Varit och fiskat med pappa

Idag tog jag med mig pappa på en liten fisketur. Vi köpte ju kastspö förra sommaren men det blev aldrig tid eller väder för att prova. Så när han fyllde år i maj så funderade jag på, vad ger man en vuxen man som redan har allt? Jo, en upplevelse. Han gillar att fiska, han gillar naturen, han gillar alkoholfri öl. Perfekt! Jag packade ner lite fika och tog med det vi behövde och sen åkte vi iväg. Men det var inte lätt då liorna är rätt billiga och pappas lina gick av hela tiden. Själv så har jag aldrig använt kastspö utan det var helt nytt.
 
Pappa visade mig hur jag skulle göra men det var lite svårt så han visade ett enklare sätt. Till slut fick jag in känslan och lyckades få några bra kast. Sen när han tittade ner i kylväskan fick han se vad jag hade packat ner. Han blev glad och njöt av turen. :) I kylväskan låg det fyra tekakor med stekt ägg till oss, två alkoholfria öl till pappa, en fanta till mig, kaffemugg och lite annat man måste ha med. Känns skönt att kunna göra något för sina föräldrar. :) Vi hade också tur med vädret, för på vägen dit så regnade det men sen när vi kom fram så blev det uppehåll och lite sol. Vi fick även besök av änder. :)
 
 
 


 
 
 
 
 

Dagens låt

 

Rensartagen

Ja, Evah har smittat mig med resningsjukan. :P Nu har jag storrensat och mycket beror på att jag har fått lite saker av mamma och pappa. Då måste man ju kolla igenom vad man vill ha och inte vill ha. En del saker har jag redan planerat att ta bort men inte hunnit med det ännu, men nu när jag var i farten så åker det med. Sen håller jag på att planera för att göra om lite här hemma när ekonomin tillåter, som ny bokhylla osv. Här kommer det en bild på hur det ser ut just nu.
 
 

Varit ute med mamma

Var ute på stan idag med. :) Men då var mamma med och jag var hennes chauför. Vi var på olika loppisar och tittade runt lte. Sen var vi ner till Bergvik och där tog vi en fika och gick runt och kollade lite. En skön dag med mamma. :)
 
 

Bilder från kalaset

 Glitter Words
[Glitterfy.com - *Glitter Words*]
 
 
 
 
 
 

Var på stan

Jag var på stan igår och shoppade lite. Passade på att ta en fika och läste lite i den nya boken som jag köpte igår. Det var andra delen i Crossfire triologin. Sen var jag hem till min väninna Anna.G på kalas. Bilder på det kommer senare. :)
 
 
 
 

God morgon

Hoppas ni har sovit gott, det har jag gjort fram till 3 i natt. Då vaknade jag av värsta skriket och dundret hos grannen. Jag kunde inte somna om utan låg vaken till 4, men till slut så somnade jag igen. Vilket tråkigt väder det är då! :( Får hoppas på finare och varmare. Hoppas ni får en bra dag. :)
 
 

Morgonjuice

 
Till 2 glas
2 Apelsiner
2 Clementiner
1 Grapefrukt
 
Pressa citrusfrukterna som ska vara kylskåpskalla. Blanda, späd ut med Ramlösa Naturelle. Om du vill så kan du sila fruktblandningen. 
 
 
 

Dagens låt - with love

 

God morgon på er alla!

Hoppas ni har sovit gott inatt, det har jag gjort i alla fal. Men jag somnade sent dock. Satt för länge vid datorn och ses kollade jag på en tv-serie. Nu har man ätit frukost, duschat och borstat tänderna. Så nu är man klar för dagen redan. Ska se bara byta om. :) Solen skiner men det är 15.8 i skuggan och det känns lite tråkigt. Skulle ha varit varmare i skuggan enligt mitt tycke. Nåja, det är soligt i alla fall. :)
 
 
En bild från stadsloppet.

Bilder

 
 
 
 
 
 
 

Fruit of the week

 
 
Körsbär är stenfrukten för vissa arter i plommonsläktetDessa arter bildar ingen systematisk grupp. Stenen (kärnan) kan vara 0,5–1 cm stor och ligger inbäddad i bärets röda eller gul-röda fruktkött. Den sprids av fåglar och av människor som uppskattar den aromatiska frukten.
 
Man skiljer bland annat mellan sura och söta körsbär. Man äter körsbär råa, men även som kompott och marmelad, eller i fruktyoghurt och bakverk. Körsbärssäsongen är kort, men körsbär kan konserveras länge genom inkokning eller djupfrysning. Körsbär syltas även och säljs som så kallade cocktailbär, inlagda i sockerlag.
 
