En liten tanke




Kalas hos mormor och morfar

Hej på er. Igår eftermiddag så åkte bil till Grums och hade kalas. Vi hade slagit ihop 3 födelsedagar i ett enda kalas. Det är Carola, jag och Sofie. Det var så mysigt och härligt. Massor av gott att äta.

Jag fick pengar och en trisslott. Tyvärr vann jag inget. Men Sofie vann 60 kronor. Resten av kvällen var mys och gos. Vi satt och pratade om allt och lite till. 

När vi kom hem så var vi så trötta och Lily ville sov tillsammans med mig och vi somnade på soffan. Vi sov så gott men vid 2 i natt så vaknade jag och jag la henne i hennes säng och det var så skönt att få lägga sig i sängen. 








Jag klär mitt barn hur jag vill!

Det är ett himla tjat om hur man ska klä en bebis. Nu är det vinter och det finns ytterkläder för alla åldrar och vi vuxna tar på oss massor, MASSOR av kläder men barnen ska åka lättklädda i bara en enkel pyjamas. Som min dotter är jättefrusen av sig och är väldigt gnällig om hon inte har det varmt och ombonat. Så jag bäddar ner henne i barnvagnen och hon somnar så gott och man ser hur skönt hon mår.

Vi vuxna klär på oss för att inte förfrysa om händer, fötter och andra delar. Varför ska ett litet barn utsättas för det som vi själva vill slippa? Ni som inte klär på era barn kan väl själva gå ut utan jacka, mössa, skor, vantar mm? Du får inte ta på dig det för du ska klara dig ändå. 

Det är sant att barnen inte får vara för varma men inte för KALLA heller. För mig är det självklart att klä på barnen när man ska sätta sig i en kall bil, varför ska jag ha kläder på mig om mitt barn inte har? Nej, lagomt med kläder på och lager på lager i så fall. Men kläder ska vara på! 

Jag blir så arg när jag ser att föräldrar inte tar på barnen vantar utan man måste påpeka att fryser inte hen nu? Eller varför ska du ha vantar men inte hen? Jag tänker att man kan ge barnen skador så som ledvärk, lunginflammation. Jag tänker inte ge mitt barn några skador för att man inte orkar klä på barnet. 

Vad anser ni? Dela gärna med er av era tankar. 



En kvinnas intressen räknas inte

En kvinnas intressen anses inte vara viktiga, värdiga att prata om. De anses vara som löjliga och allt som en man gillar är det enda riktiga intresset. Så om en man gillar fotboll så är det intresset mycket bättre och viktigare än en kvinnas intresse för en tv-serie. Så en man kan sitta och skrika allt han kan till en fotbollsmatch och sen diskutera. Men om en kvinna skriker till en tv-serie och sen diskuterar så låter det; "vad ser du på det skräpet för? Det har inget underhållningsvärde."

Så bara för att jag är kvinna så är inte mina intressen viktiga? Så bara för att jag är kvinna som då gillar såpoperor så är mitt intresse dåligt och ovärdigt? 

I många situationer i samhället så diskuteras det fotboll, hockey och om man nu inte gillar det så är man konstig. Det finns en specifik situation som jag själv upplevt där någon sa att åka till IMAX i Stockholm för att se Star Wars inte var något utan att se en fotbollsmatch var bättre. 

Kan man inte få gilla det man vill utan att få höra massa negativt skit om allt? Låt alla få tycka om det dom tycker om och är du inte intresserad så var tyst. Du behöver inte klanka ner på andra och dit intresse är inte centrum i världen. Det finns andra människor med andra intressen, kom ihåg det.

Vill du bli respekterad för dina intressen så respektera andras intressen!




Garner och kyrkobesök

Hej på er. Idag har vi vara slitna och trötta men ändå fått en del gjort. Lily vaknade i natt och var hungrig så Tobias tog den matningen. Sen vaknade hon i morse och var orolig så jag tog henne till vår säng och där somnade hon om så gott hos mig. Tobias gick upp och åkte till jobbet. Jag och Lily åt frukost och sen satte jag i stjärnan och ljusen i granen. Tog sen en dusch och Lily höll mig sällskap. 

Sen var Lily så trött och jag tog på henne ytterkläderna och hon somnade mitt i allt. Så jag gjorde färdigt allt och la henne på balkongen där hon sov som en stock. Jag väckte henne sen för mat och blöjbyte. Tog oss en promenad till leksaksaffären och Rusta. På vägen hem så gick vi förbi garnbutiken här på Våxnäs och de har utförsäljning på hela sortimentet och 50% på alla varor. Så jag passade på att handla lite. 

