Veckans film #52

 
Croodarna är en förhistorisk äventyrskomedi där världens första familj ger sig ut på sitt livs resa när de tvingas lämna grottan som tidigare skyddat dem från faror. De upptäcker en helt ny värld fylld av enastående varelser och spektakulära landskap, och deras liv förändras för alltid!
 
 
 
En helfestlig film som har spänning, sorg, glädje ja allt! Verkligen sevärd och helt klart ett bra köp eller för att hyras. :)

Dagens låt

 

Träningen

Det var ju träning nu ikväll men jag hade inte ork för att träna. Jag åkte dit och pratade med Daniel och lärde mig lite små knep inför tävlingar. Så träningen var inte bortkastad trots allt. Ibland behöver man inte skjuta utan kanske lära sig andra saker, titta på de andra skyttarna. Det finns alltid massor av nytt att lära sig. :) Så trots att jag var stressad, irriterad och trött när jag kom dit så släpte det och det var kul ändå. :)
 
 
En gammal bild

Practice

Ja, nu blir det träning. Målet idag är att få så många röda och gula som jag bara kan. :) Alltså 7:or, 8:or, 9:or och 10:or. Jag känner nu att det gick så bra i lördags trots att jag mådde dåligt stundvis så jag ska nu tagga inför söndag. :) Förra träningen var riktigt kass, jag hade inget fokus, ingen lust, ingen bra känsla i kroppen alls. Men nu en ny vecka och nya möjligheter. :)
 
 
En gammal bild
 

God morgon!

Hoppas ni har sovit gott, själv somnade har redan 21:15 på soffan. Vaknade till i natt och bytte till sängen. Och jag har sovit supergott! Nu har jag en tvätt igång och ska diska lite sen. Ha en fin dag. :-)



En bild från myskvällen igår. :-)

Kalas för Carola

Ja, igår hade vi ett kalas för Carola som fyllde i torsdags. Ett rörigt kalas blev det men det var kul ändå och mysigt trots allt. Med tanke på allt som har hänt så har det varit en helg med kaos för min del. Men så kan det vara ibland. :P Jag brukar ju baka men hade inte riktigt med tid för det nu så det blev en köpt tårta i stället.
 
 
 

Dagens skratt


Party på Casa Rosa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Munktellträffen 2013

Ja, det blev inte många timmars sömn då jag hade supermycket att göra på fredag kväll. Jag somnade strax efter tolv och gick upp ca 4.30 på morgonen. Jag fixade i ordning det sista och sen gick jag till möteseplatsen där jag skulle bli upphämtad. Jag var supertrött och somnade fort i bilen, tror att jag råkade snarka lite också. :P Sen när vi kom fram var jag seg och lite vilsen, men kom snabbt till sans igen. Jag visste ju vilken tavla och allt jag skulle skjuta på då jag kollade det kvällen innan. Jag satte ihop mina saker, minglade och sen var det dags för tävlingen att börja. Det intressanta var att det var inte bara bågskyttetävling i den hallen då det var SM även i bangolf och någon tävling i Boule. Så det pågick mycket i hallen.
 
Hur det gick för mig då; jo första halvan av tävlingen var märklig då mitt psyke inte var som det brukar. Jag kände mig ledsen, orolig, nervös. Stundvis så kom mina tävlingsnerver att skaka mycket. Jag brukar inte känna av det, då jag inte brukar bryr mig så mycket. Jag ville ju bara få skjuta. :P Men nu var mina nerver helt knas. Men det blev bättre efter pausen. Efer första halvan så hade jag 128 poäng trots att jag mådde så underligt och slutresultatet blev 211 poäng. Mycket bättre än förra året då jag slutade på 194 och året innan slutade jag på 180. Så jag ser en förbättring för varje år. :)
 
