Veckans sötnöt




Kurs i Hjärt och lungräddning

Hej på er. Idag hade jag lektion i skolan och det var i hjärt och lungräddning. Vi gick igenom HLR, Hjärtstartare och Luftvägstopp. Vi var fyra stycken i gruppen och de andra var verkligen trevliga och mycket roliga. Vi kollade på film och och sen fick vi öva på dockor, vi lärde oss framstupa sidoläge och massa annat roligt. Sen kom lunchen och då gick vi 4 ner till Sandys och åt tillsammans.

Det kändes så skönt att få tillhöra en grupp och vi kom verkligen bra överens. Vi skratta och hade kul. Solen sken och det var verkligen en härlig lunch med härliga kvinnor. Sen var det dax att göra resten av kursen. Då gick vi genom Hjärtstartaren och sen som avslutning så jobbade vi 2 och 2, läraren bedömde oss och så blev vi godkända. 

Jag tog första bästa buss hem, kröp ner i sängen och vilade, Tobias åkte och handlade och sen fixade vi middag. I skrivande stund så vilar jag i soffan och Tobias är på sin bowlingträning. Jag är sliten efter dagen men nöjd. Hoppas att ni har haft en bra dag.





Vecka 13 - Nya kläder

Ja då är vi i vecka 13, magen syns lite i vissa plagg och jag står ofta vid spegeln och speglar magen. Jag har redan köpt mammabyxor från HM då jag ville känna in redan i julas och använt det sen dess. Det är inte så kul att bara gå i mjukiskläder, man vill ju se bra ut också. Men sedan hittade jag inga bra arbetsbyxor heller så jag och min chef kom överens om att jag kunde köpa egna byxor. De byxorna är helt underbara och jag kan röra mig obehindrat i dem. 

Jag har haft lite ont i ryggen men svårt att avgöra om det är foglossnig eller min skolios. Så jag ska skriva ner varje gång som det gör ont, hur det känns och vart det gör ont. För jag tänker att om det är foglossnig så borde det göra ont typ hela tiden vilket det inte gör. Men jag kanske har fel. 

I alla fall så känns det nu mer och mer att det växer där inne. Än så länge sover jag bra på nätterna och är uppe 1 gång för att kissa men så hände rätt ofta innan jag var gravid också. 
Idag var vi ute och shoppade lite. Tog en tur till Bloms i Charlottenberg och jag hittade några plagg i alla fall. För övrigt så hittade jag inte så mycket. Där emot så hittade vi söta bebiskläder. 3 stycken i ett  paket så vi köpte 2 olika paket och 2 olika storlekar. Enärlig dag med mina 2 älsklingar. 😍

När vi kom hem så vilade vi och myste. Nu ska vi mysa mer och se på film. Jag är helt slut nu men så otroligt lycklig, kär och helt betagen. 






Mysig fredag

Igår så var det först skola och lektionen var lika intressant som de andra gångerna. Jag trodde aldrig att jag skulle säga att jag tycker det är kul med samhällskunskap. Men det tycker jag. Läraren är så lätt att lyssna på och förstå. Efter skolan så gick jag ner till Nordea och bokade ett möte då jag vill byta bank. När jag var klar där så åkte jag direkt hem. 

Väl hemma så blev det vila på soffan och se på tv. När Tobias kom hem tog vi oss en promenad till affären. Hemma igen så gjorde vi god mat och myste till en Netflix serie. Tobias ville sen spela en stund och jag la mig i sängen och kollade på tv men blev så trött så jag somnade till en stund. 

Sen blev det programmet På spåret och lite gott att äta. Det blev glass, chokladsås, kolasås och maränger. Programmet var roligt och tillsammans lyckades vi ta lite poäng. 😃 Jag kunde vetegräs, Red hot chili Peppers, Katy Perry. Sen så kunde Tobias ta Odense. Det var kul ändå och kunna lite. Sedan avslutade vi med Skavlan. 

