En liten tanke


Dagens skratt


Vilken helg!

Vilken helg det har varit. Först på fredagen så jobbade jag öppning från 7:45 till 15:00. Stod i kassan och hade kul. Sålde en del och träffade många trevliga människor. Jag gillar verkligen att stå i kassan, man får möta så många härliga människor. När arbetsdagen var slut så gick jag bort till bilen, körde den till verkstan och diskuterade med dem. Åkte sen hem och åt mat och bytte om. Tog sen bussen ner till city där jag var och fixade lite saker på stan innan biofilmen. Filmen vi såg var Doctor Strange och fasiken vilken grym film! Den var kanonbra! Kom hem rätt tidigt på kvällen ändå, var väl runt 20:30 någonstans. Tyvärr kom ångesten och förstörde kvällen.

Igår morse började jag tidigt igen och slet hårt på jobbet hela dagen. Jag var lite över allt och fixade och när arbetsdagen var klar så gick jag till bussen och mötte Tobias. Åt gratis mat nere på Burger King i city då företaget hade skickat ut kuponger till alla anställda. Sen så gick vi ner till hemmakväll och köpte lite gott och när vi sen kommer till bibliotekshuset där Arenan ligger så var det inte öppet än. Vi gick till vårdcentralen intill och satte oss i värmen där. Filmerna vi såg på Arenan var klassikerna Alien och Aliens. Jag var rätt trött under första filmen och tog en powernap men sen kunde jag hålla mig vaken. Var också 30 minuters paus mellan filmerna. Under andra filmen började jag frysa som tusan så Tobias tog sin jacka och la på mig som ett täcke på benen. Kom hem sent i natt och grejer.

Vaknade idag och kroppen fattade inte att det har gått över till vintertid. Klockan var ju 7:30 när jag vaknade. När man sen fattade att det har gått över till vintertid så låg vi kvar och myste och kollade på tv. Sen kände vi att det var dax att gå upp. Tobias åkte iväg innan mig och var till Skivmässan med sin pappa. När jag kom till jobbet så rullade det på. Men vi var så många idag så jag var lite över allt. Fixade med saker som de andra inte hade hunnit med. När jag kom hem så blev det en dusch, film och mys med min älskling. Nu är vi trötta och ska sova. Hoppas ni har haft en fin helg.


Konflikter i min hjärna

Usch! Nu står vi utan bil. Igår när jag skulle åka iväg så hör jag ju världens smäll bak i bilen och det visade sig vara komplicerat att laga. Så man kan köra korta sträckor med bilen men inte mycket att lita på.

Var ju till verkstan idag och de tittade på det. De tyckte det var bättre att sälja bilen som den är och jag känner mig enig med dem. Dock gör jag inget utan ha diskuterat med Tobias och andra familjemedlemmar. Jag har ju fått en större familj nu och har många jag kan diskutera med.

Det som känns extra jobbigt är att jag är van att kunna åka hur som helst till min familj och jag är inte van att vara utan bil och bo i Karlstad. Så just nu pågår det en inre konflikt där ena sidan säger att jag ska rymma från allt och skita i allt men andra sidan (förnuftet) säger att jag ska stanna och kämpa. Den negativa sidan vill inte vara vuxen utan vara ett litet barn igen. Har ni haft några sådana här inre konflikter? Hur har ni löst dem? Det känns lite bättre efter att få ha gråtit ut, blivit ompysslad av Tobias och sms:at med Evah. Men det är ändå jobbigt.

Jag är så van att ha promenadväg hem till min familj och nu bor jag några mil från dem så att vara utan bil blir nu extra tungt för mig. Nu kan många tycka att jag är för beroende av dem men då får ni tycka det. Men jag ber er att hålla inne med de kommentarerna då jag inte kommer godkänna dem alls.


God morgon

En jobbig och krånglig dag igår, så jag orkade inte skriva igår kväll som jag tänkte.

Började med orolighet i kroppen på morgonen och sen någon timme senare när jag skulle iväg så kör jag ut från parkeringen, ingen trafik och allt är lugnt. *PANG*

Jag bara va i hela h*lvete va det? Jag fortsätter köra till däckverkstaden då jag skulle byta däck. När jag kommer dit så får jag se att bilen typ hänger på bakdäcken. Får i alla fall däcken bytta och jag åker hem. Ringer verkstan i Grums och får prisförslag och sen så ringer jag till en här i Karlstad som är specialiserade på dessa bilar (Citroën) och idag ska jag lämna där för en kontroll.

Efter samtal med pappa så kan det bli en ny bil istället men vi får se vad de säger först. När jag ringt färdigt alla samtal så ställde jag mig i köket och gjorde lite köttbullar för jul. När det var klart så la jag mig på soffan och kollade hem till gården och sen blev jag jättetrött så jag la mig på sängen och somnade. Sov tills Tobias kom hem, då låg vi där och myste. Han fixade middagen sen och när det var klart så diskade han och jag gjorde de mer köttbullar. Gjorde på ett kilo igår. När vi var klara med det så blev det soffan och tv:n. Gick och la mig sen för natten vid tiotiden då jag var trött som attans.

