Sunne sommarland

Äntligen så fick jag uppleva Sunne sommarland. Jag har pratat om det i flera års tid. Förra året så kom vi på allt så sent och det var svårt att få till det. Men i år så blev det äntligen av.

Vi var ett helt gäng som åkte iväg och hade verkligen så roligt. Men eftersom alla inte har tillgång till bil och alla får inte plats i vår bil så åkte 2 i gänget tåg upp. Så under tiden vi väntade på dem som åkte tåg så utforskade vi barndelen med Lily och det var så härligt. Sen så skildes vi åt och turades om att åka olika attraktioner. Jag var ju mycket med Lily såklart och busade med henne. Vi åkte en rutschkana tillsammans men sen ville inte min rygg mer.

När klockan var 12 så blev det tacos/pasta buffé och det var så gott! Sen var det dags för bad igen och vi provade Lazy river. Det var skönt att ligga i en badring och bara flyta runt efter maten. Men så frågade Jenny och Rebecca om jag ville åka Mammut, efter noga övervägande så sa jag ja. Jag var rädd, nervös och pirrig men jag åkte den och det var så roligt. Hade jag orkat så hade jag åkt den en gång till.

Det blev fika sen med bullar, glass, kakor och ännu mera bad. Men mitt i allt bad så började det regna. Lily kommer till mig och vill ta skydd. Hon säger Mamma jag vill inte bli blöt! 🤣 Ja se ungar!

En fantastisk fin dag i alla fall med underbart väder och härligt sällskap. 








Stockholm i bilder del 4




















Liten blir stor

Hjälp vad tiden går fort! Känns som det var igår hon var liten bebis.

Om någon månad så fyller Lily en hel hand, 5 år. Hon har lärt sig cykla, hon har slutat med pottan, hon har varit ute på en långresa. På resan så växte hon så mycket som person och nu är det mycket kan själv. Inte nog med det, hon har en lös tand också. Hennes språkutveckling går framåt hela tiden. För er som inte vet så har vi gått och logoped för att få de verktyg vi behöver.

Nu i dagarna här så fick hon sitt första skrivbord och hon är så stor nu. Hon var med och satt ihop det. Första dagen så satt hon där och pysslade, lekte och kollade på Pippi Långstrump som är favoriten.

Hon är med och bestämmer maten, hon är med och bestämmer vilka kläder, hon är med och väljer vad ska ha för godis och film. Hon är en bestämd tjej om man säger så och ibland så uppstår det konflikter såklart. För ibland så är det mamma och pappa som bestämmer oavsett och så är det ju.

Vår stora tjej! 🥰



Stockholm i bilder del 3

































Nytt jobb, nya möjligheter

Nytt jobb och nya möjligheter. Nu har jag jobbat i Kristinehamn i 2 månader. Jag har lärt mig så mycket och validerat kunskap jag redan har.

Jag är nu i Centrala Hemvårdsgruppen i Kristinehamn och känner mig så hemma. De vill att jag ska lära mig saker, de vill att jag ska utvecklas och hjälper mig verkligen. Ja det är lite drygt med resorna men det går bra eftersom jag trivs så bra. Och brukarna, de är så underbara och goa!

Nu har jag lärt mig att hitta på olika ställen och hittat genvägar. Jag har också lärt mig mer om benlindning, vilket var behövligt. Jag kunde grunden men om man inte får göra det så ofta så tappar man det lite. Sen så har jag nu också fått delegering på insulin och på p-glukos prov. Så det känns speciellt för mig, jag kan äntligen göra mitt jobb på riktigt. Och här om dagen så fick jag delegering för såromläggning. Vilket känns som en fantastisk möjlighet för mig.

Nu när jag kom tillbaka från min semester så får jag veta att de har utsett mig som kontaktperson till några av brukarna. Jag tror på mig själv och upplever att andra gör det också. Det är en fantastisk känsla! Jag är så tacksam! 🥰

Jag är så stolt över mig själv!


Stockholm i bilder del 2
































Stockholm i bilder
























Stockholms resan

Äntligen så tog jag mig tid för att resa med familjen mer än en helg. Som vi har väntat på det hela.

Dag 1: Började med att gå upp tidigt och Lily var så taggad. Allt flöt på bra och när vi skulle in i ersättningsbussen som va istället för tåget så kom det världens regnskur och åska. Väl på bussen så kom vi iväg och Lily var så glad, blev dock uttråkad efter ett tag vilket jag förstår. Kommer till Örebro och där får vi kliva på tåget. Då tog vi lite mat som vi hade med, Lily fick plättar och Tobias och jag hade äggsmörgås med. Det satt fint om man säger så. Väl framme i Stockholm så gick vi till hotellet och fick tillgång till rummet på en gång. Vi gick sen och åt mat på MAX och sen tog vi tunnelbanan till gamla stan och Lily var så fascinerad av allt. Vi var in på Sci-fi bokhandeln och handlade lite. Vi köpte något alla 3. Sen gick vi för att kolla Bågar och pilar men det var stängt. Haha, vi gick förbi en glass affär och Lily säger: Jag är hungrig, min mun måste äta glass så magen blir glad! 🤣 Så glass blev det.
Sen tog vi oss tillbaka till kvarteret där hotellet är och vi visade Lily butiken Kawaii och hon älskade den! Väl inne på hotellet igen så vilade vi en stund och sen gick vi till restaurangen Vapiano och åt god mat. Myste på hotellet med godis, bad i badkaret och sen sova. Vi försökte se Allsång på skansen men Lily var så trött.