Väl hemma så äter jag lite mat och Tobias hjälper mig att fixa så jag och Lily kan gå iväg till Domkyrkan. Den ligger mitt i stan och det tar en stund att gå dit då jag inte har busspengara så får det bli promenad. Det var en fin tillställning och ett tänkvärt tema. Ljusandakt för drogernas offer. Men nu är vi hemma igen. Lily har precis ätit och ligger hos pappa och myser.









En liten tanke




Besök hos mormor och morfar

Hej på er. Idag så hade Tobias speldag och jag och Lily åkte till Grums där vi hälsade på hos mormor och morfar. Alla hennes mostrar var där också. 

När vi kom dit så vaknade Lily och var vaken ett par timmar. Hon myste med lite här och där. Moster Carola fick mata Lily och Evah fick byta blöja på henne. Sen är det lek och bus en stund. Sen somnade Lily en stund precis när vår mat var klar så jag kunde äta och kort därefter vaknade hon så jag fick gå ut på promenad. På promenaden så fick vi sådan fin utsikt över Vänern och en sådan vacker himmel. Det är så himla mysigt nu när det är frost ute och det lyser adventsljus lite här och där. 

Efter promenaden så sov Lily gott och vi fikade. Jag hade med glögg, pepparkakor, ädelost, julmust till mig och Evah. Vi tände levande ljus och myste. Sen så var det dax för mat och Evah fick mata denna gången och Carola bytte blöja. Mys med morfar en stund.

Där efter så började jag förbereda för att åka hemåt. Det var en del att packa ihop och få in i bilen. Nu är vi hemma och varit ute på en promenad tillsammans med pappa. Lily sover gott och vi vilar. Sen ska hon få sin sista mat. Bjuder nu på lite bilder. 🙂













Propaganda utställning

Hej på er. Idag väckte Lily mig vid 3.30, jag lyfte över henne i vår säng i hopp om att kunna få sova en stund till. Men tyvärr fick hon hicka och kunde inte somna om och inte jag heller. Så när klockan var 4.00 så gick jag upp då min klocka ändå skulle ringa 4.30. 

Gjorde hennes morgonrutin som är byta blöja, byta till kläder från pyjamas, tvätta händerna och ansikte, ge d-droppar. Sen är det dax för frukost. Men hon var så hungrig och trött så när hon hade ätit somnade hon fort igen. Jag satte mig med ett virkningsprojekt och gjorde färdigt det. Sen vid 7 så vaknade hon igen och var vaken och höll mig sällskap i köket där vi bakade rispuffar och fixade för dagen. Sen kom Tobias upp. Hon somnade en stund igen och sov ett tag och då passade jag på att duscha och sen vila på soffan. Tobias tog disken och fixade. När klockan var 11.30 så gick vi in till city.

Där träffade vi Annica och hennes son Oscar, vi träffades via föräldragruppen på mödravården när vi väntade barnen. Vi var till museet och tittade på två utställningar. Den ena var Propaganda risk för påverkan och den andra var Värmland i Konsten. Efter det gick vi till Zest och åt mat. Det blev en sallad med kyckling, gott men dyrt. En mycket trevlig eftermiddag. Sen bar det av hemåt. 










Dagens skratt





Bilder från Lilys Dop




















Dop för Lily

Hej på er. Idag var det dop för Lily. En härlig dag med mycket kärlek och fina minnen. Vi startade dagen med att Lily väckte oss 3.30 i natt och kunde inte somna om. Så hon fick ligga hos oss ett tag och sen när klockan var efter 4 så gick jag upp. Klockan skulle ändå ringa 4.30. Lily somnade om intill pappa och det var så mysigt att se. 😍 Vid 5 fick hon komma upp och äta mat och få ny blöja. Sen kunde hon somna så gott på nytt. Vid 7 gick Tobias upp och vi fixade här inför dagen.

Vi kom iväg sen till kyrkan och fixade det sista där. Gästerna började trilla in och alla ville gosa med Lily. Vi satte på henne dopklänning och fixade. Men mitt i allt blev hon förtvivlad och grät, hon ville sova och precis när hon hade börjat slappna av så var det dax för dopvattnet. Men när musiken kom igång så blev hon lugn igen och sen kunde gästerna fota och ha sig. 