Nu är det en ny dag och jag hoppas att denna blir bättre.


God morgon

Hade svårt att somna igen, men till slut somnade jag gott. Sen har jag sovit gott hela natten. Kände att jag inte ville gå upp ur sängen alls.

Ute är det mörkt än, inte mer än 2.7 grader och vad det är för väder är svårt att säga. Jag har ätit frukost och lyssnar nu på nyheterna. Ska snart göra mig färdig för att gå till jobbet, börjar tidigt idag med. Tobias sover än då han börjar sent idag och går kvällen. Jag skulle vilja gå och lägga mig och sova lite till. Nåja, ha nu en fin dag allesammans. 🙂


Hela Sverige bakar

Vilken dag! Började 7:45 i morse och jobbade till 17:00. Det var leverans och grejer, jag var helt slut i kroppen när jag kom hem. Jag la mig på sängen och vilade, Tobias lagade maten och fixade.

Sen efter maten så åkte Tobias till bowlingträningen och jag satte mig i soffan. Kollade på Hem till gården på play och nu i skrivande stund tittar jag på Hela Sverige bakar. Det är ett underbart program och mina favoriter bland killarna är Axel och Erik. Bland tjejerna så är det Emma. Sen är ju alla så underbara! Följer ni programmet och i så fall, vilka är era favoriter?

Tobias är på väg hem från träningen och jag sitter här med tända ljus och myser. Nu börjar Svenska Hollywoodfruar. Så nu ska jag se på det och mysa ännu mer. Hoppas ni har haft en bra dag, min har varit okej. Ha nu en fortsatt fin kväll allesammans. 😊


Mysdag

Igår orkade jag inte skriva något. Jag var rätt så trött och sliten, så jag skriver om gårdagen nu istället.

Jag gick inte upp med en gång när Tobias hade cyklat till jobbet utan låg kvar i sängen en stund och kollade på tv:n där. Sen kände jag att det var dax att gå upp och fixa frukost. När frukosten var klar så började jag stöka omkring i köket. Började med att baka den sista omgången på matbröd. Sen när jag skulle börja med den mjuka pepparkakan så upptäcker jag att vi inte har något ströbröd hemma. Så jag fick kila ner till affären och då passade jag på att köpa middagsmaten. Kommer hem och bakar färdigt. Lyssnade på julmusik samtidigt som jag pysslade, hade levande ljus och drack julmust, körde även två maskiner med tvätt. När jag var klar med allt pyssel så blev det soffan och hem till gården på play.

Sen kom Tobias hem och vi myste och vilade. Fixade sen middagen och sen kollade vi på tv:n resten av kvällen. Men jag var så trött och sliten då så jag orkade inte skriva något. Här kommer det några bilder. :)


Veckans sötnöt


Hihi...julsaker

Idag har det varit en vilodag för mig. Vi vaknade sent och låg länge och drog oss i sängen tills klockan var närmar 10:30 Tittade först på Disney dags på SVT och sen när vi hade sett det vi ville se så hämtade Tobias en blueray med Star Wars Rebels. En animerad serie i Star Wars delen och den var verkligen bra. Jag vill se mer av den kan jag bara säga.

Sen gick vi upp för dagen och frukosten åt vi när klockan var runt 11. Haha, så sent har vi inte ätit frukost sen vår första sommar ihop. 😄 Men så mysigt och skönt att mysa på detta sätt. Sen chillade vi vid tv:n och när klockan var runt ett tiden så drog vi ner till Bergvik och storhandlade. Och vad hittar jag när jag kommer in, jo JULSAKER!!! Jag fullkomligt studdsade av glädje och kollade in prylarna. De hade inte fått in så mycket än men så mysigt ändå. 😍 Dock fick vi inte tag på allt inne på COOP så vi fick åka till Pekås och där köpte vi en back med julmust. 😊

Sen när vi kom hem så åt vi tacos och kollade på film. Mys hela dagen lång. I skrivande stund står älsklingen och diskar och jag vilar till hem till gården. Hoppas ni har haft en lika mysig söndag som jag själv. Vädret har ju varit regnigt och trist men vad gör det när jag får vara med min älskling? 😉 Nåja, han nu en fortsatt fin kväll.


Jag har ljugit för mig själv

Då har jag hämtat mina nya glasögon.

