Bilder från Barnmässan






















En liten tanke



Dagens feminist tanke



Veckans mammatips


Denna veckan tänkte jag tipsa om att göra egna klämmisar till barnen. Det finns i mängd olika märken så som Choomee, Twistshake och ett antal andra märken. Vi valde Choomee och de är superbra och lätta. Vi testade då i helgen att mixa lite mango tillsammans med banan och Lily smaskade på för fullt. Det är mycket billigare, fräschare och nyttigare i längden att göra eget. Att ha med klämmis ute är så mycket lättare än ha med en burk och sked. Då kan barnet sitta och äta mer själv och känna sig mer självständig, man kan äta själv samtidigt och det blir en positiv upplevelse för barnet. 🙂



Vad är en feminist?

Att vara feminist innebär inte att man ska hata män, att man ska gå och skrika fula ord på stan, att man ska hata sex, att man ska hata det och det.

Att vara feminist innebär att man:

* Tycker att män och kvinnor ska ha samma lön för samma arbete
* Tycker att kvinnor ska ha rätt till sina egna kroppar
* Tycker att kvinnor ska kunna gå hem senare på kvällen utan att vara rädd
* Tycker att kvinnor ska kunna gå klädd som hon vill utan att bli våldtagen
* Att både pojkar och flickor ska kunna ha vilka kläder och färger de vill
* Att man få ha vilken sexuell läggning man vill
* Att kvinnor inte ska ses som ett objekt utan som en individ

Detta är bara några punkter vad en feminist är. Men varför behövs feminismen då? Jo, för alla dessa utsatta kvinnor så som Josefin Nilsson och alla de andra som är fått stått ut med misshandel, sexuella övergrepp, ofredande, mobbning, utanförskap och för alla som befinner sig i det här och nu. Tänk om de hade tagit Josefin på allvar och inte ursäktat hennes ex, det hade varit ett steg i rätt riktning och in i framtiden. Men nej, män som han ska ursäktas och få gå fritt från allt ansvar. Ja han blev dömd men de mildrade domen. Varför då? Jo, för att han är man och det anses tydligen rätt att bete sig som svin och komma undan med det.

Jag är en stolt feminist och kämpar för att Lily ska få en sådan bra framtid som möjligt. Jag kämpar för alla de där ute som inte orkar själva, för alla de som kämpar tillsammans med mig!  





Dagens skratt




En riktig familjehelg!

Hej på er. Först i fredags så tog jag och Lily en långpromenad i det vackra vårvädret och njöt. Lily somnade rätt snabbt och sov nästan hela vägen. Vi träffade en och annan och prata med och det var kul. Väl hemma så fick Lily lunch och sen så myste vi med massa bus och lek i vardagsrummet. När pappa kom hem så tog jag en dusch, pappa tog en dusch och Lily hade badat dagen innan. Vi gjorde tacobaconpaj till middag, kollade på Doctor Who och sen så fixade vi lite. När Lily hade somnat så pysslade vi med vårt eget en stund och sen kollade vi på Let's Dance. 

Lördagen så vaknade Lily tidigt. Lily och jag myste i soffan en stund. Där emot så hade hon kissat i sängen så det var bara att byta. Senare under morgonen så bajsade hon ner sin myspyjamas. Vi gick hem till farmor senare på dagen, Tobias tog bilen. Väl framme hos farmor så ska jag byta kläder på Lily till en fin vårig klänning och just då kissar hon ner sig igen. Tur var att jag inte hade hunnit byta till finkläder ännu. Sen så busade hon och kusinen vid bordet. Åh vilka skratt man fick av dessa två. Hon fick smaka på våffla och majskrok för första gången. Tog sen promenad med barnen, Lily somnade fort. Väl hemma så var vi trötta allihopa.

Igår (söndag) så gick Tobias upp med henne och myste. När jag kom upp så åt vi frukost och fixade i ordning. Lily ville sova men kunde inte slappna av så vi gav oss iväg tidigare och när vi hade åkt i bilen en stund så somnade hon så gott. Väl framme hos mormor och morfar så var det en massa lek och bus. Hon härjade så det stod det härliga till. Hon fick smaka morfars goda potatismos och till fika fick hon smaka på vattenmelon. Hon fick sådan fin kudde av mormor och morfar och sedan så gulliga tandborstar. Moster Evah och morbror Dennis kom på en snabbvisit. När Lily fick se Evah så lät det som Lily sa hej. Men en av mina favoriter var när Lily ville gå med hjälp av att hålla i en, visst lite ostadig än men gå vill hon göra. En annan favorit är när hon och moster Sofie satt och myste tillsammans. 

