En liten tanke


God morgon

Jag var helt slut igår så jag orkade inte skriva igår kväll.

Dagen rullade på borta på jobbet med mycket leverans och mycket att göra. Dagen gick fort ändå måste jag säga men då rullade på sen jag började på morgonen till det jag gick i princip. Men det är kul när det händer saker också. När jag kom hem så vilade jag och sen gjorde mig i ordning för att gå ut på stadens tjejkväll tillsammans med mamma och syskon.

Det var jättemycket folk och trångt. Jag hittade ett par byxor i i vilket fall. Sen så åt jag lite mat då jag var hungrig. För övrigt gick vi runt och pratade och hade det trevligt. När jag kom hem så blev det soffan och tv:n med Tobias. Men sen blev jag så himla trött. Det var bara att göra sig i ordning för natten och lägga sig.

Just nu blåser det här och solen är på väg upp. Temperaturen ligger på ca 10,3 grader. Jag har sovit gott i natt men drömt märkligt. Jaja, hoppas ni får en fin fredag. 😊


Att tycka man är bra på något

Hur lär man sig att man tycker att man är bra på något? Jag har aldrig tyckt jag är bra på engelska, tycker fortfarande att jag är dålig på det.

När jag har stått i kassan på jobbet så har en del gäster sagt att jag har en väldigt bra engelska. Även när vi var till London så fick jag höra det. Även några av mina kollegor har sagt det. Jag har alltid förstått engelska men har haft svårt med tal och skrift. Men de senaste åren så har både tal och skrift blivit bättre men jag känner ändå att jag inte kan. Dock märker jag ju skillnaden men jag får ändå inte in i mitt huvud att jag är bra på det. Jag märker ju att jag pratar bra engelska men ändå så får jag känslan av att jag inbillar mig bara, att jag inte alls är bra på det. Jag vet mitt värde, jag vet att jag är värdefull så min självkänsla är bra men mitt självförtroende i engelska är inte så superbra. Där emot är mitt självförtroende när det gäller matlagning och bakning på topp. Det vet jag att jag är bra på (och skryter gärna med.) :P 

Men hur ska jag få mig själv att tro på det? Har ni några tips på hur man ska göra för att få sig själv att förstå att man är bra på något? Vad är era knep för att tro på er själva? Dela gärna med er av era tankar och erfarenheter.

 

 

God morgon

Ännu en morgon som är höstig och jag tycker det känns mer höst idag än igår. Det har inte ljusnat än och det blåser och småregnar ute, temperaturen ligger på ca 12.4 grader. Tobias sover än men han ska strax upp. Jag har försökt och vakna till på soffan.

Idag väntas leverans på jobbet och jag hoppas jag är piggare idag än igår. För det kommer och bli tungt. Igår var jag så trött och sliten så det blev ingen bågskytteträning som jag tänkte mig. Vi satt här hemma och kollade på en serie och sen en tecknad film. Det var mysigt och välbehövligt med vila.

Hoppas ni får en fin dag trots vädret. Jag hoppas också att vädret blir bättre fram åt eftermiddagen och kvällen då jag ska ut med mamma och syskon på tjejkväll här i city. Det är då Karlstad och dess butiker som har tjejkväll och butikerna har öppet till 21 istället. Jaja, som jag skrev innan ha nu en fin dag allesammans. 😊


Höstmorgon

Jag har sovit så himla skönt i natt. Har varit totalt utslagen och sovit helt underbart. Kommer upp här på morgonen och tittar ut, det blåser, det har regnat och ser ut att vara en höstmorgon. Temperaturen ligger på ca 14.2 grader. Jag får den känslan av att man vill stanna hemma hela dagen och det kan få ruska och busa i ovädret hela dagen. Tobias sover än dock, han börjar senare idag.

Snart ska jag fixa mig i ordning för dagen. Det blir jobb hela dagen för mig och sen blir det bågskytteträning. Nåväl, hoppas ni får en fin och bra dag. 😊


Hämtat ett efterlängtat paket

Hihi, idag har vi hämtat ett efterlängtat paket. Det är väl mest jag som längtat mest. 😜

Dagen har rullat på borta på jobbet och klockan gick fort. Det var mycket att göra så jag tänkte aldrig på klockan nämnvärt mycket. Fick mig en del goa skratt också. När jag hade slutat så gick jag hem och väntade in Tobias. Sen åkte vi till Bergvik och bytte ut ett par skor. Åkte vidare till ICA här och hämtade det efterlängtade paketet och åkte hem. Utanför står min kompis Catharina som skulle med mig och simma, Tobias hade bowlingträning så jag passade på att simma lite. Skönt att sträcka ut sig och röra på sig. Det blev hela 20 längder och det känns grymt bra. 😊 Efter simningen så åkte min kompis hem och jag gick upp till bowlinghallen.

Väl hemma så ligger paketet och väntar på oss. Öppnade det och det var det jag längtat efter. 😊 En vacker och fin planeringsbok. Helt underbar och mysig, ska nu köpa en passande penna till också. 😊 Hoppas ni har haft en fin dag.


God kväll

Ännu en dag med mycket att göra. Var först till kyrkan idag och träffade diakonen, har samtalsterapi där och haft det till och från i flera år. Sen åkte jag till TAG reklam men fick vända då de inte kunde hjälpa mig just nu utan får återkomma till veckan.

Efter det blev det en tur till city där jag kollad saker på ett hotell inför bröllopsnatten och även kollade med frisören om bröllopsfrisyren. Sen bar det av hemåt för att fixa middag och mys. Vi gjorde lite extra mys här då vi har bott här i ett år nu. 😍 Vi har även börjat förbereda för byte av tv-möbel.

Hoppas ni har haft en fin dag ändå, min dag har varit fullt med att göra saker. Men vädret har varit fint och höstigt idag.


Dagens outfit


1 år som sambos

Då har det gått ett år sen vi blev sambos.