Här kommer det lite bilder. 




Dagens skratt




En liten tanke



Vecka 12 - Första ultraljudet

Nu är vi i vecka 12 och jag mår bättre nu än tidigare. Jag är inte lika trött, brösten gör inte lika ont, jag mår inte så illa och mår allmänt mycket bättre. 
Visst ibland mår jag sämre, som igår kväll men då var jag jättetrött och spänd inför idag. Så jag fick lägga mig tidigt, tror klockan var runt 21.30 redan. Vaknade runt 3.30 i natt och kunde inte somna om ordentligt utan fick halvsova fram till 5:45 då jag gick upp. Klockan skulle ändå ringa 6.00. Jag var pigg och kände mig på gång. 

Ultraljudet gick bra, det var mysigt att se vårt lilla liv där inne i magen. Jag kände bara wow, detta har vi skapat. Vi gjorde KUB testet och det såg bra ut. Det testet kollar om eventuella avvikelser osv men det fanns inga. Känns skönt att veta det. Tobias tyckte att det var så härligt att se den lilla busa runt i min mage och han ställde en del frågor till barnmorskan. Det var riktigt spännande att se det lilla hjärtat slå och allt som händer i magen.

Efter vi var klara så körde jag Tobias till jobbet och jag åkte hem till familjen i Grums och delade med mig av upplevelsen. Var där några timmar och sen åkte jag och hämtade upp Tobias på jobbet.

Vi åkte till Köpa Barnvagn (butik) och kollade på barnvagn. Det var så himla mysigt att gå runt och kolla. Vi hittade en som verkar uppfylla våra krav och passar i storlek och allt. Vi testade att lasta in i bagagen på bilen och det fungerade. Fick god hjälp av personalen och alla var så tillmötesgående och trevliga. 

Nu är vi hemma och jag mår illa, har ont i huvudet och är trött. Jag och bebis vaknade ju tidigt idag. Så nu blir det vila.






Vad vill ni läsa?

Hej på er. Jag sitter här och funderar lite på vad jag ska skriva i bloggen.  Har lite tankar om min vardag som jag brukar, skolan (hur det går osv), sen det vanliga som en liten tanke och så. Men skulle ni vilja att jag lägger upp 1 gång i veckan om graviditeten med 1 bild? Jag orkar inte vara så aktiv som jag vill men skulle vilja få upp  något inlägg i veckan.  
Hur går era tankar kring detta? Vilken dag i veckan skulle ni vilja ha inlägget med graviditeten  i så fall? Jag skulle vilja göra som Helen Torsgården och ha en video men min energi och tid räcker tyvärr inte till. Dela med er av era tankar kring detta. 
 
Btw så skriver jag nu på surfplattan vilket inte var det lättaste. Haha, jag krånglar verkligen till det för mig själv. 
Ha nu en fin dag allesammans.  
 
 

Fredag

Hej på er. Igår så hade jag först lektion i skolan. Den var riktigt rolig och jag trivs verkligen bra i gruppen och läraren är kanonbra. Jag känner att man lär sig något hela tiden. Efter lektionen hade jag lite tid över innan jag och Tobias skulle äta mat tillsammans. Så jag passade på att fixa ett nytt lånekort på biblioteket då jag har tappat bort mina. Sen gick jag över till hans jobb och gick vi där ifrån tillsammans och till mitt i city där vi åt mat. 

