Anna Dissar


* Att människor inte riktigt förstår hur det är att äga en bil. Det är inte billigt och det är inte alla gånger man har ekonomi. Som bilägare måste man prioritera bilen med eventuella lagningar, service, bensin, försäkring, lån på bilen, skatt. Så det är inte bara att ha en bil utan den kräver vissa uppoffringar och prioriteringar. För mig är bilen väldigt viktig och jag ser hellre till att ha en bil som är säker att köra än nöjen. 

* Vuxna människor som lär sina barn att det är okej med att inte plocka bort efter sig på offentliga platser, som restauranger. 




Pysslat

Igår kväll och i morse orkade jag inte skriva något alls. När jag tar det lugnt så blir jag totalt utmattad i princip.

Igår grejade vi lite i köket och fick in lite grytor och grejer. Vi fick även in badrumsartiklarna, dock inte allt än men en del. Sen var vi till Gengåvan och lämnade in prylar som vi inte ville ha kvar. Var även ute på andra ärenden och sen var vi till badhuset och där provade jag en vattenrutschbana som heter stora blå och i den skulle man ha en badring och sitta på. Det fanns singel och en dubbel, Tobias ville att jag skulle vara med så vi tog dubbel. När jag skulle sätta mig i den bakre ringen så är min rumpa för liten så den åkte genom hålet. :P Så vi fick byta plats. Den var helkul att åka men jag fick yrsel så jag kommer åka den någon gång ibland. När vi kom hem så tog vi oss en promenad. 

Idag var det jobb och jag var småklantig så jag skadade mig lite. På jobbet har det inte hänt något särskilt. Mest städat och pysslat. När jag kom hem så kom svärmor hit (som jag hade bett henne om) så hon hämtade lite grejer som inte behövs här. Sen åkte älsklingen till sin bowlingträning och jag har pysslat i köket och försökt organisera lite. Men nu är jag helt slut och sitter vid tv:n och väntar på älskling. Han borde komma hem snart. 





Dagens skratt





En liten tanke




God morgon

Andra natten sov jag bättre, men vaknade av att jag var kissnödig och att jag hostade. Älskling verkar sova gott i alla fall, han är inte vaken än. Själv vaknade strax före halv sju. 

Idag ska vi pyssla och försöka få ordning på lite saker. Men det kommer inte bli lätt i all röra. Det vi kommer lägga fokus på är köket, sovrummet och badrummet. Och resten kommer automatiskt i samband med att de andra utrymmena ordnas. :) Ha en fin dag allesammans. 





Mys i vårt nya hem

Efter en dag med jobb där det inte hände så mycket så är jag äntligen hemma och myser med min älskling. Dansade runt bland kartonger och plock  på den inglasade balkongen för att hitta lite kläder och annat roligt. Tog sen en dusch och nu sitter vi och glor på tv. :) 






Dagens skratt





Premiärmorgonen!!!

Sovit bra trots allt men lite ojämnt ändå. Ny lägenhet och allt, ny sängstomme och nya ljud. Men jag var rätt sliten så jag däckade i princip. Klockan ringde vid åttan och vi myste till strax före 10. Skulle fixa äggröra men kom på att ingen stekspade till teflonpannan så jag fick ta en gryta och osthyvel. :P Allt går att lösa. Nu ska jag göra mig i ordning för dagen, ska jobba hela dagen lång. Nu är svärfar Nikke här för de ska fixa en del idag. 





Premiärnatten!!!

Oj, redan september! Vad det har gått fort, nästan lite för fort. Fast det kan ju bero på det dåliga vädret och allt roligt som har hänt. Men det har inte bara varit en dans på rosor utan det har varit kantat av törnar och lärdomar.
 
Min semester var mest kall med tråkigt väder. Men med kärlek, kalas och grejer så hade jag en bra semester ändå. Var ju med på stadsloppet, firade ett årsdagen med älsklingen, syrran Evahs födelsedag och midsommar. Dock blev det ingen resa då vi tog den i maj istället. Sen så åkte vi en dagstur till Göteborg i augusti som var mysig och trevlig. Mitt i allt detta så har jag bytt restaurang och jobbar numera på våxnäs i Karlstad. Trivs jättebra och alla är underbara mot mig. <3 Känner att det var ett bra beslut som jag tog och att jag inte kunde utvecklas mer på förra platsen. Jag tror mer på mig själv nu och känner att jag har mer att ge då jag får chansen till att utvecklas och kunna lära mig mer.
 
