Min första valrörelse

Det är första gången som jag är med och jobbar i valrörelsen. Jag har ju deltagit i lite politiska aktiviteter innan men jag har aldrig jobbar i en valrörelse.

Första dagen för mig var i tisdags och det var så roligt men nervöst. Jag stod med en partikollega som har gedigen erfarenhet och som jag ser upp till. Det kom väldigt många vänner och bekanta förbi så jag passade på att prata med dem. Jag lärde mig mycket nytt och träffade många intressanta människor. När jag hade gjort färdigt så var jag så himla trött och hade lite ont i huvudet. Men första dagen var så himla kul.

Andra dagen kändes väldigt bra, var inte lika nervös. Härligt väder, lite svala vindar men skönt. Det kom inte lika många besökare under tiden som jag var där. Det är kul att få vara med och påverka, att få delta och att mina tankar och åsikter spelar roll. Att få vara med i gemenskapen och känna att man gör något värdefullt. När jag hade hämtat Lily från förskolan så gick vi dit så hon fick se lite. Hon satte sig i en stol och gjorde sig hemmastadd.

Dag tre, nu har jag blivit mer varm i kläderna så att säga. Jag var först på plats och började öppna upp. Fick hjälp av Centerpartiet att sätta upp vårt tält och i samma veva så kom min partikamrat. Det blev många intressanta diskussioner där jag fick möjlighet att lära mig nya saker. Det kom stötvis med besökare. Sen kom det många partikamrater förbi och en av dem fotade inför ett projekt. Svärfar kom förbi och även en kompis till mig. När jag hade hämtat Lily från förskolan så sa hon så fort vi klev av bussen, Mamma jag vill gå dit bort och så pekade hon mot valstugan. Så vi gick det och hon fick kolla in allt.

Min upplevelse av dessa dagar, ja vad ska man säga? Lärorikt, intressant, roligt, intensivt, spännande. Men mest av allt är fantastiskt! Gemenskapen som finns i partiet och den underbara acceptans. 










Skogsutflykt till Hammarö sydspets

Äntligen fick jag göra denna utflykt! Jag har säkert pratat om den i över ett år men det har alltid blivit något iväg som sjukdomar mm. Tobias och Lily har varit där ute redan 2 gånger i år med farmor, farmors sambo och hand barn och barnbarn. Men tur på sätt och vis då Tobias hade mer koll på hur vi skulle köra bilen och även hur vi skulle gå.

Började dagen med att packa ihop de saker vi behövde ha med oss. Jag hade förberett kantarellsoppa och plättar. Efter en del förberedelser så kom vi iväg. När vi kom fram var Lily så taggad och ville ha sin egen väska. Vi gick till Skagen fyr och tittade, gick sen bland klipporna men Lily kände sig osäker så hon gick tillbaka med Tobias en bit. Jag sprang ju på klipporna i stugan som barn. Sen gick vi till platsen där vi skulle äta vår picknick. Lily hade koll på vägen då hon fick leda oss. När Lily fick smaka på plättarna så säger hon Åh mamma! De var supergoda!! Och hon åt med god aptit. Tobias mumsade i sig soppan och tyckte det var det godaste soppan jag har gjort. Så himla skönt när maten får så mycket beröm. 🥰

Efter maten så utforskade vi och spelade insektsbingo men Lily blev så himla trött, det var ju olidligt varmt. Men hon uppskattade både utflykten och insektsbingot. Hon var så taggad men orken fanns inte riktigt där. Så vi sa att vi åker hem, alla ska kunna njuta av utflykten. På vägen hem slocknade Lily och sov gott en liten stund. Jag somnade sen i sängen när jag och Lily vilade.

Så trots att vi glömde några saker hemma, att det var lite för varmt, att Lily var väldigt trött så blev utflykten väldigt bra. Är så nöjd med den. 🥰 Men nästa gång kanske vi ska plocka blåbär och annat gott.














