En liten tanke




Dagens outfit




En liten tanke



Team Hansen!

Hej på er! Vilken dag det var igår. Jag vaknade 7.30 av kramp i benet. Gick upp sen för dagen och vi fixade i ordning. Sen när klockan var ca 8.30 så åkte vi till macken och hämtade kärran, hem lasta i en gammal och trasig garderob, iväg till tippen för att slänga den. Åker till svärmor för att hämta underlag att ha i kärran. Hämtar upp kompisen Catharina och sen drar vi till Hallsberg. När vi har kommit fram till en mack strax innan Örebro så måste jag stanna till för att kissa, äta en frukt och dricka vatten. Jag körde hela vägen till Hallsberg och Catharinas föräldrar. 

Tobias och Catharinas pappa fixar med garderoben och sätter mig och vilar. När allt är klappat och klart så ska vi åka hemåt men Tobias får köra. Dels för jag var så sliten, trött och hungrig och sen för att Tobias skulle också få köra med släp. Det var ju första gången för oss båda och jag tyckte att det skulle vara bra då om båda kör. Men jag får erkänna att jag var skräckslagen inför denna resan och under månaden som vi har planerat allt så har jag haft mardrömmar till och från. Men VI LYCKADES!! 😀

När vi kommer hem så får Catharinas kille Henrik hjälpa till att bära, jag vilar i soffan med lilla Robin (Catharina och Henriks son), vi kollade på Babblarna en stund. Sen lämnade vi tillbaka släpet och åker till svärmor för att lämna tillbaka packningsmatreial. Vi blev kvar en liten stund då Therese, Robin och lilla Axel är på besök. Det blev god mat, tårta, lite skratt och lite chill. 

Väl hemma så blev det soffan, tv och rätt snabbt så blev det sängen till slut. Vi var så trötta båda två. Men vi är ett så bra team! Vi hjälptes åt hela dagen och framför allt när jag körde. Jag hade gjort klart och tydligt för Tobias att jag behövde mer hjälp än vanligt. Och som det underbara team vi är så lyckades vi. Han var hela tiden med och kollade och var med och körde om man säger så. Trots att jag satt vid ratten. Men det är det psykiska stödet som behövdes om man säger så. Nu kommer det lite bilder. 🙂








En liten tanke



En liten tanke



Repost - Jag existerar inte

 
Detta är en repost från 11/11-2016.

En liten tanke



Vecka 25 - Lyssnar på bebisens hjärtljud

Börjar veckan med ångest. Vet inte riktigt för vad men den finns där liksom. Men trots ångesten såfår jag en del gjort. Fick ju en del prylar till bebis som har legat på vinden hos mamma och pappa. Så några påslakan och sånt hade jag tvättat. Vi köpte ju även på Ikea så jag tvättade det också och la in på rätt ställe.

Fredag morgon, börjar dagen med dusch och frukost i sängen. Ett besök hos barnmorskan och allt gick bra där. Måtten på magen var 24.5 cm, bebisen hjärtljud var som de skulle och blodtrycket var bra 110/70.
Lördagen blev överraskning för mig. Mina två närmaste vänner hade ordnat med en babyshower till mig och det var så mysigt. 
Söndagen börjar med att vara hängig, krasslig, snuvig, trött och orkeslös. Vaknar till under natten och har världens kramp i bröstkorgen. Jag kunde andas normalt och så. Under måndagen så var jag ledig och det som orsakde krampen i bröstkorgen var förstoppning igen. 

Lite vila och återhämtning behövdes. Nu är det nere på tvåsiffrigt i nedräkningen, 99 dagar kvar. Det känns bara WOW! 



En liten tanke



En liten tanke



Inspiration - Sängkläder bebis






Nedräkning - När kommer bebis?

Idag är det 100 dagar kvar till beräknad förlossning. 😍 Vi är ju beräknade den 2 augusti och man kan ju gå över tiden och det kan tillstöta komplikationer som gör att man föder tidigare. 