Men det är inte det enda som har hänt. Jag har även flyttat från Grums och till Karlstad och blivit sambo. :) Det var en resa med lite upp och nedgångar för mig då jag är så energisk. :P Men det känns helt fantastisk. Allt på en gång med andra ord. Det kommer komma bilder och en video frampå men inte ännu då jag inte har hunnit med allt. Lite jobb runt om att göra, då med flytten, pappersarbete, ringa samtal mm. Som sagt, en sommar med många härliga händelser. :) Visst en del sorgliga också men mestadels bra. Känner mig så lycklig och jag har äntligen hittat hem och känner mig hel. Det har varit en resa som har haft en del tuffa stunder men helhetsmässigt så befinner jag mig i de rosa molnen. :P
 
Nu gäller det bara att planera för jul i den nya lägeheten, fast jag kommer inte göra lika mycket då vi inte har kommit i ordning med allt. Men ska försöka göra det jag orkar, hinner och kan. Men Tobias kommer få hjälpa mig med en del. :D






 
 
 
 

Vill ha!!


Vill verkligen ha den här klockan!! Finns på http://hobbyskytte.se/ Den är verkligen cool, läcker och en måste ha grej!! 

Dagens skratt





En liten tanke




God kväll

En lite lugnare dag men mycket att göra ändå. Var hemma hos familjen och lagade lite god mat. Suttit och ringt en massa samtal och pysslat. Vädret har varierat och i morse hällregnade det. Är rätt trött i huvudet och får ingen ordning på mina tankar. Ska nu mysa med älsklinge . God natt på er. 






En liten tanke




God morgon

Igår kväll var jag helt slut efter allt så jag orkade inte skriva. Det händer så mycket nu och det är så himla mycket att tänka på nu. Igår slet vi som djur igen med en massa kartonger åt alla håll och kanter. Fast inte lika jobbigt som tunga möbler. 

I natt sov jag gott, lite oroligt då jag var övertrött och har värk. Dimma ut och ca 12 grader varmt. Ser ut att ha regnat under natten. Idag blir det inte lika slitsamt dock. Ha en fin dag alltihop. :) 




Dagens skratt





Konstigt!

När jag skriver in min adress på sociala medier så blir det såhär: 

Min ni som får upp den här sidan, klicka på följ länk så borde det fungera. 



God morgon

Trött, ledig men går ändå upp tidigt. Zzz...nåväl vill man få något gjort så får man ligga i. :) Har träningsvärk efter igår dessutom. Sovit supergott i natt och min älskling sover än. :) Vi var rätt så trötta båda två igår kväll. 

Vädret är grått, mulet och regnigt och temperaturen ligger på 12 grader. Kände igår att det var alldeles för kyligt för mig med regnjacka nu så jag tog fram en varmare höstjacka. Hösten brukar vara spännande annars i mitt tycke, då jag kan se hösten som en ny start. Men denna höst är VERKLIGEN en spännande nystart. :) Nu ska jag fixa frukost och försöka vakna till ordentligt. :) Ha det fint. 




En aktiv dag

Burit möbler, slitit, planerat, ätit gott och sett på en kanonbra film på bio. Gick upp tidigt i morse och åkte till Grums, fixade i min lägenhet och pysslade och sen kom pappa och min morbror Rolf. Vi slet som djur och när vi skulle bära en tung hylla så kraschade jag och fick hyllan på min onda axel. :( Nåväl, Rolf fick ta över min position istället. Sen åkte jag, Carola och Evah till en restaurang i Karlstad och åt gott efter det bio. Såg filmen Insidan ut. Nu ligger jag hemma i soffan och slöar och älsklingen är och grejar med sin mamma. En dag med kärlek och slit. :) 








En liten tanke




De sista pusselbitarna

Nu håller de sista pusselbitarna att falla på plats. Det märks för både jag och Tobias mår bättre och vi är mer avslappnade nu. :) 

I natt sov jag rätt så gott, lite svårt att somna och slappna av, men till slut kom    John Blund. Solen är på väg upp och det är ca 13 grader varmt. Idag ska jag slita hårt och sen ringa en del samtal. Ha en fin dag allesammans. :) 




Dagens skratt





God morgon

Idag är jag trött och seg, jobbade länge igår kväll. Och upp tidigt nu, zzz. På jobbet rullade det på hela dagen och man hade aldrig en lugn stund. Min älskling hade inte heller en lugn stund, men äntligen hände det något. 

