Hemma igen

Då är man hemma från dagens tävling i Motala. Bilder och sånt kommer vid ett senare tillfälle. Nu blir det soffan, film och gottis. Hoppas ni har haft en bra dag. :-)

Tävling

 Glitter Words

Gog morgon på er alla! Uppe med tuppen då ska jag snart iväg på tävling, är jättetrött men taggad till tusen! :D Hoppas på bra poäng och en skojsig dag. :) Målet idag är att slå 237 poäng och att jag ska ha kul. Hoppas på att kunna ta lite bilder så jag kan lägga in här sen men det är inte alla gånger tider räcker till. Nej, nu är det dax. Ha det så bra. :)
 
 
En gammal bild
 

Veckans film #55

 
Greta är en rebellisk tonåring som skickas till sina morföräldrar under sommaren. Där träffar hon en kille som hon inleder en sommarromans med. Problemet är att han har ett kriminellt förflutet och är precis den sortens kille som henns morföräldrar vill att hon håller sig borta från.
 
 
 
En sorglig film som får en att tänka efter. Mycket jobbiga känslor kommer fram och man börjar fundera lite själv. Men mycket bra film med mycket kärlek och sorg. Rekomenderas. :)

Torsk i Örter

Torsk i örter 4 pers 200 grader
 
600 g torskfilé
2 morötter
75 g fänkål
0,5 purjolök (den gröna delen)
1,5 msk margarin
0,5 tsk salt
3/4 krm vitpeppar
2 krm dragon
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk  Touch of taste fiskfond
0,5 dl hackad persilja
 
Strimla morötterna, skiva fänkålen och purjolöken tunt. Fräs morötterna och fänkålen i en kastrull på svag värme i några minuter. Blanda ner purjolöken, fördela sen grönsakerna i botten i en ugnssäker form.
Lägg fiskfilérna dubbla ovanpå grönsaksblandningen, salta pch peppra. Strö över dragon. Blanda matlagningsgrädde och fiskfonden slå över fisken. Täck formen med folie och grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 35 minuter. Strö över persiljan.
 
Servera med ris eller pressad potatis. 
 
 
 

DM Inomhus 2013

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dåligt med uppdateringar

Ja, som jag har skrivit tidigare så kommer det inte bli då mycket inlägg här. Har ju problem igen med mitt Internet och ska ringa Telia i morgon för att få hjälp. Gjort några tidsinställda inlägg från mina föräldrars dator.

Nu har jag adventspyntat, diskat och nu blir det natten. Sov gott med er alla. :-)


Dagens låt

 

Veckans film #54

 
Tioårige Max är mobbad i skolan. När sommaren kommer har han inga vänner att leka med, utan får spendera den alldeles ensam. Det är då han fantiserar ihop två låtsas superhjältar, Shark Boy och Lava Girl, som blir hans två bästa vänner. Tillsammans beger sig trion ut på ett äventyr för att bevisa att drömmar kan bli verklighet.
 
 
En mycket spännande och härlig familjefilm. :) Rekomenderas verkligen.
 

Tävling

 

Nu blir det tävling i Karlskoga, DM inomhus, mitt mål är att slå 211 poäng och ha kul. :) Det blir mitt första DM inomhus och det ska bli spännande. Det är inte så långt så jag kan köra själv vilket är härligt. Vi får hoppas på bra poäng och en härlig dag. :)
 
 

Pysslig dag

Idag vaknade jag tidigt och började dagen med tvätt. Sen har det rullat på med julstädning av kök, disk och när det var färdigt så åkte jag hem till familjen. Där fanns det god mat som kokt torsk, äggsås och kokt potatis och härligt sällskap. Satt och myste en stund sen tog jag och Nalle en skön skogspromenad.  Vi gick ca 1 km på ca 24 minuter och jag brände ca 85 kalorier. Nu är det hockey på tv:n och vi sitter och slökollar lite. Hoppas ni har haft en fin dag. :)
 
 
En gammal bild
 
 

God morgon.

Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort. Idag står det städ, disk och tvätt på schemat. Jag skulle vilja blogga mer men fått problem med datorn och mitt Internet igen. Men jag har massor av idéer till bloggen så jag ska försöka tidsinställa en massa inlägg när jag lånar mina föräldrars dator. Nu skriver jag från mobilen. Ha en fin dag. :-)

Video- Sofie äter tårta


Dagens skratt


Simmat

Då har man varit iväg och simmat. Det blev hela tio längder, ville simma lite till. men det blev fullt med barn i bassängen och så var det ett tag sen man simmade. Så jag gick upp och tog ett avslutande bad i bubbelpoolen. :-) Men målet jag hade satt upp var 10 längder och simborgarmärket. Så jag klarade mitt mål. :-)




Kasslergratäng

Kasslergratäng:
 
Koka ris efter förpackningen
Tärna kassler
Rör ihop bearnaisesåsen efter förpackningen
 
Häll allt i en smord ugnsäker form på med riven ost och in i ugnen ca 10-15 minuter 200 grader.
Man kan ha i ananas, champinjoner eller vad man nu än vill ha i.
 
Smaklig spis! :)
 
 

Veckans film #53

 
 
Fyra barn - ett stort problem! Var och en har en unik superkraft som skiljer dem från andra jämnåriga. De har också något gemensamt - de vill hellre än allt vara "normala". Världen är i fara och regeringen kallar in den otränade superhjälten Jack Shepard, en gång känd som Captain Zoom, tillbaka till tjänst för att lära den motvilliga kvartetten att utnyttja sina krafter. Med hans hjälp är det upp till den nya generationens superhjältar att rädda världen från en säker undergång.
 
 
 
 En spännande familjefilm och har bra skådespelare. Gillar den skarpt och rekomenderar den verkligen. :)
 
Info och bildkälla

Fars dag

Idag är det fars dag men Sofie bestämde sig för att köpa en sak till hela familjen istället. Hon är så mysig den kvinnan. :) Hon har varit bortrest under helgen och varit på spa och grejer. Det är hon värd tycker jag. Detta köpte hon.
 
 

Nya tag!

Det har varit trögt för mig med mitt skytte. Jag har inte haft motivation, ork eller någon bra känsla i kroppen alls. Har känt att jag inte utvecklas mer, att jag står och trampar vatten men kommer ingenstans. Det är så jobbigt när man gör den upptäkten och på någotvis så kändes det som att jag borde lägga ner mitt skytte. Hemsk känsla att handskas med. 
 
MEN så kom vändningen! Det var när jag var till Eskilstuna., jag mådde jättedåligt pyskiskt och var jättetrött men kunde prestera bra ändå. Jag slog poängen från tidigare år och det hjälpte mig att se förändringen. Då kände jag styrkan och lusten komma tillbaka. Jag utvecklas visst och när jag tittar på protokollen och jämnför så ser jag ju utvecklingen. Och nu är det dags att ta utvecklingen ett steg längre och köpa nya prylar. En starkare båge, nya pilar och annat plock. Och min kompis Linnéa ska sälja sin båge så nu är jag ännu mer taggad, positiv och lycklig.
 
Det som även triggar mig mer är ett mail som jag har fått av en läsare och när jag läser det så ser jag att jag är bra på det jag gör och jag kan bli ännu bättre. Så mitt mål 2014 är att utvecklas ännu mer och lära mig så mycket som jag bara kan.
 
Den här jobbiga tiden har varit lärorik på så vis. Den fick mig att inse att man kan prestera bra trots allt bara man har rätt fokus, andning och tar det easy. Och så lärde jag mig att jag har tävlingsnerver och det är inget farligt bara jag använder de rätt.
 
Så nya tag, nya mål och nya möjligheter!
 
 

Varit på dejt

Idag har jag varit till Karlstad och träffade Nicke (Nikodemus), han kom med tåget från Töreboda. En underbart trevlig kille som har skön humor och go attityd. Man blev glad av att träffa honom och vi hade supermycket att prata om hela tiden. Vi gick runt i Karlstad och pratade och sen blev det fika på Waynes coffee. Sen gick vi runt lite till och jag köpte Sofies present. Sen var det dags att skiljas åt. 
 