Sen tog jag bussen hem och Tobias cyklade till sin pappa. Väl hemma så går jag till bilen för att åka till Grums och vara hos min goa lillasyster på mys. Vi fikade, pratade och bara myste tillsammans. Det var jag, Evah, Carola och mamma. Vi skulle ha tittat på tv men vi pratade om allt möjligt och ett stort samtalsämne var ju min bebis. Alla är så nyfikna på hur jag mår, hur bebis mår osv. Själv har jag ju många frågor som mamma kan svara på. Men även Evah och Carola kan jag prata med eftersom de är mina härliga systrar. Sen blev det mycket prat om allt då vi inte ses så ofta. Man måste ju ta igen så att säga. 😂 

Åkte hem sent och det blev sängen i princip direkt när jag kom hem. Jag var hur trött som helst och Tobias skulle ändå upp tidigt idag så vi la oss rätt snabbt. Hoppas att ni hade en lika härlig fredag som jag. 😍







Första lektionen i skolan

Idag var det första lektionen i skolan. Ämnet är samhällskunskap och jag har inte läst ämnet på flera år. Läraren verkar vara riktigt bra och han var förberedd med att ge oss rätt information, han var förstående, han förklarade saker och ting så enkelt så det var lätt att förstå.
Han var så bra och lätt att förstå så jag ser fram emot lektionerna. När jag gick därifrån så kände jag att det var kul och jag vill ha nästa lektion redan nu.

Lektionen var 1 timme och 20 minuter, slutade tidigare då det var mest information idag. Jag tog första bästa buss ner till jobbet och jag blev en aning tidig men jag passade på att äta lite. Sen bytte jag om i lugn och ro. Jobbade kortpass och tiden gick fort idag. 

Väl hemma så fixar vi middag, kollar lite på tv och sen tar vi bilen bort till svärmor. Först innan vi åkte så skottade Tobias vår parkeringsplats och sen hjälpte han sin mamma. När vi var klara hos svärmor så åkte vi och handlade. Kommer hem och jag fryser som fasen så det blev att krypa ner under filten och dricka lite te. 

Nu tittar vi på uppdrag granskning och ska sen se Lars Lerins Lärlingarna. Hoppas att ni har haft en bra dag. Min dag har varit fylld med en massa information och nya möten. 




Månadens bok

 
Hans Youtubekanaler har sammanlagt över en miljon prenumeranter. På Instagram följs han av mer än 800 000 personer. Hans musik slår lyssningsrekord på Spotify. Joakim Lundell, tidigare känd som Jockiboi, är idag tveklöst en av Sveriges största influencers. Men vägen dit är full av smärtsamma minnen.

Under sin uppväxt placeras Joakim i fosterhem och ungdomshem och bollas mellan olika myndigheter. Han lever en tid som hemlös och hamnar i drogmissbruk och kriminalitet. Ensamheten driver honom till flera självmordsförsök. Vändningen kommer när han träffar sin fru Jonna. Med henne finner Joakim den trygghet och självkänsla han tidigare saknat.

Monster är en drabbande och hoppfull berättelse om en man som slår sig fri från en till synes nattsvart tillvaro, och blir en röst och en vän för hundratusentals människor. Joakim Lundell berättar sin historia för Leif Eriksson och Martin Svensson.
 
 
En bok som verkligen berör. Jag kan verkligen inte förstå hur det är möjligt i vårt samhälle att lägga skulden på ett barn på detta sätt. Jag tycker att Joakim är stark som har lyckats vända allt det hemska till något positivt. Han är en stor inspirationskälla för så många och han visar nu idag att man kan lyckas ändå. 
 
Jag säger bara till dig Joakim, alla lycka och kärlek till dig och Jonna. ❤️
 
 

En liten tanke



Vad tycker ni?

Hej på er. Nu är jag sugen på att ändra mitt hår. Hade en favoritfrisyr när jag var yngre och skulle vilja ha den igen. Vad tycker ni? Hiss eller diss? Kommer jag passa i den nu i vuxen ålder? På bilden hade jag precis gått ur nian. 

Huj vad längesen!! 😂


En liten tanke



God kväll

Hej på er. Jag hade tänkt och blogga igår men orkade inte. Mitt mående går upp och ner, ena dagen pigg och mår bra och nästa dag trött och sliten. Det är visserligen en del av livet men som gravid så är jag tröttare än vanligt.