I morse var jag seg och trött. Svag huvudvärk och sliten. Det beror på bla att synen har blivit så mycket sämre. Jag har nog vetat det ett tag men kommit med ursäkter till mig själv hela tiden. Som att det är mycket och göra på jobbet (och ja det är det) eller att det är mycket stress annars (nej, inte så mycket stress privat längre). Man har alltid ursäkter för något. Jag har med andra ord ljugit för mig själv.Men nu har jag insett sanningen och ska nu vänja mig med de nya glasögonen. Bågarna är lila och fina. 😊

På jobbet rullade det på med morgonsysslor och leverans. Fått mig många skratt då chefen och min kollega var på bushumör idag. Sen drog lunchruschen igång och då hände det grejer. När den var över så fick jag gå hem. Tog första bästa buss ner till city, hämtade de nya glasögonen och sen mötte jag upp Tobias. Vi köpte Carolas present och sen köpte vi gott inför helgen.

Nu är vi hemma igen, jag har duschat, Tobias står i detta nu och diskar och jag vilar i soffan till tv:n och de nya glasögonen. Sen får vi se vad vi gör. Kanske någon film, kanske jag läser och han spelar ja vi får se helt enkelt.

Hoppas ni har haft en bra dag, min har varit bra. Ha nu en fin kväll allesammans.


Och regnet faller där ute

Idag fick jag börja tidigare då vi fick en sjukanmälan. Men jag var ändå uppe och redo så det var bara att gå iväg till jobbet.

Det rullade på med morgonens sysslor och jag trivs verkligen med att gå öppning. Jag får bättre rutin, jag mår bättre på alla sättovis. På lunchen stod jag i köket och sen avslutade jag mitt arbetspass i kassan. Efter jobbet så fixade jag lite hemma.

Grannen Tina kom över på fika och hon är verkligen trevlig och mysig. Hon är en vän till mina föräldrar och så jag har träffat henne lite innan i samband med att hon sydde min balklänning. Nu bor vi grannar och det är alltid mysigt att ha någon att umgås med ibland. Vi satt och drack te, åt hembakade muffins och pratade med tända ljus. Regnet faller ner där ute och hösten är verkligen här.

Jag sitter nu i skrivande stund och myser med mer te i myskläder under duntäcket och ser på mina favoritprogram. Tobias jobbar ikväll så jag har lite tid själv här. Hoppas ni har haft en fin dag, det har jag haft. 😊 En rolig dag på jobbet och härligt besök nu på eftermiddagen.


En liten tanke


God morgon

Vad jag har sovit gott i natt, helt utslagen. Här regnar det och temperaturen är ca 7 grader.

Igår så rullade det på bra borta på jobbet. När man går öppning så går tiden jättefort. När jag kom hem från jobbet så vart det lite vila och Tobias diskade. Sen kom storasyrran förbi och under tiden hon satt här och drack kaffe så bakade jag och så pratade vi om allt och lite till. Bakade matbröd och muffins igen. Under tiden var Tobias på bowlingträning och sen kom han hem och syrran åkte hem.

Jag och Tobias kollade lite på tv och chillade och sen blev det natten. Nu ska jag ta lite frukost och vakna till ännu mer. Hoppas ni får en fin dag allesammans oavsett väder. 😊


En liten tanke


Veckans sötnöt


God kväll

Vilken mysig dag jag har haft. Började dagen med att köra skräp till tippen, sen handla lite som fattades i köket, sen till kyrkan för samtalsterapi.

När jag kom hem så började jag baka matbröd för jul, gjorde muffins med äppelmos och sen fixade jag middag till mig och Tobias så den skulle vara klar tills han kom hem.

Efter middagen kollade vi på film och myste. Sen kollade vi på Kniven mot strupen och nu är det dax för sängen. Har huvudvärk igen och är trött som attans. Ska ändå upp tidigt i morgon och jobba. Hoppas i alla fall att ni har haft en mysig dag.


En liten tanke


God morgon

Har sovit supergott i natt och det kändes så skönt när jag gick in i sovrummet igår. Så skönt att få sätta fötterna på den mjuka fluffiga mattan, så skönt och gå in i ett rent sovrum, se de andra gardinerna och tavlorna på väggen. Jag gick upp strax efter Tobias cyklade till jobbet. Jag hörde när han klev upp men inte sen när han ordnade med sin frukost eller något annat. När han kom in och sa hejdå så sa jag, va är klockan redan så mycket? 😜 Då har man sovit bra och skönt ändå.

Nu har jag ätit frukost och det är så mysigt och ombonat i sovrummet så jag gick dit igen för att se lite tv och vakna till. Ska snart börja med att göra mig i ordning för dagen. Jag ska iväg till tippen med lite grejer och sen till kyrkan för samtalsterapi. När det är färdigt så ska jag hem och baka lite. Fixa middag också. Vädret är blött, småregn och temperaturen är ca 6.1. Hoppas ni får en fin dag i alla fall, jag ska försöka slappa men ändå vara aktiv.


En liten tanke


Bilder på sovrummet

Då har vi städat sovrummet, hängt upp lite på väggarna, lagt på de nya mattorna, bytt till julgardinerna och pysslat. Så mysigt att städa tillsammans och pyssla. Det blir liksom så mycket roligare och göra det tillsammans än och göra det själv.