Tänkt att för ett år sen hade vi vår första kväll här i vår lägenhet. Jag var jättenervös men det kändes så mysigt när jag tog cykeln den korta biten hem. Kommer du ihåg den morgonen när vi skulle göra äggröra men vi hade inte någon stekspade så jag fick göra i en gryta med en osthyvel?

Vilken röra bodde i då, kartonger över allt och som vi har slitit med att få i ordning allt. Det var mycket "tjat" och "gnäll" från min sida men du förstod och hjälpte till när du fick för mig. 😜

Under året som gått så har vi fått ett fint hem och vi planerar på att göra det ännu finare. Året har inte varit lätt med allt som har hänt men vi står stadigt tillsammans. Flytten var inte heller lätt med alla problem som tillkom men det var prövningar som vi tog oss igenom och som stärkte oss som par.

Det jag vill säga är att jag älskar dig och det är mysigt att bo tillsammans med dig. Ja, vi "gnäller" på varandra ibland men det är en del av livet.


God morgon

Jisses vad jag har sovit gott i natt. Jag hörde inte ens när Tobias klocka ringde första gången men andra.

Igår som ni vet så var vi till Ikea och det var en rolig tur. Vi köpte en anslagstavla till arbetsrummet och det blev superbra tycker jag. Det finns vissa viktiga lappar som man lätt kan tappa bort. En del har vi fått leta efter så nu tröttnade jag och bestämde en anslagstavla där.

Vädret här är mulet, grått och ca 13 grader. Ska strax äta frukost och sen köra igång. Jag har en del att göra idag. Massor faktiskt så jag hoppas jag hinner med allt. Nåväl ha en fin dag allesammans. 😊


Shoppade pojkvän på Ikea

En mysig dag men ändå jobbig. Klockan ringde vid 7 då den inte var ändrad från gårdagen. Men Tobias somnade om men jag låg och slumrade till och från. Sen låg vi och myste lite. Gick upp, duschade, fixade frukost, tvättade och fixade.

Åkte sen till Ikea och handlade en del nytt. Det blev en del grejer men kul att få handla nytt. Vid ett tillfälle så blev det väldigt kul och jag fick ett skrattanfall. När Tobias skulle hämta några små förpackningar i en kartonger på golvet så låg de så långt in och kartongen är typ tom så han fick liksom krypa in för att få tag på grejerna. Ni kommer så småningom få en video på det nya vi köpt och även bilder så klart. När det var klart så rullade vi över till Bergvik och jag var tvungen att köpa nya promenad skor då mina redan har lagt av.

Sen hem för att bära in allt och det blev tungt med det allra största och tyngsta men det gick bra ändå. När allt var klart så gick Tobias ut för att springa och jag satte mig en stund i soffan. Jag tittade på hem till gården och när jag hade sett klart avsnittet då började jag med maten så den skulle vara klar när Tobias kom tillbaka. Efter maten pysslade vi vid våra datorer och beställde hem en massa saker och planerade. Ska bli så spännande när alla paketen kommer. 😍

Nu på kvällen kollade vi på Harry Potter 4 och myst. En helt underbar dag med andra ord. 😍 Hoppas ni har haft en mysig och härlig dag.


Veckans film #126

 

Hjälte eller förrädare?  Filmatiseringen av händelserna som ledde fram till att den CIA-anställde visselblåsaren Edward Snowden blev en av världens mest jagade män. 2013 läckte han tusentals sekretessbelagda CIA-dokument till The Guardian och The Washington Post, och kunde då avslöja att USA och Storbritannien bedrev topphemlig övervakning av privatpersoner, politiker och företag i hela världen. 

Edward Snowden värvades till armén när han var 20 och anställdes av CIA när han var 22. Han blev konsult åt USA:s signalunderrättelsetjänst, National Security Agency, när han var 26 och vid 29 års ålder fick han fly för sitt liv och lämna sitt land.

Regi av Oscarsbelönade Oliver Stone.

Filmmanuset är delvis baserat på böckerna The Snowden Files av Luke Harding och The Time of the Octopus av Anatoly Kucherena.

 

 

 

God kväll

En underbar dag där det har varit full rulle. Åkte till Grums först i morse och småplanerade inför bröllopet.

När det var klart så åkte jag hem till familjen och där blev det mat och babbel. Sen så kom Victoria (Sofies assistent) och vi fikade och hade trevligt. Hon köpte en hylla av mig så jag hade med den. Vilka underbara grabbar hon har, de var så charmiga och aktiva. Påminde om mig som barn med all överaktivitet och tjöt hela tiden. Inte en lugn stund. Sen kom regnet och ovädret.

Jag åkte hem och nu kollar jag på Idol och Tobias pysslar lite med spel. Vi har ätit lite gott och chillar nu med levande ljus. Ni vet sådär höstmysigt. 😊 Hoppas ni har haft en bra dag, min dag har varit kanon.


God morgon

I natt har jag sovit helt underbart. Var upp en gång men utöver det så har jag sovits skönt.

Idag är jag ledig så Tobias gick uppe före mig men senaste tiden har jag gått upp före honom då jag har börjat tidigt. Ska snart äta frukost och se på tv. Blir att göra sig i ordning för dagen, ska till Grums och uträtta ärenden och hälsa på min fina goa familj. Vädret idag är regnigt, molnigt och höstigt. Temperaturen ligger på ca 12.5 grader.

Hoppas ni får en fin dag, min dag kommer bli fylld med kärlek, aktivitet och pyssel. Men jag ser fram emot det. Ta hand om varandra. 😊


En liten tanke


Bågskytteträning

Då har jag varit på min första träning på superlänge! Jag hade glömt vad kul det är och vad ljuvlig sport det är. Att stå i hallen igen och höra alla skyttar skjuta iväg sina pilar gav mig lusten tillbaka. Även engagemanget från tränarna och resten av medlemmarna som var där bidrog till att jag fick tillbaka lusten. Tränarna engagerar sig verkligen och försöker finnas tillhands för nya skyttar så som gamla.