En helg i familjens tecken. 😍❤️

















Spana på förskola

Hej på er. Igår var det ju så vackert väder igen. På förmiddagen så var vi ute på promenad hela familjen då Tobias jobbar kvällen på onsdagar. Får passa på liksom och sen skulle vi ändå befinna oss på en förskola för besök. Lily sov hela promenaden och hela besöket på förskolan. 

Väl hemma så fixade vi lunch till Lily. Det blev potatismos och korvstroganoff för henne. Det tyckte hon var MUMS! Tobias fixade disken och Lily och jag chillade. Efter Tobias hade cyklat till jobbet så ville Lily sova en stund så jag la henne. Jag pysslade då med mitt en stund. När hon vaknade så myste vi på balkongen. Hon hjälpte mig att plocka i ordning lite. 

För övrigt så busade hon runt lite här och där. Men hon tog en tidig kväll men kunde inte somna, tog en timme innan hon kunde somna. När hon väl sov så sov hon så gott. Det hände inte så mycket under dagen. 

Bjuder på lite bilder.






Vårkänslor med Lily

Hej på er. Igår så var det så vackert väder och jag och Lily ville inte sitta inomhus utan gick ut efter vi hade gjort dagens sysslor. 

Vi började dagen med att tvätta, plocka rätt, fixade deklarationen och göra lite mat. Jag gjorde krovstroganff och Lily höll mig sällskap i köket. Sen när det var klart så gick vi ut i lekparken utanför oss och kollade in den. Vi tog oss en promenad i det underbara vädret och Lily ville sitta upp och se allt så länge inte solen lyste i ögonen på henne. Men när solen kom så fällde jag ner sufletten. Hämtade ett paket samtidigt och njöt av våren. 

Väl hemma så satte jag ihop lära gå vagnen och så testade vi den lite. Hon såg så härlig ut, hon kan ju inte stå själv än utan hjälp så jag fick hjälpa henne. Men hon var så ivrig och ville verkligen. Jag skrattade så jag fick ont i magen. Jag fick också en favorittidning i brevlådan. När Tobias kom hem så åt jag mat och sen åkte jag och handlade. Tobias tog hand om disken och Lily. När jag kom hem så sov Lily redan, hon var så trött efter dagen. Sen tog jag cykeln in till city där det var handarbetesträff. Det var min vecka med aktivitet och det var kul att sitta och pyssla.

Sen när jag kom hem på kvällen så chillade vi lite till tv:n och tog sen natten. Bjuder på lite bilder från gårdagen.









Veckans mammatips


Denna veckan tänkte jag tipsa om babysim. Jag tycker det är viktigt att barnen får vänja sig med vatten tidigt och att det är kul att bada. Många barn kan bli rädda för vatten pga att vi vuxna upplever det som jobbigt när man exempelvis ska dyka med de små barnen. De känner av vibbarna som vi sänder ut och då känner de själva en rädsla. Känner vi oss trygga med det vi gör så är de också trygga. 

Så babysim är inte bara för barnen utan även för oss vuxna. När jag är med Lily på babysim så skrattar jag mycket och är glad, då upplever Lily det som positivt. Men denna gång så tyckte hon det var läskigt med en övning och jag märkte på henne att hon inte tyckte om det. Vi skulle dyka tillsammans och jag skulle ha simglasögon på mig. Innan vi dök så var allt okej men när vi kom upp ur vattnet så blev hon jätterädd. Det viktigaste då är att lyssna på barnet och trösta barnet. 

Det bästa med babysim är att man får träffa andra barn och de lär sig även att umgås med andra.





En busig Lily

Hej på er. Igår kunde jag inte skriva. Det var fullt upp mer eller mindre. Dagen igår rullade på med en massa att göra. Jag packade upp efter helgen, tvättade, plockade rätt, letade efter Lily som rymde för mig hela tiden. 😂 Ja det fanns att göra igår i alla fall. 