Vädret ser mulet ut just nu och höstigt ut. Idag blir det jobb och sen hem till familjen för att hälsa på. Hoppas ni får en fin dag i alla fall. :) 




En liten tanke




God morgon

Mysmorgon delux. :) Solen skiner och nu känns världen som en härlig plats. Idag ska jag jobba hela dagen. :/ Inte så kul men så är det, i natt har jag sovit supergott. Vi gick och la oss rätt tidigt igår då vi var slitna. Men skönt och lägga sig lite tidigare än vad man brukar. Hoppas ni får en fin dag. :) 




Mysig kväll

Idag jobbade jag lite extra, behöver ju pengarna. Älsklingen var på bowlingmatch under dagen. När jag kom så satt vi och pratade lite då han var lite upprörd. Sen åkte vi till svärmor, till affären och sen till ett mysigt ställe där vi grejade lite och myste. Så mysigt har det inte varit på länge, riktigt njutbart måste jag säga. ;) Sen åkte vi hem och tittade på Downton Abbey och åt gott. Nu softar vi bara och jag är helt utslagen men så otroligt lycklig och kär. 




En liten tanke




En pysslig dag

Igår var jag till min nya vårdcentral och lämnade in papper, sen åkte jag för att hämta Jennifer. Vi åkte till Grums och pysslade där, var där ett par timmar och grejade snackade och hade trevligt. Sen var det dax att hämta min darlig på hans arbete och vi åkte ner till bowlinghallen för att hämta hans grejer (han har borta match idag). Sen parkerade vi bilen och gick för att kolla på kulturnatten.

Det var intressant, lite för mycket att kolla på. Men vi kollade in spelkulturen och sen lite musik. Det var ett band från Torsby som kallade sig för Arga fuskbyggarna, de spelade punk och drog någon Ebba Grön låt. Sen drog vi oss hemåt. En bra dag med många skratt och härligt sällskap. 






En liten tanke




Kärlek




God morgon

Regn, regn och åter regn. I natt hade jag svårare att sova då kroppen inte var med. Hade myrkrypningar i hela kroppen men tillslut lyckades jag somna. 

Idag är jag ledig men är ändå uppe med tuppen. Jag har en massa saker som ska göras idag. Ska även träffa min kompis Jennifer. Så min dag är fullbokad mer eller mindre. Ha nu en fin fredag allihop. :) 




En liten tanke




God morgon

Åter en dag med regn, både mysigt och jobbigt. I natt sov jag supergott, skönt när man får de nätterna. Jag var så avslappnad och trött när jag la mig igår. Men kan beror på myset vi hade under kvällen, han får mig att må så bra och bli avslappnad. 

Sitter nu och softar innan min dag drar igång. Sen är det jobb, jobb och jobb som gäller. Ha nu en din dag allihop. :) 




Första träningen på länge!

Då har jag varit i väg och tränat bågskytte för första gången på länge. Har inte skjutit sedan maj och musklerna är inte så bra. Sköt 53 pil med varierat resultat. Känner mig nöjd i alla fall. Hängde sen med klubbkompisar och snackade lite, kul att träffa de andra och vara social. Satte en krysstia som bäst och även om jag fick dåliga poäng ibland så grupperade jag dem bra. :) Så en bra träning. 






En liten tanke




En liten tanke




God morgon

Världens ösregn och storm ute, ett riktigt höstväder. Så mysigt att vakna upp till det och sitta och bara titta ut. I natt har jag sovit supergott och känner mig bara mystrött nu på morgonen. Ska nu försöka vakna till och komma igång, börjar tidigt idag på jobbet. Ha en fin dag nu allihop. :)



 


God kväll

Vilken dag, fixat i min lägenhet, kastat skräp, varit till hyresbolaget, suttit i telefonsamtal, möte med diakonen i kyrkan och sen varit på förhandsvisning med min älskling och svärmor. 

