Jojoträning? Del 1

 

 

Vad får just dig att bli träningssugen? Är det ett specifikt mål som att minska en klädstorlek, kunna springa ett lopp på en viss tid, få  mer energi i vardagen eller att se synliga rutor på magen? Försök hitta inspirationen du behöver just för ditt specifika mål på nätet, i böcker, bloggar eller träningstidningar.
Är det realistiskt att du ska börja springa en timme om dagen? Troligvis inte. Genom att sätta mål som är orealistiska kommer du bara att göra dig själv besviken och tappa motivationen. Börja hellre i en liten skala med små mål som du vet att du klarar av. Det kommer att ge dig en känsla av tillfredställelse och ett sug efter att förbättra och utveckla din träning.De som tränar tidigt på dagen är mer benägna att fortsätta med sin träningsrutin än de som väntar till eftermiddagen och kvällen, visar studier. Tar du ett pass redan på morgonen har du det gjort och gör inget om oväntade saker dyker upp senare på dagen. Du sätter också fart på din ämnesomsättning och börjar dagen med en känsla av prestation.Skulle du ställa in en middag med din bästis för att kolla på "Top Model"? Nä, just det. Om du tränar med en kompis är sannolikheten hela sju gånger större att du fortsätter med din träningsrutin jämfört med om du tränar själv, visar en studie från University of Indiana.Om du vill ha gratis motivation i massor så är en anmälan till ett lopp din bästa biljett. Att springa fem kilometer eller satsa på halvmaran gör det enkelt att hitta träningsmotivationen de dagar du hellre vill stanna i soffan.Om du skriver ner dina träningsresultat har du större chans att klara dina mål, därför att:
1) Det gör din träning strukturerad, fokuserad och håller dig ärlig.
2) Du får koll på dina styrkor och svagheter.
3) Du får bekräftelse på att dina ansträngningar leder till framsteg - vilket ger dig en kick om du hamnar i en svacka.Att planera in träning under ledig helg kan verka smart. Men om din vecka är proppfull, ta inte för givet att du kommer att bli mer motiverad att träna under helgen. Man har tvärtom sett att det att det generellt sett är svårare för de flesta att träna och göra sunda val under helger. Gör i stället en strukturerad plan för att försöka hinna med träningen under veckan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0