Igår då så gick jag upp vid 7 tiden och fixa. Gick ner till vårdcentralen och tog en himla massa blodprover. Sen hem och fixade lite inför skolstarten och lite annat. Körde en maskin med tvätt och plockade med saker i min takt. När Tobias kom hem från jobbet så gick vi iväg och handlade och fixade middag. Blev fisk i ugn och hemmagjort potatismos. Efter middagen så diskade Tobias och jag vilade. Avslutade dagen med Cancergalan och grönsaker, ost och dipp.

Idag försökte jag gå upp tidigt men kroppen var inte med alls. Den ville bara sova mer så klockan var 9.40 när jag gick upp. Fixade lite frukost, packade ner ett mellanmål och gjorde mig iordning för dagen. På jobbet hände det inte så mycket. Fick många skratt och det rullade på i lagom takt för min del. Men som varje gång jag jobbar nu så får jag kraftig huvudvärk, har aldrig haft så innan. 
Hem efter jobbet och vila en stund och sedan fixade vi mat. Åt rester ur frysen idag. Tobias har bowlingträning och jag skulle ha varit i väg på handarbetsträffen men med huvudvärk och tröttheten så orkar jag inte. Så nu ligger jag i soffan och ser på såpopera. 

Hoppas att ni har haft en bra dag. Min dag har varit bra bortsett från huvudvärk och så. Jo fick så fin himmel när jag gick hem från vårdcentralen igår morse. Var tvungen att ta en bild. 




En liten tanke




Veckans sötnöt



Myshelg

Vilken mysig helg det har varit. I fredags så jobbade jag några timmar och var rätt trött och sliten när jag kom hem. Vi fixade tacos till middag och kollade på Mary Poppins under tiden som vi åt. Avslutade kvällen med På spåret och man kunde svara på någon fråga i alla fall. Sen så spelade Tobias en stund och jag pysslade med mitt. 

Lördag (igår) så var vi ute på olika håll. Det var bågskytte tävling som jag var och tittade på och hejade på mina klubbkamrater. Min kompis Linda sköt till sig 301 poäng på sin första tävling. Jag själv orkar inte hålla igång skyttet just nu men är ändå lite aktiv i klubben. Tobias var då iväg på bowling och åt mat med sin klubb efteråt. När jag kom hem från bågskytten tog jag det lugnt och vilade. 

Idag så var Tobias över till grannen och spelade. Jag hade en mysdag för mig själv då jag inte orkade vara social. Kollade på musik på tv, trettonsdagskonsert, klassisk musik och massa annat. Läste lite, spelade lite och pysslade. Sen när Tobias kom hem så fixade vi hamburgare och kollade på Sagan om de två tornen. Sen så chillade vi bara.

Tyvärr har jag mått rätt illa igen under helgen men för övrigt mår jag bra. Hoppas att ni har haft en fin helg. 



En sak jag älskar med min man

Det finns så många saker jag älskar med min man. Det är så himla mycket som jag kan räkna upp men det är en speciell sak som jag uppskattar väldigt mycket.

Det är våra samtal, ibland så pratar vi hur mycket som helst om allt möjligt och ibland så är vi bara tysta tillsammans. Men våra samtal är något som är så himla mysigt. Här om kvällen så började vi prata om #metoo då jag hade läst en artikel om hur det drabbar männen som utfört handlingarna. Vi började vårt samtal där gick vidare till film, musik, ADHD, utanförskap, kärlek, relationer. Alltså när vi kommer igång så tar det aldrig stopp.

Det känns så skönt att ha någon att prata med och dela sina tankar med. Det känns så skönt att ett ämne kan växa till så många fler och allt vävs samman på något sätt. 
Hoppas att ni andra har upplevt detta eller upplever det. För det är en sådan underbar känsla att ha någon som man kan prata så med. Vi har ändå varit tillsammans i 3,5 år nu och än så länge pratar vi så himla mycket om så mycket. 

Jag tröttnar aldrig på våra samtal. 



En liten tanke

RSS 2.0