Körsbär är hälsosamma på grund av sin höga halt av C-vitamin och att de innehåller antiinflammatoriska ämnen. Andra positiva hälsoeffekter som konsumtion av körsbär påstås medföra är att de kan motverka giktledinflammationartrit och hudinfektioner.
 
Det finns flera arter av körsbär, samtliga i växtsläktet plommonsläktet (Prunus). Odlade sorter av sötkörsbär kallas med ett samlingsnamn förbigarråer. Somliga taxonomer anser att körsbär utgör ett undersläkte till plommonsläktet eller ett eget släkte, och då med namnet Cerasus.
 
 
De är rätt så goda men jag tycker bäst om dem när man gör kräm av dem. Nu var det rätt länge sen jag åt körsbärskräm men minns att det var smaskens. :) 


Passion Cooler

 
 
6 msk strösocker
15 st passionfrukter
2 st lime
Isbitar
 
Gör såhär:
 
Gröp ur passionsfrukterna i en kastrull och tillsätt socker.
Koka upp under omrörning och låt koka i 5 minuter.
Ta av och kyl. Häll 2 msk av passionsfruktsåsen (sila om du vill) i ett glas.
Fyll på med mineralvatten (Naturellt), pressa i lime och fyll på med is.
 
 
 

Dagens låt

 

Jag blir så glad!

 
 
 
Ni kan se det bättre här

Shoppat

Idag har jag varit ute och shoppat med familjen. Jag köpte en ny mobil, en ny sportbh och några andra saker till mobilen som kan vara bra att ha. Tråkigt nog så regnar det och jag och pappa skulle egentligen ha varit på en utflykt men det går ju inte. Vi åt ute idag och jag åt kyckling, ris och tikka masala. Det var supergott! :)
 
 

Bilder från kalaset

 
 




 
 
 
 
 
 

Dagens skratt


Veckans film #43

 
Magin fullkomligen flödar i Disneys Trollkarlens lärling - ett actionfyllt och roligt familjeäventyr från teamet bakom National Treasure. Balthazar Blake (Nicolas Cage) är en nutida trollkarl som har fullt upp med att försvara Manhattan mot mörka krafter. När en till synes helt vanlig kille visar sig ha dolda talanger, tar Balthazar sin motvilliga elev på en snabbkurs i de magiska konsterna för att göra honom till den perfekta trollkarlslärlingen. Upplev nervkittlande spänning, fantastisk action och spektakulära specialeffekter. Du kommer inte tro dina ögon, medan det omaka paret visar oss att verkligheten är långt mer magisk än vi någonsin kunnat tro!
 
 
 
 
En mycket bra film som man kan se om, om och om igen. :) Coola effekter, brå skådespelare och det bästa av allt, MAGI! ;) Sevärd och ett måste i filmhyllan. :)
 
 

Nytt i garderoben

 
 
 

Midsommar i bilder

 
 
 
 
 
 

Nytt i garderoben

 
 
 
 

Glad midsommar

 
 
 
glitter-graphics.com

Shopping

Idag åkte jag med mamma och pappa på shopping. :) Köpte en present till Evah och lite annat smått och gott. Sen åt vi på BK på Wåxnäs. Vädret har varit varierande men skönt ändå. Bilder på sakerna kommer i ett senare inlägg. 
 
 

Nytt i garderoben

 
 

Veckans film #42

 
Molly (Miley Cyrus) är en vass, street-smart och tuff privatdetektiv som arbetar åt sin pappa tills han får sitt jobb tillbaka. När Molly får ett jobberbjudande från FBI så måste hon gå undercover för att rädda en före detta gangsters dotter. Molly tvingas då att förändra sin personlighet till en icke-vulgär, sofistikerad collegestudent.
 
 
 
En toppen film som har humor, kärlek, spänning, ja allt! Har du tråkigt? Vill du ha spänning? Se då den här! Denna ska jag köpa in till filmhyllan. :)

Andra semesterdagen

Ja, igår hade jag det toppen. :) Jag sov länge som sen myste jag hemma framför tv:n. När jag hade tröttnat på att vara hemma så åkte jag hem till mamma och pappa där det fanns jordgubbar att mumsa på. :P Vi satt ute på alltanen och slappa. Sen på kvällen var det Lotta på Liseberg. :) Idag sov jag länge och sen tog jag mig en go dusch och när jag var färdig för dagen så åkte jag till Edsvalla och hittade ett par skor. :) Sen hem till mamma och pappa igen. :) Nu ska vi slappa vidare. :)
 
 

Nytt i garderoben

 
 
 
 