På eftermiddagen så åkte jag och Lily till badhuset och hade babysim. Men det var ingen bra dag för Lily. Hon var mest trött och ledsen. När vi vuxna skulle ha simglasögon för att kunna dyka tillsammans med barnen och se hur de ser ut under vattnet så var det spännande först tyckte Lily men när vi kom upp så blev hon rädd för mig. Uh, vad hon började gråta stackarn. Jag plockade av mig glasögonen och då blev hon lugn igen. Där emot så skulle barnen klättra upp för bassängkanten och det var Lily jätteduktig på men hon hade svårt att hålla fokus för det fanns så mycket spännande runt om. När simläraren kom och la en leksak framför så fick hon ett mål och då gick det fort. 😂

Efter badet så blev det mat och sen hem till sängen. Hon var så trött och somnade fort. På kvällen så kollade jag och Tobias på Bonusfamiljen och gift vid första ögonkastet. Sen så tog vi natten. Vi var så trötta båda två.

Kommer lite bilder här.








SPA helg

Hej på er. I fredags så åkte jag iväg med min mamma och mina syskon till Selma Spa i Sunne. Det var pappa som bjöd oss på hela helgen med tre rätters middag både fredag och lördag, massage och massa härligt. 

På fredagen så badade vi och njöt. Men middagen blev en besvikelse. Åt lite av den, det är bara varmrätten som var något att ha men mätt blev man inte. Natten till lördagen så sov jag så gott!! Och det bästa av allt, jag vaknade inte klockan 3 på natten utan fick sova! Tillskillnad från Stockholm, jag delade rum med Evah för övrigt.

Lördagen vaknade 10 minuter innan klockan ringde och hade fått så fina bilder och fint sms från Lily och Tobias. Vi videochattade lite också. Sen var det dax för en smaskig frukost. Äggröra, bacon, gott bröd och massa annat gott. Klockan 10 var det massage för Evah och mig. Massören var toppenbra och det var så sköönt! Efter oss så var det mammas och Carolas tur och jag och Evah gick till vårt rum och tog oss en tupplur. Tog en tur intill Sunne där vi tog en fika. Efter det så  tog vi oss ett bubbelbad och sen chillade vi. Middagen var mycket bättre. Förrätten var så god så jag tog Carolas också. Varmrätten var också helt underbar men efterrätten var inte vad jag hoppades på. Under dagen så träffade jag på Martina Haag som var på besök i Sunne i jobbet. Det var Sunnes författardagar och det var ett antal kända författare och andra litterära personer. 

Söndagen så var det dax att åka hem. Till frukost åt jag äggröra, våfflor och croissant med nötkräm. Packade ihop våra saker och åkte hem. När jag kom hem så blev Lily så glad. Mormor och moster Carola följde med upp och sa hej. Men Lily blev så glad av att se mormor och moster Carola så hon brydde sig inte så mycket om mig just då. Där emot efter att de hade åkt hem så blev Lily mer, Va??! Är mamma hemma?? Jag märkte att Lily var jättetrött och ville sova men hon kunde inte slappna av så jag fick sitta och sjunga för henne, vagga henne, krama om henne. Men när hon väl somnade så sov hon gott hela natten.

Här kommer det bilder från helgen.


















Video - Internationella Kvinnodagen


En liten tanke



Dagens outfit




En liten tanke



En liten tanke



Veckans mammatips



Ja redan när jag presenterade idén här på bloggen och på min Instagram så fick jag en fråga på en gång från en följare. Så denna veckan kommer det handla om barn som inte vågar prova ny mat.

Fråga; Hur får man matvägrare att våga prova ny mat?

Svar; Ja det kan vara komplicerat detta. Och jag har inte så mycket erfarenhet själv ännu då Lily är så liten. Men det första jag skulle säga är tålamod och lekfullhet.

Gör maten spännande, gör som olika figurer. Använd pepparkaksformar och lägg maten i så maten får en rolig form. Ät tillsammans med barnet och le mycket. Säg, mmmm...vad gott. Låt barnet också vara med till en viss gräns vid tillredning av maten och låt barnet få ta del av köket. 

Okej, barnet kanske spottar ut maten och säger blä. Tvinga inte barnet att äta om det vägrar. Ge något annat för stunden och prova den nya maten om någon dag igen. Om det inte fungerar så avvakta ett tag. Detta är en fas som alla barn går igenom och de kommer upptäcka efter många om och men att oj, detta var gott ändå. 🙂





Dagens feminist tanke




Älskade Lily!