Jag mötte upp min darling utanför mitt i city och vi käkade gott. Sen gick vi till bion och filmen var toppen. Kommer berätta mer i ett annat inlägg. Vädret idag har varit väldigt höstigt men då väldigt mysigt. Hoppas ni har haft en bra dag. :) 



Dagens outfit





Dagens skratt





God morgon

I natt fick jag lägga mig på soffan då det var så varmt och jag kunde inte sova. Till slut kunde jag somna ordentligt, jag sov bra ett tag i sängen men något väckte mig och sen kunde jag inte somna om. Tobias snarkade så gott så, bra att någon kan sova i alla fall. :) 

Idag har jag tänkt uträtta ärenden i Grums, sen möte i Karlstad och sen blir det en förhandsvisning på någon biofilm. Regnigt ute just nu men ca 14.2 grader. Ha en fin dag nu. :)




God kväll

Idag försvann dagen, min älskling, svärmor och hennes pojkvän satte ihop en ny säng. Jag var inte till så mycket nytta utan var ut på ett ärende istället. Kunde vara med till hjälp på slutet, det tog typ hela dagen med projektet. 

Efter det åkte vi och handlade mat och sen hem. Blev tacogratäng till middag, sen spelade han lite och jag var sliten så jag passade på att vila. Blev sen film, kollade på Supersugen. Det blev supersnyggt med sängen. :) 





En liten tanke




God morgon

Jag har sovit supergott i natt och känner nu mys i kroppen. Det har tydligen regnat under natten och solen tittar fram lite. Vad vi ska göra idag vet jag inte riktigt, greja, mysa, laga mat. Vi har inga planer för dagen utan gör det vi känner för. Kanske en promenad. 

Igår kväll hade vi mys, kollade på Automata  och åt ostbricka. Kvällen blev väl inte som jag tänkte mig riktigt men så är livet. Filmen var bra och spännande stundvis. 




Dagens skratt





Dagens låt

 

Tankar

Nu blev det sådär jobbigt så att jag inte orkar med mig själv. :( Vet inte riktigt varför men vågar inte känna glädje då det har varit mycket problem sista tiden. Fick tillbaka bilen idag men vågar inte vara glad och är rädd för att det kommer mer problem. Är också trött, sliten och hostar lite än efter förkylningen. Längtar bara att få ordning på allt så jag kan slappna av sen. Nåväl, ha en trevlig fredagskväll. 




En liten tanke




Dagens låt

 

God morgon

Solen försöker lysa genom då och då, ca 11 grader varmt. Jag har sovit gott i natt och känner mig något utvilad. Idag tänkte jag gå till jobbet istället, skönt att variera motionen lite. :) Gött med helg nu fast jag jobbar mesta dels av helgen ändå. Tänkte mysa till det lite så njuta av livet. :) Ha en fin fredag nu. 




Öh, trött!

Idag var det rätt mycket att göra på jobbet. Började först rätt lugnt men sen drog det igång och det blev lite övertid. Idag fick jag också chans att prova mina nya cykelhandskar och de var kanon! :D Lustigt nog så kom vi hem samtidigt och vi möttes precis i dörren till cykelförrådet. Mysigt att komma hem samtidigt och inte planerat utan det bara blev så. :) 

När vi kom upp i lägenheten så blev det mys och en dusch. Nu softar vi i soffan och ska se lyxfällan på play. Är helt slut i kroppen och huvudet. Nåväl, säger god natt och sov gott. :) 






Dagens skratt





Dagens låt

 

God morgon

I natt sov jag så underbart gott, men jag var rätt sliten efter arbetsdagen igår. Ska strax fixa frukost, idag skiner solen och det är ca 9 grader varmt. Det får bli cykeln till jobbet idag så jag får prova de nya handskarna men sen är jag ju utan bilen (igen). Sen får jag passa på att njuta av det fina vädret så länge som det går. :) 




God kväll

Gött och vara tillbaka på jobbet. :) Dagen var lugn och det var skönt att starta soft så att säga. Men jag fick gå hem då bilen inte funkar. :/ Var över till affären och handlade det vi behövde till middagen, det blev en höstig köttgryta. Sen satte vi oss och kollade på Uppdrag granskning och sen på Retro. 

En fin dag ändå med inslag av jobbiga funderingar. Jag vet att allt kommer lösa sig men när? Tycker det bara kommer nya problem. Nåväl ha det så gött. :) 







En liten tanke




Dagens låt

 

God morgon!

En natt utan att ha vaknat till pga hosta eller något annat. Har sovit supergott hela natten, nu blir det frukost. Solen skiner och det är ca 8 grader varmt ute. Idag ska jag jobba, har inte jobbat sen den 28/8 då jag var ledig och sen blev jag sjuk. Skönt att förkylningen var så lätt. Nåväl, ha en fin dag med er och ta hand om varandra. 




Mysig början...