Efter ceremonin så var det dopkaffe och tårta. Det var många som ville prata och det blev lite rörigt för mig ibland. Sen var det presentöppning och Lily fick så fina presenter. Det kommer att komma bilder senare. Nu ska vi koppla av så gott det går.



En liten tanke



Tobias första fars dag

Hej på er. Igår var det första fars dag för Tobias. Jag hade planerat en hel del och fått god hjälp i planeringen. Först var det vilken mat som skulle göras och Evah hjälpte mig att komma på. Det blev kycklinggryta med vitt vin och färskost. Den är så supergod och lätt att göra och det var längesen vi åt den maträtten. Sen funderade jag på efterrätt och en nutellapaj men kände sen att jag inte orkade. Tobias uttryckte tidigare i veckan att han var sugen på chokladpudding så det fick det bli med grädde till. 

Började dagen med att jag fick sovmorgon och sen gjorde vi alla sysslor som måste fixas. När det var klart så gick Tobias och Lily ut på promenad och de fick inte komma hem förrän jag var klar. Jag tog bilen ner till Bergvik och handlade det som behövdes till allt. Sen hem och fixade med maten och alla saker. När allt var klart så hörde jag av mig till Tobias som klädde på Lily för att gå hem.

Väl hemma så åt vi och myste. Lily satt med i sin babysitter och sen fick hon ge pappa ett paket och ett kort. Vi tog lite bilder på Lily och Tobias, blev tyvärr inga bilder på maten då vi var för hungriga så det glömdes bort. Men här kommer det några bilder.






3 månader

Idag är det 3 månader sedan du kom till världen. Du har växt och blivit så stor, du har utvecklats hur mycket som helst och visar verkligen att du är en egen individ med egen vilja. 

Tiden går verkligen fort och jag njuter varje sekund som jag kan. Nu har du börjat vända dig lite mer, du pratar för fullt, du sträcker upp dina små armar när du ser mig, du sitter med och tittar på oss. Du ler så härligt nu du får syn på oss, när du hör Babblarna och du älskar att sitta med oss och mysa. Jag ser tecken på att du vill börja krypa men du vet inte hur än. Du skrattar och busar omkring, ja det är fullt sjå dagarna i ända. Inte nog med det, du växer så det knakar. 

Det är bara så underbart att se dig när du busar. Du är världens bästa tös och jag älskar dig min vackra Lily. ❤️



Hej bloggpaus.

Jag kommer inte blogga på ett tag. Min energi är helt borta och jag känner ingen glädje i att blogga eller något sådant längre. Tack för mig.

Chokladdoppade kolakakor och BVC.

Hej på er. Det är några dagar sen jag uppdaterade men jag har varit så sjukt trött och inte haft någon energi alls. Först och främst så har Lily haft några jobbiga nätter där jag har sovit 3 timmar bara. Sen PMS ovanpå det och allmänt trött. Men inatt som var så var det en bra natt. Både Lily och jag kunde sova gott. 

Vi startade dagen strax före 6 i morse och Lily fick sin mat och blöjbyte. Sen somnade hon en stund och Tobias och jag åt frukost tillsammans. När Tobias cyklade till jobbet så bakade jag kakor, tvättade och pysslade. Det blev chokladdoppade kolakakor som vi ska ha till jul. Jag testade receptet tidigare men de blev inte så bra. När det var klart så skulle Lily äta igen och efter det fick hon se på Babblarna under tiden som jag förberedde för promenad. Sen så sov hon fram till nästa mat och jag passade på att vila till tv:n. 

När Tobias kom hem från jobbet så var det dax att bege sig iväg till BVC. Där så vägde vi Lily och nu väger hon 6,945. Nästan 7 kg nu vilket känns kan jag säga. Sen fick hon vaccinationer och hon var så duktig. Först något hon skulle svälja och där är det inga problem. Hon gapar och smaskar på och när hon fick sprutorna i benen så var det inte heller några problem. Hon fick sitta i mitt knä och mysa men när det stack till så grät hon kort men slappnade av när hon fick sitta och bli kramad av mig med min tröja på sig. Att gosa med mamma under mammas tröja älskar hon. 😍 

Väl hemma så middag för mig och Tobias sen mat till Lily igen. Jag skötte hushållet nu och Tobias tog Lily. Just nu är de ute på promenad och jag vilar ryggen. Maten gick ändå fort och lätt då vi hade rester. Här kommer det lite bilder.











RSS 2.0