Spotify

Ja, då har man börjat använda spotify. En helt fantastisk grej måste jag säga. :) Jag har inte använt det så mycket ännu då jag har legat sjuk. Men kommer använda det mer sen antar jag. Ska prova någon dag och gå ut och gå och lyssna. Jag mår bättre nu i alla fall och lyssnar nu en stund på spotify. Snart ska jag se på tv och slappa. (Som jag har gjort i en veckas tid typ.) I morgon ska jag jobba men börjar 12. Hoppas ni har det bra. :)
 
 

Dagens låt - with love

 

Mår bättre

Ja, nu är man lite bättre, men hostar en del fortfarande och är väldigt hes så det är svårt att prata. Jag var till läkaren igår och fick antibiotika utskrivet. Då en lite kur så det går snabbare för kroppen. Sen så blev jag sjukskriven några dagar. Jag ska försöka jobba på torsdag. Hoppas att det går bra i alla fall. Men nu har Carola blivit sjuk istället. Får hoppas hon slipper den där hemska hostan jag hade. Hoppas ni har det bra i alla fall. :)
 

Månadens Bok

 
 
Med Inferno är succéförfattaren Dan Brown tillbaka!

Dan Brown har lästs av miljontals läsare runt om i världen och är främst känd för bästsäljarna Da Vinci-koden och Den förlorade symbolen. Nu är han äntligen aktuell med ett nytt spännande äventyr.

I den nya spänningsromanen Inferno hämtar Dan Brown sin inspiration från Dante och Florens och läsaren får återigen möta symbolikexperten Robert Langdon. Langdon vaknar upp i en sjukhussäng i Florens med inget minne av var han är eller hur han kommit dit. Vid sin sida finns den unga läkaren Sienna Brooks och de försöker tillsammans få fast boven vars inspiration är helvetesskildringen Inferno av Dante. Boken är fylld av gåtor och ledtrådar och som vanligt, i en spänningsroman av Dan Brown, bjuds du på spännande cliffhangers.

Inferno blev en riktig världsnyhet då den gavs ut samtidigt i hela världen den 14 maj.

Dan Browns succébok Da Vinci-koden har sålts i över 81 miljoner böcker världen över och är en av de tio mest lästa böckerna i världen.
 
 
 
En toppen bok, som alltid när Dan har skrivit. :) Den var svår att lägga bort och även om jag har varit sjuk nu så var jag tvungen att läsa trots att orken inte fanns. Men den var så spännande och man ville se hur det går. Mycket prisvärd och jag rekomenderar den varmt! En av de bästa böckerna på länge!
 
Bild och infokälla

Till läkaren

Ja, i morse så ringde Carola till 1177 och efter lite tjat från Carola så fick vi en tid på Gripen i Karlstad. Jag fick veta att jag har en infektion i både kroppen och stämbanden. Fick lite medicin men han sa att jag troligtvis kan jobba på tisdag igen. Jobbigt nog har jag svår huvudvärk. Nåja, så är det. Hoppas ni har haft en fin dag. :-)

Det var den kvällen!

Jaha, då gick det åt skogen. Som jag skrev i förra inlägget så skulle vi äta pizza. Sen se på tv men så blev det inte. Jag började hosta som en tok å pizzan kom tillbaka. :-( I morgon blir det att kontakta Gripen å se va de säger. Får hoppas på en bättre natt. kram på er.

Skitdag!

Usch, idag har det inte varit en bra dag. Hostar mycket, kan inte prata, känner mig ledsen och har tråkigt! Detta kommer att bli ett gnälligt inlägg men jag orkar inte bry mig. Jag skulle vilja kunna vara ute och njuta men det kan jag inte. Och hostan är värst av allt! Tur att jag har Carola som är nu och köper pizza i skrivande stund. Lite fest får man väl ändå ha. Får se vad vi ska se på tv:n sen. Undrar om man kan räkna hostan som träning. (Nej, bara ett försökt till skämt.) Nu skiter jag i denna dagen och hoppas att natten och morgondagen blir bättre. Hoppas ni har det bättre än mig. :) Sköt om er! <3