Månadens bok

 
 
Fruktansvärt roligt feministiskt manifest av populärkulturell ikon 

Det har aldrig varit lättare att vara kvinna. Vi har rösträtt och p-piller och vi har inte blivit brända som häxor sedan 1700-talet. Men det återstår några små frågor ...
Varför måste vi ta bort allt hår på kroppen? Varför är bh:n så obekväm? Och varför frågar alla när man ska skaffa barn? Boken börjar på Caitlin Morans bedrövliga 13-årsdag (hon väger 80 kilo, har inga vänner och pojkar kastar grus efter henne) och fortsätter genom tonårstiden, till arbetsplatser och strippklubbar, genom kärlek, övervikt, abort, shopping och moderskap. Det är som att få förtroenden från en god vän - ocensurerat, ärligt och fruktansvärt roligt. 
Konsten att vara kvinna är ett självbiografiskt, feministiskt manifest. 
 
 
 
En mycket bra bok där man kunde känna igen sig lite. Hon tog upp ämnen som berör oss kvinnor på många sätt. Läsvärd och ett måste i hyllan. :)
 

Dagens låt

 
 

Anna Tipsar

 
En riktig go dryck att börja dagen med. Magen mår bättre och hela kroppen för den delen. :) Frisk och uppiggande, törstsläckare och är namnam. :)
 

Fruit of the week

 

Lime (Citrus ×aurantiifolia) är ett träd och dess frukter som hör till citrussläktet (Citrus). Lime är ingen naturligt förekommande art utan är en hybrid av suckatcitron och Citrus micrantha.

Lime växer bättre i tropiska områden, till skillnad från många andra citrusar. Frukterna är vanligen runda och mellan 3 till 6 centimeter i diameter. Färgen är grön eller gulaktigt grön och fruktköttet är oftast surt och äts vanligen inte som den är, utan istället används saften som smaksättare i matlagning, godis, drycker och drinkar. Lime finns även i läskedryckersom till exempel Fanta-Lime och Jaffa-Lime. Under 1970-talet tillverkade SOBRA en kolsyrad dryck med namnet Lime men smaken hade dock inte så mycket med fruktens smak att göra.

Limefrukten är känd i Europa sedan 1400-talet. Den är ganska rik på C-vitamin, och brittiska sjömän brukade därför få en daglig relativt billig ranson limesaft för att undvika skörbjugg. Det är på grund av detta som engelsmän fortfarande ibland kallas för "Limeys". Halten är dock inte tillräckligt hög, så därför övergavs den efter en tid till fördel för apelsiner och citroner som hos andra sjömän.

Det finns tre olika frukter som går under populärnamnet lime. Den vanligaste i svenska affärer är den stora sura utan kärnor som på portugisiska kallas limâooch på spanska limón sin semilla. Det finns även en mindre men mer aromatisk med kärnor som på spanska limón agrio. Den riktiga limen som är lite sötaktig, har kärnor och en liten pigg i änden, som enklementin, heter på portugisiska och på spanska lima.
 
 
En sur men god frukt. Perfekt som smaksättare på vatten. Riktigt gott en varm sommardag och ta ett glas kallt limevatten. :) 
 

LEDIG!

 
 
 
Äntligen ledig i 3 hela veckor! :D Detta är första dagen och vad jag ska hitta på med vet jag inte riktigt. Carpe Diem typ. :P Nåja, det är ju bara första dagen.I alla fall hoppas jag på mycket sol, bad och många härliga dagar. :D  Ha det så gött nu! Det tänkar jag ha i alla fall. :)
 
 
 
 
En gammal bild

En liten tanke

 

Anna Tipsar

 
 
En supergod glass! Sommrig och krämig! En smakbomb i munnen varma dagar. :)

Stadsloppet - Bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stadsloppet - Gå 1 mil

Ja, igår var jag med i Stadsloppet i Karlstad. Jag skulle inte ha varit med alls men en tjej som heter Maria fick förhinder så jag tog hennes plats istället. Därför står det Maria på min deltagarlapp. Jag har ju varit med två gånger tidigare och har gått milen, men då har det varit jag och pappa. Nu gick jag ensam men hade med peppande musik i öronen. :P Jag kände mig inte alls motiverad först men sen kändes det bättre. Jag gick milen på 1 timme och 46 minuter, kom på 979 plats. Jag känner mig nöjd och jag hade kul ändå även om det var motigt vissa stunder. Men som jag sa till några vänner innan så har jag inte tränat alls för detta. Så mina enda två mål var att inte komma helt sist och kunna ta mig runt banan. :P Och jag klarade det. :) Jag känner mig supernöjd! :D
 
 
Jag innan start.
 

