Bilder från helgen
































Nördig och romantisk weekend

Så nervös jag har varit inför denna resan! Och resdagen startade lite rörigt med att vi blev utan vatten. Men vi kom i väg och vi lämnade Lily hos svärmor och det gick över förväntan. När vi ska kliva på tåget så ser jag en vän till Tobias och mig, som heterTherese. Så vi får sällskap av henne och hennes kille. Vi sitter hela tågresan och snackar, det är första gången som jag träffar henne men känns som att jag redan känner henne då vi har varandra på sociala medier. Vi har skrivit mycket de senaste åren och har också samma intressen.

Väl framme i Stockholm så skiljs vi åt och vi går till vårt hotell och sen möter vi upp dem för mat. Vi åt på Jensens Böfhus där Therese hade bokat bord. Efter maten så skiljs vi åt och jag och Tobias går till Gamla stan och Sci-fi bokhandeln. Handlade lite där som alltid. Vi blev väldigt trötta så vi gick till hotellet och la oss i sängen och tog en lugn kväll. 

Fredag, mässdag. Går upp tidigt, duschar och ner till frukosten som är så god. Sen upp till rummet och hämtar våra saker. Iväg till mässan och när vi kommer fram så är vi bland de första i kön. Men personalen var orutinerade och oförberedda, de började förbereda allt när vi stod i kön. Vi hade stått i kön ca 1 timme när de började organisera och vi köade totalt 2 timmar. Vi började med att kolla vad som fanns och hittade mycket intressant. Vi köpte lite småprylar, Tobias köpte böcker och jag köpte en tröja. Men när vi skulle betala tröjan så blev det problem. De som sålde tröjan var tyskar, väldigt trevliga och snälla. Men betalsystemet de hade var tyskt och våra bankomatkort ville inte fungera med detta systemet. Och inte nog med det, jag glömmer bort koden till mitt kort så jag får ju panik och början på en rejäl huvudvärk. Vi går ut i entrén efter att paret har lagt undan tröjan åt mig. Jag går till pressbyrån och där stöter jag på vår vän Therese som ser att något är fel. Jag förklarar situationen och hon erbjuder sig att betala så fixar vi med pengar senare. Så jag fick min tröja till slut. Efter allt aå blev jag så trött så vi begav oss till hotellet och så tog vi lite mat. Åt på en fantastisk restaurang som heter London och det var så god mat! Sen gick vi runt lite på stan och jag köpte en annan tröja på Lindex jag har haft ögonen på ett tag. Sen till hotellet för att vila, mysa och se på På spåret.

Lördag, ännu en mäss dag och Harry Potter konsert. Börjar dagen med en dusch och en fantastisk frukost. Men tiden var tajt så det var bara att gå direkt från frukosten och till pendeln så vi skulle hinna fram till mässan i god tid. Denna dagen var de mer förberedda på att det skulle komma mycket folk. Det var fler vakter än dagen innan vilket kändes skönt. När vi kom in så mötte vi upp Therese och när de öppnade de inre portarna så gick vi direkt till autograf området och ställde oss i kö. När det blev dags så kom Elijah Wood och gick förbi mig och så nära så jag kunde ta på honom. När han sa Hello så började jag att gråta, min kompis blev också alldeles till sig. Sen skildes vi åt och vi kollade in ännu mer av mässan och jag köpte lite böcker. Vi avslutade mässan med en panel med Elijah Wood och det var riktigt roligt. Tyvärr hann vi inte se hela då vi har tvungen att ge oss av till pendeln.

Vi åt god mat på Vapiano och sen in på konserten. Vilken känsla att sitta där tillsammans med andra Harry Potter fans och njuta av filmen tillsammans med live orkester. När det var slut så till hotellet och jag somnade rätt snabbt den här kvällen. 

Söndag, hemresa. Åt en god frukost med pannkakor och grejer. Sen upp på rummet, packa det sista och så tog vi en match med Magic the gathering commander. När vi hade spelat klart så checkade vi ut från hotellet och gick till stationen. Tågresan gick jättebra och jag satt och läste lite. Blev dock så trött så jag fick ta en powernap. Väl hemma i Karlstad så står en förväntansfull Lily med sin farmor på tågstationen och letar efter oss. Haha, den glädjen som bubblade ur henne går inte att beskriva. Så skönt att få komma hem igen.

Borta bra men hemma bäst. 


RSS 2.0