Återhämtning

Det är så viktigt med vila och återhämtning i vår stressade värld. I takt med att tekniken har gått framåt så vi har internet i mobilen, man kan sitta i soffan och slösurfa på Facebook eller Instagram samtidigt som man kollar på tv, man är alltid anträffbar och man ska alltid uppdatera sina sociala medier. Det är mycket skärmtid för både stora som små och man kanske har svårt att varva ner.

Så vad gör vi för att minska på skärmen då? Jo, på lediga dagar så går vi ut och är ute. Tar ofta promenader i skogen där vi upptäcker en massa spännande saker. Haha som här om veckan, jag och Lily gick på en stig och jag hittade blåbär som jag visade för Lily. Hon tittade på bäret och sa BLÄ! Dock blev hon så förvånad över att jag började äta det. 😂 Annars spelar vi brädspel, läser böcker, målar, pysslar, bakar. Ibland så ligger vi och halvsover. Det är väldigt viktigt med återhämtning. Det är också viktigt att barn har det tråkigt ibland för då får de använda sin kreativitet på ett nytt sätt. Som när vi är upptagna med vuxensaker så kan Lily gå in i sitt rum och börja bygga med Lego, Duplo, rita eller något annat. Och varje kväll så läser vi godnatt sagor för att vi ska varva ner efter dagen.

Den senaste tiden har jag haft så mycket att göra och jag har blivit hjärntrött. Jag har börjat glömma ord och annat. Men denna veckan så har jag försökt att få vila emellanåt. Och jag ska börja med yoga igen. Många gånger så glömmer jag bort yogan i vardagsstressen, får börja sätta in i schemat att jag behöver göra det för avkopplingen.

Vad är era bästa tips för återhämtning?




Lily har blivit stor

Förra veckan så startade minisimmet men vi kunde inte gå då. Men idag så kom vi iväg. Först i morse så ville hon inte vakna först, men sen när jag sa att hon skulle få åka till badhuset med bussen så blev det fart på henne. 😂 Vi åkte iväg till jobb och förskola och efter dagen så möttes vi upp här hemma. Jag kom hem först och skyndade mig upp för att hämta badgrejerna. Under tiden så kom Tobias och Lily hem och hon blev så glad när hon fick se mig och sen när hon fick se badväskan.

Hon var så taggad när vi gick till bussen och hon lyssnade på allt jag sa. Hon gick på bussen helt själv, satt ordentligt hela vägen och gick av helt själv. Hon gick från busshållplatsen till badhuset och hon var så duktig. När vi kom in så får vi veta att kassan inte fungerar eller något av det tekniska. Så vi fick armband för att kunna låsa skåpen i alla fall, denna gången fick Lily ett eget armband, åh vad stolt hon var. När vi gick in för att byta om så kom det en annan mamma och hennes barn, Lily berättade stolt över att hon inte längre har någon blöja. Hon hälsade på alla och det var många som fick sig ett gott skratt. Vi kollade in upplevelsebadet en kort stund innan lektionen skulle börja och det uppskattade Lily. Sen började lektionen och Lily kände sig lite osäker på allt först men sen kom hon igång, även jag kände mig osäker faktiskt. Men tillsammans så hittade vi vårt tempo och hade hur roligt som helst. Hon hoppade från kanten själv och vad hon skrattade, vi klättrade på en madrass och lekte prästens lilla kråka. På slutet så skrattade vi jättemycket. Hon fick ha sina armpuffar också så hon kunde röra sig mer fritt. I duschen sen blev det massa lek och bus, hon fick alla att skratta som alltid. 😂 Vi provade bastun men det blev ingen favorit än, får prova fler gånger. Hon gick på toaletten och utan extra ringen. Påklädningen var ju high life också, hon är ett riktigt yrväder om man säger så. Några av hennes kurskamrater sa hejdå och det kändes så mysigt.

När vi kom ut från omklädningsrummet så fick Lily mat. Hon åt 2 kokta ägg, lite havrefras och 1 banan. Hon var så nöjd och glad, men trött som attans. Hon gick på bussen själv och gick av bussen själv. Väl hemma så blev det toaletten och på med pyjamas. Hon somnade rätt fort då hon var så himla trött efter en härlig eftermiddag med bad och lek.








Hur får man i medicin när barnen vägrar?

Hur får man i en 3 åring medicin? Lily vill ju inte ta flytande medicin så hur får man i henne Alvedon? Vi använder oss av suppositorier, tabletter som man för in i ändtarmen. Men det är en brottningsmatch varje gång, lika så är det med nässpray. Det är ett enda stort bråk och man får försöka, man blir svettig kan jag bara säga. Här behövs en stor dos tålamod!

Med nässpray så kom jag på en idé, det kan ju kittla lite när man sprayar och då sa jag till Lily "Om vi räknar 1,2,3 och när vi säger bus så sprayar jag i din näsa" och det kunde hon godta. Så numera så räknar vi och sen på bus så kommer spray. Hon är verkligen med på det och ser det hela som en liten lek.

Men med alvedon så är det betydligt svårare. Det är ju inte alls skönt att få något i rumpan och det är verkligen jobbigt, saker ska liksom ut där och inte in. Då kom jag på att hon älskar Bamse och alvedon är Lilys dunderhonung så hon bli stor och stark. När jag sa det en kväll när hon behövde alvedon så gick det bra till slut. Jag hittade på en liten historia om alvedon och prata med henne.

Så med andra ord, hitta på berättelser, hitta på som en rolig lek osv. Nu är det inte säkert att det funkar, för mina egna föräldrar hade ett rent helvete med mig. 😂 Tycker synd om mina föräldrar. 😂 Men det funkade för Lily just den här gången.

Lycka till! 


Från 0 till 3

Ja, då har vi kommit in i oktober. I början av året så trodde jag inte att jag skulle ha något jobb. Efter många månaders slit så fick jag chansen i köket på sjukhuset där jag fortfarande är timvikarie. Jag fick också jobba inom hemtjänsten på Hammarö under sommaren och fick fortsätta där som timvikarie. Nu för någon vecka sen så ringer de från Kost och städ på Hammarö och erbjuder mig jobb som timvikarie där med.

Så helt plötsligt har jag 3 jobb och alla är lika roliga. Det är väldigt mycket att balansera och få ordning på för det är att det ska fungera med förskolan också. Så det är många pusselbitar som ska passa ihop och skapa en helhet. Veckan som gått så har jag jobbar på städ och haft jättekul, lärt mig väldigt mycket. Jag har ju fördelen att jag har jobbat med städ tidigare och kan en del. Sen har jag ju mina 10 år från Burger King med mig där man städade en hel del.

Men nu får vi se, jag tänker att med 3 timvikarie jobb så borde jag ju få jobba något i alla fall. Det känns jävligt bra och jag är så nöjd med mig själv. Mitt i allt det här så har jag fått nya glasögon och skaffat mig en ny frisyr. Skönt att kunna se bra igen utan att få ont i huvudet hele tiden.

Nu ska jag fortsätta att planera, fixa och dona.


En liten tanke



RSS 2.0