SOMMAR

Solen skiner, det blåser och det ser ut som att det blir en fin dag. Än så länge är det inte så varmt i skuggan, 14.6 bara. Men man får hoppas på varmare. Nu ska jag lyssna på melodikrysset och se om jag kan lösa lite på det. :)
 
 
glitter-graphics.com

God kväll

ÄNLIGEN LEDIG!! :D Nu har jag duschat och nu sitter jag och lyssnar på lite musik. Älskar verkligen musik! Det är livet!! <3 Ska snart måla mina naglar i en fin lila nyans. Sen blir det väl tv. Hoppas ni har haft en bra dag, det har jag haft i alla fall. :)
 
 

Dagens låt

 

Ingen träning

Det blev ingen träning igår kväll då jag hade kraftig värk i ryggen. Jag hade så ont vissa stunder så jag var på väg att kräkas. Det var bara att åka hem till familjen och ta en värktablett och vila. Jaja, så är det ibland, man kan inte vara på topp jämt. Jag får satsa på nästa vecka helt enklet.

Träning

Ja, då är det träning igen. :) Jag vet inte om jag kommer att skjuta något eller om jag ska ha materialvård. Så det får vi se. Jag måste lära mig mer om hur jag sköter om sakerna. Det är en hel del att hålla reda på ändå. :) Men det ska bli kul i alla fall. :)
 
 
  Detta är en tub med strängvax.

Dagens låt

 

En liten tanke

 

Dagens låt


Veckans film #41

 
Du älskade honom i Shrek ... Nu får du veta hur den skrävlande katten fick sin attityd - och sina gigantiska stövlar - i detta "fantastiskt roliga" (Associated Press) animerade äventyr! Den förföriske, fäktande och laglöse Mästerkatten (Antonio Banderas) förbereder sig på sina nio livs största styrkemätning när han tillsammans med Kitty Mjuktass (Salma Hayek) och Humpty Alexander Dumpty tvingas kämpa mot de ökända banditerna Jack och Jill (Billy Bob Thornton, Amy Sedaris). Det här är den sanna berättelsen om katten, myten, legenden - Mästerkatten!
 
 
En underhållande familjefilm! Måste bara ses och ett måste i min samling. Man kan bara älska den här filmen och man vill se den fler gånger. :)

Fruit of the week

 
Grapefrukt (ibland vardagligt: grape, uttalat /'gräp/ eller /'gräjp/. Uttalas i Finlandssvenskan/'grejp/ efter finskans greippi) (Citrus ×aurantium, paradisi-gruppen) är en hybrid i familjenvinruteväxter mellan apelsin (C. ×aurantium Sinensis-gruppen) och pompelmus (pomeloC. maxima). Det är ett subtropiskt citrusträd som odlas för sin frukt. Frukten äts ofta rå eller dricks som juice. Trädet är grönt året om och blir ungefär 5-6 meter högt. Löven är långa, tunna och mörkgröna. De vita blommorna doftar starkt, är 5 centimeter stora och har fyrakronblad. Frukten har en diameter som varierar mellan 10-15 cm, gult skal och gult segmenterat fruktkött. Det finns odlade varianter med rött och rosa fruktkött. Grapefrukt kan interagera med många läkemedel och läkemedelsanvändare bör därför vara försiktiga med grapefruktjuice. Naringin och bergamottin i grapefrukten hämmar enzymet CYP3A4, ett viktigt läkemedelsnedbrytande enzym. När enzymet hämmas, ansamlas läkemedel som normalt sett skulle ha brutits ned.
 
 
En aning besk frukt för min smak. Det blev en konstig eftersmak och kändes lite oätlig för mig. Just detta var en blodgrape och det förklara smaken men jag föredrar vanlig apelsin eller något sådant. Men det är alltid värt att testa och se vad man tycker. :)

Dagens låt

 
 

Anna Dissar

 
 
Alla dessa galningar i trafiken! Igår när jag kom ifrån Segersta och strax efter infarten till Gökhöjden när vägen redan hade blivit enfilig så blir jag OMKÖRD! Tack gode gud för att bussfickan finns där så jag hade något att svänga in på! Skönt att jag inte var ensam i bilen då pappa var med. Det var en mörkblå Volvo kombi och den körde fort som tusan! Usch!!
Fattar de inte vad farligt det är??!! Sen så tycker de att det är DE som är duktiga!! När det är vi andra som hinner undan i tid som räddar hela situationen. Nej, vissa borde inte får köra bil alls!
 