Jobbig natt

Det har varit en jobbig natt med mycket hosta. Carola blev så orolig för mig så hon undrarde om jag behövde till sjukhuset. Men till slut så spydde jag upp slemmet och sen kunde jag sova i lugn och ro. Hoppas Carola lyckades somna, hon har inte vaknat ännu. Och det förstår jag för hon låg väl vaken länge och lyssnade efter mig. :) Tur jag har en sådan go och omtänksam stora syster. Nåja, strax ska jag ta något att äta. Sen blir det tv, en bra bok eller lite korsord. Vi får se. :) Hoppas ni har det bra. :)

Dagens låt

 

Feber

Usch, fy och blä. :( Då har man blivit sjuk. Jag försökte jobba igår men fick åka hem efter ett par timmar. Det visade sig att jag har fått feber. Just nu i skrivande stund känns det lite bättre men det går upp och ned. Men jag försöker äta nyttigt och ta hand om mig på bästa sätt så det går fort över. Hoppas ni har det bättre än vad jag har. Fast jag kan inte klaga, då jag har disney channel och glo på. :P Ha det så bra. :)

Trött, sliten och hängig

Usch, jag känner mig så hängig. Det känns som man börjar bli sjuk, vill inte det så jag får hoppas att det är något som snabbt går över. I alla fall så har jag gjort första arbetsdagen idag. Det var rätt så okej, lagomt tempo för mitt tycke i alla fall. :) Jag fick beröm och känner mig glad i övrigt. :) Bortsett från att jag mår lite tjyvtjockt så känner jag mig glad. :) Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 
 

God morgon på er alla!

Hoppas ni har sovit gott, själv så bråkade jag med en mygga innan jag kunde somna. Jag känner mig inte alls pigg och skulle vilja sova ett tag till. Men jag ska iväg och jobba sen. Undrar om det blir mycket eller lite idag. Hoppas det blir lite att göra så jag får mjukstarta. :P Nåja, ha det så bra.
 
 

Fina bilder

 
 
 
 

Dagens låt

 

God morgon!

Hoppas ni har sovit gott, själv har jag sovit supergott. Idag ska jag slappa men ändå fixa inför i morgon när man börjar jobba igen. Det är en del som måste fixas ändå. Fint väder är det ute men kände att det är lite svalt i skuggan. Hoppas ni får en fin dag. :)
 
 

Bilder från igår

 
 
 
 
 
 
 

Bilder från igår

 


 
 
 
 

Äntligen hemma

Har varit ute på skojigheter ikväll med Carola och Evah. :) Är nu supertrött och ska lägga mig men ville kriva lite kort här först. Har ont över allt och det låter lite i mina öron fortfarande. :P I morgon kommer det in lite bilder. :)

TAGGA, TAGGA!

Just nu chillar jag lite och sen blir det att göra sig i ordning och tagga järnet! :D Ska bli kul ikväll med brudarna. :) Skönt väder är det också. Ha det gött nu alle! ;)
 
 
En gammal bild

Dagens låt

 

Sol och bad

Ja, idag var jag iväg till Hasseldalen och träffade Maria och barnen. :) Det är simskola för barnen och jag nöjt av att ligga där och slappa. Försökte ta mig ett dopp men jag tyckte det var så kallt så jag kom bara i upp till magen. Sen kände jag att det skulle bli för kallt för mig. Maria bjöd på lite sallad och så köpte jag annat gott i kiosken. :) Här kommer det nu lite bilder.
 
 
 
 
 
 
 

Dagens skratt

Samtal mellan mamma och stora syrran:
 
Mamma: Det brakade i stolen
Stora syrran: Va? En brasa i skogen?
Mamma: Nej, det brakade i stolen.
Stora syrran: Jaha, jag vet inte vad jag hör med. :P
 
 

Dagens låt

 

En skön dag

Var till stan idag och träffade en kompis jag inte träffat på länge. Vi var till Mariebergsskogen och roade oss lite. :) Skönt väder fick vi också. En toppen dag med andra ord. Här kommer det lite bilder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PICS

 
 
 
 
 

Nytt i garderoben

 
 
 
 
 
 

God morgon på er alla!