God morgon

Vilken dag det var igår, när vi kom hem så var klockan ca 23:30 och jag var helt slut så jag orkade inte skriva.

Som ni såg så började dagen mysigt med mysfrukost och melodikrysset. Sen lite chill i soffan och där efter var det dax att göra sig i ordning. Vi åkte ner till stan och gick därifrån till bowlinghallen. Matchen var spännande, rolig och mycket intressant. Eftersom Tobias var skadad i benet så var det extra nervöst men de vann med 14-5. Vi firade med middag på Vedugnen och jag åt något supergott!!! Det var vedugnstoast med oxfilé, smörstekta kantareller, soltorkad tomat och bearnaisesås. Åh herrejösses vad gott det var!!!!

Sen gick vi bort till bilen så Tobias fick länna sina matchkläder där. Köpte därefter lite gott till bion och gick till biografen. Filmen vi såg var Inferno med Tom Hanks. Den var bra men jag kunde inte koncentrera mig då huvudvärken satte fart och jag började mår riktigt dåligt en sväng. Men det blev bättre efter en stund så jag kunde se färdigt filmen. Jag får se den en gång till men det jag såg så var filmen bra. Men inte kanonbra utan samma som de andra.

Nu är det en ny dag och vi åt frukost framför tv:n i vardagsrummet idag. Chillar just nu till youtube och sen ska vi börja städa sovrummet, lägga på de nya mattorna och hänga upp lite tavlor, även byta gardiner. Vi kommer hänga upp julgardiner redan då jag brukar göra det i samband när jag städar. Det underlättar en hel del och det är inga tomtar på dem eller så heller som tur är. Hoppas ni får en fin dag allesammans. 😊


En liten tanke


God morgon

En mysig och soft morgon med vila. Låg och drog oss ett tag i sängen innan vi klev upp för dagen. Ordnade med en mysig frukost med en massa gott att äta. Hittade inget att se på tv:n till frukosten så vi lyssnade på radion i stället och melodikrysset och myste. Lyckades lösa lite av krysset men hade ingen kryssplan. Funderar på att ha det nästa gång så kan man lösa krysset lagomt till frukost.

Nu är krysset klart, frukosten avklarad och ligger i soffan och chillar. En mysig och bra start på dagen. Ute blåser det för fullt, temperaturen är ca 5.6 och det är grått på himmelen. Träden är så vackra med sina höstfärger och jag myser när jag ser dem. Hoppas ni har haft en bra morgon såhär långt. 😊 Min har varit härlig. 😊


En liten tanke


Veckans sötnöt


Att be om hjälp

Något som jag har funderat på ett tag är detta med att be om hjälp. Då tänker jag som när man köper nya möbler eller något annat sånt. Köper du nya möbler på IKEA så kan du få mot en liten betalning hemleverans och ihopsättning. Jag tycker inte det skadar att lägga ut den summan på det då man kanske inte har någon i sin närhet som kan hjälpa en med att bära eller sätta ihop. Det kan också vara så att den ena partnern inte kan bära pga olika orsaker. Kvinnan kanske är gravid, har ryggproblem eller något annat.

Det är inte skamligt att be om hjälp och betala en liten summa för det. Så vad gör det om jag vill lägga pengarna på det om jag har råd? Varför ska jag slita mer än vad jag orkar för att sen höra att man ändå är krävande av andra? Om jag betalar för mig så är det väl ingen skada? 

Många gånger har jag fått hört att jag är krävnade när jag bett om hjälp men sen tycker personen i fråga att jag inte ska ta hjälp av butiken. Så hur ska jag då göra? Nu har jag kommit på det, jag skiter i vad alla andra tycker och betalar om det  är möjligt. Det är min ekonomi, mitt liv och min kropp. Jag vill bära barn och måste då vara rädd om min kropp. 

Nej, det skadar inte och ta hjälp av butiken och betala för det. Det är min rätt som kund att göra det.

 

 

En liten tanke


God morgon

Vad jag har sovit gott i natt. Vaknade till när Tobias gick upp men låg kvar och slumrade och myste. Låg och lyssnade till morgonljuden, drömde mig bort till julen och halvsov. Skönt att kunna bara få ligga kvar och vila, gick upp sen när han hade åkt.

Idag stänger de av vattnet under dagen och jag hade tänkt duscha. Men Tobias skickade sms och påminde mig så jag gick direkt in i duschen så fort jag hade kommit upp ur sängen. Har nu ätit frukost och ligger i soffan och chillar.

Vädret är grått, mulet och trist. De orangea och gula löven på träden här utanför lyser upp det gråa. Temperaturen är ca 5 grader. Jag ska bara slappa och vila idag. Lite planering bara och plocka rätt på den rena tvätten. Hoppas ni får en fin dag allesammans. 😊


Musiken är min bästa vän

Som förr så är musiken min bästa vän. Just nu är det Red Hot Chili Peppers som räddar mig från allt jobbigt. Så skönt att kunna få rymma in i musikens underbara toner och låtar.