Efter tävlingen så åkte vi och åt på en restaurang som heter ChopChop Asien Express. Supergod mat till ett bra pris. :) Det följde med en lyckokaka också och på lappen stod det "Du står i centrum och strålar". Sen bar det hemmåt och när jag kom hem så var jag supertrött och nöjd. :)
 
En toppendag blev det trots allt. :)
 
 
 
 

Dagens låt

 

Munktellträffen 2013

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kokoskakor

 
 
35 stycken, ugnstempratur 175 grader
 
50 g margarin eller smör
2 ägg
1½ del socker
5-6 dl (200 g, 1 påse) kokos
 
Gör såhär:
 
Smält matfettet och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt kokos och matfett.
Låt smeten svälla en stund. Klicka ut smeten på smorda plåtar eller på bakplåtspapper. 
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. :)
 
 

Nu blir det träning

Nu blir det bågskytteträning och mitt mål är att sätta en massa nior och skjuta in formen till lördag. :) Det ska bli kul att komma dit och jag hoppas på en bättre träning än förra veckan. Men jag ska peppa mig själv nu till tusen så jag gör bra ifrån mig. :)
 
 
En gammal bild
 

HEJA FBK

Hoppas på vinst ikväll då! :D
 
 

Dagens låt

 

Exotisk kassler

 
 
Till 2 personer, 225 grader
 
150 g kassler
1 dl matlagningsgrädde
½ tsk curry
1/4 köttbuljong
½ apelsin
½ kivki
1 ananasring
 
Gör så här:
 
* Blanda grädde, curry och buljong i en ugnssäker form
* Sätt in formen i ugnen i 5 minuter
* Lägg kasslerskivorna i såsen, in i ugnen igen i 10 minuter
* Skala och skärr frukten i bitar och lägg runt om
* Tillaga i ugnen ytterligare i 5 minuter.
 
Servera med ris. :)
 
 

Morgon!

Somnade rätt tidigt igår och kände mig något utvilad när klockan ringde. Men mitt humör är inte på topp. Känner mig bara arg, ledsen och allt känns meningslöst just nu. :'( Hoppas känslan blir bättre under dagen. Jag får tänka på en speciell person. :-) Ha det så bra mina fina läsare!

Dagens låt

 

Frostat av frysen

Ja, idag vaknade jag tidigt efter en god natts sömn. :) Körde en maskin med tvätt och forstade ur frysen i köket. Mitt i allt detta så kom min älskade snö ner. :D Jag blev superglad och fjantig som jag alltid blir. :P Nu vet jag att det kommer inte att ligga kvar men tycker ändå att det är mysigt. När jag var klar hemma så åkte jag hem till familjen och gick ut med Nalle på gården. :) Nu ska det mysas resten av dagen. :)
 
 
 

Myslördag

Igår hade jag en riktig myslördag. :) Det var kallt, frostigt, dimmigt ute. Jag fick ligga i soffan och mysa hela dagen lång. :D Var ju hem då till familjen och myste efter lite hushållsarbete hemma. En toppen dag med andra ord. :)
 
 
 
 

Dagens skratt

 
Haha, så skön alltså! :D Jag garvade rejält! :D

Vinterbil

Idag var det kallt som tusan när jag skulle till jobbet. Det är det fortfarande. Jag bytte rattmuff och doft i bilen så nu är den redo för vintern. :-) På jobbet har det varit många goa skratt och stötvis mycket kunder. Snart blir det Idolmys med familjen. :-) Hoppas ni har haft en bra dag. :-)



Däckbyte

Ja, det har varit en dag full med aktiviteter. Började dagen med tvätt, däckbärande, ner för att byta däcken, hem och lasta ur två däck, till jobbet för jobb. På jobbet har det varit en del kunder, mycket stök och bök i samband med renoveringen. Och nu efter jobbet så lastade jag ur de två sista däcken. Nu blir det soffläge och lite mat. :-) Hoppas ni har haft en bra dag. :-)