Hoppas ni har sovit gott, jag har sovit gott men jag somnade sent. Jag har packat bilen full i prylar då jag ska köra de till loppis. Jag har ju rensat som jag skrev om i ett annat inlägg. Vädret är molning, lite sol ibland och lite varmt ändå. Vet ej hur många grader. Vad ska ni hitta på med idag då? Dela gärna med er. :)
 
 

Dagens låt - with love

 
 
 

Älskade syster!

Åh, vad det gör ont i min själ! Finns här om du behöver mig och kom ihåg att du är underbar, unik, speciell och min lilla syster som betyder allt för mig! <3 Jag skulle kunna gå över lik för din skull!
 
ÄLSKAR DIG ÖVER ALLT ANNAT PÅ DENNA JORD!
 
 

Fruit of the week

 
 

Carambola är en växt och även dess frukt som också kallas "stjärnfrukt" eller "koromandelkrusbär". Anledningen till benämningen "stjärnfrukt" är att frukten är utbildad med fem kraftiga åsar, och om man skär skivor tvärs över åsarna har skivorna formen av en femuddig stjärna.

Carambolafrukten kan ätas såväl omogen (grön) som mogen (gul). När den är omogen har den en något syrligare smak, men fortfarande lika frisk som mogen. Skalet är tunt, och kan ätas. Carambola är inte nyttigt att äta i alltför stora mängder på grund av den höga halten oxalsyra. Det är främst njursjuka personer som bör se upp.

Carambolaträdet blir drygt 5 meter högt. Bladen är upp till en halvmeter långa och består av flera småblad som viker ihop sig vid beröring och på natten. Blommorna är rosa.

Carambola kommer ursprungligen från Sri Lanka. Det odlas även i hela sydöstra Asien, Brasilien, Ghana och Guyana. Till skillnad från de flesta andra tropiska träd behöver carambola inte mycket solljus.

 

 
Inte så god, mest smaklös enligt mig. Lite lätt syrlig men det var allt. Men en fin frukt att dekorera tårtor med i alla fall då formen är mysig. :)

God morgon på er alla!

Hoppas ni har sovit bra, själv har jag sovit supergott. :) Här skiner solen och det är 19.3 grader varmt.
Idag ska jag försöka plocka rätt lite i mitt hem och jag har redan hunnit med och tvätta lite fintvätt. Sen ska jag hitta på något med Evah men får se vad det blir, annars ska jag njuta av min lediga dag. Vad ska ni hitta på med då? Dela gärna med er. :) Men här är det nu melodikrysset som gäller.
 
 
En gammal bild

Dagens låt

 

Anna Tipsar

 
Är det milkshake? Nej. Är det glass? Nej. Är det slush? Nej.
Det är svalkande, törstsläckande, fruktigt och uppfriskande.
Det är frozen smoothie!
 
SUPERGOD! I LOVE IT! :D
 
 

Ovädersnatt

Trött efter ovädersnatten. Det har regnat, blåst, åskat och blixtrat hela natten. Svårt att komma upp ur sängen men det gick i alla fall. Idag har det rullat på bra, gott att inte har varit så varmt. Nu har jag tvättat och ska snart se på tv. :) Hoppas ni har haft en bra dag. 
 