Bara lyssna och njuta, låta tankarna bara fladdra förbi och just nu är det bara jag och musiken som finns. Alla onda tankar, alla jobbig känslor, all värk och förkylningen försvinner. Det som återstår är den lyckokänslan som fanns när jag såg bandet live i Stockholm med min kärlek.

Många gånger har musiken blivit min räddning från jobbiga stunder oavsett vad det än har varit. Allra mest när jag var ensam och utsatt för mobbning både i skolan och i yrkeslivet. Musiken är även min vän när jag är ute och går, när jag åker buss mm. Jag skulle aldrig kunna leva utan musik då den betyder så mycket för mig. Red Hot Chili Peppers musik är också så skön att lyssna på, den är så rockig utan att vara hård och skrikig.

Minns när jag hörde deras låt då 1999 de spelade den på MTV och det var Otherside och jag blev förälskad! Sen var jag fast med andra ord. Nu avgudar jag bandet och det lyckoruset jag kände på deras spelning har jag aldrig känt någonsin innan med musiken.


En liten tanke


Veckans film #128

 
Big Eyes är en dramafilm regisserad av Tim Burton. Filmen fick premiär juldagen 2014. I Sverige är premiären 6 mars 2015Big Eyes är en biografisk film om konstnären Margaret Keanes liv, hennes fenomenala framgång på 1950-talet, och de problem hon hade med sin man, som ville ta äran för hennes verk på 1960-taletFilmen är regisserad av Tim Burton. Filmens manus skrevs av Scott Alexander och Larry Karaszewski. Regissören och manusförfattarna har även producerat filmen tillsammans med Lynette HowellDetta kommer att vara Burtons, Alexanders och Karazsweskis första samarbete sedan filmen Ed Wood från 1994.
 
 
 
 
Återigen en intressant film av Tim, men den var inte så skrämmande. Dock var det en spännade och dramatisk film. Man kan se Tim i vissa delar men inte på samma sätt som i andra filmer. Jag gillade verkligen denna och rekomenderar er att se den. 
 
 
 
 
 
 
 

En liten tanke


Dagens skratt


Huvudvärksmysteriet löst

Huj, idag var jag uppe tidigt och grejade gick upp redan klockan 5:30 trots att jag var ledig och allt. Men jag åkte till Grums tidigt i morse och lämnade bilen på verkstan för att byta ut den yttre styrleden. När jag hade lämnat bilen så blev jag upphämtad av pappa, mamma och Evah. De körde hem mig hit till Karlstad och kom upp på lite fika. Trevligt att ha de på besök här en stund.

När de hade åkte så tog jag bussen ner till city och åt mat där. Jag var jättehungrig och skulle sen till optikern för att göra en synundersökning. Jag har ju haft en sjuhiskelig huvudvärk nu till och från ca 2 månader. Trodde först att det berodde på de nya p-pillren och ja till en viss del säkert. Det blev typ lite bättre men problemet fanns ändå kvar. Det visade sig vara att synen har blivit betydligt sämre. Hela två styrkor sämre så det är alltså dax för nya glasögon. Fick prova ut nya bågar och jag kommer få hämta dem om två veckor.

Åkte sen direkt hem och bytte om och la nig för att vila. Skulle se hem till gården men somnade istället. När Tobias kom hem så stack han ut och sprang men det gick inte så bra. Han måste ha sträckt någon muskel eller något liknande. Nu på kvällen kollade vi på film och slappat. Just nu i skrivande stund så ligger jag redan i sängen och Tobias tittar på någon tv-serie. En dag med jobbiga besked men ändå skönt att kunna bli av med huvudvärken. Glasögonen på bilden är dock inte de jag har bestämt. Det är ett annat par jag provade.


Video - Min Harry Potter samling


En liten tanke


Chilldag

Idag var jag seg ur sängen, kände mig nere och inte på humör för att gå upp alls. Men Tobias kom in och fick mig att må bättre. Vi gick upp och fixade frukost och sen fixade vi lite saker vid datorerna.

Efter det tog vi en promenad till svärmor och satt där en stund och pratade. Gick vidare där ifrån ner till Bergvik där han bjöd mig på mat. När vi hade ätit färdigt så kollade vi i lite butiker och bara gick runt. På vägen hem så började det småregna men jag kände att det inte gjorde så mycket. Sammanlagt så gick vi närmare milen idag. Skönt att röra på sig ändå.

Precis när vi kom hem så började regnet öka och nu har det småregnat i flera timmar. Just nu i skrivande stund smattrar regnet mot rutan och vi myser med att se på Harry Potter 6. Höstigt och mysigt med andra ord att höra regnet smattra mot rutan. Hoppas ni har haft en fin dag ändå. Min dag har varit fin men med en jobbig början. Ha nu en fin fortsatt kväll allesammans. 😊


Du får inte säga vad du vill!