Tänk att det är bara 100 dagar kvar nu, tiden har gått fort. Vi har en del kvar att fixa med men vi ligger ändå bra till tycker jag. När jag såg i appen att det är 100 dagar kvar så blev jag nervös men är ändå så upprymd och förväntansfull. Jag är mest rädd för smärtan men jag tänker använda mig av avslappnings övningar, fokus och koncentration. Jag har redan påbörjat en spellista på Spotify och grejer, lyssnar på den ibland. 

Det är så spännande allting och så himla mysigt samtidigt som det är tungt och jobbigt vissa dagar. Ska vi göra en gissningslek där ni får gissa kön, vikt osv på bebis? Jag skriver ner alla frågor i ett eget inlägg så kan ni kommentera. 🙂 Den som får flest rätt får ett litet pris. Är ni med?  Vore det kul? 







En liten tanke



Överraskning deluxe - Bebis

Idag var det planerat att Tobias skulle iväg och spela Magic med Henrik och svågern Robin. Henriks tjej och min bästa vän kom hit med lilla Robin. När de kommer så har med kladdkaka som vi hade bestämt till fika. Hon ber mig att öppna kartongen och där i på kladdkakan står det en text och sen ropar Catharina ut i trapphuset, Linda du kan komma nu. Linda är min andra bästa vän och vi tre trivs så bra tillsammans.

Jag visste inte att Linda var med för hon hade sagt att hon inte kunde komma. De hade med sig en blöjtårta, ett fint kort och lite annat. De är så fina dessa två. 

Vi satt sen och pratade, Catharina hade med lite andra saker jag skulle och titta på och eventuellt köpa, fikade och hade det mysigt. Sen så myste jag med lilla Robin till Babblarna. Jag fixade lite middag och sen vilade vi under tiden som lilla Robin härjade runt. 

En härlig dag med mina fina vänner. Haha, dock härjade lilla Robin så mycket så nu är jag helt slut. Men han tränar mig inför framtiden. 😂 Nu är Tobias hemma och vi ska vila till Netflix. 











Lycklig så jag spricker

Idag känner jag mig sådär ruskigt lycklig och kär. Jag har världens mest underbaraste man och så fort jag tänker på honom så pirrar det till i hela kroppen. 

I min mage så växer vårt lilla underverk och i takt med att lilla hjärtat växer så växer även min kärlek till min blivande familj. Tänk att jag ska få en egen liten familj att få rå om. För ett antal år sedan så trodde jag inte att jag skulle hitta någon man, få bilda familj osv. Men lite tålamod och lite letande så hittade min underbara man. 

Det är så mysigt att få somna intill min man, att få vakna upp intill min man, att få se spjälsängen varje kväll och morgon. Det är så härligt att få göra i ordning inför bebisens ankomst och se vad fint det blir. Det är så ljuvligt att se magen växa, känna hur lilla hjärtat sparkar där inne. 

Det är lycka på hög nivå och detta är livet. Jag älskar er, min man och min lilla bebis! 💖💖





En liten tanke



En liten tanke



Vecka 24

Öh... Trött! Men går upp när klockan ringer 5:00. Förstoppad, kramp i vaderna, ont i ryggen, ont i höfterna, halsbränna deluxe, fötterna börjar svälla lite. Allt känns tungt, börjar blir svårt att röra sig och resa sig. 

Ledig i några dagar, är trött och sliten. Fint väder passar på att vara ute en stund men tröttheten tar över. Passar på att plugga och fixa. Var hem till min familj och hade det mysigt. Fick en vagga som jag ska rengöra och måla om, lite andra bebissaker.

En kväll så gick strömmen här och jag får världens blodtrycksfall. Jag bara satt och skakade i sängen och mådde verkligen dåligt. Så Tobias fick hämta ett varmare täcke och sen hålla om mig. Till slut så kom värmen tillbaka i kroppen och jag lyckades slappna av. Några timmar in på natten så kom strömmen tillbaka också. Jag har haft en period där jag drömmer mycket mardrömmar och skriker mycket på nätterna. 



En liten tanke



Yes!!!