 

Dagens låt

 

Anna Tipsar

 
 
En sommarfräsch Wrap med krispig kyckling och het Sweet Chili-sås. Det var riktigt läcker och smarrig. Jag var tveksam då jag inte är så förtjust i sweet chili sås men det var supergott! :D
 
 

Trött

Jisses vad jag är trött. Det har rullat på bra på jobbet och det har varit varmt och jobbigt. Men det har varit kul ändå och jobba. Skönt att vara tillbaka och göra något på dagarna. Men visst, det är inte helt fel att vara ledig och göra som man vill. :P Nu har jag tagit mig en dusch och ska nu slappa framför tv:n. Hoppas ni har haft en bra dag. :)
 
 


Dagens låt

 

Äppelomelett

4 port 15 min
 
2-3 skalade äpplen
1 msk margarin/smör
4 ägg
1 dl mjölk
1 krm salt
1 msk socker
2-3 krm kanel
 
Fräs äpplena i en panna tillsammans med socker och kanel. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke tillsammans med salt. Häll över äggblandningen över äpplena och grädda till omelett.
 
 

Första arbetsdagen

Ja, då har man gjort sin första arbetsdag efter tre veckor semester. Det var skönt att komma till jobbet men det kändes lite ovant att gå upp tidigt. Eftersom flera har semester så har inte de andra hunnit med allt. Så jag hade en del att stå i. Sen var det rätt så mycket folk under hela dagen så det har rullat på bra. Nu är jag jättetrött och ska slappa i soffan. :) Hoppas ni har haft en bra dag.
 
 

Veckans film #45

 
 
Det här animerade äventyret är en helgalen resa i videospelsvärlden tillsammans med Röjar-Ralf som är videospelets skurk men helst av allt vill bevisa att han kan vara snäll.

Röjar-Ralf längtar efter att vara lika omtyckt som sitt spels perfekta hjälte - Fixar-Felix. Problemet är att ingen tycker om en skurk. Men de älskar hjältar. så när ett nytt modernt spel dyker upp där tuffingen Sergeant Calhoun har huvudrollen ser Ralf sin biljett till hjältedom och lycka. Han smiter in i spelet med en enkel plan - att vinna en medalj - men snart har han förstört allt, och av misstag släppt lös en dödlig fiende som hotar alla spel i spelhallen. Ralfs enda hopp är Vanilja von Sockertopp, en ung bråkstake från ett bilracingspel, som kanske kan vara den som lär Ralf hur man blir en snäll kille. Men kommer han i tid att inse att han är tillräckligt bra för att bli hjälte - innan det är "Game Over" för hela spelhallen?
 
 
 
En bra film men inget jag vill köpa hem till hyllan. Sevärd, roligt att se endel spelfigurer som man har spelat med själv i ett annant samnhang. 

Konstiga ställen

Ja, det finns udda ställen att sova på. :P Nalle tycker om att ligga på den här skomattan, undrar varför. :P 
 
 

Pastasås

 Fräs två paket tärnat bacon i en kastrull.
Häll över två burkar Creme Fraiche franska örter.
Pressa över vitlök (finns färdigpressad på tub)
Ev lite soja (mest för färgen)

Servera med pasta.
 
 

Dagens låt

 

Fruktmys

Igår kväll hade vi fruktmys hemma hos mamma och pappa. Sen tittade vi på sommarkrysset och film efter det. Gott med frukt som omväxling och inte bara sötsaker och gottis. :P 
 
 

Tävlingsvecka

Ja, nu pågår det många tävlingar. Här i Sverige är det Vansbrosimningen och SM-veckan. I SM-veckan så ingår det ca 31 grenar som samlas i Halmstad, man kan kalla det för mini-OS. Och i Vansbrosimningen så finns det en Grumsfamilj med och det har gått bra för dem. :) I min egen sport bågskytte så är det NUM (Nordiska Ungdomsmästerskapen) och det hålls i Finland. Det är två tävlande från min klubb som jag vet i alla fall. Som jag tyder så gårdet bra för Sverige i NUM. :) Sen är det en Para-tävling i Tjeckien och vi har 5 svenskar med där. Så det är mycket att hålla koll på nu. :)
 

Dagens låt

 

God morgon på er alla!

