Köttfärssås med morotsspagetti

Nyttig rätt som var supergod och lätt att göra.
 
4 portioner
500 g köttfärs
500 g krossade tomater
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
Havssalt
Svartpeppar
 
Morotsspagetti:
6 stora morötter
 
Hacka löken och bryn i stekpannan. Blanda i köttfärs och krossade tomater. Pressa vitlöksklyftorna. Salta och peppra och stek i smakfri kokosolja (jag använde linfröolja) tills färsen är genomstekt. Skala morötterna och hyvla dem med en potatisskalare för att få spagetti formen. Koka i ca 5 minuter tillsammans med lite havssalt.
 
 

Veckans film #97

 
Annie och Jay har två barn i skolåldern, varit tillsammans länge och tycker det är dags att få lite glöd i samlivet igen. Sagt och gjort, det skaffar barnvakt och bestämmer sig för att göra en inspelning av sina aktiviteter i sängen. En inspelning som, så att säga, hamnar uppe i molnet, ett moln som finns på ett antal surfplattor som de givit till familj, vänner och andra, som gåva. En har dessutom gått till Annies nya, och mycket attraktive, chef.
 
 
 
Den här filmen har blivit sågad av rätt många,men jag kan inte hålla med dem. Den här filmen passade min sjuka humor precis. :P Jag vet inte vad som är så dåligt med den, själv såg jag bara roligt. Har du tråkigt? Vill du finssa? Sugen på en skruvad film? Se då den här. 
 
 

Anna Tipsar

 
En supergod burgare med bra mix med BBQ sås och goda krispiga lökringa. 
 

En liten tanke

 

Dagens outfit

 
 

Anna Tipsar

 
 
En sådsan god kycklingburgare! En av de godaste jag har smakat på! ÄT DEN, ÄLSKA DEN! 
 

SKOR!

 
 
 

Utmanad av Evahle.se - 7 Poistiva saker

Kul med en utmaning. :) Nu ska man bara komma på de här sju sakerna, tur man har då två dagar som man kan välja saker på. :P Om ni vill så kan ni skriva 7 positiva saker i kommentarsfältet om er själva. 
 
1: Börjat plocka bort julen. Jag brukar vara långsam på den biten då jag stresser upp julen, varför stressa ner den?
 
2: Bra respons i bloggen och mycket att skriva och tipsa om. :)
 
3: Börjat med att stretchat varje kväll. Måste öva upp röligheten bättre och bli vigare.
 
4: Börjat med att rensa igen, hittar hela tiden nya saker att ta bort. Finns så mycket "skräp" som andra kan ha nytta av.
 
5: Köpt ny mobil och hjälpt en vän med pengar på det sättet. Köpte mobilen via vännen, tjänster och gentjänster. 
 
6: Köpte kläder av Evah, samma där som med vännen, tjänster och gentjänster. :P
 
7: Börjat planera för 2015 på alla plan. Nytt år, nytt liv!
 
 
Jag och Evah.

Träningsdax!

Då ska jag till hallen och skjuta. Är ledig idag så jag kan åka tidigt och skjuta lite innan alla andra kommer. Har inga specifika mål utan ska bara skjuta och få till känslan helt enkelt. Kanske filmar lite och tar bilder, men vi får se vad som hinns med. Om jag kan idag så ska jag försöka diskutera med tränaren om nya pilar så jag får börja använda clickern. 
 
 
 
En gammal bild
 

Omelett toppad med fetaost och soltorkad tomat

En god rätt med medlhavskänsla.
 
4 portioner:
2-3 ägg
½ dl vispgrädde (jag använde lätt mjölk)
2 krm salt
1 krm svartpeppar
10 soltorkade tomater
10 körsbärstomater
1 msk smör
30 g fetaost
½ kruka basilika
 
Rör ihop ägg, grädde, salt, peppar med en gaffel. Strimla de soltorkade tomaterna och halvera körsbärstomaterna. Stek äggsmeten i smör (jag använde linfröolja) till en omelett. Toppa med smulad fetaost, soltorkad tomat, körsbärstomater och basilika när omeletten är klar.
 
 
Jag gillar inte tomat så mycket och valde därför bort körsbärstomaterna. Receptet är hämtat från boken LCHF- husmanskost, Anna Hallèn. 
 