En udda träning

Ja, igår kväll var det bågskytteträning. Jag var rätt sliten i huvudet efter jobbet, men åkte ändå iväg och när jag kom dit så kände jag inte alls för att skjuta först. Men jag satte ihop bågen och gjorde mig redo för att skjuta. Det gick sådär, men jag kom underfund med ett problem som jag har haft. Lite svårt att förklara här så jag får göra en videoblogg om det istället någon gång. Efter 30 pil så började jag må lite dåligt och så blixtar. Det tyder på för lite dryck och jag borde ha ätit något innan träningen. Så jag packade ihop och åkte hem istället. Men jag är nöjd med träningen ändå då jag fick några nior vid de tillfällen som det gick bra. :)
 
 
 
En gammal bild

Dagens låt

 
 
När jag ser det här så tänker jag på en kollega. :P

Dagens outfit

 
 

Veckans film #51

 
Marvel Studios (Marvel's The Avengers) släpper nu lös det största Iron Man-äventyret hittills - en oförglömlig upplevelse du inte vill gå miste om med Robert Downey Jr. i huvudrollen.

När Tony Starks/Iron Mans hela värld bokstavligen talat rasat samman, tvingas han använda all sin uppfinningsrikedom för att försöka överleva, möta fienden och skydda de han älskar. Men samtidigt har han börjat tvivla på sig själv, är han hjälte nog för sin superdräkt? Marvel's Iron Man 3 innehåller spännande bonus-material och är spektakulär underhållning du kommer vilja se om och om igen!
 
 
 
En mycket bra och spännande film som jag vill se fler gånger. Bra effekter och härlig spänning! Rekomenderas till alla actionälskare och denna filmen är ett måste i min samling. :) 
 
Bild och infokälla

Svar på frågestunden

 
Här kommer det svar på frågestunden :)
 
Anna.G. varför avslutas din frågestund just den 15 oktober ?! blir det mer sånt senare eller ?! 
Svar: Ja, jag valde just 15 oktober för att ha ett slutdatum. Precis som tävlingar i tidninagr och så. Det blir fler frågestunder. :)
 
Josefina: Hej! 
Här kommer några frågor som jag har funderat på ett tag :)Tack för en fin och rolig blogg förövrigt, läser varje dag men är sjukt dålig på att kommentera! 

1. Vad har du för mobiltelefon? Svar: En Sony Xperia Tipo

2. Vilken är din favorit outfit och varför? Svar: Oj, den var svår. Men jag trivs jättemycket bra i leggings och en snygg tröja. :) 

3. Vilket är ditt bästa köp någonsin? Svar: Ja, där får jag nog säga bilen. Jag verkligen älskar den! :D

4. Vad är det bästa med bågskytte? Svar: Det är en lätt sport som alla kan delta i. Det spelar ingen roll om man sitter i rullstol så är det möjligt. Det är inte bara en lagsport utan man kan köra individuellt också. Vilket passar mig då jag har svårt för lagsporter.  Så jag får svara att det bästa med bågskytte är att det handlar om bara mig och inte ett helt lag. Sen är det en cool sport som inte kanske är så vanlig bland tjejer/kvinnor vilket gör den mer intressant. ;)
 
 5. Vad var svårast på uppkörningen när du tog körkort? Svar: Jag hade svårast med teorin först pga min dyslexi. Men när det gällde körningen så var backning runt hör mitt stora problem. Jag fattade inte alls hur jag skulle göra. Men inför uppkörningen så fick jag ett tips och när backning runt hörn kom så fixade jag det. :) Och det var den bästa backning runt hörn jag har gjort. :) 

6. Jag beroende av burkcola, har du något beroende? Svar: Ja, jag ÄLSKAR Oboy! Det är livets dryck (borsett från Coca Cola och vatten.) 
 