Hur det gick, ja eftersom jag inte har skjutit sedan januari så gick det inte så superbra. Men jag är nöjd för målet var inte att lyckas träffa mitten eller skjuta stabilt. Målet är en bra tid framförver att hitta tillbaka till sporten. Att hitta glöden igen för det. Jag orkade skjuta 24 pilar och det var spridda skurar över tavlan. Fick lära mig lite nytt också. Dock upptäckte jag att jag måste införskaffa en ny bågväska. Låset har mer eller mindre gått sönder på min nuvarande. Ska då skaffa som en ryggsäck så kanske skorna och det andra också får plats.

En gammal bild


God morgon

I natt har det visst regnat och det är grått och mulet här. Temperaturen ligger på ca 13 grader och nu syns det på löven att det är höst. Jag har sovit supergott i natt och det var längesen som jag sov så skönt. Kan ha med att göra att jag har gått upp tidigt nu varje dag så jag är i min rutin. Idag så blir det jobb och slit från 9-14 bara.

Har ni sett den senaste videon? Lämna gärna kommentarer och fler frågor. 😊 Alltid kul att få respons och tips och idéer. 😊 Vad vill ni se? Skriv gärna vad ni vill se och tipsa oss.

Är så himla sömnig i huvudet än så jag kommer inte på så mycket mer att skriva. Men ha en fin dag allesammans och njut.


Vi svarar på era frågor - Video


Ingenting är gratis

När man går in och ska handla någonstans och personalen försöker merförsälja så ska man inte tro att man får det gratis.

Om jag går in på subway och har en rabattkupong med mig och beställer mat, personalen frågar mig då om jag vill ha något mer exempel ost. Då är det ju självklart att det kostar någon krona extra för att osten eller tillägget är ju inte gratis. Allting här i världen kostar pengar. Hur skulle det se ut om de gav ut bara till höger och vänster bara sådär? Det skulle bli en enorm diff (alltså jättemycket minus) i ekonomin. Om man gav ut mat eller produkter gratis till alla som ber om det så skulle ju företagen inte gå runt till slut. 

Hur kommer det sig att så många tror att de ska få den där osten gratis? Vad är det inte förstår om kassapersonalen frågar. Vill du LÄGGA TILL ost? Lägga till innebär ju att man gör ett tillägg, en extra kostnad. Vad är det med det som är så svårt att förstå? 

 

Jag kommer nog aldrig få svar på detta men frågor som ändå snurrar i mitt huvud. Det har hänt att telefonförsäljare har ringt och påstått att jag ska få en produkt gratis. Vi ett tillfälle så var jag tvungen att fråga vem som skulle betala det åt mig. Jag sa rätt ut "Vem betalar det åt mig? Du eller någon annan?" Telefonförsäljaren blev tyst och paff för han/hon hade inte väntat sig det svaret från mig alls. Jag sa till slut att man får inget gratis här i världen.

 

 

 

 

 


Mysdag

Vilken mysig dag det har varit. 😊 Började dagen med dusch före frukost och det är så mysigt att duscha tillsammans men jag tar ju så lång tid på mig. Efter frukost plockade vi rätt här och när vi var klara så åkte vi till Ikea. Där tittade vi på nya möbler och det är tänkt en ny tv-bänk. Så vi fick prisförslag och efter mycket övervägande och tänkande så kom vi fram till att köpa den. Vi har funderat på detta sen i våras men det är nu vi har pengarna. Kollade även på en anslagstavla till arbetsrummet och på två bokhyllor/vitrinskåp till finrummet. Likaså kollade vi på lite matsalsmöbler.

Efter det så var det Bergvik som stod på tur. Tobias köpte löparskor och grejer. Han ska börja springa igen och då gäller det att ha bra skor. Jag fick tag på en ny ryggsäck. När vi var klara med vår shoppingtur så åkte vi hem till svärmor. Där blev det massor av gott att äta och planering.

När vi kom hem så plockade vi lite till och planerade. Sen blev det film och chilla i soffan.


En liten tanke


God morgon

En mysig fredag igår men vaknade med huvudvärk. Hade tur att den försvann sen. På jobbet igår så rullade det på bra men i en lagom takt och det var kul att jobba. När jag kom hem från jobbet så filmade vi svaren till frågestunden men jag har inte redigerat videon än och så. Efter det fixade vi mat och kolla på film. Vi kollade på Harry Potter 3 och åt hamburgare som vi gjorde här hemma. Sen efter Harry så tittade vi på Mission Impossible 3. Och min älskling hade köpt godis som han överraskade med. Senare kollade vi på lite Youtube-klipp men sen blev jag jättetrött så det blev sängen.

Idag vaknade jag tidigt, var upp på toa men efter det kunde jag inte somna om ordentligt utan låg och småslummrade. Sen vaknade Tobias till och vi låg och myste länge, satte igång tv:n och tittade på Uppdrag granskning som gick i repris just då. Gick upp, fixade frukost och nu ligger vi på soffan och chillar. Temperaturen var på ca 11 grader förut när jag tittade, molnigt ute och ser ut och bli en mysig höstdag idag. Nåväl, ha en fin dag allesammans. 😊


En liten tanke


En liten tanke


God morgon

Usch, vaknar med huvudvärk. Men jag somnade tidigt igår då jag var helt slut. Min syster behövde min hjälp och då ställer man upp om man kan. Och när det var klart så myste vi med familjen. Sen åkte mamma, Carola och jag och hälsade på Evah som bjöd på fika. Där efter var det dax för mig att åka hem.

Här är det fortfarande mörkt och temperaturen ligger på ca 14 grader. Hoppas ni får en fin dag, vi ska lyxa till det idag och mysa rejält. Ta hand om varandra och njut av livet.