Idag fick jag ett underbart besked. Till att börja med så pluggar jag på distans och läser Specialpedagogik. Jag började med första uppgiften men jag förstod inte till fullo hur jag skulle strukturera upp det. Skrev med svägerskan och min lilla syster. Svägerskan kunde hjälpa mig så jag fick mer ordning på allt. 

Jag har suttit och läst och försökt att få ordning på uppgiften. Men det har tagit sin lilla tid då jag också har varit sjuk, graviditeten gör mig trött också. Men igår så fick jag uppgiften klar så jag lämnade in den. Idag så får jag betyget. Jag fick betyget B som är mycket bra. 😀 Känns så underbart och härligt. Men när jag fick grepp om uppgiften så gick det bra. Här nedan ser ni vad min lärare skrev som motivering. 😀



Min helg

Hej på er. Jag har ju varit ledig i helgen och haft det hur mysigt som helst. Dock har jag varit väldigt trött och sliten. I fredags så pluggade jag lite och fixade med olika ärenden. Till middag åt vi hamburgare som vi gjorde i ordning hemma och myste med film. Jag hade köpt lite tårta som mys och så tittade vi på Shakespeare in Love. 

Lördagen så drog vi oss en stund på morgonen. Vaknade rätt tidigt. Gjorde sen mysfrukost med plättar, äggröra, bacon, fetaost. Lyssnade på melodikrysset och myste. Efter det virkade jag och Tobias satt och läste. På eftermiddagen så drog jag till biblioteket och han gick på bio. Resten av dagen vilade jag.

Igår, söndag var vi hem till min familj och firade mamma som fyllde år tidigare i veckan som var. Sen gick vi igenom bebissaker och lekte en liten lek. När vi kom hem så mådde jag riktigt risigt. Värk över allt, trött och gick och la mig tidigt. 

Här kommer det lite bilder.







En liten tanke



Yes! Ett steg i rätt riktning!

Läste nyss att domen från Högsta förvaltningsdomstolen. Det är ett grundläggande behov att bli sondmatad även om Försäkringskassan ser annorlunda på saken. 

Hur man kan inte se att få mat, att andas osv är ett grundläggande behov förstår jag inte. Jag menar vi andra som kan äta själv, vi som kan andas själv det är ju grundläggande för oss, skulle det var mindre grundläggande för den som behöver hjälp med det? 

Ja, detta var ett bra besked på fredag den 13. Jag tror visserligen inte på skrock men man kan ibland fundera. I vilket fall ett steg i rätt riktning med LSS. Jag tänker kriga för de utsatta och hjälpa dem så gott jag kan på olika sätt. Tycker bara att det är bedrövligt att det ska behöva gå så långt som det domslut för att det ska slås fast att det är ett grundläggande behov. Om man inte inser det själv så kan man ju fundera på hur man tänker. 



En liten tanke



Vecka 23 - Bebiskläder

Börjar med att vara trött och seg. Men får mycket gjort med studierna. 
Tröttheten håller i sig men inte så konstigt när jag börjar så tidigt på praktiken. Här om morgonen så vaknade jag inte ens av väckarklockan utan Tobias fick säga till mig. 

Trots att jag har haft praktik en hel helg så var helgen mysig. Fredagen var jag rätt sliten så när jag kom hem så var det bara fixa inför nästa dag och sen blev det sängen. Lördagen var jag lite piggare och vi kollade på film, åt lite gott och myste. Söndagen började med mys och sen mer praktik för mig. Avslutade helgen med mer mys och vila.

Sen fortsatte veckan med studierna och praktik. Vi hade en byrå i hallen som vi nu har tagit in till bebisrummet så vi har någonstans och lägga kläderna och så. Jag har också tvättat allt, vi var till Ikea och köpte mer saker. Avslutar veckan med att räkna igenom alla storlekar och lägger ner i byrån. Det vi behöver köpa är mer strumpor och byxor. Även mer mössor. Sen större storlekar såklart. 