Mr Nice Guy: Om du skulle beskriva dina bröst i detalj hur skulle du beskriva dom då? SvarNärmast bröstkorgen finns en bröstmuskel och utanpå den sitter fettväv. Tjejers bröst består till största delen av fett- och bindväv. I fettväven finns bröstkörteln som består av flera delar, så kallade lober. Här i bildas mjölk. Det kan ske under en graviditet eller precis efter att man har fött barn eller gjort en abort. Från loberna går mjölkgångar till bröstvårtan. 

På brösten sitter bröstvårtorna och runt dem vårtgårdarna. Också bröstvårtorna och vårtgårdarna ser olika ut från person till person. Vissa har stora bröstvårtor eller vårtgårdar, andra små. En del har hår runt vårtgårdarna.

Bröstvårtorna kan stå ut men för många gör de inte det. Särskilt när man är ung är det vanligt att bröstvårtorna är platta eller indragna. Men bröstvårtorna och vårtgårdarna är känsliga för kyla och beröring. Därför brukar de dra ihop sig och bröstvårtorna stå ut när man fryser, om man tar på dem eller om man är sexuellt upphetsad, kåt.

Bröstvårtorna kan bli torra och nariga precis som annan hud på kroppen. Då kan de klia. I så fall kan man smörja in dem med en mjukgörande kräm så brukar de bli bättre. Man kan också försöka använda kläder som inte skaver mot bröstvårtorna.

 
 Tack för alla frågor och för att ni läser min blogg. Ni är underbara! <3

Renovering

Ja, nu pågår det en renovering på Burger King i Grums. Det är mycket bankande och oväsen men det är spännande. :-) Stundvis kommer det någon stark äcklig doft, men det försvinner rätt snabbt. När man köper ett meal så får man gratis kaffe. Tillfälliga bord är uppsatta så man kan sitta och äta om man vill. Såhär ser det ut.







God morgon!

Jag somnade tidigt igår kväll för en gångs skull. Men jobbigt nog så vaknade jag någon gång i natt och hostade. Sen var det svårt att somna igen. Men jag känner mig ovanligt pigg såhär tidigt på morgonen. Idag är det jobb som gäller, men jag går öppning så jag börjar 8.30. Undrar om det blir lite eller mycket att göra. Nej, nu blir det frukost. :-) Ha en fin dag kära ni. :-)



Höstmys

Nu är hösten här på allvar, även om det är rätt varmt fortfarande. Idag har det varit mörkt och trist ute men på jobbet har det hänt en massa intressanta saker. :) Vi ska ju bygga om restaurangen och idag började de. Ska bli skönt och få renoverat och lite ändringar. (Förhoppningsvis till det bättre.) Annars har det inte hänt något speciellt. Jag är nu trött och sliten och kommit in en tröttperiod, vill bara mysa i soffan med en massa gott och tända ljus. Nåja, hoppas jag är piggare i morgon. :) Har ni haft en bra dag? Dela gärna med er av eran dag. :)
 
 
 

Rätt svar på dagens fråga

 
 
 
Jag fråga er tidigare i veckan om vad många par skor tror ni att det är. Här kommer det rätta svaret, hela 24 stycken par skor. Så många har jag aldrig ägt tidigare. :)

Videoblogg


Bilder från dagen

 
 
 
 
 

YEAH, SNART IDOL

Yes, snart är det IDOLmys!! :D Ska krypa ner i soffan tillsammans med Sofie och bara mysa. :) Vilka är era favoriter? Själv gillar jag Gabriel och Kevin. :) Gabriel är ju bara så snygg! ;) Hoppas på en lugn kväll. :)
 
Btw, så skadade jag foten på jobbet igår så jag har varit hemma idag. Nu känns den bättre men vissa stunder så känns det lite mer. Ha en trevlig kväll nu alla! :)
 

Mina arbetskläder

 

Ja, ni har ju sett några få bilder nu på outifts. Men eftersom jag jobbar mycket så känns det inte så värt alla gånger att klä sig snyggt och bra när man ska till jobbet. Men jag fick ju frågan om outfit bilder så jag är villig att anstränga mig lite extra för det. :) Fast ni undrar säkert om arbetskläderna också så en en kollega och en mycket kär vän tog bild på mig i arbetskläderna. Jag ville visa er hur jag ser ut när jag jobbar också. :)
 