Jag hörde en dag av en väninna om en händelse på en butik. Människor tror ju att man får säga vad som helst till butikspersonal, restaurangpersonal, ja all offentlig personal. Detta är faktiskt grova kränkningar och jag tycker inte det är okej. Ni kunder vill ju ha ett bra bemötande och respekt. Men det vill personalen också. Man ska respektera varandra och vara snälla.

 

Hur kan man säga till någon, Vi tycker din röst är så himla ful så vi skrattade ihjäl oss, eller Din frysyr är så bedrövlig hur kan du visa dig så, eller Åh, äntligen en riktig svensk här bland alla fula utlänningar. HUR I HELA HEL*VETE KAN MAN SÄGA SÅ? Har ni ingen skam i kroppen ni som säger såhär? Det är ju så man skäms för mänskilgheten när man kan uttrycka sig på detta sätt. Är inte alla människor lika mycket värda? Hade någon sagt så till er som säger detta så hade ni blivit asförbannade och tyckt att mänskligheten är svinig. Hur kan du tro att du har rätt att säga så till någon annan människa?

 

NYHET: DU HAR INGEN RÄTT TILL DET!! Visste du det? Visst, vi har ytrrandefrihet men det innebär inte att du får kränka andra, det innebär inte att du får säga nedsättande saker till andra, det innebär inte att du får såra andra. Något du ska tänka på, Behandla andra så som du själv vill bli behandlad och att säger du till fel person så kan du bli misshandlad. Det som tar emot budskapet kan ta det så hårt så den ser rött och slår dig sönder och samman. Men visst det är ditt val men ha det i åtanke när du säger något. 

 

Ord kan skada hårt, mer än vad du själv inser. Ord är makt och var försiktiga med vad ni säger där ute. Ett tu tre så är det någon som har fått nog och tar till knytnävarna i stället och det kan gå illa.

 

 

Friday

Fredag och allt. På jobbet rullade det på och jag var över allt utom i disken skulle jag vilja påstå. Känns så skönt att kunna flyttas runt och rycka in där jag kan hjälpa till. Jag slutade klockan 15:00 idag och när jag kom hem så gick Tobias ut och sprang. Jag la mig på soffan och kollade lite på tv och vilade.

När han kom hem så stretchade han och duschade. Gick sen ner till mitt jobb och köpte fredagsmat och tog med hem. Efter maten blev det levande ljus, film och mys. Han hade köpt kanelbullar från Hanna Larssons bageri och de var verkligen supergoda! Och billiga! Drack julmust till och så hade han köpt några goda kakor. Vi tittade på Captain America Civil War.

En mysig dag ändå måste jag säga. Hoppas ni har haft en fin fredag. Vädret har varit vackert och höstigt. Säger nu god natt då klockan är mycket. Sov gott mer er alla där ute.


God morgon

Jag var så trött igår ikväll igen så jag orkade inte skriva. Gick och la mig före Tobias återigen och somnade jättegott.

Gårdagen var stressig och slitsam. På jobbet rullade det på med alla vanliga uppgifter och jag var i princip över allt och grejade. När jag kom hem så körde vi igång här med att fixa färdigt tv-bänken och sånt. Ni kommer få en video sen och lite bilder. Det blev verkligen bra med allt tycker jag. Efter det fixade vi mat och sen chillade vi lite. Kollade på Jocke och Jonna, när vi hade sett deras video så diskade Tobias och jag vilade på soffan en stund. När han hade diskat klart så satt vi sen och kollade på tv. Men när klockan var runt 22.30 var jag så himla trött så jag sa god natt istället.

Sovit supergott inatt och ville egentligen sova en stund till nu. Det är fortfarande mörkt ute och temperaturen ligger på ca 7 grader. Nåväl, hoppas ni får en fin dag. Det är ju ändå fredag och allt. 😊


Det lider mot jul

Ja, jag vet att det bara är oktober än men det skadar inte att förberada och planera.

Idag har jag bakat matbröd ( första satsen för jul), lagat mat, tvättat, plockat rätt och myst. Var även till tandläkaren och det såg bra ut. När jag bakade så spelade Tobias spel och det kändes så mysigt att vara tillsammans men ändå inte. Jag rensade även ur frysen lite så vi får plats med allt som ska göras.

Efter tandläkarbesöket så blev det soffan för mig i väntan på att Tobias skulle komma hem. Jag satt och virkade och tittade på tv, skönt med avkoppling. Nu är han äntligen hemma och vi har smakat av brödet som blev väldigt gott. Måste säga att detta är den bästa omgången jag någonsin gjort. Har aldrig lyckats så bra innan någonsin. Känner mig sjukt nöjd och känner hur julkänslan börjar krypa fram. Tobias tyckte också att det är bättre än alla andra gånger som han har smakat. Drack julmust till också. MUMS!! 😄

En härlig dag i Anna stuk, nu blir det mys med min fina älskling. Hoppas ni har haft det bra och har det bra. 😊


Åh vad jag saknar dig!!