God morgon

Uppe tidigt idag, fixade mig och åkte till Grums där jag är nu. Jag ska följa med min syster Carola på en grej. Hon behöver mitt stöd och jag vill finnas där. Sov så himla gott när klockan ringde men drömde konstigt. Solen skiner, det är lätt dis och dimma nu på morgonen och temperaturen ligger på ca 17 grader här i Grums. Ser ut att bli en vacker dag med solsken och varmt.

Hoppas ni får en bra dag, jag vet inte vad min dag har att erbjuda än. Tar min dag som den kommer idag, lättast så tycker jag. Ta vara på tiden med varandra och njut av livet. Man vet aldrig när det kan vara för sent.


God kväll

En bra dag måste jag säga, lite seg i morse dock. Men det gick bra ändå att kliva upp så tidigt. Eftersom jag har många morgonpass nu så kommer jag snabbt komma in i den rutinen då jag är morgonmänniska. På jobbet rullade det på med det ena och det andra. Jobbar ju till 14:00 och då får man mer eftermiddag och kväll hemma. Det kommer komma kvällspass ibland också men inte så mycket. När jag kom hem då packade jag upp efter Stockholm, tvättat, fixat för i morgon och kollat på tv.

Kollar ikapp på de Idol avsnitten jag inte har sett. Vill inte missa något i år. Vilken värme det har varit idag! Ren sommarvärme! Har nu ätit lite mat och ska snart pyssla lite till. Hoppas ni har haft en fin dag, min dag har varit fin. Tobias jobbar kvällen så han kommer hem runt 20:00 tiden någon gång. Nåväl, ha nu en fin kväll allesammans. 😊


Rabattkuponger

Det är märkligt hur människor tänker. De får hem ett ark med kuponger men istället för all klippa isär dem så tar de med hela arket till butiken som de gäller i tron om att personalen ska fixa allt. När personalen påpekar att de måste lämna fram kupongen med koden intakt så blir de sura och irriterade.

Samma sak är det om det står såhär på en Sibylla kupong: Gäller vid ett köp av 60 kronor för exempel en barnmeny. Då köper de en meny för 60 kr eller mer och slutför köpet. När de har ätit upp så kommer de fram och vill ha rabatten på barnmenyn i det nya köpet. Då får personalen förklara att den kupongen skulle ha gällt om de hade använt den på köpet de gjorde innan INTE EFTERÅT! Då blir de irriterade på personalen.

Sen är det jättemånga som kommer med fel kupong till fel ställe. Står det COOP så gäller den INTE på ICA. Att det ska vara då svårt att läsa och ta in texten.

Det är även kundens ansvar att det ska bli rätt. Det är kundens egna ansvar för vad den beställer.

 

 
 

Veckans sötnöt


Mobbning

Mobbning finns över allt i alla former, i alla åldrar och på internet och i verkliga livet. Det är ca 60 000 barn och unga som är utsatta. Vilket motsvarar 1-2 barn i varje klass. Vilket är för hög siffra anser jag. 

Visste ni om att det är:

  • 7,5 procent av eleverna i årskurs 3-9 har utsatts för mobbning det senaste året.
  • En femtedel av eleverna i årskurs 3-9 har blivit kränkta av en annan elev det senaste året.
  • Av de elever i årskurs 3-6 som har utsatts för kränkningar, uppger 19 procent att det har handlat om vilket land man kommer ifrån.
  • Av de elever i årskurs 6-9 som har utsatts för kränkningar, uppger 11 procent att det har handlat om deras etniska tillhörighet.
  • Både mobbning och kränkningar är vanligare på mellanstadiet än på högstadiet.
Detta är bara i skolan som dessa siffror visar, sen har vi all den mobbning som finns på intenet, på arbetsplatser och i idrotten. 
 
Såhär ser siffrorna ut för internet: 
 
  • En tredjedel av de unga har utsatts för nätkränkningar det senaste året.
  • Tre av tio unga upplever att det förekommer kränkningar med rasistiska anspelningar på nätet.
  • 55 procent av de unga pratar med en vuxen hemma om de har blivit utsatta för mobbning eller kränkningar på nätet.
  • Kik är den vanligaste platsen för kränkningar i sociala medier.
  • 8 procent av tjejerna och 5 procent av killarna har utsatts för mobbning via mobil, dator eller surfplatta under det senaste året.
Jag har skrivit om näthat tidigare och kommit fram till att det är så lätt att gömma sig bakom en skärm och vara elak mot någon annan. Men inget kommer att ändras om ingen gör något åt det. Om vi inte lyfter fram frågan i ljuset så kan vi inte förändra något heller. Lägg till i undervisningen i skolan om etik på internet och lär barnen tidigt vad som är rätt och fel. Om vi vuxna kan hjälpas åt så kan det minska i alla fall.
 
 
 Det är de vuxnas ansvar att få ett slut på detta. Tillsammans kan vi förändra, tillsammanskan vi påverka. Om vi kämpar tillsammans så kan vi få friskare barn som tar över framtiden. Att många idag lider av just psykisk ohälsa beror just på att mobbningen är så bred. Den följer över allt i alla åldrar och finns i princip över allt. I skolan, på nätet, på arbetsplatsen, sociala sammahang, sms/mms. När jag var liten så var jag utsatt för sprakar, slag, glåpord, de stod och tittade in och pskykade, de ringde på hemtelefonen ocg trakaserade. Nog för att det var jobbigt men på något sätt så klarade jag mig. Värst var det i högstadiet där jag fick mitt skåp insparkat, de ringde hem och bråkade om saker som inte ens fanns och förstörde mycket av min vardag. Jag har även varit utsatt nu i vuxen ålder för olika former av mobbning. Enligt vissa så duger jag inte ens till för att städa, enligt vissa så duger jag inte till att finnas ens. Men jag är en kämpe som aldrig kommer att ge mig!
 