En liten tanke

 

Veckans film #96

 
Racingens superstjärna Blixten McQueen och den suveräne bärgningsbilen Bärgarn, drar iväg på en resa ut i världen för att tävla om vem som är världens snabbaste bil, i en stor World Grand Prix-tävling. Men vägen mot mästerskapstiteln är full av intriger, spänning och överraskningar när Bärgarn trasslar in sig i ett eget skruvat internationellt spionäventyr.

Följ med på ett högoktanigt äventyr med världens häftigaste "bilstjärnor" i huvudrollerna.
Det är gasen i botten som gäller från start till mål.
 
 
En mycket underhållande familjefilm, spänning, action och äventyr. Bra ljudeffekter och min favorit är Bärgaren (han var även min favorit i första filmen). Rekomenderas varmt.
 

Min älskling har skrivit

Min älskling har skrivit lite i sin blogg, jag blev så rörd så jag storgrät. Det var verkligen fint skrivet och jag känner mig verkligen speciell. En sak är sann, 2014 var ett speciellt år. <3
 
 
Ni kan läsa hela inlägget hääär.
 

Annas Lindex Outift

 
 
Kläder som jag hittade på hemsidan när jag satt och kikade.
 
 
 

Ingen tävling

Jag skulle ju ha varit på tävling idag. Men när jag vaknade i morse så hade världens huvudvärk, mensvärk och mådde inte alls bra. Kände direkt att jag inte skulle orka köra till Karlskoga, tävla och sen köra hem också. Kände att kroppen behövde vila så jag gick och lade mig igen bredvid min älskling. Nog för att jag fick lite ångest då jag ville iväg, men jag vill inte må så dåligt jag gjorde förra året. Jag har lovat mig själv att lyssna på kroppen.
 
I alla fall, jag låg kvar och sen när klockan var typ 8.00 så ringde hans klocka. Vi låg och kelade tills klockan var 9.30. Mensvärken försvann men allt det andra var kvar. Vi gick upp för dagen, han fixade frukost och jag la mig på soffan och slumrade. Jag hade inte ork att göra något, kroppen var uttömd på energi helt enkelt. Låg där ett bra tag, han satt och spelade. 
 
Sen kände jag att det var dags att plocka ihop på mina saker och åka hem till mig. Det kändes jobbigt att åka men jag behvöde få vila i min ensamhet idag och bara vara för mig själv. Nu känns det bättre men inte helt bra, mensen härjar ju. Hoppas ni har haft en bra dag i alla fall, min har gått upp och ned. Men min älskling, min familj och mina vänner lyser upp tillvaron även om vi inte är på samma plats. :)

Dagens låt

 
 

Tävling

Dax för tävling då, första tävlingen för min del. Den är i Karlskoga idag och nu är det nytt år och nya mål som gäller. Jag ska försöka få så bra poäng som möjligt och sätta ribban för den här säsongen. Ska bli kul i alla fall och träffa de andra. Visst, jag träffade de flesta på klubbens egen tävling men då tävlade ju inte jag. Hoppas jag kan få lite bilder som jag kan dela med mig av sen. :)
 
 
 
En gammal bild
 

Dagens låt

 

Veckans film #95

 
Snickaren Micke och läkaren Veronica är båda runt 40 och nykära. Deras barn hatar varandra, exen krånglar och mötet med svärföräldrarna blir en klasskrock. Den underbara sommaren i den bohuslänska skärgården blir inte riktigt som de tänkt sig. 

I huvudrollen som snickaren Micke ser vi David Hellenius som gör sin första huvudroll på bio. Den andra huvudrollen, som överklasstjejen Veronica, spelas av Izabella Scorupco som gör sin första komedi. I övriga ledande roller syns bland andra Suzanne Reuter och Philip Zandén.
 
 
En mycket rolig, varm, kärleksfull och mysig film att se. Den var verkligen värd pengarna och jag kan tänka mig att se den fler gånger. Har du inte sett den? Se den säger jag bara! 
 