Åh, en mysig början på hösten. :) Idag var jag till Grums och till tandläkaren där. Lite orolig då de skulle laga en tand och jag hostar lite ännu. Men det gick bra, hälsade på familjen en liten stund. Var ut med Nalle och busade lite men ingen av oss orkade fullt ut. Mysigt att vara ute ändå. Håller på att uppdatera min dator och fixar med tvätten. Älsklingen är inte hemma än utan ska på sin träning. 




Dagens skratt





Nytt i garderoben

 
 

Cykelhandskar från Team Sportia. Har inte testat dem ännu men kommer göra det under veckan. 

Dagens låt

 

God kväll

Då har vi fyllt denna dagen med aktiviteter. Min dag började med telefonsamtal och sen fortsatte med bilverkstan, hämtade upp Tobias inne i stan och sen åkte vi på ärenden. Kollade på nya sängbord men hittade inga just nu som passar i mått. Åkte sen hem och fixade mat och efter maten lite planerande och lite myspys. ;) Nu softar vi i soffan till tv. 




En liten tanke




Anna tipsar



Supergoda chips som bara smälter i munnen. Kraftig smak men ändå mjuk och krämig! En ny favorit hos mig!! :) 

God morgon

En kall natt, Tobias sa att det låg ca 7 grader när han klev upp. Brr... kallt så nu har hösten kommit. Idag är vi lediga och Tobias har några möten inbokade. Annars vet jag inte vad vi ska göra, ska väl ta vara på solen och njuta. Kanske ut och fota lite eller något. Ha en fin dag allesammans och ta hand om varandra.




Dagens skratt





God morgon!

Äntligen en natt utan hostan, sovit supergott. Idag blir det mer höstmys i soffan med film och massa serier. :) Just nu spelar älsklingen och jag försöker vakna till ordentligt.

Igår myste vi till det med chips och grejer. Det var ju riktigt ruskväder så vi myste med serier och film. Riktigt skönt och mysa under filt och ha värmeljus tända. Ännu bättre nu när jag har någon att mysa med. :)




 

En liten tanke




God morgon

Lite piggare idag men inte helt bra. Ska strax bädda rent i sängen och sen ta mig en dusch. Därefter blir det att krypa ner i sängen för att lyssna på Ring så spelar vi och sen på Melodikrysset. Älsklingen ska sitta och spela en stund. Hoppas ni får en fin lördag allesammans. :) 




Anna Dissar



~ Något som verkligen stör mig är när människor börjar förklara saker för mig som kostnaden på min bil osv. De tycks tro att jag inte har förmågan att ta reda på saker själv och att jag inte har någon koll alls när det är min bil det handlar om. 

~ Förkylning! Usch vad det är jobbigt, tråkigt och bara allmänt blä att vara sjuk! 

~ När människor som är anställda på att hjälpa människor men stjälper dem istället. Bara för att ni är missnöjda med era liv behöver ni inte sänka andras liv mer. 

Dagens skratt





Anna Hissar



+ Höstens alla tv-program som börjar. Som Idol, På spåret, Lyxfällan och många fler. 

+ Nya lärdomar om livet. Så mycket som jag har lärt mig den sista tiden är väldigt användbart. 

+ Kärleken, den underbara kärleken. Att ha någon som finns där när det är jobbigt, någon att dela glädjen med, någon att få krama om. Finns inget bättre än och få komma hem efter en arbetsdag och få en kram av sin älskling. 

En liten tanke




God morgon!

Ett perfekt väder för att vara sjuk! Jag verkar bli sämre och jag gillar inte att vara sjuk. Men jag tar mina mediciner och försöker äta och dricka. Tobias tar hand om mig och vi myste en del igår. I natt sov jag gott och det är längesen som jag sov så bra. Blir nu soffan och tv:n, det bästa med detta är att jag har någon att vara sjuk med, någon att prata med och mysa med. Innan var man så ensam i sin lägenhet. Lite svamligt inlägg men är lite omtöcknad i huvudet. :P 




Orka!!

En massa problem hit och dit, bilen har börjat krånglat konstant, förkyld och trött. Fin start på hösten. Tur jag har min älskling som finns där för mig i vått och torrt. Just när jag börjar se ljuset i tunneln så händer det något som mörklägger mina drömmar och förhoppningar. Men jag ger mig inte! Jag har min underbara älskling, familj, mina fina arbetskamrater, mina vänner. 




Dagens skratt





RSS 2.0