Jag vill förhindra att detta händer andra och därför så måste vi tillsammans kämpa! Vilka är med mig? Dela era tankar och erfarenheter. Vad har ni varit med om? Vad är era tankar?
Som jag skrev i inlägget om näthat, negativa och nedsättande kommentarer godkänns INTE!! 
 
All information har jag hittat på friends hemsida http://friends.se/
 
 
 
 
 
 
 

God morgon

Jisses vad jag har sovit gott, somnade dock sent. Tror klockan var runt halv ett i natt när jag somnade.

Idag börjar jag tidigt och jag har nyss vaknat. Skulle vilja sova en stund till men det får jag ta till helgen. Ute så har inte naturen än vaknat utan det är morgonmörkt och temperaturen på ca 15 grader. Ska snart fixa frukost, Tobias börjar också tidigt så vi äter tillsammans.

Nåväl, hoppas ni får en fin dag. Själv ska jag jobba men jobbar bara till 14:00. Ta hand om varandra.


Bilder från söndagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Red Hot Chilipeppers

Ja, i helgen har vi varit till Stockholm och jag trodde aldrig att jag skulle kunna följa med. Men vi ordnade med det i sista minuten. Det var så att när Tobias fixade biljetterna till sig och sin pappa så vart det så mycket att tänka med bilen, den nya kameran och Londonresan. Biljetterna släpptes i maj och som sagt så hade jag så mycket att tänka på. Men veckan innan konserten så kände jag en stor ånger om att jag inte hade sagt till om att jag ville med. Jag älskar ju bandet och hur kan man missa dem? Så jag pratade med Tobias som ordnade allt åt mig. Han och hans pappa fixade så jag kunde bli med. Okej, vi delade hotellrum alla 3 men det spelade ingen roll.
 
Vi kom iväg då på lördag morgon med morgontåget från Karlstad och jag bokade ju tåget så sent så jag kunde inte sitta tillsammans med dem. Men det gjorde inget då jag var nöjd med att få komma iväg. När vi kom fram till Stockholm så gick vi till hotellet, checkade in och fiaxade med allt sånt. Sen gick vi ut på stan, letade mat och sen blev det shopping. Vi var till Bågar och Pilar så jag fick köpa sista delen till de nya pilarna. Sen till Sci-fi bokhandeln där jag handlade lite böcker. Gick förbi en skivbutik som Nikke ville in i så vi gick in där och sen ner till hotellet för lite vila. Eftersom jag hade gått upp 4.30 på morgonen så var jag rätt trött så jag sov en stund så jag skulle orka med konserten sen.
 
Tog och åkte iväg till Tele 2 Arena där konserten skulle hållas och jag köpte en t-shrit med deras logga på. Så sjukt snygg tröja tycker jag. Konserten var helgrym och jag har redan skrivit om den då jag inte kunde låta bli. Var så sjukt taggad av konserten så jag var tvungen att dela med mig direkt. :P Det var ca 14 000 personer där som såg konserten och den var sjukt bra! När vi skulle åka hem så var det trångt som attans och man var tvungen att hålla i varandra så man inte tappade bort varandra. Men vi kom ner till city igen och då gick vi till MAX som ligger intill hotellet eftersom jag var lite hungrig. Lite nattamat är inte fel när man är ute såhär. :P Men det var världens längsta kö. En tjej som hade beställt Mozarellasticks gav sin turlapp till mig. Vi båda hade beställt via Expressbeställningen och hon kunde inte vänta på sin mat så hon gav bort den till mig. De var goda om man doppade dem i beasåsen. :) Och man tackar inte nej till gratis mat. :D
 
På söndagen var jag rätt seg. Vi klev upp runt 8 som vanligt och duschade och fixade. Ner för att äta god frukost och sen upp och packa ordning allt. När det var färdigt så checkade vi ut och gick till centralen och låste in våra väskor som vi inte ville släpa på. Åkte därefter ut till Mall Of Scandinavia och visade Nikke hur det såg ut där. När vi kommer dit så får vi veta att det ska vara en gratis visning av Friends Arena, så vi går först runt i köpcentrumet och sen när klockan närmar sig för visningen så går vi dit för att delta på den.
Oj, jisses! Vilken arena!! Så maffig, så genomtänkt och spännande att se. Jag kan till och med tänka mig att åka dit för att se fotboll trots att jag inte gillar fotboll. Men just för att se arenan leva som den ska göra. Jag blev sjukt imponerad och det var så spännande att se allt. Det blev en del bilder tagna där och de kommer upp lite senare. Efter visningen så fick jag ont i huvudet så jag sa att jag behövde äta. Vi åt på restaurangen Basilica där jag och Tobias åt en gång tidigare. Jag valde igen plankstek och cider till maten. 
 
Gick runt sen efter maten och jag var in på BikBok och hittade en tröja som jag har kollat på här i Karlstad men den fanns inte i svart här. Så jag passade på att köpa den. Var även in på Lindt och köpte choklad då jag älskar den chokladen. Sen var det dax för att åka ner till centalen och invänta tåget hem till Karlstad.
 
 

Bilder från lördagen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V-logg Red Hot Chilipeppers


Hemma igen

Då var man hemma igen och svintrött. Ska snart sova och det är skönt att sova i sin egen säng.

Dagen har varit full av aktivitet och mycket roligt. Fick en del bilder att dela med mig av också. Men de kommer upp i morgon.Har i alla fall ätit gott och njutit av livet. Och som jag skrev inatt som var så var konserten toppen. Träffade många trevliga människor.

Nä, nu ska jag försöka sova.


Åh, vilken underbar kväll!!

Helt jäkla seriöst!! Konserten var superbra och när de spelade mina favoritlåtar så grät jag av lycka.