7 månader! Vart tar tiden vägen? Du växer och utvecklas i rasande fart och ingen dag är den andra lik. Du hittar på nya bus hela tiden och underhåller oss. Den sista veckan har du varit sjuk och inte orkat härja på samma sätt. Men du har velat mysa mycket i soffan med alla gosedjur och mycket kramar. Du visar verkligen när du vill ha lite uppmärksamhet eller om du vill mys själv. När du vill ha uppmärksamhet så lutar du dig mot en och sträcker armarna mot en, rycker i tröjan och visar att mamma nu vill jag att du håller om mig. 

Du har också fått tänder och varit orolig i kroppen och detta då samtidigt med förkylningen. Du har börjat krypa och smiter för mamma då och då så vi har fått hitta olika sätt för att du inte ska skada dig. Nu har vi planerat för grindar då du är ofta på upptäcktsfärd. Du har också växt ur sin bilbarnstol och fått en ny, du har också fått dina första skor, du har börjat med sittdelen i vagnen och du har och börjat sitta stadigt själv. Så på en månad har det hänt hur mycket som helst.

Du är duktig på babysimmet och älskar verkligen att bada, du tycker det är jättekul på babyrytmiken och tar för dig nu och är med de andra barnen mer. Du har hittat din favoritfärg som är röd och ditt favoritgosedjur är Babba från Babblarna. Bortsett från de du vill sova med som är Snuttis och Kaninen, de har du haft ända sen du var nyfödd. 

Älskade Lily, du är min underbara dotter, vår underbara Lily. Du är vårt allt och det finaste vi har. ❤️



En liten tanke



Dagens outfit




Dagens mamma tanke



Dagens outfit




En liten tanke




Manifestation på internationella kvinnodagen

Hej på er. Ja idag fick jag sova ända fram till 6:50. Lily sov bra i princip hela natten och var mer eller mindre helt utslagen. Hon blev väckarklocka till Tobias idag då hans klocka inte ringde. Jag själv sov så gott och märkte inte något alls. 

Dagens rullade på, Lily ville bara mysa och hänga med mig i soffan. Så det blev soffläge igen, hon sov ca 1 timme på dagen. Sen när pappa kom hem så blev det ett bad, jag och Tobias duschade. Hon var så trött och somnade snabbt efter badet och maten. 

Jag tog sen cykeln till city och var med på en manifestation där tillsammans med Karlstads tjejjour, Vänsterpartiet och Ung vänster. Några vänner till mig var med som Linda, Linn, Linns kille Jens, Eva och Johanna. Vi gick runt och manifesterade. När det var klart så skildes vi åt och Linda och jag gick till Norrstrand och åt på Sibylla. Cyklade där ifrån och hem. 

Bjuder på lite bilder.









En liten tanke


Texten och bildens upphovskvinna: Jessica Hallbäck. 

Internationella kvinnodagen -Heja oss kvinnor

Ja varför har vi internationella kvinnodagen? Jo för att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation världen över. Dagen instiftades 1910 av Andra internationalen som är en socialistisk världsorganisation. Det var den tyske kommunisten Clara Zetkin som tog initiativet. Parollen var då kvinnans rösträtt och vi ska stå enade i kampen för socialismen.

Från 1978 så finns dagen med på FN:s lista över högtidsdagar. Med det erkännandet så blev dagen en opolitisk högtidsdag och hur man firar den ser ut på olika sätt i olika länder. En del länder firar som alla hjärtans dag och en del har en mer politisk agenda. 

Jag själv tänker idag delta i en manifestation och stödja Karlstads tjejjour i deras arbete. Jag har aldrig firat denna dag på något särskilt sätt men i år tänker jag försöka slåss för kvinnors rättigheter och för en bättre framtid. Jag vill att Lily ska få en sådan bra framtid som möjligt där jämlikhet och acceptans råder. Jag vill att Lily ska få växa upp och få känna att hon får vara vem hon vill, att hon kan göra allt som killar kan, att hon ska få känna sig trygg. 

Min agenda med denna dag är att skapa en mer jämlik värld där alla får vara sig själva oavsett kön, läggning, etnicitet, hudfärg, hbtq, hårfärg, tjock, smal, kort, lång. Oavsett om man gillar att greja med bilar som tjej eller om man tycker om smink som kille. Oavsett om man har en NPF-diagnos, funktionshinder eller är "normal".

Till alla er som funderar på vart ni hör hemma? Ni hör hemma där ni känner er hemma, ni är alla unika och värdefulla.