Dag 2: Jag och Tobias vaknar tidigt av oss själva. Jag tog en dusch och njöt av stillheten. Sen väckte vi Lily och gick ner till frukosten. Till Lilys glädje så fanns det pannkakor! 🤣 Hon åt 4 stycken. Efter frukosten så gav vi oss ut på nya äventyr och då bar det av till Junibacken. Där åkte vi Sagotåget och fick ta del av Astrids berättelser och jag fick gåshud för det var så mysigt. Sen kom vi till Pippis hus där barnen kunde leka och härja bäst de ville och vi hade tur och kunde se teater med Pippi Långstrump. Åh vilken lycka för Lily som älskar Pippi. Jag och Lily satt längst fram och tittade och Lilys ögon lyste då ungdomarna som spelade upp teatern dansade och sjöng. När teatern var slut så blev det lunch, pannkakor till Lily och vi åt på Junibacken. Tog oss sen vidare till Leksaksmuseum i Bergrummet. Tyvärr var Lily alldeles för trött för att ta in allt men verkade som hon uppskattade det ändå. Åkte till hotellet där vi vilade lite innan maten och så åt vi på Laughing Duck den här kvällen. Tobias blev väl inte så nöjd med sin mat då köttet var över stekt, Lily blev väl rätt nöjd men hennes mos så inte så gott ut. Hon tog mer pommes av Tobias istället. Jag själv var nöjd med maten. Dock blev jag ignorerad av personalen först vilket gjorde mig lite irriterad men fick hjälp till slut. Servitrisen som vi fick var väldigt trevlig och hjälpsam. Även denna kvällen, bad för Lily. Haha hon har tjatat om badet hela tiden! 🤣

Dag 3, Vaknar tidigt idag med och börjar dagen med dusch. Är det något som jag älskar så är det att duscha på morgonen när jag är på ett hotell. Lily fick sova lite längre då hon behöver sova. När Lily hade vaknat så gick vi ner till frukosten och vad åt Lily? Jo pannkakor? Är ni förvånade, inte jag! 🤣 Men jag är nöjd bara hon äter något i alla fall. Vi gav oss iväg och denna dagen till Skansen. Jag har inte varit där sen jag gick i 6:e klass på 90-talet. Innan vi fick komma in så stod det 2 musikanter och bjöd på musik. Vi började med akvariet och aporna. Vi fick se Lemurer och de var så söta. Sen så såg vi krokodiler, anemoner, sniglar, andra apor. Och vi ett annat ställe fick vi se när de matade fiskarna och det var så intressant men Lily tyckte det va lite otäckt. Sen kom vi upp till de nordiska djuren och såg kossor, hästar, björnar, älgar, sälar, utter. När lunchen kom så blev det pannkakor till mig och Lily. Nu tror ni säkert att Lily inte har ätit något annat men det har hon.🤣 Hon har ätit hamburgare, köttbullar och mos, köttbullar och pommes, pasta carbonara. Under lunchen åt Tobias hamburgare. Efter lunchen så kollade vi in Lill-Skansen och där var det en lekplats så Lily kunde röja ett tag. Vi kollade på fåglar, sköldpaddor och andra fina djur. Tog glass också och handlade lite i souvenirbutiken. På väg mot utgången så gick vi förbi ett ställe där man kunde borra med en gammal handdriver borr och det provade vi på. Gick för Soliden scenen där Babblarna avslutade sitt uppträdande. Vi tog spårvagnen till T-centralen och gick till butiken Kawaii där Lily fick köpa ett paraply. Sen in på hotellet för att vila en stund. Denna kvällen åt vi mat på Jensens Böfhus. Jag och Tobias har ätit där förut och blev nöjda med maten. Sen fick Lily en överraskning. Jag var iväg och köpte en liten chokladbit till henne och den fick hon äta i badkaret. När hon hade badat och vi hade duschat av oss så blev det sängen.

Dag 4: Vaknar av mig själv, Tobias är redan vaken. Jag duschar och Lily får sova. Sista frukosten och Lily valde samma som alla andra dagar och jag tog lite mer frukost för att klara mig under resans gång. Efter frukosten så tog Lily ett sista bad och vi packade ihop alla saker under tiden. Tog oss till tågstationen och där köpte vi färdkost på Subway. Väl på tåget så pysslade vi lite och när vi kom till Örebro så fick vi byta till buss. Där träffade vi på ett tyskt par som vi hjälpte till bussen. Lily somnade på bussen och Tobias och jag satt och läste en stund. Väl hemma så packade vi upp, fixade en enkel middag och sen tog vi kvällen. Alla var så trötta.

Bilder kommer i ett eget inlägg. 


RSS 2.0