mariebergsskogen, mycket trevligt och härligt väder. Vi fick en goodibag med lite prylar i och ett presentkort på Badhuset. Tobias vann över mig i minigolfen med sina 49 poäng. Jag fick 56 poäng men jag lyckades spela bra mot vad jag gör annars. Det var roligt att spela ändå och jag ser fram emot när Lily kan vara med.

Åkte sen hem åt middag och sen så fikade vi (igen), såg på film och myste. Såg filmen Nice gys med Russell Crowe och Ryan Gossling. Vi har sett den förut men den är så bra. Efter det så åkte vi hem till svärmor och hämtade Lily som var i full färd med att äta mat. Men när hon fick syn på oss så sken hon som en sol och sa Mamma. 😍

En underbar dag med solsken och kärlek. 😍 









5 år tillsammans

I år har vi varit tillsammans i hela 5 år. Vi har hunnit med så mycket roligt under dessa år och det har varit fantastiskt. Men det bästa av allt är vår underbara dotter som förgyller våra liv med massa kärlek och bus. 

I början av 2014 innan vi fick kontakt så trodde jag aldrig att jag skulle hitta kärleken eller få en egen familj. Jag kände mig så ensam och missnöjd med mitt liv. Det enda som jag mådde bra utan var min familj i Grums. Men sen kom dagen jag såg dig på sidan och tänkte, måste chansa och skriva. Så sagt och gjort så skrev jag. 

Mitt första meddelande till dig var: Hej! Du verkar vara en trevlig man men sunda värderingar. 
Du svarade, men vad du svarade minns jag inte. Sen fortsatte vi att skriva med varandra och upptäckte att vi delar rätt många intressen och kunde lära oss nya intressen av varandra.

Nu 5 år senare så är vi gifta, har barn och jag älskar dig längre bort än de fjärran galaxerna i Star Wars och tillbaka! Du och Lily är mina älsklingar!!


En fantastisk eftermiddag

Hej på er. Idag vaknade Lily tidigt så hon och jag gick upp, myste en stund i soffan och sen fixade vi frukost. Efter frukost så gjorde jag Budapestrulle och fixade inför resten av dagen. Tobias diskade och duschade, Lily fick sin lunch och efter det så åkte vi och hälsade på hos Evah och Dennis.

Lily somnade snabbt i bilen och sov nästan hela vägen, vaknade till en gång och ville ha lite vatten. Sen så somnade hon om och vaknade när vi kom fram. Evah blev glad över kladdkakan vi hade gjort och över presenten. Vi satt ute och fikade. Lily fick smaka på jordgubbsmousse (som blev över) och lite av kladdkakan. Sen kom en katt och myste med oss. Det var härligt att sitta ute och se Lily härja runt. 

På vägen hem så tog det lite tid innan hon somnade och nästan hemma så vaknade hon till och storgrät så tårarna sprutade. Vi satte igång Babblarna och då blev det lugnare. Vi skyndade oss upp och gjorde henne i ordning för natten, läste saga och gav välling. Nu sover hon, vår goa plutta. 

Bjuder på lite bilder från dagen.















Gör saker som får dig att må bra

Detta med psykisk ohälsa kan drabba alla och jag har haft mitt i många år. Jag har försökt att få hjälp, jag har försökt att ändra mitt liv och mycket har ändrats till det bättre. Men det är svårt när man inte får rätt hjälp av samhället. 

Jag har fått mycket stöd av familjen och vännerna. Mina syskon Carola och Evah har tipsat om att jag ska göra saker som jag mår bra av. Så nu ska jag göra en liten lista över vilka saker som får mig att må riktigt bra.

1: Mysa, busa och vara med Lily och Tobias. 
2: Baka och laga god mat
3: Läsa en bra bok
4: Handarbete
5: Umgås med vänner och familj
6: Se på film
7: Ta en skön promenad

Detta är några saker av så många. Men det är de jag gör mest. Och till att laga mat och sen ge Lily den är bland det roligaste som finns. Att se hennes glädje när hon får vara med och smaka, kolla in och bara vara delaktig är fantastisk! 

Vad är era avkopplingar? Vad får er att slappna av? 



Hej!

Jag har inte uppdaterat något på länge som ni har märkt. Det är för att jag inte har mått så bra och jobbat väldigt mycket. Så när jag har haft ledigt så har jag prioriterat min familj och mig själv. 

Lily bara växer och utvecklas i rasande fart! Varje sekund med henne är en gudagåva och jag njuter verkligen! Nu har hon börjat ställa sig upp själv med hjälp av möblerna, hon går försiktigt ut med soffan, hon busar och härjar var dag.

Detta blir inte så superlångt inlägg men en liten uppdatering i vilket fall. Jag mår fortfarande dåligt men ska uppdatera om det är något speciellt som jag vill dela med mig av. 

Ha nu en fin dag. 



RSS 2.0