 

Inspiration Gömda juveler

 
 
 
 
 

Bilder från tisdagsbio

I tisdags var jag på bio med min systrar, kul att hänga med dem ett tag. :) Först tog vi och åt på McDonalds, alltid gott att äta lite innan filmen. Jag hade dessutom jobbat hela dagen, när jag skulle ta kort så upptäcker jag att jag glömt min kamera hemma. Men som tur är så har Evah alltid med sin så vi använde den. Sen så fixade vi lite gott till filmen och hämtade ut biljetterna. Vi såg på Micke och Veronica. Här kommer det lite bilder i alla fall. :)
 
 
 
 
 
 

Biodax!

Då ska man på bio med Carola och Evah, men vilken film vi ska se blir i ett annat inlägg. Om filmen är bra så kanske den kommer som veckans film. :) Det ska bli skönt och umgås med syskonen och njuta av livet. Det var längesen vi gjorde något tillsammans då jag har varit mest med Tobias, fast det är ju inget konstigt med det. :P Jag är ju kär. :D Hoppas ni har en bra kväll. :)
 
 

Bågskytteträning

Idag var jag iväg och sköt lite. Det gick lite sådär, fick några bra serier och lyckades göra en bågskyttevideo. :) Så jag är nöjd ändå. Jag har inte skjutit sen 29 december 2014 så jag var lite seg på att komma igång. De bästa pilarna var en krysstia (alltså mitten) och en nia. Sammanlagt sköt jag 50 pilar men sen kände jag att musklerna inte orkade med och inte såret i handen heller. 
 
 
 
 

Video- Bågskytte


Bilder 13dagspilen

 
 
 
 
 
 
 
 

Träningsdax!

Så ska man iväg till hallen och skjuta lite. Jag har inget mål mer än att värma upp inför kommande tävlingar. Det är en redan nu på söndag. Jag känner mig sjukt taggad och glad inför det kommande bågskytteår. :) Hoppas att jag kan göra en lite film och ta lite bilder som jag kan dela med mig av sen. :)
 
 
En gammal bild

13dagspilen

Så var det dax för den årliga tävlingen 13dagspilen. Jag ska dock inte skjuta utan jobba på tävlingen, förmodlingen i cafeterian. Ska bli kul att se alla och ta del av tävlingsandan. Men jag vet det kommer att klia i mina bågskyttefingrar. :P Hoppas jag kan ta lite bilder som jag kan dela med mig av sen. :)
 
 
En gammal bild
 

En liten tanke

 

Dagens skratt

 
 

Morgonpromenad

När jag vaknade idag så tog jag mig en promenad direkt på morgonen. Det är så skönt att se hur världen vaknar till och se naturen på morgonen. Jag gick en del på kommunens elljusspår, en del i skogen och en del i samhället. Sträckan hade jag sett ut lite redan igår men gick lite så som kändes rätt för stunden. Det blev hela 9,15 km och jag brände ca 460 kalorier. Hade även ett bra tid per km på den sträckan men musiken får igång mig och även lite kyla får mig att känna mig pigg och allert. Det blev jobbigt en sväng men jag klarade det. :) 
 
 

Veckans film #94

 
Möt den ultimata superhjälten - Captain America! Steven Rogers har återigen blivit nekad militärtjänst när han får chansen att delta i ett topphemligt forskningsprojekt som förvandlar honom till Captain America och han får äntligen tjäna sitt land i kampen mot Nazityskland. Captain America är sista delen i Marvels hyllade Avenger-serie som baseras på Marvel populära seriefigurer som nu har filmatiserats.
 
 
 
 

Mys söndag

Jag har varit väldigt trött och sliten då det har varit mycket för mig nu. Natten mellan lördag och söndag sov jag hos Tobias. Jag hade inte ork att gå upp med en gång och han skulle spela lite på sitt spel. Så jag passade på att njuta av min ledig tid i hans säng. :P Skönt att kunna göra så, då jag verkligen behövde tiden för att vila. Sen när jag hade vaknat till så gjorde vi oss i ordning för att åka till Kilenegården på Hammarö och tog oss en skön promenad. Jag passade på att ta lite fina bilder och njöt av min lediga tid. Sen åkte vi runt lite och hem till honom och softade i soffan till Doctor Who. Senare blev vi hungriga och drog iväg för att beställa pizza. Kollade på film och myste. En perfekt dag med andra ord. :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens skratt

 

Dagens låt

 

Dagens låt

 

En liten tanke

 

Bildbomb - Nyår

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En liten tanke

 
 

Dagens skratt

 
 

Motivation

 
 

RSS 2.0