Londonresa dag 8

Tisdag 19/7
 
En dag som började lite tokigt. Jag ville få tag på frimärken för att kunna posta vykorten vi köpte men ingen visste vart man får tag på dem. Vi fick bara veta vart man köper för inrikespost men ingen visst vart man får tag på frimärken för att skicka till andra länder vilket jag finner lite märkligt. Hotellpersonalen sa i stil med "Jag tror det ligger ett postkontor ner åt på gatan". Vad då tror? Ska man inte veta det? 
Så vi googlade på det och hittade ett närmare oss så vi drog dit. Så till slut fick vi tag på frimärken i alla fall. 
 
Sen tog vi tunnlbanan till Euston Station och där bytte vi till ett vanligt tåg och åkte vidare till Watford Junction för att sen ta bussen vidare ut till Harry Potter Studion. Det var en specialbuss som går direkt dit ut och det var fränt att se bussen och åka i den. När vi kom fram så var det otroligt varmt, vi fotade lite på utsidan och sen hämtade vi biljetterna så vi kunde komma in. Tog reda på lite fakta eftersom vi var tidiga ut och vår bokade tid var 15:30 på dagen och vi var där runt 11.30. Vi hade turen att få komma in ändå, så när vi är på väg in är det kontroll på våra väskor. Vilket jag tycker utmärkt och känns säkert och bra. 
 
Väl inne så var det svalt och skönt, kön in till utställningen gick snabbt och personalen arbetade ut efter ett toppen system. Första rummet är en välkomsthall där de visar posters på filmerna från olika länder, där fick vi lite information och grejer. Sen kom vi in i en biograf där de visade en lite kortfilm om stället där Daniel, Rupert och Emma pratade. De berättade lite om hur det var att arbeta och bo på inspelningsplatsen. Sen när det var klart rullades bioduken upp och bakom den fanns dörrarna till Stora Salen. De släppte in oss i Stora Salen och där med var man inne i utställningen. Det var magiskt att se den Stora Salen med alla borden, all dekoration och kostymer. Sen gick man vidare och jag måste säga att hela utställningen var magisk och det var så extremt fränt och jag är helt betagen så jag vet inte hur jag ska beskriva allt. Vissa delar var extremt intressant och man fick veta saker som man inte visste sen innan. Som gångbron som finns med i filmen, delar av den finns på riktigt och den fick vi gå på. Vi fick även veta att ugglor byggde bo där under inspelning och att det växte mossa på den vilket gör allt mer trovärdigt i filmen. 
 
Det fanns lite mat att köpa på plats och jag åt Mac´n Cheese och drack Butterbear (Honungsöl). Det smakade inte så gott som jag trodde, inte något av delarna. Sen efter maten så fick se Nightbus, Privet Drive, Potters Cottage och när vi kom in till mekaniken så fick man se mycket intressant. Jag kan inte beskriva känslan, upplevelsen alls med ord. Sen var det shoppen och där köpte jag en t-shirt och en klocka. (Det kommer en Haul såsmångom.) Tobias hade även köpt ett kompendium så jag har att läsa vid senare tillfälle och minnas. Hela utställningen med matuppehåll tog oss ca 5 timmar. Tobias hade sett på hemsidan att det skulle gå en tourbuss när man bokade biljetterna men du skulle få tre timmar på dig då. Men var det tre timmar även med bussresan då eller tre timmar på plats? Det framgick inte och Tobias tyckte att det verkade sämre och förstod att jag ville ha mer tid att få se allt. Han vet ju hur jag blir när det blir för mycket på en gång. :P Så han planerade en egen tur för oss två även om det blev snäppet dyrare och lite krångligare. Men vi fick mer tid till att upptäcka utställningen och fota och njuta helt enkelt. 
 
Sen var det bara att åka tillbaka till hotellt och njuta av dagens aktivitet och minnas.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0