De är så jäkla grymma och helt underbara!!! När de spelade Californiacation så exploderade det och publiken var i extas. Alla var helt trollbundna och total förlorade i musikens underbara värld!!

Vi kan snacka om öronorgasm ikväll med lyckorus. Tyvärr blev det inte så mycket bilder. Efter konserten köpte vi mat på MAX som vi tog med upp på rummet. Nu blir det natten så man orkar med morgondagen.


Snart smäller det!!!

Sitter nu i skrivande stund utanför Tele 2 arena och väntar på att Red Hot ChiliPeppers ska spela. Jag vet att jag skrev tidigare att jag inte skulle avslöja för mycket men kan inte låta bli att berätta för er. 😄 Jag har gillat detta bandet sen 97-98 och nu ska jag äntligen få se dem.

Efter lite ånger och strul så kunde jag komma iväg. Hoppas jag kan få bra bilder då jag inte har med någon kamera med hit men jag har alltid mobilen. 😊

Nu är det dax att gå in. 😊


På väg mot nya äventyr

Då sitter jag på tåget på väg mot nya äventyr. Jag klev upp tidigt idag och är lite trött i skrivande stund.

I alla fall så tänkte jag försöka göra en vlogg igen så jag kommer inte avslöja allt för mycket här nu. Min i vilket fall så är jag sjukt taggad och det ska bli så nice. 😊

Solen skiner just nu men någon temperatur vet jag inte. Ser ut och bli en fin dag. Hoppas ni får en fin lördag, det tänker jag ha i alla fall. 😊 Ta hand om varandra.


En liten tanke


God kväll

En dag med mycket att göra. Först på jobbet var det leverans, sen alla morgon sysslor där och sen allt vanligt som ska göras. Det har gått i ett hela dagen idag.

När jag kom hem så ringde vi ett viktigt samtal och sen fixade vi mat. Tog oss en promenad ner till city och fixade biobiljetter till en förhandsvisning. Sen när vi kom hem så blev det film, Harry Potter 2. Nu är jag jättetrött och mår lite risigt. Ont i fötter, ben och rygg. Men jag har inte tagit så mycket leverans den sista tiden.

Så jag säger god natt till er alla. 😴


Dagens skratt


En liten tanke


Varför ens försöka?

Varför ens försöka prata om ingen lyssnar? De vill att jag ska berätta vad jag känner, vad jag tycker är jobbigt, vad jag tycker är kul, vad som känns fel osv. Men om personen inte lyssnar? Varför ska man då fortsätta prata? Vad är det för mening?

Man kan ju lika gärna bosätta sig i skogen och bli eremit. Om en person tycker att jag borde prata mer än vad jag gör om jobbiga saker ska väl ändå intressera sig när jag väl öppnar mig? Jag har jättesvårt att öppna mig och berätta vad jag tycker känns fel för jag känner mig då som en elak gnällkärring. När jag väl lyckas komma över den tröskeln och kan berätta så blir jag ignorerad.

Hur ska jag komma över tröskeln om ingen lyssnar? Jag anser att det är lika bra att hålla käft eftersom ändå ingen hör på vad jag säger. Så who fucking cares? Om det fortsätter såhär så kommer jag inte orka utan då slutar jag och prata och börjar skriva istället. För det är ingen idé och slösa tid eller röst på att försöka prata med någon som inte lyssnar.


Dagens skratt


UTMANING - 3 SAKER

Jag såg hos Evahle att hon hade en utmaning där man ska skriva 3 saker för att lär känna sig själv bättre. Då jag har funderat mycket kring vem jag är osv så tänkte jag anta denna utmaningen. :)
 
Tre saker jag är bra på
* Bågskytte
* Laga mat
* Skriva
 
Tre saker jag gillar med mitt utseende
* Håret
* Brösten
* Rumpan
 
Tre egenskaper jag gillar hos mig själv
* Att jag är nogrann
* Att jag är lojal
* Att är kärleksfull
 
Tre saker jag behöver jobba på
* Att tro på mig själv
* Att ha tålamod med mig själv
* Att våga ta mer plats
 
Tre saker jag är lycklig över
* Att jag bor med Tobias
* Att jag har utvecklats i jobbet
* Att jag har utvecklats i mitt skrivande
 
 
 
 

God morgon

Jisses vad jag har sovit gott. Men jag har drömt konstigt och lite läskigt. Jag vaknade till en gång och var lite rädd. Drömde om att jag duschade och när jag går ur duschen så har jag stora bölder i ansikte och på delar av kroppen. Där vaknade jag och upptäckte att det var en dröm som tur var.

Idag börjar jag jobba klockan 9 så jag är uppe före Tobias då han jobbar kvällen. Här skiner solen, det blåser lite och det är ca 17 grader ute. Ser ut att bli en fin dag. Jag ska snart fixa frukost och se på morgonnyheterna.

Jaja, ha nu en fin dag allesammans. Och ta vara på tiden med varandra och var snälla mot varandra.


Video - Harry Potter TAG in English


Veckans sötnöt


Allergier,fel produkter och offentliga platser

Jag har funderat kring detta med allergier som gluten, laktos mm. Om jag går in på en butik och fråga efter laktosfri choklad så ska de inte ge mig en choklad med mindre socker i. De ska veta vad de ger mig. Jag kanske ska baka till en som är känslig mor laktos och inte vet själv något om produkten och ber därför om hjälp i butiken. Jag tycker det är en grovt yrkesfel att ge ut en produkt som är så felaktig. Jag menar hade jag velat haft sockerfri choklad så hade jag sagt det och inte sagt laktosfri.