  





En liten tanke



Sjuk och ny bilbarnstol

Hej på er. Idag vaknade Lily 4.20 och kunde inte somna om. Hon var orolig i kroppen och klarvaken så det var bara att gå upp så Tobias fick sova. Lily och jag myste en stund framför tv:n sen gjorde vi henne i ordning för dagen och så fick hon frukost. Efter frukosten ville hon sova så jag la henne och hon somnade rätt snabbt då, Tobias sov ett tag till. Jag la mig en stund på soffan och somnade till och vaknade sen när Tobias kom upp. Men kände att jag behövde vila lite till. 

När klockan var ca 9.30 så åkte vi iväg till Köp Barnvagn och köpte en ny bilbarnstol. Lily var vaken och testade stolen. Den passar perfekt och hon verkade tycka om den. Så vi köpte den och fick den installerad i bilen, satte Lily där och åkte till Pekås. Men hon var gnällig och trött. Så vi satte igång Babblarna och då blev hon först förvånad, Va kan jag höra dem här också, men jag kan inte se dem?! Sen efter några minuter så tittade jag bak i spegeln och såg att hon sov så gott. 

Väl hemma så blev det lunch och lek och bus. Jag pysslade vid symaskinen och Tobias åkte till jobbet. Lily rymde för mig och såg så härligt busig ut när jag kom på henne. Men sen ville hon sova så jag la henne, satte mig vid symaskinen igen. Dessvärre krånglade det och jag blev irriterad och hör då Lily storgråta i sin säng. Hon var så ledsen och förtvivlad så jag gick in till henne, tröstade henne. Hon behövde mig och vara med mig så jag plockade ihop mitt pyssel, gjorde iordning i soffan för mys. Bytte blöja på henne och satte på henne myskläder. Satte oss tillrätta i soffan och kollade på dagens avsnitt av hem till gården, sen kollade vi på Disney junior, My Little Pony och avslutade med Babblarna. Hon fick ett mellanmål och lite vatten, åh vad hon myste. Hon kramade om mig flera gånger, vilade intill mig och bara tog det lugnt. 

Sen beställde jag hem mat då jag inte orkade laga någon mat till mig själv. Ja en dag med mycket mys. Bjuder på lite bilder.








Dagens mammatanke



Veckans mamma tips



Hej på er. Jag tänkte börja med en ny sak nu när jag har blivit mamma och allt. Veckans mamma tips. Jag tipsar om olika saker så som prylar, mat, sätt att göra saker på och mycket mer. Ni får också be om saker som vi ska testa med mera. 🙂 Hoppas att ni kommer att gilla detta.

Denna veckan kommer jag tipsa om ett förkläde med ärmar från Ikea. Vi testade vanliga haklappar med knäppning bak och vi köpte från Lekmer men hon är så livlig och busig så hon tycker av sig dem och det är ändå fulla kläderna med mat. Så nu köpte vi ett förkläde med ärmar från Ikea som är lätt att torka av. Billigt också, 49 kr. 




En liten tanke



Lilys första tand

Hej på er. Jag har inte orkat skriva senaste veckan då det har varit hur mycket som helst att göra. Men ni fick en bilduppdatering igår och hoppas att ni gillade den. 🙂

I lördags hade vi alla fall våra goda vänner och grannar på middag och det blev lyckat. Tobias tog med sig Lily först till bowlinghallen och kollade på en bowlingmatch tillsammans med farfar. Då kunde jag fixa och dona i lugn och ro med maten och allt. När Lily och Tobias kom hem så upptäckte jag att hon har fått två små tänder fram på nedre tandrad. I alla fall så busade Lily och Robin så det stod det härliga till. När det var dax för natten så slocknade Lily snabbt men sov oroligt. 

Sen fick vi hjälp med att fixa i ordning cyklarna inför våren. Jag har också kollat upp med cykelvagn och fick veta att det finns en i släkten som vi kan få. 

Idag tog Lily och jag en tur till Ikea efter hon hade ätit lunch. Hon tyckte också att min keps var rolig och att åka buss gillade hon. Sen var det dax för babysim och hon plaskar på för fullt. Hon dykte 3 gånger, simmade med badring, jagade en leksak och busade runt. Men genom att hon hade varit vaken sen strax före 11 så var hon trött. Så när vi hade badat så duschade vi och hon fick hålla i duschslangen och då började hon och jaga vattenstrålen. 😂 Hon såg så härlig ut och hon hade kul. 

Nu sover hon gott i sin säng och jag och Tobias chillar i soffan. 









Bilder från veckan


































RSS 2.0