Bjuder på en bild med lådan som har mest kläder än. 🙂



En liten tanke



Inspiration Sängkläder Bebis






En liten tanke




Vecka 22 - Förkyld

Suck, förkyld och krasslig. Mycket vila och film har det blivit. Har försökt att studera men det gick inte så bra. Gravidhormonerna har löpt amok under påskhelgen. Framförallt på morgonen, då har det varit som absolut värst. Känt mig så otroligt ensam, tråkig och totalt övergiven. 

Sen en del foglossnig när jag har varit på praktiken. Det är tidiga mornar och sena kvällar. Även om jobbet inte är tungt eller stressigt så har foglossnigen kännts ändå. Som här om kvällen hade jag rejält ont i höften och vi hade redan lagt oss, Tobias kollade lite på tv och jag hade slumrat till. Jag går upp för att kissa en sista gång och det gör verklig ont i höften då.

Men samma kväll som att höften gjorde ont så tidigare på kvällen när vi tittade på tv tillsammans så sparkade bebis mycket, väldigt mycket. Och jag tog Tobias hand och la den på magen. Så under programmets gång så låg vi där och kände på bebis. Så himla mysigt och känna bebisen så mycket tillsammans. 

Dock sitter förkylningen kvar. Men jag mår så pass bra så jag har kunnat vara på praktiken.



Inspiration Bebis






God morgon

Klockan är inte ens 6 än på morgonen och jag är uppe och har precis ätit frukost. Ute är det -4.7 grader och det är mörkt. En ny dag på praktiken och det ska bli kul. Tobias sover än men även hans klocka ringer snart. Jag har sovit supergott i natt och ville sova lite till när klockan ringde. 

Bebis sover nog ännu, känner av små rörelser men inte så mycket mer just nu. Igår kväll när vi låg i sängen så sparkade den för fullt och även pappa Tobias fick chansen att känna. 

Vad blir det för er idag? Jobb? Skola? Hemma? Dela gärna med er. 🙂

Här kommer det en bild på dagens frukost. Mackor med stekt ägg är ju så gott!! 😄



2 april

Oj vad tiden går fort, det är redan april. Idag har jag varit på praktiken och började 7.30, morgonen rullade på i rask takt. Vi var och handlade och fixade. Helt plötsligt var klockan 14.00 och det blev dax för mig att äta.

Lunchlådan idag blev potatis, bacon och löksås. Med andra ord rester från igår. Jag har lärt mig mycket roligt och jag trivs verkligen bra på praktiken. Härliga människor att ha omkring sig. Jag har faktiskt saknat detta att få hjälpa andra. Det är så härligt att se glädjen i deras ögon och den tacksamheten man får. 

Nu i alla fall så jag hemma och ska fixa inför morgondagen. Sen blir det sängen och tv. Jag är så trött och seg nu. Det har varit väldigt fint väder och det var skönt att vara ute en sväng. Bilden är från lördagens påskfirande. Jag låg ju som sagt förkyld under påsk här och trots allt så fick jag lite påsk. 




En liten tanke



1 april

Hej april och hej alla ni fina läsare. 🙂 Solen skiner där ute, det är ca 5.1 grader varmt. Jag mår bättre från förkylningen och vilar just nu i soffan, Tobias står och diskar. 

Vad händer idag då? Inte så mycket faktiskt, jag måste vila lite mer så jag orkar med veckan som kommer. Vi tänkte gå ut en stund sen i det vackra vädret men mer än så blir det inte. Kan bli att vi pysslar lite i rummet med att flytta mitt skrivbord. Så vi kan börja planera för bebisen mer. Sen är det att planera för morgondagen då jag börjar tidigt.

Jag behöver förbereda matlåda, mellanmål och såna saker. Så det är bara för mig att gå upp i morgon, äta frukost och åka iväg. I alla fall så är det små vardagliga ting som ska fixas med idag. Jo, i morse så fotade vi lite med magen. Jag vet att många vill se. 🙂 Så här kommer det en liten bild. 

Ha nu en fin dag allesammans. 🌸

RSS 2.0