Haft en toppendag med mycket skratt och intressant samtal. :)
 
 

Dagens outfit

 
 

Videoblogg - Dax för dejt

Ja, denna skulle ha varit uppe i morse men kunde inte fixa det då så den kommer nu. :)
 

God morgon.

Nervös! Ja, jag börjar bli jättenervös. Men det ska bli kul och det är lite spännande. :-P Snart ska jag ta mig en dusch så man är fräsch. Ha en fin dag. ;-)

Dagens låt

 

Spännande

Ja, då är jag nyss hemkommen från kvällens träning. Jag provade en ny båge och det var kärlek vid första ögonkastet så att säga. :-P Den var superskön att skjuta med. Nu ska jag bara prata med ägaren om eventuellt köp. Men inget är bestämt ännu.



Värmlandsserien omgång nr 2

Ja, då har man varit i Fageråshallen och tävlat, det var en kall hall så man frös mycket. Det gick sådär, kunde ha varit mycket bättre. Men jag är nöjd ändå. :) Jag sköt väldigt låga poäng och missade en del, men sen kom en klubbkompis och tittade på. Jag fick lite tips hur jag ska kunna förbättra mitt skytte. Och grejen är att jag stressar iväg mina pilar och då blir det som det blir. Om jag istället tar det lugnt och hittar fokus och rätt andning så går det ju mycket bättre. Jag vet ju om allt detta men gör det tyvärr inte. :/ Så det är något jag måste träna på i alla fall. Jag slutade på 167 poäng. Jag hade som mål att komma upp i 211 eller mer, men eftersom det uppenbarligen inte ville sig så ser jag detta som en träning istället för tävling. Den 24/11 så är det DM i Karlskoga och då kan man säga att jag tränade inför det. :P Tyvärr blev det inga bilder tagna alls igår, så jag får lägga in en gammal bild istället.
 
 

Dagens outfit

 
 

Bokmässa på CCC

Ja, igår var det bokmässa på Karlstads Congress Culture Center och jag och min goda vän Anna.G var där. Alltid lika intressant att gå runt och kolla på böcker. Man finner alltid något nytt att lära sig, något nytt att läsa, någon ny författare att bekanta sig med och nya människor överlag. Jag brukar inte köpa böcker men nu hittade jag en författarinna som har skrivit om sin barndom under finska vinterkriget. Det då som är intressant här är att jag har anknytning till den tiden genom farmor och farfar. Ingen av dem finns i livet längre så jag har ingen att fråga. Så nu kände jag att detta var ett ypperligt tillfälle att få ta del av historian och kunskap som den kvinnan har delat med sig. Hon hade skrivit tre böcker och hade ett bokpaket, 3 böcker för 150 kronor. Så det var bara att slå till, nog om det.
 
Efter mässan gick Anna och jag på stan och kollade runt lite. Vi letade efter ett bra fik men slutade på Wayns Coffee (som alltid.) :P Sen kom det in några vänner på samma fik så vi satt och pratade en stund hela gänget. :) Alltid lika kul när man bara springer på varandra bara sådär. :) Efter fikat så gick vi lite till på stan och sen bar det hemåt. En toppen dag med andra ord. :)
 
 
 

Nytt i garderoben

 
 
 
 
 

Tävling

 
 
Nu är det dags för tävling igen. :) Denna gången i Fagerås så det är inte så långt att åka, som tur är. Jag ska köra själv och ska ha med en klubbkompis som heter Sandra. :) Mitt mål är att slå 211 poäng och jag ska göra mitt bästa. :) Sen ha kul förstås. :P
 
 
En gammal bild

Dagens outfit

 
 

Ljus och kultur i Borgvik

 
 
 
 
 
 
 

Dagens låt

 

Dagens låt

 

RSS 2.0