Samma sak är det med nötter och offentliga platser. Det finns jättemånga i vårt samhälle som är jätteallergiska mot jordnötter. Läste nu för en kort stund sen om en kvinna som åkte buss och som inte blev tagen på allvar för sin allergi. Hon satt alltså på bussen när en passagerare kommer in med några matkassar och sätter sig framför henne. Hon tar upp en påse jordnötter och kvinnan som är allergisk säger då till. Hon säger till att kvinnan med nötterna får sätta sig längst bak eller äta dem senare och förklarar sin allergi. Kvinnan med nötterna bryr sig inte och tycker att lite nötter är väl inte så farligt. Den allergiska kvinnan vill inte bråka så hon pratar med chauffören som också säger till kvinnan med nötterna. Kvinnan med nötterna blir jättearg och menar på att det är hennes rättighet att äta dem på bussen.

 

 

 

Här börjar jag fundera lite. Vad då för rättighet? Så hon har alltså rätt att äta sina nötter men om någon dör pga det spelar alltså ingen roll? Jag tycker det spelar en jäkla f*cking stor roll! Ja, nu svär jag lite men det är för att jag blir så arg! 

Den allergiska kvinnan klarade sig i alla fall som tur var. Men jag tycker det är så hemskt egoistiskt gjort av kvinnan med nötterna. Det finns något som heter medmänniska. Vi är inte ensamma i samhället. Det finns människor med allergier och dem utan allergier. Kvinnan med nötterna tyckte de skulle respektera henne men vart fanns hennes respekt för den allergiska? Den fanns inte alls. Vill du ha respekt får du också ge det.

Vad är era tankar och erfarenheter om detta? Dela gärna med er. :) 

 

 

God kväll

Vilken dag det har varit. Jag var först nere på bergvik och fick tag på två stycken bh:ar. Sen gick jag runt och kollade lite men hittade inget att köpa. Åkte sen till Grums och hälsade på familjen. Vi pratade, myste, spela spel och hade kul. Spelet vi spelade var Rackare och det är ett kul spel. Sofie var med också. 😊

När jag var på väg hem så står det en älg intill vägkanten och jag ser den tidigt. Jag bromsar in och nästan stannar, älgen går över lugnt och stillsamt. Såg ut som att älgen förstod trafikvett. 😜

Nu är jag hemma i alla fall och ska se på tv med min älskling innan vi ska sova. Hoppas ni har haft en bra dag. 😊


Dagens skratt


Dagens outfit


God morgon

Jisses vad jag har sovit gott i natt, varit helt utslagen. Märkte knappast att Tobias klocka ringde. Här skiner solen och det är ca 10 grader. Så nu kommer det vara svalt på morgonen och jättevarmt på dagarna.

Jag ska snart fixa frukost och sen starta för dagen här. Jag ska se om jag kan sy sömen på ett par byxor och sen gör mig i ordning för att åka till Grums och hälsa på familjen. Skulle ha varit dit flera gånger men varit sjuk. Längtar efter att få träffa dem.

Nåväl ha en fin dag och njut av livet. 😊


God kväll

Vilken dag!! Vaknade av att mobilen ringde i morse, det var chefen som ringde och undrade om jag kunde börja jobba tidigare. Så det var bara att kliva upp ur sängen.

Det har varit rätt lugnt idag men ändå har det funnits saker att göra hela tiden så man har inte varit sysslolös. Jag jobbade från 8:40-16 idag och när jag kom hem så tog jag mig en go dusch, tvättade arbetskläderna och sen satte vi oss och åt den köttfärsgrytan som min älskling lagade till igår. Den blev väldigt god måste jag säga.

Efter maten så blev det mys framför tv:n och nu sitter vi och kollar på film. Är rätt sliten nu men det känns bra ändå. 😊 Hopps ni har haft en bra söndag i alla fall. Min har varit aktiv och intressant. Ha nu en fin kväll. 😊


En liten tanke


Dagens skratt


God kväll

Vilken dag!! Det har varit mycket att göra borta på jobbet och jag stod i kassan. Arbetsdagen blev kortare än tänkt, en kollega ville byta pass så jag jobbade bara 16.00.

När jag kom hem från jobbet så hade älsklingen lagat mat. Men jag hade redan ätit så jag får smaka i morgon. Men det var så mysigt att komma hem och det luktar gott, set luktar mat och det luktar hemma, det luktar kärlek. 😍

Efter maten så hängde jag upp tvätten och nu sitter vi och tittar på en film. Den är verkligen bra så den kommer komma upp som veckans film sen.

Hoppas ni har haft en fin och bra dag, min har varit bra men lite rörig. Nu ska jag mysa vidare med min älskling. 😊


En liten tanke


God morgon

Sovit skönt hela natten utan några störande tankar. Nu när klockans ringde så hörde jag inte ett dugg utan Tobias fick väcka mig.

Har inte gått ur sängen än men ska snart göra det för att fixa frukost. Jag ska iväg och jobba sen, börjar 11:45 och jobbar till 20:00 ikväll.

Jisses vad det har regnat i natt. Vaknade vid ett tillfälle när jag skulle vända mig om och hörde hur regnet höll på. På något sätt sover jag oftast bättre då. Men nu är hösten här och vi är inne i september månad. Vad fort allt går ändå. Ska bli spännande att se vad denna hösten har att ge. 😊

Ha nu en fin dag allesammans och njut då mycket ni kan. 😊


God kväll

Efter en jobbig natt, en jobbig dag så tar jag natten. Hoppas jag får sova i natt, dels för jag ska jobba i morgon och sen för jag är verkligen trött nu. Skulle egentligen vara ledig men ville vara ledig nästa lördag istället och såg att de behövde folk i morgon så jag hörde av mig till chefen och bad om ett byte.

I natt som var och i princip hela dagen så har jag bara gråtit och varit ledsen. Kramat min gamla nallebjörn när Tobias inte var hemma. Har nu ont i mitt huvud och i mina ögon. Nu på kvällen kollade vi på Harry Potter den första filmen. Men har ändå varit lite glad idag då jag har fått mycket respons här i bloggen angående mitt inlägg om näthat och även haft många besökare. 😊 Det känns superhärligt att få den uppmärksamheten. 😊

Nåväl, god natt och sov gott.