Nu är hösten här och vintern antogande. Första hösten och vintern utan min bästa kompis någonsin! Känns tungt och veta att du inte kommer finnas där för att busa i lövhögen eller i snön, att du inte kommer sitta på skyffel när man försöker skotta snö och ingen buse som hoppar omkring och är allmänt tokig med mig.

Jag kommer saknar våra härliga promenader, våra stunder ute i naturen och sen komma in i värmen och värma sig vid kaminen tillsammans med dig.

Du var verkligen den perfekta kamraten, den perfekta killen som någonsin kommer att finnas. Allt vi upplevt tillsammans och allt som du har gjort för mig och familjen. Känns tungt och veta att du inte kommer att trängas i köket och vara i vägen när jag gör köttbullar eller annat gott, att inte få ge dig julbordet som du skulle ha eller att få skicka julkort till dig.

Jag vet att du var en hund men för mig var du mer än så. För mig var du min lillebror, min kille, min bästa vän, min ögonsten, min bebis och våra goaste Nalle som jag fick privilegiet att få lära känna. Varje jul ska firas till ditt minne min underbara älskling!


En liten tanke


God morgon

Vad jag har sovit gott i natt, vaknade utvilad och go. Idag är jag ledig och ska pyssla och vila. Ska bara till tandläkaren snabbt sen men annars blir det en dag i Anna Style. 😊 Tobias ska iväg sen och jobba kvällen så vi har morgonen och förmiddagen tillsammans.

Solen skiner och träden utanför har vackra höstfärger nu. Det har varit frost i natt och temperaturen ligger på ca 2.7 grader. Jag känner hur höstens och vinterns anda kommer och gosar till sig och jag längtar tills jag kan börja julpyssla mer. 😜 Jag kommer kunna göra så mysigt här nu när vi fått i ordning ännu mer.

Jaja, hoppas ni får en fin dag. Jag ska mysa till det idag och det kommer komma bilder ikväll på hur min dag har sett ut. Så håll utkik vetja. 😊


Höstmys

En höstig dag med härlig sol. På jobbet hände det inte så mycket så jag städade en del där jag kunde när jag kunde.

När jag kom hem så bäddade jag rent i sängen och Tobias tog disken. Sen var det dax för honom att ge sig iväg för möte och träning. Jag tog en promenad i jakt på julmust som jag aldrig fick tag på. För i morgon ska jag baka matbröd för jul och då vill jag mysa till det med lite julmust och clementin. :D När jag kom hem från promenaden så tog jag mig en dusch och sen blev det soffan och hem till gården. Riktigt spännande där nu.

Sen har jag förberett för i morgon i köket så det är bara att köra igång. För övrigt har jag småpysslat med lite av varje. Vädret har varit vackert och fint men kallt. Men inte så konstigt då vi är i oktober redan. Jaja, ha nu en fin kväll.


Veckans film #127

 

Jakes älskade farfar lämnar ett antal ledtrådar till ett mysterium som spänner över olika världar och tid och leder Jake till en mystisk plats känd som Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Mysteriet och faran blir tydligare när han lär sig mer om sina nya vänner och deras förmågor. Snart upptäcker han också vilka mäktiga fiender de har och inser att endast hans egen ”förmåga” kan rädda dem.

 

Den visuella regissören Tim Burton är ger oss en ny filmupplevelse baserad på den bästsäljande boken med samma namn.

 

 
Jag fullkomligt älskade filmen! Den var så mysigt men ändå lite skrämmande som Tims filmer ska vara. Den var också spännande på sina ställen och jag kände att filmen levde upp till mina förväntningar. Bra skådespelare och en charmig kombo av lite skräck, magi och vår värld som Tim är bra på.
 
 
 

En liten tanke


God kväll

Ännu en aktiv dag. Hade tänkt och vila men det kom lite oförutsedda grejer emellan. Jag har ju bytt p-piller och de var inte bra för mig så jag fick en akuttid till barnmorskan. Sen så är lånetiden slut på symaskinsprojektet så jag lämnade den tillbaka till butiken. När jag hade gjort de ärendena så satte jag mig på ett café och chillade och planerade lite.

Sen gick jag och mötte Tobias. Vi gick bort till Hanna Larssons bageri på Herrhagen och kollade inför bröllopstårtan och sen när vi hade fått den informationen vi behövde så gick vi till Smycka och kollade lite på ringar. När det var klart så kollade vi på ett bageri till fast nere i Viken istället.

Åkte sen ner till Bergvik för att storhandla och jag har ju nu börjat planera inför jul. Så vi köpte litenjulgodis som ska gömmas. Och ja det håller sig tills dess. Hur gör butikerna med sitt lager annars? De har ju inte ett lager som har datum som går ut i morgon så att säga. :P

När vi kom hem så hade vi ett efterlängtat paket i brevlådan och sen blev det mat. Nu sitter vi och tittar på barncanergalan. Hoppad ni har haft en fin dag.