 
 

Dagens skratt


Dagens fråga

 
 
 
Min fråga är nu, vad många par skor tror ni att det är? Rätt svar kommer på söndag. :)

Dagens outfit

 

Dagens låt

 
 

Träning

Ja, nu är det träning. Men jag ska inte skjuta något då jag ska vara medtränare för barnen. Kanske skjuter lite efteråt, då jag eventuellt ska prova en ny båge. Men det får vi se. :) Ska bli kul i alla fall och få vara tränare till barnen. Kanske kan ta någon bild eller så och lägga in senare. :)
 
 
En gammal bild
 

Frågestund

Ja, jag tänkte ha en frågestund, den avslutas tisdag den 15/10. Jag vill ha många frågor så passa nu på och fråga det ni vill veta. ;)

Dagens outfit

 Ja, jag har fått frågan om jag inte kan börja med dagens outfit, så jag gör nu ett försök så får vi se hur det går. :) Jag jobbar ju en hel del så många gånger bryr jag mig inte om vad jag tar på mig när jag ska till jobbet. Men nu har jag fått frågan och är villiga att försöka. :) Här kommer dagens outfit i alla fall, skriv gärna vad ni tycker om den. :)
 
 

Veckans film #50

 
Den siste mannen på jorden är inte ensam. Will Smith spelar huvudrollen som ensam överlevande i I Am Legend, en episk actionfilm om ett folktomt Manhattan. En riktig nagelbitare som garanterat ger dig kalla kårar. Vetenskapsmannen Robert Neville (Smith) är av någon anledning immun mot ett ohejdbart och obotligt virus. Han är den ende överlevande människan i hela New York och kanske den ende i hela världen. Men det visar sig att han inte är ensam. Offren som viruset skördat lurar i det fördolda och bevakar Nevilles framfart in i minsta detalj - i väntan på att han ska begå ett enda ödesdigert misstag. Neville är mänsklighetens kanske sista hopp och han har en enda sak i sinnet - att hitta ett motgift med hjälp av sitt eget immuna blod. Men han står ensam mot många fiender... Och tiden håller på att rinna ut. 
Innehåller alternativ version med kontroversiellt slut!
 
 
 
En spännande film från början till slut. Den hade allt som jag ville ha, spänning, action, sorg. Jag rekomenderar den varmt. :)
 
Bild och infokälla

Dagens outfit

 Ja, jag har fått frågan om jag inte kan börja med dagens outfit, så jag gör nu ett försök så får vi se hur det går. :) Jag jobbar ju en hel del så många gånger bryr jag mig inte om vad jag tar på mig när jag ska till jobbet. Men nu har jag fått frågan och är villiga att försöka. :) Här kommer dagens outfit i alla fall, skriv gärna vad ni tycker om den. :)
 
 

Dagens låt

 

Värmlandsserien omgång nr 1

Ja, det var ju tävling i söndags i Karlskoga. Jag gick upp klockan sex och när klockan var halv åtta så åkte jag från Grums. Solen var på väg upp och det var lite dimma och dis ute just då. Det var vackert och se naturen vakna till liv. Det var inte så mycket trafik på morgonen och det brukar det inte vara en tidigt söndagsmorgon. När jag kom fram så var det att köpa någon smörgås och lite fika, var ju lite hungrig. :P Tävlingen började okej men sen råkade jag ut för en lite olycka. Jag skulle ta upp protokollet från golvet framme vid tavlan efter vi hade skjutit klart, så när jag skulle resa på mig får jag en pil i pannan då jag var alldeles för nära. :/ Nåja, så kan det gå. Det började blöda men jag blev omplåstrad och det var lindrig skada så jag kunde tävla vidare. Fick höra att det är en vanlig skada inom sporten. Jag fick hela fem nior och en del missar. Men jag är nöjd i alla fall. :) 
 