Diagnos men ändå inte

Så som många andra gånger så ramlar jag mellan stolarna pga att jag har DAMP. Jag har sådan liten del av den så jag klarar mig själv fullständigt. Jag kan sköta ett eget hem, jag kan sköta min hygien, jag kan laga mat, betala räkningar, jag har körkort och bil och ansvarar för mitt liv fullt ut. Jag är alltså en normalt fungerande människa på de områden.
 
Men ändå många gånger så ramlar jag mellan stolarna då många dömer för snabbt och tror direkt att jag inte kan göra jobbet. Jag vet inte hur många gånger som jag har fått hört "Tyvärr kan vi inte anställa dig pga din diagnos" men samtidigt har jag fått påtryckningar från andra som försäkringskassan när jag blev utförsäkrad att jag borde söka jobb. Jag bara "Vad tror du jag försöker med?". Arbetsmarkanden sa "Du är för sjuk" och försäkringskassan sa att jag var för "frisk". Så hur löser man det då? Jag hamnade hos socialen då och tragglade med olika arbetspraktiker under flera år som inte ledde någonstans. Jag jobbade 40 timmar i vecka för vilka pengar då? Det jag tjänar i timmen idag fick jag per dag då, vilket innebar att jag fick söka socialbidrag trots att jag jobbade. Väldigt motigt att slita som ett djur för småmynt så att säga. Jag tillhör inte LSS då jag har för lätt diagnos/funktionshinder (LSS är Lag om stöd och service till vissa funktionshindrarde) och visst är jag glad för det men det är också bevärligt när jag inte tillhör den gruppen men jag är ändå för "sjuk" för arbetsmarknaden. 
 
 
 
Jag går nu på lönebidrag på en resturang och trivs jättebra och jag har alltså lönebidrag av en orsak. Jag kan inte jobba samma tider som de andra. Exempel jag kan inte gå stängningar som innebär att jobba fram till midnatt, jag kan inte jobba nätter osv. Jag kan gå dagtid fram till 17.00 eller mellanpass från 10.00 till 20.00 på kvällen men inte mer. Jag kan jobba helger utan problem men inte varje helg utan någon gång måste man få en helg där man får vara från jobbet också. Till att gå flera kvällar i veckan fram till 22 tiden tar kål på mig och jag kommer ligga i sängen i flera daga efteråt med värkande kropp och trött som tusan. Jag har provat detta och kommit fram till att jag inte klarar det. 
 
Jag är van att hamna mellan stolarna då samhället kräver väldigt mycket. Jag har en diagnos men tyvärr så passar jag inte in i någon av mallarna som finns då jag inte är "frisk" men jag är inte heller "sjuk" så hur ska man då göra? Någonstans måste det ju finnas en lösning och nu har jag funnit den. Jag fick mitt jobb via en arbetspraktik trots allt men det har varit en tuff resa för att komma dit där jag är idag. Jag har fått tagit emot glåpord och utstått mobbning, jag har fått hört att jag inte kan göra ditten och datten men nu har jag uppnått mitt mål. Jag har fått lära mig kassan, jag har fått lära mig drivtrhue och jag håller på att utbilda mig till produktionsledare. Så jag känner mig stolt som orkat med alla turer fram och tillbaka under alla dessa år. Men jag hade inte heller klarat det utan min underbara familj och min fina sambo. <3
 
 

Veckans träningsmusik


God kväll

Vilken dag!! Jag har varit då taggad idag och haft så mycket glädje och energi. Började ju med att jag hamnade på första sidan hos blogg.se och sen fick jag jobba med fina Alva. 😊 Så kul och få jobba med henne igen. 😊
Fick även beröm för att jag merförsäljer väldigt bra och att jag var fin i ponchon. 😊 Det är mexikanskt tema på jobbet i samband med den nya kampanjen och då har vi lite rekvisita och pynt.

Men nu har jag superont i mina fötter och är trött som tusan. Ska äta något, vila och mysa framför tv:n med min älskling. 😊 Ha nu en fin kväll.


Veckans sötnöt


Hihi... Nu blev jag glad

För första gången så hamnade jag på första sidan hos blogg.se. 😄 Känns så otroligt roligt och härligt att man får synas lite och få lite respons. Det är ju ändå ett viktigt ämne ändå.

Mycket är tack vare min fina syster Evah som inspirerar mig med djupa samtal av alla dess slag. Hon får mig att tänka ett steg djupare och verkligen hitta orden. Vi umgås inte så mycket nu för tiden men skriver mer om olika saker på sms eller messenger.

Känns så sjukt nice bara!!! 😄


Misshandel av djur

Jag blir så ledsen när jag ser videon som Jocke och Jonna har gjort. Någon/några har gett sig på deras hund och om jag har förstått rätt så var det skolungdomar.

Det fick mig att fundera lite. Jag anser att det är jäkligt fel, fegt och elakt och ge sig på oskyldiga djur. Hur kan man vilja skada något djur? Och nu tänker jag inte enbart på hunden Batman utan jag tänker på ALLA som missköter sina djur, ALLA som misshandlar sina djur. Hur är man funtad om man gör något sådant? Jag tycker det är så sjukt och bara så fel när man ger sig på oskyldiga djur!!

Lilla Batman kan inte ens försvara sig!! Människan är det största rovdjuret och vi behöver inte göra det värre med att missköta djuren och misshandla dem!! Ta hand om våra djur istället.

Ett tu tre så ger du dig på fel hund och mister en och annan kroppsdel då ägaren inte är så snäll eller att hunden är av en större modell och kan försvara sig bättre. Tyvärr får hunden oftas skulden då den uppfattas som aggressiv och då blir det prat på att avliva den när det är människan som gjort fel och inte hunden.

Bara en liten reflektion.


RSS 2.0