Vi kan vi med!

Jag såg nu på nyheterna om en kompis som trotsat sin funktionsnedsättning och samhället med att plugga till lärare på universitetet vilket fick mig att fundera.

Senaste året så har jag lärt känna jättemånga som har en diagnos med DAMP, ADHD, Aspergers, Autism och alla de här människorna har lyckats trots alla motgångar. 2 av dem är arbetsledare på en restaurang, någon är undersköterska på ett demensboende, någon läser på universitetet och sen har vi en rad andra människor som lyckats. Det visar bara på att man kan oavsett.

Alla är vi värda den chansen och för mig visar det på att jag kan lyckas jag med bara om jag kämpar för det. Jag måste tro på mig själv och försöka stå på mig. Jag vet att på min nuvarande arbetsplats kommer jag lyckas. För mig är problemet mest att jag trappar ner i tempot och det får jag inte göra i utvecklingen. Så det jag måste göra nu är att hitta en bra balans så jag kan komma dit jag vill.

Jag vill, jag ska, jag kan!!

 

God morgon

Vilken vacker höstmorgon att vakna upp till. Temperaturen är ca 2.9 grader och solen skiner och fin blå himmel. Jag har sovit supergott i natt, Tobias med som jag har märkt. Men vi var rätt slitna båda två också efter en aktiv dag. Det var supermysigt igår när vi pysslade tillsammans och sen när vi åt gott och tände ljus och allt.

Ligger nu i soffan och kollar på tv:n och myser. Ska snart ta frukost och Tobias har redan åkt till jobbet. Vi ska mötas upp ner i city senare för att fixa lite saker. För övrigt idag så ska jag planera mitt julschema, alltså städning, bakning och andra förberedelser.

Många kommer tycka det är tidigt men de som tycker det får tycka det. 😊 Jag vill ha tid på mig och pyssla till det på mitt vis. Förra året fick jag göra annorlunda eftersom vi var nyinflyttade, så det var svårt göra på mitt vanliga sätt.

Hihi, det kommer bli så mysigt här. 😍 Nu när vi har fått i ordning ännu mer. Jaja, nu får jag sluta skriva och fixa frukost istället. Ha nu en fin dag allesammans. 😊


Produktiv dag

När vi vaknade i morse så var temperaturen på ca 4 grader. Jag hade svårt att somna i går kväll då jag var alldeles för trött så kroppen kunde inte slappna av. Men när jag väl somnade så sov jag gott sen.

Vi klev upp strax efter åtta i morse och fixade frukost. Sen så började vi förbereda för dagen då vi hade ett stort projekt. Jag har även rengjort handfatet på toan och städat i vardagsrummet. Får passa på när man kan. Fick hjälp av svärmor och hennes kille. Mycket pyssel, plockande och tänkande. Blev en del oväsen med borren också.

För mig och Tobias så grejade vi från klockan var ca 9 till klockan var 16:30. Jag hade korta vilostunder under tiden svärmor och hennes pojkvän hjälpte oss. Jag kokade kaffe och plockade undan skräp och pysslade med allt sånt.

När de hade åkt så fixade jag och Tobias med det vi kunde göra själv vilket tog sin tid. Mycket att organisera och plocka i ordning. När vi var klara så plockade vi i ordning på allt runt om och sen gick vi ner till pizzerian och köpte mat. Kollade på filmen Big Eyes av Tim Burton och nu kollar vi på Harry Potter 5. Är rätt sliten nu men jag har tur som är ledig i morgon ändå. Jaja, hoppas ni har haft en fin söndag. 😊


En liten tanke


1 Oktober

Ja, då var det redan första oktober, vad tiden går fort.

Igår var vi ute på dubbeldejt med Bella och Stefan. Vi var på Napoli och åt god mat, mycket trevligt ställe men blev väldigt varmt. Det var också mysigt och sitta där tillsammans med goda vänner och äta, prata och umgås. 😊 Jag åt en väldigt god pizza som heter Italiano och drack en cider till det, valde bearnaisesås till pizzan också. Kan ju inte äta pizza utan sås. 😛

Efter maten så skildes vi åt och jag och Tobias gick till biografen och såg på Tim Burtons senaste film. Den var verkligen bra och jag kommer tipsa om den så snart jag kan. Jag köpte lite godis till filmen men orkade inte äta något då jag var proppmätt efter pizzan. När vi kom hem så blev det att göra sig i ordning för natten och lägga sig.

Idag klev jag upp sent och började jobba vid 10. Det hände inget speciellt på jobbet så vi städade och pysslade en del. En del av oss fick gå hem tidigare då vi inte sålde något för den bemanningen.

Nu ska jag se på tv med Tobias och slappa. Hoppas ni har haft en bra helg såhär långt. 😊 Det har jag även om jag är trött som tusan.


RSS 2.0