 

Bilder från tävlingen

 
 
 
 
 
 
 

En liten tanke

 

En liten tanke

 

Tävling

 
God morgon! Snart är det dags att åka på tävling. :) Ska bli kul att tävla igen, det är ett tag sen nu. Dessutom är det första inomhustävlingen. Vi får väl se hur det går. :) Bilder kommer upp senare. :)
 
 
En gammal bild
 

En liten tanke

 
 

Brödbak

Ja, då har man bakat årets först julbröd. :) Jag har ju nu en ny frys så jag kan baka och laga mat för att frysa in. :D Under tiden som brödet jäste så packade jag in Carolas persent så det är färdigt. Nu är allt färdigt och jag sitter och lyssnar på melodikrysset och har avnjutit en skiva nybakt bröd. :) Det blev precis som jag ville ha det. :) Vädret idag är regnigt, disigt, mulet och ca 9 grader varmt. Nu ska jag slappa vidare, ha det så skönt nu. :)
 
 

Dagens låt

 

Finally!

Äntligen har man fixat en frys och fixat ordning på internet så jag jag nu baka, lagat mat och frysa in och jag kan surfa på min dataor igen. :) Känns bara super! :D Ja, dagen har innehållt massa uppgifter så nu är jag helt slut, men så är det när mycket händer. :) Jag har hunnit med supermycket, på förmiddagen så diskade jag, dammsög hallen, skurade golvet i hallen, flyttade undan så att de kunde komma in med den nya frysen, bäddade sängen, ringt till Telia och svarat på 3 samtal i mobilen samtidigt som jag hade ett samtal på den fasta telefonen. Sen mitt i allt så ringde de från jobbet och ville att jag skulle åka till BK på Wåxnäs och hämta 3 kartonger bröd. Sen har det rullat på bra borta på jobbet med. Nu kan jag ta kvällen och slappa. :)
 
 

Veckans film #49

 
DreamWorks senaste animerade äventyr är en rolig och magisk berättelse om fem legendariska hjältar - Jack Frost, påskharen, tomten, tandfén och sandmannen - tillsammans för första gången! När den ondsinte Beck hotar att ta över världen är det upp till våra älskade hjältar att agera beskyddare för alla barns hopp och drömmar. Detta är en fantastisk familjefilm fylld av action och skratt, som hyllats som en omedelbar klassiker. Du kommer att tro på magin.
 
 
 
En underbar film som jag kan se om och om igen. :) Spännande, lite sorglig, rolig och massor av äventyr. Rekomenderas varmt och är ett måste i min hylla. :)
 

Månadens bok

 
Femtio nyanser-febern har drabbat världen och med den följer en ny generation erotisk litteratur. För dig nära är den tredje delen i Crossfireserien, Sylvia Days internationella succé.

Från det första ögonblicket när jag träffade Gideon Cross såg jag något i honom som jag behövde. Något jag inte kunde motstå. Jag såg hans mörka och skadade själ så lik min egen. Jag drogs till honom, jag ville vara med honom för att överhuvudtaget kunna fungera.

För dig blottad ges ut i april, För dig sedd i juni och den tredje och avslutande delen, För dig nära, ges ut i augusti.

"Det här är en historia om kvinnlig sexualitet och mänsklig sårbarhet, om livsbejakande lust, om att ge och ta och våga få, om mörk svartsjuka och en önskan att äga, om den besatthet som kan följa med att älska. En roman väl värd att läsa både för kvinnor och män."
Karina Berg Johansson, författare till Den sista utvägen.
En mycket bra serie som jag först kände lite copycat över. Men sen ju mer jag läste ju mer blev jag fast. Om jag har förstått det hela rätt så kommer det fler böcker. :) Jag längtar redan till nästa bok. :)
 
Bild och infokälla

Söt hund

 
 
 
 
 

RSS 2.0