Hoppas ni har sovit gott, själv hade jag problem med att somna. Men till slut somnade jag och jag sov fram till klockan va 9 nu på morgonen/förmiddagen. Nu har jag ätit lite frukost och väntar på melodikrysset. Solen skiner här men i skuggan är det 17.8 grader varmt. Vad ska ni hitta på med idag? Själv ska jag handla lite men annars ska jag slappa. :) Hoppas ni får en fin dag. :)
 
 

Dagens skratt


Dagens fråga

 

Bloggextra.se

Äntligen fredag

 

Hoppas ni får en bra dag och en bra helg. :)
Det tänker jag ha och vi får hoppas på mycket sol och värme. :)
 
 
 
 



Dagens skratt

 

Bilder

 

 
 
 
 
 

God morgon

Hoppas ni har sovit gott, själv hade jag svårt att slappna av. Fick till slut lägga mig i soffan och slötitta på tv:n och bara somna ifrån den. Vädret här är mulet och trist, ca 17 grader varmt. Vi är i juli nu och det är svalt och tråkigt! Vad jag ska hitta på med idag vet jag inte. Ska bara slappa idag tror jag. Vad ska ni hitta på med då? Dela gärna med er. :)
 
 
 

God natt på er!

 

 
Nu ska jag logga ur för idag. Hoppas ni har haft en bra dag, min har varit bra men lite jobbig med snuvan jag har fått. Hoppas ni sover gott i natt. Kramar på er alla!

Dagens låt

 
 
Vilka minnen! <3 :D

Annas Vegetariska

 Glitter Words

Morötter
Lök
Pepparrot (finns på tub)
Sparris
Brocoli
Buljontärning Basilika och Timjan
Buljongtärning Italienska Örter
Grädde
Salt
 
Gör såhär:
Fräs morötterna, lök, sparris och brocoli i olja. Häll på grädde, i med pepparroten, salt och buljongen. Låt koka. Serveras med en mjuk smörgås med smält ost och lite pizzakrydda eller en skiva tomat och Italiensk salladskrydda.
 
Smaklig måltid!
 
 
 
 
 

TÄVLING HOS EVAHLE.SE!


JAG ÄR MED HOS EVAHLE.SE OCH TÄVLAR OM ARLA WELLNESSCHECKAR! VAR MED DU OCKSÅ! KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL INLÄGGET!

Dagens skratt

 
 

En liten tanke

 

Dagens låt

 

Anna Tipsar

 
Almondy Mousse Lovely Lemon Curd var supergod. Perfekt fika en varm sommardag, kall, syrlig och läskande. :) Rekomenderar den varmt. 
 
 
 

Murr

 
Glitter Words 
Kålhuvud
Fläskfärs 
gul lök 
1 köttbuljongtärning (går bra med pulver)
salt peppar
margarin

Skär kålen i strimlor och skölj. Bryn sedan kålen i en stor gryta (ha mycket margarin i)
Skala löken och skär i strimlor, bryn sedan löken i en varm stekpanna. Häll över löken i grytan och blanda om.
Bryn färsen i stekpannan och häll sedan över i grytan och blanda om. 

Klicka i mycket margarin, salta, peppra, buljongtärning och smaka av.
Låt stå några minuter så smakerna får blandas och sjukna in.

Smaklig måltid!
 
 

Veckans film #44

 
Karen är en amerikansk utbytesstudent som rest till Japan för att studera den japanska socialvården. En kväll går hon med på att täcka upp för en hemvårdarinna och tar på sig uppgiften att göra ett hembesök.

Patienten är en amerikanska som befinner sig i ett närmast katatoniskt tillstånd och behöver ständig vård. Den förlamade kvinnan uppges vara ensam, så när Karen hör märkliga ljud från andra delar av huset blir hon mycket förvånad och ger sig iväg för att ta reda på varifrån ljuden kommer. Det som Karen upptäcker är mer skrämmande än hon någonsin kunnat föreställa sig. Plötsligt står hon öga mot öga med en övernaturlig skräckvärld som vida överträffar hennes värsta fantasier. Över huset vilar en förbannelse som dödar allt och alla som tar steget över tröskeln.

 

 
En spännande film med bra skådespelare ocg bra effekter, håren reser sig lite lätt på armana. Ett måste i min samling!!

RSS 2.0