Lilys första Solcon

Vi började med sovmorgon och en riktig mysig frukost. Jag hade gått upp lite innan och fixat. Sen åkte vi iväg till Lilys första spelkonvent Solcon. På plats så mötte vi Jenny och Johan. Haha jag berättade för Lily igår att vi skulle träffa dem och då säger Lily Åh ja jag älskar dem! 🤣❤️
Vi kollade in alla delar först och sen satte vi oss och spelade Tsuro, ett enkelt spel som Lily fattade tycke för. Sen hittade Lily ett annat spel som hette Dobble och det var ett lätt och roligt spel. Så himla kul och se Lily när hon fick vara med på saker. Sen gick vi upp till tv-spels rummen och där spelade vi lite. Lily var så förtjust och tyckte det var hur roligt som helst. Som vanligt så charmade hon alla.

När vi kände oss klara så gick vi till Burger King city. Där blev det mat och massa prat. Efter maten så åkte vi ner till Mariebergsskogen och där badade vi. Lily var så glad i att få bada och simma långt ut, hoppa runt i vattnet och bara leka. Hon badade mer än vad hon har gjort under hela sommaren. Vi åt lite glass också och solade under tiden som Tobias och Lily byggde sandslott. Så himla skönt att bara få vara en stund.

Sen åkte vi hem och där fick Lily duscha av sig och sen var det dags för kvällen. Jenny satt med oss och Tobias och Johan gick till föreningslokalen och spela Magic the gathering commander. Lily somnade snabbt och när hon sov så gjorde en kantarellsoppa till imorgon och umgicks med Jenny.

En fantastisk dag där vi har upptäckt nya saker och fått nya härliga minnen.



























4 jordsnurr

Nu har det gått hela fyra jordsnurrar sen du kom till världen. Efter en lång varm sommar så fick vi äntligen ett lågtryck och det var så svalt och skönt. Det var stormigt den dagen vi åkte in men det var så härligt. Det blåste så mycket på en del ställen så strömmen gick.

När värkarna körde igång så var jag inte rädd, orolig eller nervös. Jag kände mig lugn och kände nu ska jag äntligen få träffa dig. Dock dröjde du något dygn till innan du tittade ut. När du väl kom ut så fick jag se världens sötaste unge med så mycket hår, precis som din moster Sofie. 🥰 När du föddes så var du en kopia av din moster.

Nu 4 år senare så är du en livfull, tokig, fantastisk tjej som vet vad du vill. Du är så duktig, nyfiken, sprallig och en underbar person. Fortsätt som du gör så kommer du gå långt i livet. Jag ska utrusta dig med allt jag kan i kunskap och vägledning och ge dig så mycket kärlek. Du är mitt allt, du är min stolthet. 💕


4 års kalas

I helgen så hade vi 4 års kalas för Lily. Äntligen kunde vi samlas och det var så fantastiskt härligt. Då himla kul och se barnen leka, ha kul och så himla roligt att få träffa alla som kunde komma.

Vi hade Paw Patrol tema och när vi sjöng för Lily och hon fick se tårtan så gapade hon stort och log med hela ansikte. Blicken sa Va??! Är detta till mig??!! Det första hon sa Paw Patrol, Sky! Tårtan var supergod och så himla fin! Efter fikat så blev det ju paketöppning och då var det röj. När Lily fick boken Mina Första Nordiska djur sa hon Åh den har jag önskat mig! 🥰

Hon fick en cykel av mormor och morfar då hon redan har växt ur sin gamla. Först blev hon superglad, sen så var det andra saker som hägrade en stund och när hon insåg att hon har en ny cykel så ville hon prova. Hon hade ju köpt en cykelkorg tidigare som vi satte på. Då kom hon på att man kan sätta mjukisdjur i där så det gjorde vi. Sen cyklade hon runt.

Ett fantastiskt kalas där jag fick ge Lily allt jag ville. Det enda som saknades var kusin Melvin och moster Evah och morbror Dennis. Sen var det några vänner som inte kunde komma.





















RSS 2.0