Skönt att jag inte var ensam i bilen då pappa var med. <3

Grillat- MUMS

Igår så grillade vi hamburgare och det var mums! Det är alltid gott med grillat och jag vill äta det ofta. :P Det är en av de bästa sakerna med sommaren. Efter maten så tittade vi på film och myste. :)
 

UTMANING - 8 Sanningar

Jag blev utmanad av Evhale.se
 
 Jag älskar choklad
 
 Jag är mörkrädd
 
 Jag är bara 150 cm lång
 
 Jag har DAMP
 
 Jag har dyslexi
 
 Jag älskar litteratur
 
 Jag är bra på matlagning
 
 Singel i sina bästa år
 
Jag utmanar Sara och Mathias

Slapp dag

Idag är jag seg som tusan. Har i alla fall tvättat lite och svarat på kommentarer här på bloggen. Vad jag ska göra idag vet jag inte. Solen skiner just nu men det är inte så varmt i skuggan, 14.3 grader varmt. Ska väl fixa inför sista arbetsveckan sen så allt är klart för i morgon. Men annars ska jag bara slappa. Vad ska ni hitta på med då? Dela gärna med er. :)
 
 

Sparkling Butterfly Graphic

graphics18.com 

Soliga dag

God morgon på er alla! Vilken härlig morgon, vaknade hyfsat utvilad och kände mig till freds i solen som lyser in i mitt sovrum. Nu har jag ätit lite frukost och tittar på Disneydags. Ska sen försöka med melodikrysset och se om man kan lösa det. Vad jag ska göra idag vet jag inte riktigt, tar dagen som den kommer med andra ord. :) Ha en härlig dag nu. :)
 
 

Dagens låt

 

Dagens låt

 

GRATTIS SVERIGE!!

 

glitter-graphics.com
 
 
 

glitter-graphics.com

Träning

Ja, då är det dags för lite träning igen då. :) På tävlingen i lördags så sköt jag på 20 meters avstånd men nu ska jag skjuta på 30 igen så man blir bättre. :) Övning ger färdighet sägs det. :P Jag har inga specifika mål utan ska bara skjuta för nöjes skull. :) Kanske har bilder att dela med mig av i ett annat inlägg sen. :)
 
 
En gammal bild

Vilken reklam


Bågskytte

Bågskytte har lämnat spår efter sig minst 20 000 år tillbaka. En av världens äldsta idrottsföreningar är den skottska bågskytteklubben Kilwinning med anor från 1483. Den första svenska bågskytteföreningen bildades i Stockholm 1928. Bågskytte fanns med på det olympiska programmet redan år 1900 i Paris. Genom förbundets (SBF) stegutbildning får du veta det mesta för att bli en bra skytt eller ledare. Genoms SBF´s licensutbildning får du som skytt en bra start om du vill tävla. Materialet kan köras som en SISU-cirkel.
 
SBF står för Svenska Bågskytteförbundet och bildades redan 1940 och bestå idag av ca 180 klubbar och totalt 8000 medlemmar över hela landet. Båskytte utövas på alla kontinenter och sporten utvecklas ständigt. 
 
Vi har även ett bågskyttegymnasium i Olfoström, Nordenbergsskolan och där har man sedan starten utbildat över hundra bågskytter! Våra klubbar vänder sig till alla åldrar. Damer och herrar skjuter sida vid sida, vilket förmodligen gör sporten till den mest jämlika sporter som finns! Dessutom organiserar Bågskytteförbundet handikappbågskytte - en verksamhet som ökar hela tiden. Handikappskyttarna har lyckats bra sedan starten.
 
 
Bildkälla

Veckans film #40

 
Med artonhundratalets Frankrike som skådeplats handlar Les Misérables om krossade drömmar och olycklig kärlek, passion, offer och försoning. Jean Valjean jagas sedan årtionden av den hänsynslösa polismannen Javert efter att ha brutit mot sin villkorliga frigivning. När Valjean går med på att ta hand om fabriksarbetaren Fantines unga dotter, Cosette, förändras deras liv för alltid.

Les Misérables är filmversionen av den älskade globala musikal-sensationen som setts av mer än 60 miljoner människor i 42 länder på 21 språk. För regin står Tom Hooper, som tidigare gjort King's Speech. I rollerna ser vi stjärnor som Hugh Jackman, Russell Crowe och Anne Hathaway.
 
 
 
En underbar musikal om hur fattiga har det! Bra skådespelare och mycket starka känslor kommer upp till ytan. Man får en del funderingar på om vi har kommit så längre i vissa frågor. Det här är en film jag måste ha i min samling!

Dagens låt

 

RC-Pilen 2013 Silver

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0